Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Τόπος !!! :flipout::flipout::flipout:

Αυτός φταίει!

images

:laugh:

Πάντως, για να γκρινιάξω λίγο, το ξεφτιλίσατε το θέμα... και μετά από 51 σελίδες ακόμα δεν έχω καταλάβει τι λένε αυτά τα ηχεία... (σορρυ αν το λέτε κάπου, αλλά δεν άντεξα να διαβάσω αναλυτικά 51 σελίδες, και ειδικά τέτοιες :D)

Τα'χα δει κάποτε σε μια έκθεση αλλά δεν έπαιζαν μουσική ιδανική για συμπεράσματα, μια ψιλομπουμπουνιζέ ηχογράφηση απ'αυτές που πουθενα δεν ακούγονται καλά για τα γούστα μου.... σα look μ'άρεσαν πάντως, αυτό το χοντροκομμένο μου έβγαζε κάτι το ευχάριστα minimal... και έμεινα με την περιέργεια...

Σα look μ'αρεσε και ο αντίστοιχος ενισχυτής... αλλά ήταν και τα δύο αρκετά ακριβά για... πειραματισμούς, και κατέληξα στον δοκιμασμένο συνδυασμό Denon/AudioPro...

Τελικά λοιπόν, αναλυτικά και χωρίς αστεία, είναι τόσο κακά αυτά τα ηχεία και γιατί....;

(Hellenic vanagon, τη δική σου γνώμη την κατάλαβα, στους επικριτές αναφέρομαι, no offence :D )

Last edited:
να πω κ γω την αληθεια κ γω εχω αυτη την απορια..μοναχα με κραξιμο δε βγαζεις ακρη...θα θελα να τα ακουσω καποια στιγμη παντως..

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Τελικά λοιπόν, αναλυτικά και χωρίς αστεία, είναι τόσο κακά αυτά τα ηχεία και γιατί....;

Μόνο δύο λόγια:

1)κανείς δεν ξέρει γιατί όλοι τα έχουν ακούσει όπως εσύ και κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά.

2)οι επαινετικές κριτικές στον τύπο καθώς και η δική μου ακρόαση έγιναν με AUDAX AEROGEL μεγάφωνα.

:smile:

Μόνο δύο λόγια:

1)κανείς δεν ξέρει γιατί όλοι τα έχουν ακούσει όπως εσύ και κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά.

2)οι επαινετικές κριτικές στον τύπο καθώς και η δική μου ακρόαση έγιναν με AUDAX AEROGEL μεγάφωνα.

μανα μου και scanspeak revelator να φοραγανε αμα τα κροσια και οι καμπινες ειναι κουκουρουκου τοτε τι ψαχνουμε...δε ειναι επιχειρημα οι μοναδες...

μανα μου και scanspeak revelator να φοραγανε αμα τα κροσια και οι καμπινες ειναι κουκουρουκου τοτε τι ψαχνουμε...δε ειναι επιχειρημα οι μοναδες...

Εφ' όσον μιλάμε για επαινετικές κριτικές με τα AUDAX θα πει πως καμπίνες-κρόσια είναι o.k..

Kαι μάλιστα από την πρώτη στιγμή κατάλαβα διαφορά αλλά έλεγα πως φταίει ο χώρος ακρόασης και άλλα. Πράγματι το πάλαιψα και "ήρθε" το πράγμα μέχρι ένα σημείο αλλά με το MID της LPG είμαι βέβαιος πως υπάρχει πρόβλημα.

Last edited:
Νάτο σε μία αρχική μορφή με AUDAX και με άλλη φίρμα επάνω του. Τώρα τι έχει παιχτεί...

!Bkt9hZ!B2k~$(KGrHqMH-EUEs9E6Mub,BLYt)vY!(w~~_3.jpg

Αν ξέρει κανείς τι μάρκα είναι αυτό ας μας διαφωτίσει...

Βρε μπας και το ηχείο που ρωτάω τι μάρκα είναι, είναι σχέδιο της AUDAX και από ´κει το πήραν οι Κινέζοι...

Γιατί ξέρω από το παρελθόν πως η AUDAX, όπως και άλλες εταιρείες, έδινε σχέδια ηχείων προς υλοποίηση με τα μεγάφωνά της.

:hmmmm:

Πολύ πιθανό,

τα ηχεία πιο πάνω μου φαίνεται οτι είναι audax η πιο οικονομική σειρά πριν το aerogel (ο πιο ελεφρύς κώνος).

Θα συμφωνήσω οτι χωρίς το σωστό κρος, οτι μονάδες και να είναι, πάνε ψιλοχαράμι.

Πέρα από την πλάκα φίλε μου, αυτό που έκανες είναι οτι πρόσθεσες κινούμενη μάζα. Όσο κι' αν σου φαίνεται μικρή (αλήθεια, πόσην ώρα έπλαθες την παταφιξ και πως στο καλό την "επίστρωσες" ομοιόμορφα σε ελάχιστο πάχος χωρίς να χαλάσεις τα πλαγκς;; ). Γι' αυτό και είχες παρόμοια αποτελέσματα με την τοποθέτηση σε σχήμα στραγαλιού - πάλι μάζα πρόσθεσες.
Αυτό σημαίνει ότι άλλαξες τις παραμέτρους του μεγαφώνου και μάλιστα αισθητά, αν έχουν βάση τα ποσοστά βελτίωσης που αναφέρεις.
Και αυτό σημαίνει οτι η προσθήκη του νέου μεγαφώνου έγινε εντελώς μα εντελώς στα κουκουρούκου (το πιθανότερο χωρίς καμία άλλη αλλαγή σε κροςς / ηχείο).

Κρίμα για την φήμη του κατασκευαστή (ΑΝ, το τονίζω, ισχύουν τα περί ηχητικής βελτίωσης) αν σκεφτεί κανείς πως προσπαθεί να πλασάρει το συγκεκριμένο προϊόν.

ΑΝ, ΞΑΝΑΛΕΩ, ισχύουν τα περί ηχητικής βελτίωσης

Πέρα από την πλάκα φίλε μου, αυτό που έκανες είναι οτι πρόσθεσες κινούμενη μάζα. Όσο κι' αν σου φαίνεται μικρή (αλήθεια, πόσην ώρα έπλαθες την παταφιξ και πως στο καλό την "επίστρωσες" ομοιόμορφα σε ελάχιστο πάχος χωρίς να χαλάσεις τα πλαγκς;; ). Γι' αυτό και είχες παρόμοια αποτελέσματα με την τοποθέτηση σε σχήμα στραγαλιού - πάλι μάζα πρόσθεσες.
Αυτό σημαίνει ότι άλλαξες τις παραμέτρους του μεγαφώνου και μάλιστα αισθητά, αν έχουν βάση τα ποσοστά βελτίωσης που αναφέρεις.
Και αυτό σημαίνει οτι η προσθήκη του νέου μεγαφώνου έγινε εντελώς μα εντελώς στα κουκουρούκου (το πιθανότερο χωρίς καμία άλλη αλλαγή σε κροςς / ηχείο).

Κρίμα για την φήμη του κατασκευαστή (ΑΝ, το τονίζω, ισχύουν τα περί ηχητικής βελτίωσης) αν σκεφτεί κανείς πως προσπαθεί να πλασάρει το συγκεκριμένο προϊόν.

ΑΝ, ΞΑΝΑΛΕΩ, ισχύουν τα περί ηχητικής βελτίωσης

Μου άρεσε πού η ερώτησή σου για την εφαρμογή του "patafix".

Όσο για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να σου απαντήσω!

Για την εφαρμογή λοιπόν ακολούθησα μία στρατηγική:

1)Mέγιστη δυνατή ακρίβεια στην ποσότητα του υλικού και άρα στο βάρος για λόγους ομοιότητας ισορροπίας ανάμεσα στα δύο κανάλια.

2)Μέγιστη δυνατή ομοιομορφία στο πάχος του υλικού.

Αυτά τα πέτυχα με τα υπάρχοντα στο περιβάλλον μου μέσα, χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο, μετατρέποντας τυχαία αντικείμενα σε όργανα ακριβείας!

(Είναι το παιχνίδι του πλοίου που μου έμαθε ένας φίλος ναυτικός, το οποίο προβλέπει, με δύο λόγια, την σωτηρία ενός ανεξέλεγκτου πλοίου με ίδια μέσα, ακόμα και με το κόψιμο μετάλλου από τους τοίχους για την κατασκευή ανταλλακτικών).

Το λοιπόν!

Πήρα ένα νόμισμα του ενός . Άπλωσα σε ένα τραπέζι λίγο υλικό "patafix" ποσότητας περίπου στραγαλιού. Το τοποθέτησα κάτω από το νόμισμα. Με ένα πλαστικό σφυράκι κοπάνησα το τόσο όσο να πατήσει στο τραπέζι σαν να μην υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε αυτό και το τραπέζι. Πολύ υλικό περίσσεψε από την περιφέρεια του νομίσματος και το έκοψα με ξυραφάκι.

Κατόπιν ξεκολώντας το νόμισμα προσεκτικά από το τραπέζι, (είχε κολλήσει λόγω "patafix"), πήρα στα χέρια μου το νόμισμα με μία λεπτή μεμβράνη υλικού την οποία σιγά-σιγά ξεκόλλησα.

Αυτήν την κυκλική μεμβράνη τοποθέτησα πάνω στον κώνο του ψευδοphaseplug και πιέζοντας κυκλικά ήρθε και κάλυψε ομοιόμορφα τον κώνο. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ απλή γιατί το υλικό αυτό είναι μαλακό σαν πλαστελίνη και κολλώδες, οπότε όπου το βάλεις στέκεται!

Πάντως φίλε toulou είσαι ο μόνος άλλος θαυμαστής των προϊόντων της CAV, μαζί με εμένα, εντός του AVCLUB, η κάνω λάθος; (Βέβαια ίσως υπάρχουν και οι...κρυφοί...:laugh:).

Ώωωωπα μάστορα μη μου βάζεις λόγια!

Απλά τα θεωρώ τίμια έως αρκετά καλά ηχεία σε σχέση με το κόστος τους - και όχι με το ζόρι για τα μπάζα, όπως προσπαθούν μετά ζήλου ορισμένοι από εδώ να περάσουν.
Αλλά μέχρι το "θαυμαστής" υπάρχει δρόμος...
Δεν με ενοχλούν, αλλά ούτε βρήκα και αυτό το "κάτι" που θα με συναρπάσει. Ούτε και οι δικές μου ακροάσεις ήταν όμως "σοβαρές", οπότε...

Συγγνώμη αν σε απογοήτευσα

Ώωωωπα μάστορα μη μου βάζεις λόγια!

Απλά τα θεωρώ τίμια έως αρκετά καλά ηχεία σε σχέση με το κόστος τους - και όχι με το ζόρι για τα μπάζα, όπως προσπαθούν μετά ζήλου ορισμένοι από εδώ να περάσουν.
Αλλά μέχρι το "θαυμαστής" υπάρχει δρόμος...
Δεν με ενοχλούν, αλλά ούτε βρήκα και αυτό το "κάτι" που θα με συναρπάσει. Ούτε και οι δικές μου ακροάσεις ήταν όμως "σοβαρές", οπότε...

Συγγνώμη αν σε απογοήτευσα

Είπα και γω...

:laugh:

Την απάντηση μπορείς να τη δώσεις ο ίδιος στον εαυτό σου...
Τσιμπάς ένα CD το οποίο πιστεύεις ότι ξέρεις αρκετά καλά με μπόλικους ήχους που γνωρίζεις (π.χ. φωνή) και ακούς το σετάκι... :)