i2s output for Logitech Squeezbox duet

Δημήτρη, σοβαρά τώρα, μην εφησυχάζεις με την κατασκευή σου.
Είναι προβληματική και κάποια στιγμή κάτι θα ξεκολλήσει (από μόνο του, δε θέλει πολύ) και θα ψάχνεσαι.
Κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις λεπτότερο μονόκλωνο και μικρή πλακετίτσα κολλημένη πολύ κοντά στο ολοκληρωμένο πάνω στην οποία θα έκανες τις εξωτερικές συνδέσεις σου.

και άλλη μιά....

μετά το τελικό κλείσιμο bypass και gnd στη θέση τους, διαπιστώθηκε ότι το μπλε έπαιρνε κανονικά σήμα από το xilinx αλλά δεν το έστελνε στο wolfson.....:argue:
κουράγιο για άλλο bypass δεν υπήρχε και έτσι ....είπα: wrap it up, I'll take it....:grandpa:

(ούτε καν δοκίμασα αν το modified duet βγάζει σήμα στα rca, spdif, toslink....

(βγάζει όμως I2S :a0210:)

Attachments

• P1010917.jpg
    P1010917.jpg
    69.3 KB · Views: 141
Παρ όλο τον εμφανή κίνδυνο να ξεκολλήσουν όπως λες Σταύρο, η παρέα των καλωδίων βγαίνουν από σφιχτή εγκοπή στο πλάι μέσα από μακαρόνι που τα αγκαλιάζει και δεν κουνιούνται....
Τώρα τί θα γίνει στο μέλλον......δεν ξέρω.
Αλλά για την ώρα δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι είναι κολλητήρι...

Λοιπόν
αφού φύγανε τα σήματα έπρεπε να βρω τρόπο να τα στείλω στο βουβάλι.
Τελικά μιά και η φίσα για το κινέζικο usb ήταν ήδη εκεί και περίμενε, πέρασα όλα τα καλώδια σε μια ακιδοσειρά και την έβαλα στην φίσα. Οπότε με μιά απλή αλλαγή αλλάζεις πηγή: duet ή pc.....

Attachments

• P1010915.jpg
    P1010915.jpg
    53.9 KB · Views: 133
Εδώ και οι δυό i2s πηγές δίπλα δίπλα...

Τελικό συμπέρασμα?
όπως είπα και πιό πριν....
Παρά τα σχεδόν συνολικά 20 εκατοστά μήκους και το χάλι των κολλήσεων και της όλης γενικά εμφάνισης, έπαιξε με τη μία.
Είναι σταθερότατο και στρώνει.
Ανταμοιβή?
Τεράστια. Δεν μπορώ βέβαια να κάνω ΑΒΧ ή κάτι τέτοιο ώστε να συγκρίνω με το κινέζικο, αλλά μόνο το γεγονός ότι μου δίνει την ευελιξία του χειριστήριου του duet είναι μεγάλο επίτευγμα.
Από κούραση?
η μέση μου το ξέρει.

όποιος έχει γνώσεις και κουράγιο το φτιάχνει.
Αν θα το ξανάφτιαχνα?
ΣΙΓΟΥΡΑ.

(Απλά όχι αύριο....:flipout:)

Μετά από καιρό με δικό μου σταθμό που θα τον ξέρω καλά, σωστή προπόνηση και ακόμα καλύτερο σχεδιασμό θα ξηλωθούν όλα.
Και οι smd αντιστάσεις, καθάρισμα τα ανύπαρκτα pads και ξεκάθαροι λογαριασμοί.
Μέχρι τότε
I2S (είτε με duet είτε με foobar) rules.....:firstprize:
απλά αναρωτιέσαι πως μπορεί κόσμος και ακούει με spdif...:a0210:

Attachments

• P1010921.jpg
    P1010921.jpg
    55.9 KB · Views: 130
Συγχαρητήρια chief! Ο επιμένων νικά κτλ κτλ.. :smile:

Κι εγώ αν θυμάσαι το πρώτο πράγμα που είχα πει όταν είχα συνδέσει το Amanero με το βουβάλι μέσω I2S ήταν ότι το s/pdif πρέπει επιτέλους να πεθάνει..

:ears: Supersonic, εάν θέλεις να συνεχίσεις το άθλημα των δύσκολων κολλήσεων πάνω σε smd, θα έχεις δύο πράγματα στο νου σου (στα είχα γράψει και σε παλαιότερο μήνυμα)
1) μακρια από αμόλυβδες κολλήσεις, θα μου πεις πλέον το 100% των κυκλωμάτων είναι με αμόλυβδες - σωστό, αλλά όχι αμόλυβδη στο χέρι.
2) οπωσδήποτε καλά προιόντα όπως το Chip-Quik, κυρίως η σύριγγα, είναι η μόνη που προστατεύει τα smd, κάνει την κόλληση ρευστή και βοηθά σε αλλεπάληλα κολλήματα!

Κατά τα άλλα περιμένουμε να μας περιγράψεις το τι :ears:

Μα εγώ δεν χρησιμοποίησα αμόλυβδες...
όλο το μηχανάκι είναι αμόλυβδο με αποτέλεσμα να με δυσκολέψει,
ίσως και οι 280-340 που δούλεψα τελικά ήταν λίγοι για rohs.
Εψαξα για υλικά, chipquik εδώ δεν βρήκα, βρήκα κάτι υποκατάστατα αλλά η πρεμούρα για να το κάνω δεν με άφησε να οργανωθώ καλά.
Εξ άλλου νομίζω ότι αυτό είναι για πλήρη απομάκρυνση smd. όχι για κόλλημα? ή κάνω λάθος?
Επίσης ψιλή κόλληση κάτω από 1mm έπρεπε να πάρω για μισό χιλιοστό κάτι χιλιόμετρα 60 ευρώ.... Να αφήσω και στην κόρη μου νά έχει και να με θυμάται...:flipout:
Εκεί που πήγα πήρα μια σύριγγα με μιά γκρίζα πάστα μέσα, το μόνο που λέει απ έξω είναι made in Italy:flipout:
Ζητησα και την κόλληση (το αντίστοιχο του chipquik μου είπαν έχουν κάτι άλλο δύο στοιχείων) και μου έδωσε ένα μπουκάλι ...???? http://www.oasth.gr/routes/routeDetail.php?line=22&ml=62&sdc=1
Την τύφλα τους...κοτζάμ Ιωαννίδης....
Βασικά τα πήρα για μελλοντική χρήση, και θα δουλέψει διαδίκτυο. Δεν ήθελα να τα δοκιμάσω πάνω στο project με τη μία...Κάποια στιγμή ηρεμίας (θα μου πείς άντε να ξαναβρώ 6 ωρες διαθέσιμες :flipout:) θα διώξω τα smd αντιστασάκια και θα το κάνω πιό καθαρό...

τί να πω για ήχο?
παίζει ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ά
δηλαδή μέχρι στιγμής από μνήμης δεν βρίσκω διαφορές με το usb>i2s το κινέζικο που πήρα πριν δυό βδομάδες.
Όπως είπα ΑΒΧ δεν μπορώ να κάνω άμεσα, πρέπει να αλλάζω φίσα από το ένα στο άλλο.

Last edited:
Ναι έχεις δίκιο, δεν το έγραψα, δεν υπάρχει στην Ελλάδα Chip-Quik, έχω φέρει μέσω digikey και τώρα τελευταία μέσω Farnell, ένα κιτ που περιείχε μια μικρή σύραγγα και λίγη πάστα (και φυσικά πανάκριβα και με όχι μεγάλη διάρκεια το υγρό της σύριγγας).

Σου είχα γράψει ότι η αμερικάνικη σχολή κάθετης κόλλησης, δεν συνιστά με τίποτα αμόλυβδη κόλληση στις κάθετες κολλήσεις (είναι μέδοδος κόλλησης smd ολοκληρωμένων).
Η αμόλυβδη δουλεύει άνω των 350 καλά. Και όταν λέω δουλεύει, μιλάμε να γίνει η κόλληση στη στιγμή και να είναι ρευστή.
250 βαθμοί και τα σχετικά παράγουν αργή διαδικασία και όχι ρευστότητα.

Το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα τότε που είχα κάνει τα πρώτα μου βήματα στην αφαίρεση και επανατοποθέτηση του dac-chip σε ένα dac μου, αλλά ας βάλω και εδώ τους συνδέσμους:
Πως λειτουργεί το πακέτο Chip-Quik (διακίνεται η ειδική κόλληση και το υγρό της σύριγγας)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μία επίδειξη συρόμενης κόλλησης, από τις πολλές που υπάρχουν με χρήση της σύριγγας (φαίνεται στο μέσο του βίντεο)

Ένας από αυτούς του γκουρού αυτής της σχολής όταν ρωτήθηκε τι υλικά χρησιμοποιεί, είπε ξεκάθαρα ότι για την αμερική χρησιμοποιούνται κολλήσεις Kester RA (Rosin Acid) πάντα αμόλυβδες και ως flux Chip-Quik. Θερμοκρασία από 285-320°C.

Παλαιότερα είχα πάρει από Ελλάδα flux της JBL, αλλά ήταν για κλάματα...έκτοτε παραγγέλνω μία μικρή ποσότητα από έξω και το καλοκαίρι τη βάζω μέσα στο ψυγείο. Εάν την αγοράσεις φρέσκια δεν κρατά πάνω από 12-18 μήνες σε καλή κατάσταση, γίνεται σκούρα και χάνει τη ρευστότητά της.

Στην πράξη έχω ακόμη και την πρώτη σύριγγα που είχα αγοράσει και όταν θέλω να κάνω κολλήσεις, σαν αυτή που έκανες ή πάνω σε πλακέτες που εργοστασιακά έχουν κολληθεί με αμόλυβδη, πάντα τη βάζω και ας έχω kester κόλληση και καλούτσικο σταθμό. Ακόμη και στα γεφυρώματα, αντί να το παλέψω με το σύρμα, βάζω λίγο υγρό από τη σύριγγα και την τραβώ αμέσως με τη μύτη.

μωρε τα βίντεο τάχω δει...
έκανα προεργασία.
όμως αυτά που βλέπεις στο βίντεο τα κάνουν 50 άνθρωποι στον πλανήτη.
αυτά απλά δεν γίνονται.

Τέτοιο χάλι δεν έχω κάνει ποτέ.
αλλά έφταιγε και η κούραση και όλα. Στο τέλος το μόνο που ήθελα ήταν να τα μαζέψω πριν τις 11 που θα ερχόταν οι γυναίκες για φαγητό...
Και εγώ είχα ένα τραπέζι στρωμένο με κάθε είδους κολλητήρια.....

'Οχι βρε, δεν είναι τόσο δύσκολο.
Στην αρχή φαίνεται βουνό, μετά με τα κατάλληλα υλικά και κάτω από μεγέθυνση γίνεται και μάλιστα καλά.

Να μη σου πω, πόσα τέτοιου μεγέθους έχω ξεκολλήσει-κολλήσει και για να μάθω αλλά και όπου αλλού χρειάστηκε.
Πριν δύο χρόνια σχεδόν είχα ανεβάσει τις παρακάτω φώτο εδώ στο AVClub (τις έχεις ξαναδεί).

Λες να έχω μπει στη λίστα των 50; Με τίποτα, απλά θέλει τρόπο!

attachment.php

attachment.php

Με αυτόν που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο, έχω επικοινωνήσει πριν δύο χρόνια (όταν πρωτοξεκίνησα τις κάθετες κολλήσεις) για κάποιες λεπτομέρειες και πρέπει να έχω και στην άκρη τα λεγόμενά του.
Αυτά τα βίντεο είναι και εκπαιδευτικά γιατί δείχνουν ότι το τόσο εξωπραγματικό είναι και τόσο προσιτό, πάντα με τα κατάλληλα εργαλεία.
Εάν το προσπαθήσεις με απλή κόλληση δεν γίνεται με τίποτα. Καλή κόλληση, κατάλληλο flux, σωστή θερμοκρασία και εκπαίδευση = επιτυχία! Το στικ που χρησιμοποιεί είναι της Kester (τρομερό, μια φορά το έχω αγοράσει από digikey και έμεινα κατενθουσιασμένος)

TA πάντα είναι θέμα εμπειρείας εντέλει , και εξοπλισμού ασφαλώς ασφαλώς ... όταν είναι για ένα 2 3 κομάτια και για δοκιμή ,, οκ !!
εγω είχα την φαεινή ιδέα :ADFADF1: να μην παραγγείλω και συναμορλόγηση στο πλακετάκι που έφτιαξα , σιγά τώρα ,, αν το ψωνίσει κάνεις λέω ,, θα κάτσω ένα πρωίνό θα βγάλω κανα 2 κομάτια και τα λέμε ,,

22 κομμάτια έφυγαν σε ενα μιση μήνα ,,,

ΤΡΕΕΕΕΕΧΑ ΒΛΑΜΕΝΕ !!!!!!!!!!
βλέπω σταθμό κόλλησης , solder paste , flux , ΚΤΛ ,, και μου έρχεται έμετος ,,

έβγαλα αίμα ,, μου έφυγε το κουράγιο ,, φτάνει ,,

η αλήθεια είναι ότι μετά δεν φοβάσαι τα παράξενα ,, αλλα ,, τι να το κάνεις ,,

Ευτυχώς που παίζει και κορυφαία....παρά το χάλι που δείχνει..:guitarist:

Ευτυχώς που παίζει και κορυφαία....παρά το χάλι που δείχνει..:guitarist:

Μην ανησυχείς και οι πρώτες δικές μου δοκιμές ήταν με χειρότερες κολλήσεις - όχι σε smd αλλά μόνο και μόνο οι κακές κωλύσεις στην ‛ακιδοσειρά’ (είναι δόκιμο το ακιδοσειρα – καλό μου ακούγεται lol)
To άτιμο το i2s όταν κλειδωνει – κλειδώνει μια και καλή στην περίπτωση μου – αν δεν έχεις προβλήματα το πρώτο λεπτό / πεντάλεπτο δε φαντάζομαι να έχεις ουτε αργότερα. Απλά τσέκαρε και με 192/24 αμέσως μετά το power on, το lock led του buffalo μην αναβοσβίνει. Είναι μια εύκολη ένδειξη. Αν και φαντάζομαι εαν κατι πηγενε στραβα θα το είχες ακουσει.

Tήν Τρίτη ολοκληρώθηκε η παρέμβαση γιά εξόδο i2s στο δικό μου duet .Δοκιμή έγινε άμεσα μέ τή χρήση ενος 9023 [πού έπαιζε καί κείνο γιά πρώτη φορά] καί κλείδωσε αμέσως
Χθές έγινε δοκιμη κλειδώματος με ταυτόχρονη σύνδεση στό βουβάλι ,με μηκος όμως καλωδιου belden cat6 στα 60 εκατ .Κλείδωμα-παίξιμο απόλυτα σταθερό χωρίς διακοπές
Tόσο το rj45 ήταν cat6,όσο καί τό καλώδιο όπως έγραψα πιό πρίν
Επίσης στη χειρουργική κλίνη αφαιρέθηκε το jack τροφοδοσίας καί κολλήθηκε μόνιμα καλώδιο πού τροφοδοτείται από το γνωστό γαλλάκι
Τό jack έχει τρία ποδαράκια καί για να λειτούργήσει το duet σέ περίπτωση πού αφαιρεθεί το jack πρέπει νά βραχυκλωθούν τα 2 ποδαράκια γιατί αλλιώς δέν λαλάει το duet,επίσης η αναβαθμιση ρολογιου του άγγλου μένει μονίμως στο on λόγω τού ότι τροφοδοτείται κατευθείαν από τά ποδαράκια του jack
Τό χειρουργείο έγινε από τον Savva X

Ερώτημα πρός τούς γνωρίζοντες,υπάρχει απώλεια ποιότητας σ αυτό τό μήκος των 60 εκ ,εφ όσον δεν υπάρχουν ξεκλειδώματα;λογικά ,απ ότι υποθέτω, δέ πρέπει νά υπάρχει εφ όσον μεταφέρονται data

Επόμενο πρόβλημα είναι τα βύσματα εισόδου rj 45[ σασί],τών οποίων οί τιμές της neutrik σε cat 6 είναι πάνω από 15 ευρω [χωρίς τά μεταφορικά],τά cat5 είναι σημαντικά φθηνότερα

Last edited:
Tήν Τρίτη ολοκληρώθηκε η παρέμβαση γιά εξόδο i2s στο δικό μου duet .Δοκιμή έγινε άμεσα μέ τή χρήση ενος 9023 [πού έπαιζε καί κείνο γιά πρώτη φορά] καί κλείδωσε αμέσως
Χθές έγινε δοκιμη κλειδώματος με ταυτόχρονη σύνδεση στό βουβάλι ,με μηκος όμως καλωδιου belden cat6 στα 60 εκατ .Κλείδωμα-παίξιμο απόλυτα σταθερό χωρίς διακοπές
Tόσο το rj45 ήταν cat6,όσο καί τό καλώδιο όπως έγραψα πιό πρίν
Επίσης στη χειρουργική κλίνη αφαιρέθηκε το jack τροφοδοσίας καί κολλήθηκε μόνιμα καλώδιο πού τροφοδοτείται από το γνωστό γαλλάκι
Τό jack έχει τρία ποδαράκια καί για να λειτούργήσει το duet σέ περίπτωση πού αφαιρεθεί το jack πρέπει νά βραχυκλωθούν τα 2 ποδαράκια γιατί αλλιώς δέν λαλάει το duet,επίσης η αναβαθμιση ρολογιου του άγγλου μένει μονίμως στο on λόγω τού ότι τροφοδοτείται κατευθείαν από τά ποδαράκια του jack
Τό χειρουργείο έγινε από τον Savva X

Ερώτημα πρός τούς γνωρίζοντες,υπάρχει απώλεια ποιότητας σ αυτό τό μήκος των 60 εκ ,εφ όσον δεν υπάρχουν ξεκλειδώματα;λογικά ,απ ότι υποθέτω, δέ πρέπει νά υπάρχει εφ όσον μεταφέρονται data

Το πρότυπο του I2S πάντως,αναφέρει μέγιστο μήκος 10 cm κι όλοι φωνάζουν αν είναι παραπάνω.
(Το γιατί δεν το ξέρω,από τεχνικά γιόκ.)