Πριν πάμε στις πιό ζουμερές φωτογραφικές λεπτομέρειες ας αναφερθούμε λίγο στην διαδικασία.
Βασικά λόγω διαστάσεων του duet (εννοείται και πολύυυυ περισσότερο για το touch) το όλο εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο για πρωτάρηδες ή έστω για όσους έχουν κάποια εμπειρία.
Και να σημειώσω: εμπειρία με through hole κολλήσεις και συμβατικά εξαρτήματα, απλά ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ.
Χρειάζεται σίγουρα αρκετή εμπειρία από smd κολλήσεις, αλλά και σίγουρα εργαλεία ή εμπειρία να αντιμετωπίσεις κατασκευές RoHS, κοινώ αμόλυβδες κολλήσεις.
Για το λόγο αυτό δεν την προτείνω σε κανένα που έχει κάνει μέχρι τώρα όπως εγώ απλά κινέζικα ντακάκια και τροφοδοτικάκια....
Και τα λέω αυτά παρά τις δοκιμές που έκανα και παρά τον σταθμό που δανείστηκα για την περίπτωση.
1. οι αντιστάσεις smd που πάνω τους πρέπει να γίνουν οι 3 βασικές κολλήσεις που θα κλέψουν το σήμα είναι οι μικρότερες που υπάρχουν, η δε κόλληση πάνω τους λίγο μεγαλύτερη από μύτη καρφίτσας. Αν υπολογίσει κανείς ότι το μονόκλωνο που θα κολλήσει πάνω τους είναι λίγο πιό παχύ ίσως από την καρφίτσα καταλαβαίνετε...
2. οι κολλήσεις πρέπει να γίνουν με τη μία. Τελεία και παυλα. Αν δεν γίνουν οι κίνδυνοι καταστροφής είναι σχεδόν σίγουροι, χώρια ότι ενδεχομένως δεν θα γίνει τίποτα....
3. Θέλει εμπειρία για να ξέρεις με τί μύτη, κόλληση και θερμοκρασία θα δουλέψεις. Εχω πχ ξεκίνησα με το σταθμό και ψιλή μύτη στους 270 βαθμούς για να φτάσω σιγά σιγά στους 350 και να καταλήξω στο τέλος με το 15άρι ersa μου με λίγο πιό χοντρή μύτη αν και την πιό ψιλή που έχω.
4. Η έλλειψη μολύβδου είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για να ταιριάξουν οι κολλήσεις (όπου και όση παλιά κόλληση υπάρχει) αλλά ακόμα και στην ίδια την πλακέτα όπου και σε άδειες θέσεις η μολυβδωμένη δύσκολα έπιανε....
5. Η καταστροφή είναι σχεδόν αναπόφευκτη και το σπάσιμο νεύρων ακόμα πιό σίγουρο. Από τις 6 έως τις 11 το βράδυ ...με τσάκισε....
Ξεκίνησα λοιπόν με έτοιμο καλώδιο cat5e κομμένο για να δώσει στην άλλη πλευρά το φιξαρισμένο φισάκι του. Ήταν και πολύκλωνο με σημαντική ευκαμψία που θα σιγούρευε την σταθερότητα των κολλήσεων...
Ελα μου όμως που το πολύκλωνο του έτοιμου καλωδίου ΔΕΝ κόλλαγε με τίποτα....
Αλλαγή σχεδίων: cat5e χύμα μονόκλωνο...
Ξανά κοψίματα και σκέψη πως θα δώσουμε στο τέλος στο βουβάλι....
Αλλά ας κάνουμε πρώτα τις κολλήσεις...
Το σχέδιο προέβλεπε κόλλημα των τριών καλωδίων πάνω στις αντιστάσεις και λίγο πιό μπροστά τους τοποθέτηση μιας μπάρας ώστε εκεί πάνω να πιάσουν όλα τα gnd έτσι ώστε να "συνοδεύουν" τα σήματα όσο πιό πολύ γίνεται....
Δυό σήματα κόλλησαν σχεδόν με τη μία....Σχεδόν....
Το πρώτο πρώτο από αριστερά το πράσινο.....με ξέσκισε...
και φυσικά στο τέλος ξέσκισε και την ιδέα πίστας από το xilinx μέχρι την αντίσταση που θα έκλεβα σήμα... Αρα πριν φτάσουμε κάν στα gnd έπρεπε να δώσω λύση.....
Ας δούμε λίγο από κοντά τι κάναμε λοιπόν....
Η εικόνα τα λέει όλα. Αλλο ήθελα να κάνω...άλλο μου βγήκε ....στο τέλος πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος...:a0210: