i2s output for Logitech Squeezbox duet

το ανοιξα πριν απο λιγο για επισκοπηση....
ειναι πολυ δυσκολωτερο απο οσο δειχνει η φωτο.
οι τεσσερις αντιστασεις ειναι σε ενα χωρο μικροτερο απο το μισο νυχι του μικρου μου δαχτυλου.

οι αντιστασει μετα βιας εχουν ενα χιλιοστο μηκος και η κολληση που υπαρχει στις ακρες τους δεν ειναι ουτε το ενα τριτο του τετραγωνικου χιλιοστου...

η μυτη του ερσα ειναι μεγαλυτερη απο την αντισταση
φοβαμαι πως η προσπαθεια να κολλησει καλωδιο θα διωξει την αντισταση απο τη θεση της

τελικα ισως οντως να πρεπει να κολλησω πανω στο ιδιο το ντακ, ψηλα κοντα στο σωμα του...

και μεις εδω μιλαμε για πολυτελειες καλωδιων.

δε μου λετε...αν δε βαλω σταθμο το κολλητηρι μου των 15 βατ μηπως ειναι πολυ?

μηπως η ενδεχομενη αγορα σταθμου ειναι βλακεια?
μηπως να παρω ενα 8βαττο?

Μια χαρά είναι το 15W σου. Μη φοβάσαι τόσο τις αντιστάσεις.. δεν θα τις ξηλώσεις εύκολα.
Απλά, βάλε λίγη πάστα στην πλακέτα και έχε από πριν βάλει ελάχιστη κόλληση στο καλώδιο. Ίσα να έχει γίνει ασημί. Αν ετοιμαστείς σωστά με ένα τακ του κολλητηριού ξεμπερδεύεις.

Σε πιάνω λίγο απροετοίμαστο εδώ.
Τόσα μπιμπλίκια αγοράζουμε χωρίς λόγο και αιτία, μία Kester, ένα ChipQuik έπρεπε να υπήρχαν στην άκρη.
Και από πρακτική, τόσες πλακέτες από παλιά cd/dvd-rom, ups, MB δεν μπορεί αποκλείεται να μην έχεις κάτι στην άκρη.

Και σίγουρα, γιατί κάποτε μιλούσαμε για πρεσβυωπία τα δυό μας, χρειάζεσαι για αυτή τη δουλειά ή μεγεθυντικό φακό με φως Χ10 ή αυτά τα ωραία των ωρολογοποιών...

Κάνε την πρακτική σου κάπου αλλού, με τη μέθοδο που σου περιγράφει ο Δημήτρης και θα τα καταφέρεις.

Re: Απάντηση: i2s output for Logitech Squeezbox duet

Σε πιάνω λίγο απροετοίμαστο εδώ.
Τόσα μπιμπλίκια αγοράζουμε χωρίς λόγο και αιτία, μία Kester, ένα ChipQuik έπρεπε να υπήρχαν στην άκρη.
Και από πρακτική, τόσες πλακέτες από παλιά cd/dvd-rom, ups, MB δεν μπορεί αποκλείεται να μην έχεις κάτι στην άκρη.

Και σίγουρα, γιατί κάποτε μιλούσαμε για πρεσβυωπία τα δυό μας, χρειάζεσαι για αυτή τη δουλειά ή μεγεθυντικό φακό με φως Χ10 ή αυτά τα ωραία των ωρολογοποιών...

Κάνε την πρακτική σου κάπου αλλού, με τη μέθοδο που σου περιγράφει ο Δημήτρης και θα τα καταφέρεις.

μα δεν είναι η δουλειά μου αυτή.
Αντε να έχω κάνει 10-15 κατασκευές κιτ και κάποιες επισκευές upgrades.

έχω κάνει μικροχειρουργείο, αλλά αυτό με ξεπερνάει.
Επίσης θα κάνω δοκιμή επάνω σε πτώμα, όμως δεν παύει να είναι δύσκολο να γίνει και σταθερό ώστε να μην ξεκολλήσει σε μελλοντικές δοκιμές.

Δυό φωτογραφίες του ασθενούς για να πάρετε ιδέα του μεγέθους.
Το κολλητήρι δίπλα φοράει την πιό λεπτή μύτη.
Δίπλα του δεν βλέπετε κόλληση αλλά την πλευρά της αντίστασης.
Η κόλληση είναι το μικρό ασημί κομματάκι δίπλα της....

Attachments

• P1010799s.jpg
    P1010799s.jpg
    120.2 KB · Views: 127
  • P1010797s.jpg
    P1010797s.jpg
    70.9 KB · Views: 127
οι γραμμές από τις 18,19, 20 πάνε στα πιν 1,2,3 του wolfson (δεξιά από το dot) ενώ η 17 πάει στο πόδι 14 αριστερά mclk δεν μας χρειάζεται.
Γι αυτό σκέφτομαι για πιό καλά να τσιμπήσω πάνω στο dac.

Κανονικά, πρέπει να ξεκολλήσεις τις 3 αντιστάσεις (με το σωστό εργαλείο) και να κολλήσεις τις γραμμές στην πλευρά του τσιπακιού (αριστερά). Αλλιώς κινδυνεύεις να χαλάσεις πίστα ή να βραχυκυκλώσεις κατά λάθος ακροδέκτες.

μετα δεν θα δουλευει το ντακ του.
εγω θελω να διατηρησω την αυτονομια του.
παντως η φωτογραφια το κολακευει στο μεγεθος.
ειναι πολυ πιο μικρες οι αντιστασεις απο οσο δειχνουν.

Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι πιο σωστό να κλέψεις σήμα πριν τις αντιστάσεις, ακόμα και αν τις αφήσεις στις θέσεις τους.. Τη στιγμή που το βουβάλι έχει ήδη αντίστοιχες αντιστάσεις στην είσοδο. Αυτό βέβαια το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.. :p

Έκανες καμιά δοκιμή πάνω σε παλιά πλακέτα;

Από ότι βλέπω, γίνεται η διαδικασία ακόμη και πάνω στις αντιστάσεις, αλλά θέλει λίγο πείρα (=εξάσκηση) και κατάλληλα υλικά κυρίως σε flux.
Με λιγοστή κόλληση πάνω στο καλώδιο (προσωπικά θα έβαζα καλώδιο είτε πηνιόσυρμα είτε από utp μονόκλωνο) όπως έγραψε ο Δημήτρης και ποσότητα κατάλληλης flux (Kester ή ChipQuik) στην αντίσταση θα το κολούσα "αέρα" κάτω από μεγεθυντήρα.
Τώρα βέβαια εάν ταλαιπωρήσεις το καλώδιο στα κουνήματα...δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί!

τιποτα ακομα.αναμενω δανεικο σταθμο απο Πετρο και μεχρι στγμης οργανωνω τις κινησεις μου.
εφαγα και δυο μερες στο Αγιο Ορος....
εντος ΣΚ ισως η προβα.
Θελω να το κανω με τη μια σωστα και μονιμα δηλ να το στειλω εξω στο κουτι σε φισακι...

Η καλύτερη φωτογραφία του που μπορώ να βρω είναι αυτή:

p1020573.jpg

στην οποία ομολογουμένως δεν βλέπω αντιστάσεις.. μήπως υπάρχει κάτι στο κάτω μέρος της πλακέτας (απίθανο); Έχεις εσύ κανένα καλύτερο κοντινό;

Το ΒΙΙΙ μου πάντως έχει κανονικά..

ελεγα μηπως ειχες σχηματικο.
θα δω και στο δικο μου καλυτερα...
το θεμα ειναι οτι ο αχλαδας απεσυρε το blueprint...
παντως για τη συνδεση λεω να βρω ετοιμο rj45 συναρμολογημενο προεκτασης..

Δεν δίνει γενικά σχηματικά ο αχλάδας για τα βουβάλια.. δεν έχω δει εγώ τουλάχιστον, εκτός από του πρώτου βουβλιού, στο οποίο βλέπω να έχει αντιστάσεις σε σειρά (μικρές, 22Ω).

Σχετικά με το καλώδιο, δοκίμασε την τύχη σου με το έτοιμο.. έχε κατά νου ότι θα ακολουθεί λογικά το 568B:

StraightThroughPinOut.gif

οπότε βεβαιώσου ότι το ακολουθείς και εσύ αν θέλεις να "πετύχεις" τα σωστά ζεύγη.

Επίσης, μου έχουν τύχει πολλά βλαμμένα ετοιματζήδικα patch cables, ειδικά της σειράς. Αν δεν σου δουλεύει μπορεί κάλλιστα να έχεις πέσει σε βλαμμένο καλώδιο. Το λέω από τώρα μπας και γλιτώσεις κανένα εγκεφαλικό.. :p

μου εχουν τυχει και μενα.
θα δοκιμασω πως επικοινωνουν πρωτα.
αρκει να βρω στη γυρα κατι βολικο ωστε να κατσει στο κουτι του duet.