Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

mastrojohn

New member
24 December 2007
41
Αθήνα, Ελλάδα
Καλησπερα,
Θα ηθελα τη γνωμη σας για το ποια ηχεια πρεπει να ακουσω για αγορα για το συστημα μου: Marantz PM 7001 ενισχυτης & Marantz CD 5001 πηγη.
Ειμαι αρκετα νεος στο χωρο και με τοσα ηχεια που κυκλοφορουν στην αγορα εχω μπερδευτει αρκετα (αν και δεν εχω ακουσει πολλα απο αυτα).
Καποια απο τα λιγα που εχω ακουσει και εχω "ξεχωρισει" ειναι τα B&W 683 και τα Paradigm Monitor 9 v.5
Θα ηθελα τη γνωμη σας για τα παραπανω και τη συμβουλη σας για αλλα ηχεια που πρεπει να ακουσω πριν προχωρισω στην αγορα.
Επισης θα ηθελα να διευκρινησω οτι ακουω μονο μουσικη απο το παραπανω συστημα και οτι παντα αυτη θα ειναι η χρηση του, και ισως του χρονου (να'μαστε καλα πρωτα) να προχωρισω σε αλλαγη του ενισχυτη σε κατι ποιο δυνατο και ποιο ποιοτικο (προενισχυτη και τελικο) αν και προς το παρον ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απ'τον Marantz.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:
Οτιδηποτε απο τη σειρα της castle

(το μικρο richmond νομιζω ξεκινα απο τα 400 ευρω περιπου)

Εκπληκτικη στερεοφωνικη εικονα και χροιες

-bye-

Τα B&W 683 δεν λένε και σπουδαία πράγματα... Εξ' άλλου είναι από τις φθηνές σειρές της B&W.
Τα Audio Spectrum Artemis που σού πρότεινα είναι κλάσεις ανώτερα από τα παραπάνω κι ας κάνουν περίπου τα ίδια λεφτά.

Τα Paradigm monitor 9 δεν τα έχω ακούσει δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

komhst ευχαριστω,
εχω ακουσει κι εγω καλα λογια για τα "Αρτεμις" και θα τα ακουσω οπωσδηποτε, καθως επισης και τα elac 207a.
τωρα απο κει και περα θα δω που θα καταληξω γιατι ακουω και "περιεργη" μουσικη (progressive house & trance, psy-trance, ambient, minimal techno...) χωρις αθτο να σημαινει οτι τα ηχεια θα ειναι μονο για τετοιου ειδους μουσικη, γιατι οταν θελω να αραξω και πραγματικα να απολαυσω μουσικη θα προτιμησω κατι σε antaeus, enigma, jean michel jarre, ή το απιστευτο πιανο του richard clayderman...
ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες σας, θα τις λαβω υπ'οψιν.

Τα paradigm δεν τα έχω ακούσει. Φίλος όμως από 'δω μέσα που σέβομαι τη γνώμη του, έχει ακούσει κάποια paradigm περίπου στην τιμή που ψάχνεις και του άρεσαν πολύ. Δε θυμάμαι όμως το μοντέλο. Νομίζω πως ήταν βάσης.

Τα Elac που σου προτείνω τα έχω εδώ και τρία χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος. Πρόσφατα τα πήρε φίλος συμφορουμίτης και έμεινε και αυτός ενθουσιασμένος (αντικατέστησαν τα Audio Spectrum S-37). Έχουν πάρει και εξαιρετικές κριτικές από βρετανικά περιοδικά και από το δικό μας High Fidelity.

Ο Marantz θα μπορέσει να τα οδηγήσει σε μικρομεσαίο δωμάτιο. Είναι σε θέση όμως να σου δώσουν πολλά περισσότερα, αν στο μέλλον αναβαθμίσεις τον ενισχυτή.

δαμιανέ ευχαριστώ πολύ, θα πάω οπωσδήποτε να τα ακούσω, ειδικά τώρα που μου είπες οτι τα έχει η stepcom (είναι 200m. από το σπίτι μου) μόλις περάσουν οι γιορτές θα πάρω τον ενισχυτή μου παραμάσχαλα και θα πάω
lol:music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

komhst ευχαριστω,
εχω ακουσει κι εγω καλα λογια για τα "Αρτεμις" και θα τα ακουσω οπωσδηποτε, καθως επισης και τα elac 207a.
τωρα απο κει και περα θα δω που θα καταληξω γιατι ακουω και "περιεργη" μουσικη (progressive house & trance, psy-trance, ambient, minimal techno...) χωρις αθτο να σημαινει οτι τα ηχεια θα ειναι μονο για τετοιου ειδους μουσικη, γιατι οταν θελω να αραξω και πραγματικα να απολαυσω μουσικη θα προτιμησω κατι σε antaeus, enigma, jean michel jarre, ή το απιστευτο πιανο του richard clayderman...
ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες σας, θα τις λαβω υπ'οψιν.

Ναι πήγαινε να τα ακούσεις ολα και όταν ακούσεις και τα Αρτεμις θα καταλάβεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την κατηγορία τιμής τους. Παίζουν κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε σε αυτή την τιμή και συγκρίνονται μόνο με πολύ ακριβώτερα ηχεία.

Απάντηση: Re: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

Ναι πήγαινε να τα ακούσεις ολα και όταν ακούσεις και τα Αρτεμις θα καταλάβεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την κατηγορία τιμής τους. Παίζουν κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε σε αυτή την τιμή και συγκρίνονται μόνο με πολύ ακριβώτερα ηχεία.

Μπορείς να δώσεις κάποια παραδείγματα?

Ακαδημαϊκά ρωτάω.

Sorry για την παρεμβαση αλλα ψαχνοντας για ηχεια για το home theater μου ακουσα προσφατα τα Artemis Advance με ενισχυτικα Advance Acoustics και η αποδοση τους μπροστα στα Totem Rainmaker kai Hyperion 586 ηταν επιεικως αστεια. Τα Totem ειναι πολλες κλασεις πανω....

Sorry για την παρεμβαση αλλα ψαχνοντας για ηχεια για το home theater μου ακουσα προσφατα τα Artemis Advance με ενισχυτικα Advance Acoustics και η αποδοση τους μπροστα στα Totem Rainmaker kai Hyperion 586 ηταν επιεικως αστεια. Τα Totem ειναι πολλες κλασεις πανω....

:grandpa: Σοβαρά μιλάς τώρα? Σε τι χώρο τα άκουσες τα totem???? Και σε τι χώρο τα Artemis? Δε συγκρίνονται καν τα δύο ζευγάρια ηχείων! (κατά τη γνώμη μου πάντα)! Και νταξ, να πω ότι τα άκουσες σε μικρό χώρο, και τα Artemis τον γέμισαν υπέρ του δέοντος, και μπούμαραν, και "φαίνονταν" στην εικόνα, και δεν εξαφανίστηκαν, και δεν έφτιαξαν τρεις διαστάσεις. Αλλά "επιεικώς αστεία" τα Artemis μπροστά στα (όντως πολύ καλά) Rainmaker???? Κάτι δεν πήγε καλά στην ακρόασή σου!!! Δεν παίζει αλλιώς! :grandpa:

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας ακούμε διαφορετικά και "ψάχνουμε" ο καθένας μας άλλα πράγματα στον ήχο, αλλά προτείνω να μιλάμε επι της ουσίας και όχι με γενικολογίες και αφορισμούς.

Μπάσα? πρίμα? Μεσαία? εικόνα? Περιγράψτε αυτό που σας άρεσε ή όχι σε κάποια συσκευή. Υπάρχει περισσότερη πιθανότητα να συννενοηθούμε με αυτό τον τρόπο.

για την μουσικη που 8ες ακου και τα Klipsch.εγω αυτα πηρα προσφατα και βρηκα την υγεια μου.Το χαμηλο τους και η ολη εικονα ειναι πραγματικα απιστευτη.

για την μουσικη που 8ες ακου και τα Klipsch.εγω αυτα πηρα προσφατα και βρηκα την υγεια μου.Το χαμηλο τους και η ολη εικονα ειναι πραγματικα απιστευτη.

εχω ακουσει τα RF-62, ειναι οντως αρκετα καλα για τη μουσικη που ακουω, αλλα σαν ακουσμα μου αρεσαν περισσοτερο τα B&W 683 (που τα ακουσα αμεσως μετα στον ιδιο χωρο και με τον ιδιο ενισχυτη).
βεβαια πιο πολυ απ'ολα τα ηχεια που εχω ακουσει μεχρι στιγμης αυτα που ακουστικαν καλυτερα στο δικο μου αυτι και με δικης μου επιλογης ακουσματα ειναι τα paradigm monitor 9 v.4, και αυτα που θελω να παω για ακροαση ειναι τα elac fs-207a και a.s. artemis, καθως επισης και την τελευταια εκδοση των paradifm την v.5