Ηχεία για ενισχυτή Yamaha

Φίλοι μου και πάλι καλησπέρα!

Τελικά μετά από πολύ σκέψη, αρκετό διάβασμα και λίγη υπομονή κατέληξα στο τι θα παραγγείλω και θέλω μια τελική γνώμη από τους ειδήμονες της σελίδας. Οι επιλογές μου είναι:

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-->Denon AVR-1713 με specs εδώ
ΗΧΕΙΑ-->ENERGY CF-30 3 ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ 200W με specs εδώ

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1.Είναι καλές οι επιλογές μου (ξεχωριστά ενισχυτής και ηχεία)?
2."Ταιριάζουν" μεταξύ τους και σε ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα~50μ2 ?
3.Η 2η επικρατέστερη επιλογή μου ήταν ο ΥΑΜΑΗΑ RX-473 μήπως θεωρείται καλύτερη?
4.Έχω μπερδευτεί λίγο με τα watt (ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-->Ισχύς Εξόδου 5 x 120W (6 ohms) - 5 x 80W (8ohms) / ηχεία-->200watt RMS 8 ohm 90db 43Hz-20 kHz)...θα "σηκώνει" ο ενισχυτης τα ηχεία? Αργότερα θα προσθέσω τα υπόλοιπα ηχεία για το 5.1....

υ.γ.ζητώ συγγνώμη που γράφω στο θέμα "ηχεία για yamaha" ενώ μιλώ για denon ενισχυτή αλλά για αλλού ξεκίνησα και αλλού η ζωή με πήγε...:grandpa:

Ανυπομονώ για απαντήσεις γιατί αυριο-μεθαυριο θελω να τα παραγγείλω αν συμφωνείτε κι εσεις εδώ....

Last edited:
Ο denon AVR-1713 ειναι σχετικα [μικρος] πολυκαναλος και μαλλον δεν θα δωσει αρκετο ρευμα στα ηχεια τα οποια εχουν ευαισθησια 90db.Aν πας σε ηχεια με μεγαλυτερη ευαισθησια πχ 95db θα μπορεσει να τα οδηγησει καλυτερα.Οι πολυκαναλοι ενισχυτες συνηθως δινουν αρκετα λιγοτερα watt απο αυτα που λεει ο κατασκευστης γιαυτο καλο ειναι να μην τους φορτωνουμε με βαρια ηχεια.Οτι θα παιξουν τα energy με τον denon avr 1713 η με τον yamaha rx 473 θα παιξουν δεν θα παρεις ομως το καλυτερο που μπορουν να δωσουν αυτα τα ηχεια γιατι δεν θα τους φτανει το ρευμα που παιρνουν.

Απάντηση: Re: Ηχεία για ενισχυτή Yamaha

Ο denon AVR-1713 ειναι σχετικα [μικρος] πολυκαναλος και μαλλον δεν θα δωσει αρκετο ρευμα στα ηχεια τα οποια εχουν ευαισθησια 90db.Aν πας σε ηχεια με μεγαλυτερη ευαισθησια πχ 95db θα μπορεσει να τα οδηγησει καλυτερα.Οι πολυκαναλοι ενισχυτες συνηθως δινουν αρκετα λιγοτερα watt απο αυτα που λεει ο κατασκευστης γιαυτο καλο ειναι να μην τους φορτωνουμε με βαρια ηχεια.Οτι θα παιξουν τα energy με τον denon avr 1713 η με τον yamaha rx 473 θα παιξουν δεν θα παρεις ομως το καλυτερο που μπορουν να δωσουν αυτα τα ηχεια γιατι δεν θα τους φτανει το ρευμα που παιρνουν.

Μου επιβεβαιώνεις τη μεγαλύτερη φοβία μου...φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί..πάντως κάτι σε αυτή τη τιμή σε 95 db δεν έχω βρεί...αν γνωρίζεις στείλε κάποιο link σε παρακαλώ...

Ηλιθια ερώτηση-->όταν παίζει ένας πολυκάναλος ενισχυτής με 2 ηχεία δεν έχει διαφορά στα δυναμικά που κατανέμει απ'ότι αν παιζει με 5? και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί στα χαρακτηριστικά του λέει 2 περιπτώσεις (5 x 120W (6 ohms) - 5 x 80W (8ohms)..Ποια από τις 2 θα ισχύει με αυτά τα ηχεία??

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση!

Να πάω σε ηχεία με λιγότερα watt ή με περισσότερα db ή και τα δύο?

Τα ηχεια γενικα χωριζονται σε ευκολα και δυσκολα οσο μεγαλυτερη ειναι η ευαισθησια του ηχειου τοσο λιγοτερο ρευμα χρειαζεται αυτο για να παιξει σωστα οποτε οταν εχουμε ενα ηχειο με μεγαλη ευαισθησια χρειαζομαστε ενυσχητη με λιγοτερα watt.Aυτο ισχυει σε γενικες γραμμες γιατι στο ποσο ευκολοοδηγητο θα ειναι ενα ηχειο παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο που θελουν να γραψουμε πολυ ιστορια για να τους αναφερουμε εδω.Οι πολυκαναλοι ενυσχητες οταν παιζουν δικαναλα δινουν σαυτα τα δυο καναλια λιγο περισσοτερο ρευμα απο οτι δινουν οταν παιζουν πολλα καναλια.

Για πρωτη επιλογη ενισχυτη κοντα στα θελω μου (αρ.HMDI,watt,καλη ποιοτητα ηχου,αξιολογη μαρκα,συνδεση με ipad,χαμηλη σχετικα τιμη) νομίζω ότι θα παραμείνω στον Denon AVR-1713...απ'οτι διαβασα και στο forum και αλλου Denon,Marantz,Onkyo,Harman Kardon είναι οι καλύτεροι...yamaha,pioneer,sony,κλπ θεωρούνται λίγο υποδεέστεροι στο είδος τους..

Για τα ηχεία με προβληματίζεις αρκετά γιατί πάλι από όσα διάβασα είναι εντυπωσιακά καλά για τα λεφτά τους αλλά ίσως δεν ταιριάζουν με τον DENON...Παρόλα αυτά δεν έχω καταλήξει σε κάτι άλλο...Και δυστυχώς δεν φημίζομαι και για την υπομονή μου...:frusty:

Last edited:
Ψάχνωντας πριν λίγο βρήκα αυτά τα πανέμορφα αλλά αρκετά ακριβά (για το budget μου) ηχεία-->Klipsch RF-42 II...αξίζουν τα λεφτά τους?
Σαν 2η επιλογή και με πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό τα Yamaha NS-555 ή τα Yamaha NS-777...

Last edited:
Tα Klipsch rf ειναι πολυ καλα ηχεια το λεω γιατι τα εχω αρκετα χρονια και γνωριζω τι παιζουν.Το ποιο μοντελο θα παρεις εχει να κανει κατα πρωτο με το ποσα μπορεις να διαθεσεις κατα δευτερο ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου.Γενικα τα RF βγαζουν αρκετα μπασα σε σχεση με το μεγεθος τους γιαυτο αν ο χωρος σου ειναι μικρος τα RF 42 θα σου κανουν τη δουλεια μια χαρα.Αν ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος θα πρεπει να πας σε μεγαλυτερα [rf 52-rf62].

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για ενισχυτή Yamaha

Ηλιθια ερώτηση-->όταν παίζει ένας πολυκάναλος ενισχυτής με 2 ηχεία δεν έχει διαφορά στα δυναμικά που κατανέμει απ'ότι αν παιζει με 5? και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί στα χαρακτηριστικά του λέει 2 περιπτώσεις (5 x 120W (6 ohms) - 5 x 80W (8ohms)..Ποια από τις 2 θα ισχύει με αυτά τα ηχεία??

http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-νεο-ενισχυτη?p=892307&viewfull=1#post892307

Προσοχή με τα Klipsch. Μην αγοράσεις αν πρώτα δεν ακούσεις. Αλλος ήχος η κόρνα, μεγάλη ευαισθησία έχουν, αλλά έχουν και ιδιαίτερο ήχο, κουραστικό σε πολλούς.....

Προσοχή με τα Klipsch. Μην αγοράσεις αν πρώτα δεν ακούσεις. Αλλος ήχος η κόρνα, μεγάλη ευαισθησία έχουν, αλλά έχουν και ιδιαίτερο ήχο, κουραστικό σε πολλούς.....
Ευχαριστώ για τη συμβουλή..απλά μου φάνηκαν αισθητικά και σαν ποιότητα κατασκευής πολύ όμορφα και με καλά specs...Καμμία πρόταση ηχείων για τον ενισχυτή DENON που σκέφτομαι?Ελπίζω να μην είμαι ξανά στο σημέιο 0 μετά από τόσο ψάξιμο (η υπομονή μου δεν αντέχει πολύ ακόμα)....

Φιλε notnoise οι προτασεις που σου κανουμε ολοι εμεις εχουν παντα μεσα το προσωπικο μας γουστο.Κατι που σε μενα αρεσει πολυ στον αλλο δεν αρεσει καθολου γιαυτο το μονο σιγουρο ειναι να ακουσεις εσυ και να κρινεις ποιο σου αρεσει και ποιο οχι.Γιαυτο πας σε δυο-τρια μαγαζια που ασχολουνται με το συνγκεκριμενο ειδος και ακους οσο περισσοτερα μπορεις.Ετσι θα καταληξεις σαυτο που πραγματικα αρεσει σε σενα και αφου τα αγορασεις και μας γραψεις εδω τι ακριβως πηρες αλλοι θα συμφωνισουν με τις επιλογες σου και αλλοι οχι[ασχετα αν ολοι θα σου γραφουν τι ωραια πραγματα που αγορασες].

Φιλε notnoise οι προτασεις που σου κανουμε ολοι εμεις εχουν παντα μεσα το προσωπικο μας γουστο.Κατι που σε μενα αρεσει πολυ στον αλλο δεν αρεσει καθολου γιαυτο το μονο σιγουρο ειναι να ακουσεις εσυ και να κρινεις ποιο σου αρεσει και ποιο οχι.Γιαυτο πας σε δυο-τρια μαγαζια που ασχολουνται με το συνγκεκριμενο ειδος και ακους οσο περισσοτερα μπορεις.Ετσι θα καταληξεις σαυτο που πραγματικα αρεσει σε σενα και αφου τα αγορασεις και μας γραψεις εδω τι ακριβως πηρες αλλοι θα συμφωνισουν με τις επιλογες σου και αλλοι οχι[ασχετα αν ολοι θα σου γραφουν τι ωραια πραγματα που αγορασες].

Ευχαριστώ Γιάννη για την απάντηση γιατί έχω αρχίσει να πελαγώνω λίγο...Όπως είπα και στην αρχή το μικρόβιο μου μπήκε ξαφνικά πριν από 3 εβδομάδες και από τότε άρχισα να διαβάζω και σιγά-σιγά να μπαίνω στο θέμα...το κακό ίσως είναι ότι διαβάζοντας αρκετά πράγματα εδώ άρχισα να ψιλομπερδεύομαι καθώς οι τεχνικές γνώσεις ορισμένων είναι τεράστιες σε σχέση με τη δική μου ημιμάθεια και έτσι αποφάσισα (ίσως κακώς) να ασχολούμαι με πολύ λεπτά τεχνικά θέματα που ομολογώ αν και απόφοιτος πανεπιστημίου με έκαναν να αισθανθώ λίγο βλάκας...Ο φόβος μου είναι μήπως πάρω κάτι τελείως λάθος και μετά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο...γι'αυτό ήθελα κάποια γνώμη τουλάχιστον κάτι που να ταιριάζει με τον ενισχυτή που διάλεξα...

Αν και νόμιζα ότι με ένα σμπάρο μπορούσα να έχω δύο τρυγόνια -καλό ήχο (70%) και εικόνα (30%)- συνειδητοποίησα ότι με το budget που υπολόγιζα είναι σχεδόν αδύνατο...οπότε αποφάσισα να ανέβω λίγο σε τιμές...

Με την ανυπομονησία που με διακρίνει και με τον ενθουσιασμό που είχα αποφάσισα να ρισκάρω (πρώτο σύστημα είναι άλλωστε που θα αποκτήσω) και να αγοράσω τον DENON AVR-1713 και να τον ταιριάξω με τα ENERGY CF-30 3 ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ 200W αλλά απ'οτι διάβασα μάλλον δεν ταιριάζουν και τόσο αν και σαν ηχεία είναι καλά...οπότε αν δεν βρω κάποιο καλό ηχείο για τον ενισχυτή με βλέπω να αρχίζω πάλι το ψάξιμο για 1-2 εβδομάδες...αν υπάρχει κάποια ιδέα για ηχεία που να ταιριάζουν ευπρόσδεκτη!!

Last edited:
Αφου εχεις καταληξει στον denon avr 1713 μπορεις σαν αρχη να παρεις ενα ζευγαρι ηχεια βασης που και ποιο φτηνα ειναι και ποιο ευκολα θα οδηγηθουν απο τον denon.Aν με ρωτουσες τι θα εκανα εγω στη θεση σου θα αγοραζα σαν αρχη εναν δικαναλο στην τιμη του denon και ενα ζευγαρι ηχεια[βασης].Με αυτον τον τροπο θα εχεις καλη αναπαραγωγη στη μουσικη και καλο ηχο στις ταινιες.Αργοτερα οταν θα εχεις την δυνατοτητα παιρνεις ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου[απο την ιδια σειρα με τα βασης που ηδη εχεις και ενα κεντρικο.Μαζι με τα ηχεια παιρνεις και εναν πολυκαναλο ενυσχητη και ετσι συμπληρωνεις ολο το σετ.Απαραιτητη προυποθεση ο δικαναλος να εχει εισοδο AV και ο πολυκαναλος εξοδο PRO για να μπορουν να συνεργαστουν στην αναπαραγωγη ταινιας.

Αφου εχεις καταληξει στον denon avr 1713 μπορεις σαν αρχη να παρεις ενα ζευγαρι ηχεια βασης που και ποιο φτηνα ειναι και ποιο ευκολα θα οδηγηθουν απο τον denon.Aν με ρωτουσες τι θα εκανα εγω στη θεση σου θα αγοραζα σαν αρχη εναν δικαναλο στην τιμη του denon και ενα ζευγαρι ηχεια[βασης].Με αυτον τον τροπο θα εχεις καλη αναπαραγωγη στη μουσικη και καλο ηχο στις ταινιες.Αργοτερα οταν θα εχεις την δυνατοτητα παιρνεις ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου[απο την ιδια σειρα με τα βασης που ηδη εχεις και ενα κεντρικο.Μαζι με τα ηχεια παιρνεις και εναν πολυκαναλο ενυσχητη και ετσι συμπληρωνεις ολο το σετ.Απαραιτητη προυποθεση ο δικαναλος να εχει εισοδο AV και ο πολυκαναλος εξοδο PRO για να μπορουν να συνεργαστουν στην αναπαραγωγη ταινιας.

Ευχαριστώ και παλι φίλε μου..είσαι σαφής...αν αναφέρεις και κανένα-δύο αξιόλογα παραδείγματα δικάναλου με είσοδο AV θα σου είμαι υπόχρεος....

Γιατί λες καλύτερα τα ηχεία βάσης αντί για δαπέδου?(εγώ σκεφτόμουν το αντίθετο-->για αρχή 2 καλά ηχεία δαπέδου και σε 2ο χρόνο sub,κλπ για την ολοκλήρωση του 5.1)

Στην τιμη του denon 1713 υπαρχουν αρκετοι δικαναλοι αξιολογοι[yamaha-denon-pioneer] απο japan αλλα και αρκετοι ευρωπαικοι.Θα πρεπει να πας σε δυο-τρια καταστηματα για να ακουσεις και να διαλεξεις αυτον που σου αρεσει.Απο αυτους που θα ξεχωρισεις βλεποντας στην πισω τους πλευρα θα δεις αν υπαρχει εισοδος AV.Για τα ηχεια σου προτεινω για αρχη ηχεια βασης γιατι οταν εχουμε ενα ζευγαρι βασης και ενα ζευγαρι δαπεδου που ανηκουν στην ιδια σειρα της εταιριας τα βασης ειναι πολυ φθηνοτερα απο τα δαπεδου[μικροτερες μοναδες-καμπινες] αρα και μικροτερο κοστος.Θα μπορουσες αν ηθελες να ακουσεις την σειρα RF της KLIPSCH η και αλλων εταιριων για να καταληξεις στο ποια σου αρεσουν περισσοτερο.Βασικος κανονας- πρωτα ακουμε και μετα αγοραζουμε.

αν σε ενδιαφερουν παντως τα klipsch, στην τιμη που εχεις βρει τα rf42 μπορεις με λιγο παζαρι και με +20/30 euro να πας στα rf52.Η τουλαχιστον κατι καλυτερο θα σου κανουν για τα 42.Δεν ξερω οσο αναφορα την κορνα,αλλα τουλαχιστον στα αυτια μου ακουγοντουσαν μακραν καλυτερα απο αλλα ηχεια της κατηγοριας τους

αν σε ενδιαφερουν παντως τα klipsch, στην τιμη που εχεις βρει τα rf42 μπορεις με λιγο παζαρι και με +20/30 euro να πας στα rf52.Η τουλαχιστον κατι καλυτερο θα σου κανουν για τα 42.Δεν ξερω οσο αναφορα την κορνα,αλλα τουλαχιστον στα αυτια μου ακουγοντουσαν μακραν καλυτερα απο αλλα ηχεια της κατηγοριας τους

Ευχαριστώ για τη συμβουλή..θα την ακολουθήσω..το παζάρι είναι σχεδόν σίγουρο γιατί όλο και ανεβαίνω στις τιμές..πάντως μόνο με μια ηχητική δοκιμή θα πειστώ...τα μόνα που έχω ακούσει προς το παρόν σε μαγαζί και που μου πρότεινε ό ιδιοτήτης ήταν τα CAMBRIDGE AUDIO S 70 τα οποία δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν αδιάφορο και από τιμή για πρώτο ηχοσύστημα είναι πολύ προσιτά...υποθέτω τα klipsch klipsch θα είναι πολύ καλύτερα (έχουν διπλασια τιμή)...πρέπει να τα ακούσω όλα αυτα! για να δουμε που θα καταλήξω..

Καταρχήν διαβάζοντας ξανά παλιά και νέα θέματα στο forum διαπίστωσα πως όλοι οι καινούριοι στο "αθλημα" πάνω-κάτω κάνουν τις ίδιες αρχάριες ερωτησεις...οπότε ΜΠΡΑΒΟ στους διαχειριστές και στους παλιότερους συμφορουμίτες που έχουν ακόμα όρεξη να απαντάνε...:SFGSFGSF:

Εγώ τελικά αν και ξεκίνησα με τρελή φόρα να αγοράσω την ίδια μέρα όλο το πακέτο (ούτε ξέρω από που κι ως που) έχω πατήσει φρένο και άρχισα πάλι εσωτερική και εξωτερική αναζήτηση σχετικά με το τί θέλω και πως το θέλω! Το αρχικό budget ανέβηκε ήδη και ίσως ανέβει κι αλλο με αυτα που διαβάζω! προς το παρόν φλερτάρω με DENON ενισχυτή και τα klipsch ηχεία που μ'αρέσουν σε όλα τους...και η ιδέα για (αρχικά) δικάναλο με είσοδο AV σε DENON,MARANTZ,ONKYO είναι πολύ καλή (αν και δεν έχω βρει ακόμα κάποιον γιατί δεν ξέρω που το αναφέρει στα specs)..ίδωμεν!

Καλησπέρα και πάλι..Μετά από πολυυυύ ψάξιμο και υπομονή τελικά κατέληξα στα εξής:

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ (δεν ψάχνω άλλο βαρέθηκα...)
DENON AVR 1713 -5.1, 5 x 120W (6 ohms) - 5 x 80W (8ohms)

ΗΧΕΙΑ
1.Mission M33 - 25-100 Watts RMS,90db,8ohm,44Hz-20000Hz ή τα
2.CAMBRIDGE AUDIO S 70 - 120 Watts,90dB,4-8 Ohms,34Hz - 20000Hz

Από όσα διάβασα τείνω στα Mission λίγο περισσότερο αλλά θα ήθελα μια τελευταία γνώμη για τα ηχεία (αν θεωρούνται καλύτερα κάποια από τα δύο ή αν τα έχει κανείς) για να τα παραγγείλω επιτέλους! Ξέρω ότι πρέπει να τα ακούσω live αλλά λόγω χρόνου έχω ακούσει μόνο τα 2α προς το παρόν...

Ευχαριστώ πολύ και πάλι..:party: