i2s output for Logitech Squeezbox duet

Οι φίσες είναι κακή ιδέα γενικότερα τη στιγμή που μιλάμε για οριακά σήματα. Μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ποιότητα του σήματος αλλά αν δεν βάλεις το duet στο κουτί του βουβαλιού δεν βλέπω άλλη (πρακτική) λύση.

Όσο αφορά το μήκος του καλωδίου, ξέρουμε ότι πρακτικά υπό προϋποθέσεις (μια από αυτές η κωλοφαρδία :p) μπορεί να φτάσει πάνω από το μισό μέτρο, βλέπε περίπτωση tmjuju που το είχε καταφέρει με απλό cat5 (διόρθωσέ με Τάσο αν δεν θυμάμαι κάτι καλά). Αλλά φίσες και ιστορίες δεν είχε.. αν θυμάμαι καλά.

Το twisted pair θα βοηθήσει (προσθέτει και κάποια ανοχή στον θόρυβο), καλύτερα θα ήταν με ομοαξονικό (όπως είχαμε πει από την αρχή).

ούτε εμένα μου αρέσουν οι φίσες αλλά από την άλλη δεν μου αρέσει να τα δέσω μεταξύ τους για πάντα ή να κρέμονται καλώδια κολλημένα σε μιά τρίχα από πίσω.
Δεν μιλάω για μήκος πάνω από μισό μέτρο cat5.
Ούτε καν.
Αλλά σίγουρα από όσο λέγαμε με τον Πέτρο, υπάρχουν υλοποιήσεις στην αγορά με αρκετό μήκος εκτός συσκευής.
Να μπεί το duet μέσα στο κουτί είναι πρόβλημα γιατί δεν θα δουλεύουν οι wifi κεραίες του.
Ομοαξονικά δεν βρήκα. Τα μόνα που είδα είναι αυτά που έχει μέσα του που πάνε στις κεραίες, αν είχα τέτοια ίσως να το έκανα

Supersonic πολύ μεγάλες οι φίσες…δε ξέρω εάν θα σε βολέψει.

Ναι DimDim είχα καταφέρει να έχω i2s σε πάνω από 1μέτρο, με cat5e, αλλά με την ESI juli@ κάρτα ήχου. Με το XMOS όχι. Φαίνεται ότι το σήμα από το xmos δεν ήταν εξίσου ‛δυνατό’.
Δε θυμάμαι το color coding στο cat5 που χρησιμοποίησα πρέπει να το τσεκάρω. Από την κάρτα ήχου το πρόβλημα ήταν από πού να πάρω τις γειώσεις. Όλες οι γειώσεις συστρεμμένες και κολλημένες μαζί, είχα καλύτερα αποτελέσματα γειώνοντας στο σασί όσο τρελό και εάν ακούγεται στο 1μ απόσταση. Και γενικά απλά ήμουν τυχερός με ένα καλώδιο – από τα 3/5 που είχα σκαρώσει.

Τώρα μεταξύ xmos και buffalo έχω cat5 πάλι κοντά 10 πόντους – στους 30 πόνους είχα προβλήματα με το xmos. Σε όλες τις περιπτώσεις τερματισμένο με ακροδέκτες τύπου/μεγέθους jumper. Σε κάθε περίπτωση πολύ προσοχή στις κολλήσεις του cat5 με την φίσα. Κεραίες / μπαλάκια/ δε ξέρω εγώ τι άλλο … δε βοηθάνε καθόλου.

Το καλό είναι ότι όταν δουλεύει το i2s , δουλεύει τελεία και παύλα. Αν δεν απόσυντονίζει από την πρώτη στιγμή και πάρεις Lock, τότε είναι πέτρα. Στην δική μου περίπτωση τουλάχιστο, και πάντα με επαλήθευση ότι δε χάνω κανένα Lock με μετρητική διάταξη arduino πάνω στο led lock του dac να ελέγχει κάποιες χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο.

μπαλάκια?

πάντως μου κάνει εντύπωση ό,τι έψαξα για i2s δεν αναφέρει αυστηρά προδιαγραφή καλωδίου και coupling.
Αντίθετα το διαδίκτυο βρίθει με ό,τι του κάτσει του καθενός....(παρόντες εξαιρούνται βεβαίως βεβαίως).

μπαλάκια?

πάντως μου κάνει εντύπωση ό,τι έψαξα για i2s δεν αναφέρει αυστηρά προδιαγραφή καλωδίου και coupling.
Αντίθετα το διαδίκτυο βρίθει με ό,τι του κάτσει του καθενός....(παρόντες εξαιρούνται βεβαίως βεβαίως).

Η καλύτερη λύση είναι το i2s να μη περνά καν από καλώδιο και να είναι στην πλακέτα,
από εκεί και πέρα, mini coax αλλά οι πλακέτες μας δεν έχουν…
οπότε κάπως έτσι φτάνουμε στο cat5…

(μπαλάκια & κεραίες αναφερόμουν στις κολλήσεις παντού και στις φίσες – να είναι καλές)

Η καλύτερη λύση είναι το i2s να μη περνά καν από καλώδιο και να είναι στην πλακέτα,
από εκεί και πέρα, mini coax αλλά οι πλακέτες μας δεν έχουν…
οπότε κάπως έτσι φτάνουμε στο cat5…

(μπαλάκια & κεραίες αναφερόμουν στις κολλήσεις παντού και στις φίσες – να είναι καλές)

σαφώς: integrated interchip sound......

γι αυτό ίσως δεν υπάρχει πουθενά προδιαγραφή καλωδίου φίσας. Εμείς λίγο το τραβάμε απ τα μαλλιά....
θα ...δούμε λοιπόν.
τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

σαφώς: integrated interchip sound......

γι αυτό ίσως δεν υπάρχει πουθενά προδιαγραφή καλωδίου φίσας. Εμείς λίγο το τραβάμε απ τα μαλλιά....
θα ...δούμε λοιπόν.
τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

ναι απο τα μαλια το τραβάμε. οποτε μη το δυσκολεύεις κιάλλο :D

Ρε σεις μιλάμε για ινταστριαλ προδιαγραφή διαμεταγωγής ,, δεν θα βρείτε πουθενά σαφεις οδηγείες για βυσματα και κόλπα ,, ευτυχώς δλδ ,, γιατί θα πουλάγαν κάλωδια με 1978 ευρά το μέτρο ..

εάν θές φιxαρισμένα πράματα ,, τσιμπα το spdif και πορεύσου σου λέει ,,
πάει και κάμποσα μέτρα αμα λάχει ,, μιλάει και με όλο το σύμπαν !!

αλλιώς .. τράι εντ κράι !!

Re: Απάντηση: i2s output for Logitech Squeezbox duet

Ρε σεις μιλάμε για ινταστριαλ προδιαγραφή διαμεταγωγής ,, δεν θα βρείτε πουθενά σαφεις οδηγείες για βυσματα και κόλπα ,, ευτυχώς δλδ ,, γιατί θα πουλάγαν κάλωδια με 1978 ευρά το μέτρο ..

εάν θές φιxαρισμένα πράματα ,, τσιμπα το spdif και πορεύσου σου λέει ,,
πάει και κάμποσα μέτρα αμα λάχει ,, μιλάει και με όλο το σύμπαν !!

αλλιώς .. τράι εντ κράι !!

το πιάσαμε το νόημα Μπιλ....
το πιάσαμε....

αλλος ενας ομοιοπαθης...

DSC01019_2.jpg

βέβαια το παίζει επαγγελματίας κανονικά αν και είναι σίγουρα πιό νοικοκύρης από τον λαμπιζάτορα...
σίγουρα όμως, άλλη μια απόδειξη ότι το sb duet έχει....ΨΩΜΙ....

Εδώ η ολοκληρωμένη λύση του....

DSC01017_2.jpg

Last edited:
και για να μην φοβόμαστε και τόσο εδώ ορισμένα σημεία και τέρατα από το διαδίκτυο....

p1040969.jpg

img_0089.jpg

36209367_DSD1702.jpg

201106251512314596.jpg

και μετά μου λέτε εμένα.....:damnyou:

ρε κέντημα θα κάνω....-bye-

Last edited: