Ιαπωνικός συγχρονισμός!

Όταν τέτοια βίντεο έρχονται άπο "κομμουνιστικές" χώρες όλοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα βασανιστήρια που περνάνε οι άνθρωποι για να καταφέρουν τον συχρονισμό. Όταν τέτοια βίντεο προερχονται από την "ελέυθερη" Ιαπωνία τότε υπάρχει θαυμασμός!!!

Μια παροιμία λέει ""δύο μέτρα και δύο σταθμά""

Υ.Γ Στις ανατολικές χώρες ανεξάρτητα από το καθεστώς έχουν μεγάλη εκτίμηση σε τέτοιου είδους παραστάσεις. Από την βόρειο κορέα και την κίνα μέχρι την ιαπωνία και την νότιο κορέα.

Εντυπωσιακό, δε λέω, αλλά δε με συγκινεί. Μετατρέπει τους ανθρώπους σε μηχανές, αυτόματα, κάτι σαν το ζωντανό αντίστοιχο του πήλινου στρατού, συντρίβει την προσωπικότητά τους, ισοπεδώνει κάθε ατομικό γνώρισμα, κάθετί που ξεχωρίζει τον ένα άνθρωπο από τον άλλο και τον κάνει μοναδικό.

Γράψτε λάθος. Όχι απλά δε με συγκινεί. Με απωθεί.

Εξαρτάται από την σκοπιά που το βλέπεις αγαπητέ. Η προσήλωση σε έναν σκοπό, η συλλογική προσπάθεια και το ατέρμονο κυνήγι της τελειότητας είναι χαρακτηριστικά τα οποία όχι μόνο δεν με απωθούν αλλά με συγκινούν.

Last edited:
Εξαρτάται από την σκοπιά που το βλέπεις αγαπητέ. Η προσήλωση σε έναν σκοπό, η συλλογική προσπάθεια και το ατέρμονο κυνήγι της τελειότητα είναι χαρακτηριστικά τα οποία όχι μόνο δεν με απωθούν αλλά με συγκινούν.

Ναι όντως εξαρτάται από την σκοπιά. Αν είσαι στους θεατές είναι ωραίο!!! Αν είσαι στους συμμετέχοντες??

Μενω στο συναισθημα που προκαλει το αποτελεσμα. Δε μου βγαζει το ιδιο πραγμα η τερραστια συμφωνικη και οι ευρυθμοι θεατρικοι stomp που ποσταρα πριν με τα video σχηματισμων "βηματος".

Γιατί;
Μία μεγάλη ενορχήστρωση όπου παίζουν δεκάδες όργανα δεν είναι απόλυτα συγχρονισμένα για να βγει κάτι καλό;
Ή και αυτό είναι άψυχο;
Μία χορογραφία είναι. Μην το θεοποιούμε.

Τι σχέση έχει μια ορχήστρα ή ένα μπαλέτο
με την κουρδιστή παρέλαση που εξυπηρετεί τους σκοπούς ενός καθεστώτος βρε μάστορα?

Και σου είπα..Το αρνί πειράζει!

Μενω στο συναισθημα που προκαλει το αποτελεσμα. Δε μου βγαζει το ιδιο πραγμα η τερραστια συμφωνικη και οι ευρυθμοι θεατρικοι stomp που ποσταρα πριν με τα video σχηματισμων "βηματος".

Είναι απόλυτα λογικό καλέ μου φίλε. Έχουν ασύλληπτα διαφορετική κουλτούρα από την δικιά μας. Δες πχ λίγο Kabuki http://www.youtube.com/watch?v=4q1MPwD7zCI ή άκου λίγο Shamisen http://www.youtube.com/watch?v=eAv1GXVJgxo ή φάε sushi . Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να αισθανθείς ότι αισθάνεσαι όταν δεις μια αρχαία τραγωδία ή ακούσεις λίγο μπουζουκάκι ή φας μιας φασολάδα.

Γιατί;
Μία μεγάλη ενορχήστρωση όπου παίζουν δεκάδες όργανα δεν είναι απόλυτα συγχρονισμένα για να βγει κάτι καλό;
Ή και αυτό είναι άψυχο;

Δεν είναι συγκρίσιμο. Ο κάθε μουσικός έχει το δικό του ήχο, ο ήχος μιάς ορχήστρας είναι το κράμα των διαφορετικών χροιών, των προσωπικοτήτων των μουσικών. Δεν παίζουν όλα τα αναλόγια μιάς ορχήστρας το ίδιο, ακόμη κι αν ξεκινάν και σταματούν μαζί.

Η προσήλωση στο σκοπό, το ταξίδι για την επίτευξη κάθε αποτελέσματος, είναι όλη η ουσία. Ειδικά, αν φτάνεις στα όρια της μοναδικότητας και του θαυμασμού, ξέρεις ότι άξιζε τον κόπο και το απολαμβάνεις περισσότερο απο τους θεατές σου...

Δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχαν και αρνητικές κρητικές για το συγκεκριμένο video. Γιατί δεν το βλέπετε σαν συνεργασία από μια μικρή ομάδα που μετά από πολύ δουλειά πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα. Να πω την αλήθεια προτιμώ αυτή την κουρδιστή παρέλαση παρά την παρέλαση που έκανα εγώ στο σχολείο. Και μια που το ανέφερα έχετε παρατηρήσει πως κάνουν τα Ελληνόπουλα παρέλαση? αλλού το χέρι αλλού το πόδι. Εντελώς ασυγχρόνιστα. Να μην πω για τις κοπέλες που την έχουν καταντήσει πασαρέλα!!

Απάντηση: Re: Ιαπωνικός συγχρονισμός!

Όταν τέτοια βίντεο έρχονται άπο "κομμουνιστικές" χώρες όλοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα βασανιστήρια που περνάνε οι άνθρωποι για να καταφέρουν τον συχρονισμό. Όταν τέτοια βίντεο προερχονται από την "ελέυθερη" Ιαπωνία τότε υπάρχει θαυμασμός!!!

Μια παροιμία λέει ""δύο μέτρα και δύο σταθμά""

Υ.Γ Στις ανατολικές χώρες ανεξάρτητα από το καθεστώς έχουν μεγάλη εκτίμηση σε τέτοιου είδους παραστάσεις. Από την βόρειο κορέα και την κίνα μέχρι την ιαπωνία και την νότιο κορέα.

UP!!

Της υπερβολής είστε ρε παιδιά κάποιοι πάντα.

Ο αφανισμός της προσωπικότητας είναι βασικό χαρακτηριστικό σε κάθε στρατό, και όχι μόνο στις δικτατορίες. Και έχει το νόημά του, αυστηρά και μόνο εκεί. Γι'αυτό τον σιχάθηκα τον στρατό, ωστόσο μπορώ να κατανοήσω τη σημασία αυτού του στοιχείου σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Anywayz εντυπωσιακό το video, δε με συγκίνησε γιατί γενικά δε συγκινούμαι από θεάματα τύπου... τσίρκου (για να συνεπαρθώ χρειάζομαι εκτός από σωματικές ικανότητες αντίστοιχες δημιουργικές, αλλιώς δε βρίσκω το νόημα). Αλλά ότι είναι εντυπωσιακό είναι.

ε και ?

πρέπει να γινουν ρομποτ ?

και γιατι να παρελάσουν εν είδη ποιάς διαταγής και ΑΦΕΝΤΙΚΟΎ φωνής ?

έπρεπε να δείς εμένα μπρόστα σε κλιμάκιο του νάτο στην Ελευσίνα , υπαξ στον 24 μήνα ,,

αντε ρε να πάνε να γα ..

δεν φταίω εγώ εκεί γύρισε εντέλει το πράγμα ,, στην εθνικοκαυλίαση

Αν και νομιζω οτι ο καλυτερος συγχρονισμος συντονισμος ειναι μεταξυ σαμαρα-βενιζελου-κουβελη-πρετεντερη-τρεμη-μερκελ-σοιμπλε.

Απιστευτος συντονισμος χρειαζεται τρομερη εξασκηση για τετοια αποτελεσματα

Κάθε σώμα στρατού στην Ελλάδα έχει μια μονάδα καρναβαλιστών , που αναφέρετε σαν μονάδα επίδειξης ,, η κάτι τέτοιο , τους βολογυρνάνε σε κάθε στρατιωτικό πανυγήρι σαν αρκούδα με χαλκά και χορέυουν

Re: Απάντηση: Ιαπωνικός συγχρονισμός!

...

δεν φταίω εγώ εκεί γύρισε εντέλει το πράγμα ,, στην εθνικοκαυλίαση

Που το είδες ρε αδερφέ ότι γύρισε εκεί η κουβέντα?