Ιαπωνικός συγχρονισμός!

Συζητάμε για κουλτούρες...Δεν χαρακτηρίζουμε τους συνομιλητές προσβλητικά.

Αν και μη ελληνάρας το γύρισες με την μία στο λεβέντικο...

Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους προφανώς.

Δεν είχα σκοπό να προβάλλω κανένα και συγνώμη αν το έκανα...

Τιμη μου και το ελληναρας και το λεβεντικο...

Θαυμάζω όμως και όσα δε φτάνει η αλεπού... Δεν το υποτιμά...

Διαφωνώ... Κάθετα μάλιστα..

Ο υπέρτατος σκοπός είναι...

Ο υπέρτατος σκοπός μπορεί να είναι μια από τις τρεις έννοιες και σε σπάνιες
περιπτώσεις, ο τρίτος από τους παρακάτω συνδυασμούς...

Επιτυχία και γαλήνη?...Δεν νομίζω.

Επιτυχία και ευτυχία?...Ούτε.

Ευτυχία και γαλήνη?...Σπάνιο, και μακάριοι όσοι το πετυχαίνουν.

Μεγάλη κουβέντα όπως και να ´χει, που μπορεί να γίνει σε άλλο νήμα..

Νομίζω πριν κάτι λίγα ποστ το ίδιο θέμα μας είχε απασχολήσει στο νήμα του Παναθηναικού...

ή ήταν ο papavas που έλεγε τα ευαγγέλια στον galen?

τεσπα, δεν το θυμάμαι τώρα... αλλα σε κάθε περίπτωση κάπτεν είσαι ευπρόσδεκτος να το συζητήσουμε. :flipout:

Νομίζω πριν κάτι λίγα ποστ το ίδιο θέμα μας είχε απασχολήσει στο νήμα του Παναθηναικού...

ή ήταν ο papavas που έλεγε τα ευαγγέλια στον galen?

τεσπα, δεν το θυμάμαι τώρα... αλλα σε κάθε περίπτωση κάπτεν είσαι ευπρόσδεκτος να το συζητήσουμε. :flipout:

Δεν διαβάζω τα Αθλητικά πουλάκι μου!

Εντάξει δε πάει καλά η ομάδα, αλλά μη ντρέπεσαι..............

εξάλλου μόνο για αθλητικά δε λέμε :ADFADF1:

-bye-

Last edited:
Ο υπέρτατος σκοπός μπορεί να είναι μια από τις τρεις έννοιες και σε σπάνιες
περιπτώσεις, ο τρίτος από τους παρακάτω συνδυασμούς...

Επιτυχία και γαλήνη?...Δεν νομίζω.

Επιτυχία και ευτυχία?...Ούτε.

Ευτυχία και γαλήνη?...Σπάνιο, και μακάριοι όσοι το πετυχαίνουν.

Μεγάλη κουβέντα όπως και να ´χει, που μπορεί να γίνει σε άλλο νήμα..

Θα την έκανα και εκτός νηματων... Name the place...

Επειδη πολλα είδαμε κι αλλα τοσα ακουσαμε στο νήμα τουτο, να και μια εξηγηση γιατι κανουν αυτο που κανουν οι ιαπωνες στο αρχικό βιντεο

Συγγνωμη για το αγγλικο κείμενο αλλα...

What is the origin of modern day Japanese synchronized walking competitions?

It is not a competition at all, but an exhibition put on by the Nippon Sport Science University (NSSU), a university dedicated to physical education. Most of the graduates go on to become PE teachers, trainers and coaches.

The movement is called "shuudan koudou" (集団行動)or group movement. It's similar to military movement exercises, or synchronized marches by marching bands, but more intricate. Among other things it's supposed to help train the NSSU students to manage large groups in the future. (Japanese schools often have morning exercises and assemblies and such where the entire student body is gathered together. They're expected to line up at equidistant from each other, stand at attention when the principal comes to the podium and that kind of thing.) I'm guessing though that it's just a fun thing to do.

Group movement is a tradition at NSSU along with things like cheerleading. As far as I know it's unique to NSSU. There are no open group movement competitions.

Most people love the synchonized movement and humor, but some find it uncomfortable to watch since it reminds them of military demonstrations that are similarily synchronized. (This is the reaction in Japan; not sure how it is elsewhere beyond "LOL Asian people weird"...I should stop reading YouTube comments...)

In 2011 NSSU put on the very first group movement exhibition by their female students in their history. (At the beginning of the video the announcer is talking about the huge number of views the first video has had on YouTube, and how proud they are that their unique school tradition is now known around the world.)

Και η πηγη με 1-2 ακομα ιδιου τυπου video
http://www.quora.com/What-is-the-origin-of-modern-day-Japanese-synchronized-walking-competitions

Here goes όλα τα "σενάρια".... :)