Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

Ναι πήγαινε να τα ακούσεις ολα και όταν ακούσεις και τα Αρτεμις θα καταλάβεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την κατηγορία τιμής τους. Παίζουν κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε σε αυτή την τιμή και συγκρίνονται μόνο με πολύ ακριβώτερα ηχεία.
το ιδιο ακριβως εχω διαβασει και για τα paradigm monitor 9 v.5 σε πολλα φορουμ και ριβιους...

peace brothers!
-σημερα μετρησα το χωρο μου... και ειναι πιο μεγαλος απ'ότι νομιζα (56 m2), ασε μεγαλο πακετο και μικρος ενισχυτης (κατσε να τσακωσω τα ηχεια με το καλο και κατι θα κανω και με τον ενισχυτη, οταν θα εχω το "κασερι").
-θα μπορουσε καποιος να μου πει που μπορω να ακουσω τα "Αρτεμις" (αν ξερετε κατι στη περιοχη γλυφαδας, ελληνικου, αργυρουπολης, ηλιουπολης ή δαφνης ακομα καλυτερα).
ευχαριστω εκ των προτερων

Αγαπητέ, τελικά ο χώρος σου είναι πολύ μεγάλος. Δεν νομίζω ότι με τα λίτρα των άρτεμις θα δεις προκοπή.

Μέλος στο κλαμπ, (δεν τον γνωρίζω προσωπικά) έχει στις αγγελίες τα Klipsch Heritage La Scala, σε τιμή χώμα. Μαζί με ένα ψηφιακό tripath ενισχυτάκο (πχ. Trends) που κυκλοφορούν με 100 -150 ευρώ παντού στο διαδίκτυο, θα πάρεις ήχο που δεν φαντάζεσαι ούτε στα καλύτερα όνειρα σου....

Re: Απάντηση: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

Τα B&W 683 δεν λένε και σπουδαία πράγματα... Εξ' άλλου είναι από τις φθηνές σειρές της B&W.
Τα Audio Spectrum Artemis που σού πρότεινα είναι κλάσεις ανώτερα από τα παραπάνω κι ας κάνουν περίπου τα ίδια λεφτά.

Τα Paradigm monitor 9 δεν τα έχω ακούσει δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

+1

-παντος πραγματικα σε οτι ηχεια κι αν καταληξω, πραγματικα οφειλω να σας ευχαριστησω ολους που μοιραστηκατε τη γνωμη σας και κυριως για τις πολυ πολυτιμες συμβουλες σας.
-κι επειδη απ'οτι πολλοι θα εχετε καταλαβει οτι εχω καπως κολλησει στα paradigm (αν και ακομη ψαχνομαι μηπως βρω κατι ακομη καλυτερο στα χρηματα που διαθετω και κατα προτιμηση σε καινουριο) αν θελετε ριχτε μια ματια στο παρακατω λινκ

http://www.rtvmax.pl/shop/foto/ParadigmMonitor9v.5.jpg

στοιχεια ηχειου:
http://www.paradigm.com/en/paradigm/speaker_only-specification-18-1-2-4.paradigm

ευχαριστω και παλι

εντάξει μωρε, για μες στο σπιτι καλά ειναι :silly:

PS
παρόλα αυτα ακου τα artemis οπωσδηποτε, και μετα τραβα παρε οτι σου αρεσε περισσοτερο ;) Εννοείται ότι δεν αγοραζεις ποτε κατι που δεν εχεις ακουσει ο ιδιος. οι συνθηκες βεβαια, με αυτες του σπιτιου σου ειναι παντα διαφορετικές, αλλα απο το ολότελα.. παιρνεις μια ιδέα.

Υπαρχει ενα audio physic spark στα χρηματα σου δευτερο χερι με αρχικη τιμη 2700 .Ειναι το πρωην ηχειο του ατοφιου. Αν θελεις μπορεις να το ακουσεις. Αξιζει πιστεψε με. Δεν υπαρχει συγκριση με audio spectrum artemis και b&w. Οσο για τα paradigm εχω ακουσει καλα λογια γενικα. Ακουσε πριν αγορασεις κατι.

+1 για τα spark που λέει ο Γιάννης.
Τα έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές στο σπίτι του Μήτσου. Μ' ένα καλό ενισχυτή, απλά δεν παίζονται.

Να κάνω κι εγώ μια πρόταση;
Κοίτα κι αυτό: http://www.diyaudio.gr/arcos_ii_gr.htm
Παρόλο που ο Μανώλης (ο σχεδιαστής του) το δίνει για 20-40 τ.μ., πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξει καλά και στο χώρο σου (δύο 8ιντσα είναι αυτά και σε μεγάλη καμπίνα). Κι αν κρίνω από άλλα μοντέλα της MTZ που έχω ακούσει, νομίζω ότι και από ποιότητα ήχου θα είναι πάρα πολύ καλό και από οδήγηση σχετικά εύκολο.

Έριξα μια ματιά στα Audio Physic Shark στο διαδίκτυο και για να πώ την αλήθεια, χωρίς βεβαια να τα έχω ακούσει ποτέ, δεν νομίζω οτι θα βγάζουν τον όγκο που θα ήθελα στις χαμηλές συχνότητες (δε θα έχουν πολύ μπάσο) και γι'αυτό το λόγο θα τα απορρίψω χωρίς να τα ακούσω (αν και είναι λάθος).
Σε οτι αφορά τα Arcos II με εντυπωσίασαν αρκετά ως χαρακτηριστηκά, αλλά με φρενάρουν αρκετά άλλα πράγματα στο ηχείο.Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ίσως αν βρώ λίγο χρόνο να πάω ν'ακούσω καμιά νότα να δώ τι θα μου πούν.
Κάλα εε μιλάμε για μεγάλο μπέρδεμα-παίδεμα η επιλογή ηχείων, στο τέλος μου φαίνεται δε θα ακούσω τίποτα και θα πάω να πάρω οτι θα νομίζω οτι θα είναι καλό, αφου έτσι κι αλλλιώς δεν έχω τόσο τρελές απαιτήσεις. Από την άλλη όμως είναι παραπάνω από αρκετά τα 14 κατοστάρικα που μπορώ να διαθέσω (για την τσέπη μου πάντα) και δεν θέλω να καταλήξω σε κάτι που δεν θα με ικανοποιεί (τα θέλω και όλα ο μακάκας...).
δεν ξέρω... είδομεν!

σας ευχαριστώ όλους πάντως

Re: Απάντηση: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

δίνεις 14 κατοστάρικα και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις? πόσα θα έπρεπε να δώκεις δηλαδή για να έχεις??? 14 κατομύργια?
ενταξει οχι και 14 μυρια, αλλα αν ειχα παραπανω χρηματα για να διαθεσω, ισως και να τα διεθετα. αλλα εχω ακομα πολλα ψωμια να φαω ακομα στο χωρο γιατι τωρα αρχισα να ασχολουμαι πιο σοβαρα με το θεμα και ειμαι και μικρος ακομα (ετσι θελω να πιστευω-27 χρονων) οποτε και να θελω να εχω απαιτησεις δεν μου το επιτρεπει η θεση μου.γι'αυτο και δε θελω να παω σε DIY ηχεια, ουτε σε μεταχειρισμενα.τωρα το αν ειναι λιγα ή πολλα 14 κατοσταρικα ειναι οσο υποκειμενικο ειναι το οτι το ενα ηχειο ειναι καλυτερο απο ενα αλλο.το ενα ειναι θεμα τσεπης και το αλλο θεμα αυτιου.
anyway,αυτη τη στιγμη (δοξα το θεο) εχω μαζεψει αυτα τα χρηματα και μια που πριν 2 χρονια ειχα κανει τη "μιση" κινηση και ειχα παρει τον ενισχυτη και το σι ντι πλεϊερ (marantz pm7001 & marantz cd5001) και τον ακουγα με κατι αρχαια technics cb-cs5 (βασης ακουμπησμενα στο πατωμα)και τους τελευταιους 2 μηνες με κατι b&w 601 s2 (βασης πανω σε βασεις):flipout::flipout::flipout:,και αφου δε χρωσταω τιποτα και σε κανενα ειπα να παρω και ενα ζευγαρι σωστα ηχεια για να'μαι κομπλε (ακομη κι αν αλλαξω τον ενισχυτη μου αργοτερα.

Τα spark 3 δεν έχουν χαμηλό.Ας γελάσω....:flipout: Έχουν και πάρα πολύ μάλιστα.Άκουσε τα και μετά τα ξαναλέμε...Δυστυχώς όμως θέλουν δυνατό ενισχυτή για να αποδώσουν όσα μπορούν.

Last edited:
οπως ειπα παραπανω:
"Έριξα μια ματιά στα Audio Physic Shark στο διαδίκτυοκαι για να πώ την αλήθεια, χωρίς βεβαια να τα έχω ακούσει ποτέ, δεν νομίζω οτι θα βγάζουν τον όγκο που θα ήθελα στις χαμηλές συχνότητες (δε θα έχουν πολύ μπάσο) και γι'αυτό το λόγο θα τα απορρίψω χωρίς να τα ακούσω (αν και είναι λάθος)."
και για την ακριβεια καποιο μελος του κλαμπ, των οποιων ηταν κατοχος και δεν τα ειχε ακουσει απλα, με πμ με επεισε να τα ακουσω και με διαβεβαιωσε οτι εχουν αρκετο. οποτε δε νομιζω οτι χρειαζονται γελια για κατι που ξεκαθαρισα απο την αρχη οτι δεν εχω ακουσει !
:coool::coool::coool::coool::coool::coool:

Απάντηση: Re: Ηχεια Δαπεδου εως 1400 ευρω (max) ?

...
Κοίτα κι αυτό: http://www.diyaudio.gr/arcos_ii_gr.htm
Παρόλο που ο Μανώλης (ο σχεδιαστής του) το δίνει για 20-40 τ.μ., πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξει καλά και στο χώρο σου (δύο 8ιντσα είναι αυτά και σε μεγάλη καμπίνα). Κι αν κρίνω από άλλα μοντέλα της MTZ που έχω ακούσει, νομίζω ότι και από ποιότητα ήχου θα είναι πάρα πολύ καλό και από οδήγηση σχετικά εύκολο.

Έχω ακούσει τα ArcosX, που απλά ήταν εξαιρετικά!! Όσο για τον Μανώλη, είναι πολύυυυυυ σεμνός (...απαιτητικός...) όσον αφορά την δυνατότητα κάλυψης χώρου και τα μεταβατικά. Μα πολύ σεμνός.