i2s output for Logitech Squeezbox duet

Το πρότυπο του I2S πάντως,αναφέρει μέγιστο μήκος 10 cm κι όλοι φωνάζουν αν είναι παραπάνω.
(Το γιατί δεν το ξέρω,από τεχνικά γιόκ.)

Γι αυτο ρωτώ καί εγώ

Βέβαια ο αχλαδάκιας διαθέτει τό παρακάτω ,αλλά δέν είναι καί λίγα τα 90 usd+μεταφορικά

http://www.twistedpearaudio.com/digital/teleporter.aspx

Last edited:
Νομιζω οτι δεν υπάρχει προτυπο για εκτος ολοκληρωμενου και συνεπως ουτε για 10 εκ.
Τουλάχιστον εγώ δεν το ειδα καπου γραμμενο ως προδιαγραφη.

Απάντηση: Re: i2s output for Logitech Squeezbox duet

Νομιζω οτι δεν υπάρχει προτυπο για εκτος ολοκληρωμενου και συνεπως ουτε για 10 εκ.
Τουλάχιστον εγώ δεν το ειδα καπου γραμμενο ως προδιαγραφη.

Μήτσε τό ερώτημα είναι απλό ,αν κλειδώνει στά 60 εκ υπάρχει απώλεια ποιότητας;το i2s δεν μεταφέρει data ;

Re: Απάντηση: Re: i2s output for Logitech Squeezbox duet

Μήτσε τό ερώτημα είναι απλό ,αν κλειδώνει στά 60 εκ υπάρχει απώλεια ποιότητας;το i2s δεν μεταφέρει data ;

Και εγώ το είχα φτάσει 1,5μέτρο από τις πρώτες προσπάθειες μου.
Αλλά τελικά έχει σημασία και η απόσταση
Δε σημάνει απαραίτητα ότι οι 10 πόντοι θα είναι καλύτερα από 20
Έχει σημασία και η διαδρομή του καλωδίου, η κουρμπα, η τοποθέτηση
Γενικά μικροδιαφορές μπορείς να πεις ότι είναι από ένα σημείο και μετά
Αλλά με συνεχείς δοκιμές κάτι πιο βέλτιστο θα βρεις - Ειδικά για τις γειώσεις
Θα ήθελα πολύ να μπορώ να το εξηγήσω επιστημονικά, αλλά τελικά με πολλές δοκιμές έχει κάποια αποτελέσματα και ας μην είναι η πιο επιστημονική προσέγγιση αυτή που προτείνω

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: i2s output for Logitech Squeezbox duet

Και εγώ το είχα φτάσει 1,5μέτρο από τις πρώτες προσπάθειες μου.
Αλλά τελικά έχει σημασία και η απόσταση
Δε σημάνει απαραίτητα ότι οι 10 πόντοι θα είναι καλύτερα από 20
Έχει σημασία και η διαδρομή του καλωδίου, η κουρμπα, η τοποθέτηση
Γενικά μικροδιαφορές μπορείς να πεις ότι είναι από ένα σημείο και μετά
Αλλά με συνεχείς δοκιμές κάτι πιο βέλτιστο θα βρεις - Ειδικά για τις γειώσεις
Θα ήθελα πολύ να μπορώ να το εξηγήσω επιστημονικά, αλλά τελικά με πολλές δοκιμές έχει κάποια αποτελέσματα και ας μην είναι η πιο επιστημονική προσέγγιση αυτή που προτείνω

Ευχαριστώ πολύ
Προσπαθώ να μην υπάρξουν γωνίες
Δέν ξέρω πόσο ρόλο παιζουν τά πρωτόκολλα cat 5-6 στό κλείδωμα καί τή μεταφορά δεδομένων

Δέν υπάρχει κλείδωμα-ξελέιδωμα παιδιά εδώ , εάν δεν παίζει θα το καταλάβεις σαν χοντρή παραμόρφωση στήν έξοδο του κονβέρτορα , στον παλμογράφο θα παρατηρήσεις ότι όσο πιο μακρία τα καλώδια τόσο πιό ζαβό βγαίνει το σήμα οπτικά , τώρα απο κει και πέρα πρέπει να μετρηθούν παράμετροι πως επηρεάζει το όλον η απόσταση των καλώδίων , αλλα οπως είπε και ο υπέρηχας ,, δεν είναι σήμα consoumer , είναι intustrial κατάσταση και αφορά διαδρομές πάνω στην πλακέτα ,
για τη ιστορία μέχρι και μέτρο χαλάρα ,, ανάλογα την περίπτωση , και καθαρά για λόγους πρακτικούς , δλδ δουλέυει η δεν δουλέυει ,

το σήμα data πάντως ( οπτικά είναι σχεδόν σαν spdif ) όταν το δείς απο μεγάλο καλώδιο και χύμα στο κύμα ... θα βάλεις τά κλάματα ,, τα αλλα είναι ουσιαστικά ρολόγια ,, δεν σπάνε πολύ ,,, στο μάτι πάντα !

αυτά

Last edited:
Ευχαριστώ όλους γιά τή βοήθεια,θα γίνουν κάποιες δοκιμές καί θα τά ξαναπούμε...

Περιμένω καί τήν άποψη του Δ.Δ βεβαίως

Ερώτημα πρός τούς γνωρίζοντες,υπάρχει απώλεια ποιότητας σ αυτό τό μήκος των 60 εκ ,εφ όσον δεν υπάρχουν ξεκλειδώματα;λογικά ,απ ότι υποθέτω, δέ πρέπει νά υπάρχει εφ όσον μεταφέρονται data

Δεν μεταφέρονται απλά data. Μεταφέρονται data, ρολόι και σήμα συγχρονισμού L-R. Το σημαντικότερο είναι και τα 3 σήματα να "τρέχουν παράλληλα" όσο αφορά τον χρονισμό τους, δηλαδή / πρακτικά όλα τα καλώδια να έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος.
Επίσης είναι σημαντικό η κάθε γραμμή να έχει τη γείωσή της (το CAT5/6 βοηθάει καθότι έχει ήδη ζεύγη και μάλιστα συστραμμένα).

Τώρα, κατά πόσο ακούγονται διαφορές μεταξύ γραμμών διαφορετικού μήκους, δεν μπορώ να πω. Ποτέ δεν ξέρεις. Έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με γραμμές μεταφοράς. Διαφορετικό μήκος σημαίνει και διαφορετικές ανακλάσεις του σήματος / διαφορετικός τερματισμός. Οι διαφορές βέβαια είναι πολύ μικρές οπότε δεν θα έπρεπε να ακούγονται διαφορές, αλλά..