Ηχεία για ενισχυτή Yamaha

Απάντηση: Re: Ηχεία για ενισχυτή Yamaha

Καλά είναι τα Mission. Καλό βέβαια θα ήταν να μπορέσεις να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις.....

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Χαίρομαι που πήρα θετική απάντηση γιατί ψάχνω 1 μήνα τώρα για τα κατάλληλα σε όλα ηχεία (specs, χρώμα-ύψος-->είμαι παντρεμένος :HTEHEH56: και το κυριότερο από όλα ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ (ενιαιος χωρος σαλονι-κουζινα~45-50μ2)

Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου μου είναι λίγο δύσκολο να τα ακούσω στα 2 μαγαζιά που τα εχουν εντος Αθηνων..κανονικα θα επρεπε να τα ακουσω με τον ενισχυτη που διαλεξα αλλα αυτο ακομα πίο δύσκολο (γιατι δεν τα εχει κανενα μαγαζι και τα δυο)...αλλα θα το προσπαθησω..

Αφου κατεληξες στον denon καλο θα ηταν να μπορεσεις να τον ακουσεις και με τα δυο ηχεια για να δεις ποιο θα παιξει καλυτερα.Ακομα μπορεις αν θελεις να ακουσεις τα δυο ηχεια με εναν δικαναλο ενισχυτη[στα λεφτα που θα μπορουσες αργοτερα να διαθεσεις γιαυτη την αγορα]γιατι τα ηχεια παιζοντας με τον δικαναλο θα δειξουν καλυτερα τι πραγματικα μπορουν να παιξουν.

Αφου κατεληξες στον denon καλο θα ηταν να μπορεσεις να τον ακουσεις και με τα δυο ηχεια για να δεις ποιο θα παιξει καλυτερα.Ακομα μπορεις αν θελεις να ακουσεις τα δυο ηχεια με εναν δικαναλο ενισχυτη[στα λεφτα που θα μπορουσες αργοτερα να διαθεσεις γιαυτη την αγορα]γιατι τα ηχεια παιζοντας με τον δικαναλο θα δειξουν καλυτερα τι πραγματικα μπορουν να παιξουν.

Θα προσπαθήσω να τα ακούσω live γιατί μόνο έτσι θα καταλήξω τελικά ποια να πάρω (τα cambridge τα ακουσα και μου αρεσαν αρκετα)..ειμαι σιγουρος ότι με δικαναλο η διαφορα θα είναι αισθητη αλλα σκεφτηκα πολυ τι θελω και νομιζω την παρουσα χρονικη στιγμη μου ταιριαζει ενας αξιοπρεπης πεντακαναλος ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΛΟ ΗΧΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ AVR ΤΗΣ DENON και σε 2ο χρονο ενα δικαναλο και τα υπολοιπα ηχεια! Οποτε εμμενω στην επιλογη του ενισχυτη και μου μενει μονο η επιλογη μεταξυ των 2 ηχειων που ανεφερα..αν υπαρχει αλλη γνωμη μεταξυ των ηχειων θα ηθελα να την ακουσω παντως γιατι μεχρι το τελος της εβδομαδας θελω να τα παραγγειλω ολα!!! Ευχαριστώ πολύ όλους για την ουσιαστική βοηθεια...:ernaehrung004:

Άριστη επιλογή ο Denon,μην αγοράσεις ηχεία αν δεν τ'ακούσεις
Θα σου πρότεινα ν'ακούσεις και τα Ελληνικά Roister,Crystal audio
Mπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Άριστη επιλογή ο Denon,μην αγοράσεις ηχεία αν δεν τ'ακούσεις
Θα σου πρότεινα ν'ακούσεις και τα Ελληνικά Roister,Crystal audio
Mπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Καλησπέρα..χαίρομαι πολύ που συμφωνείτε με τις επιλογές μου...το ψάχνω αρκετό καιρό τώρα και χρειαζόμουν απλά την κατάλληλη ώθηση από έμπειρους ανθρώπους στο θέμα για να προχωρήσω στην αγορά!!Ο ενισχυτής έκλεισε οπότε :2thumb22sup: -->αύριο πρωί κάνω μια γρήγορη ερευνα αγορας (τιμές,κλπ) και τον παραγγέλνω..

Σχετικά με τα ηχεία τα Crystal Audio TX-T1 και Crystal Audio TX-T2SE ήταν οι πρώτες μου επιλογές (πολύ όμορφα αισθητικά και με καλά χαρακτηριστικά), αλλά δυστυχώς δεν δέχονται PayPal σε κανένα κατάστημα που τα έχει και τον προτιμώ σαν τρόπο πληρωμής...Τα Roister Emphasis 25 μου φαίνονται επίσης και όμορφα και με πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά και θα προσπαθήσω να τα ακούσω και αυτά και τα Mission M33 που έχω ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα..Πάντως σε γενικές γραμμές μου αρέσουν πιο πολύ τα ηχεία με καλά πριμα (και τα μπάσα αλλά τα subwoofer που ταρακουνάνε όλο το σπίτι δεν με ενθουσιάζουν)..:drummer:

Τελευταία και τυχερή ερώτηση σχετικά με τα ηχεία (αύριο παραγγέλνω επιτέλους τον DENON AVR 1713 και τα ηχεία):

1.Mission M33 ή τα
2.ROISTER EMPHASIS 25

Επειδή είναι η πρώτη μου αγορά ενισχυτή-ηχείων αποφάσισα αρχικά να πάρω τον 5.1 ενισχυτή αλλά με 2 μόνο ηχεία δαπέδου (χωρίς subwoofer και πίσω ηχεία)..Διάβασα στο forum ότι τα Roister χωρίς sub για 5.1 δεν αξίζουν (υστερούν σε μπάσα μόνα τους)..Επίσης με ενδιαφέρει πολύ και η μουσική (γι'αυτό επέλεξα και DENON ενισχυτή)...Οπότε μήπως να προτιμήσω τα MISSION για πρώτα ηχεία (στο εξωτερικό έχουν εξαιρετικές κριτικές και σε ακρόαση μουσικής)?

Ευχαριστώ και δεν θα σας ζαλίσω άλλο...:musicus:

Οσο αφορα τα roister εχω ακομα τα status 7 ειναι γλυκοηχα και παιζουν καλα και στις χαμηλες και στις υψηλες συσχοτητες.Τα mission δεν ετυχε να τα ακουσω και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Επαναλαμβανω για μια ακομα φορα οτι δεν αγοραζουμε ηχεια χωρις να τα ακουσουμε.Θα βρεις μαγαζια που εχουν αυτα τα ηχεια για ακροαση και θα πας να τα ακουσεις γιατι μονο με αυτον τον τροπο θα εισαι σιγουρος οτι θα αγορασεις αυτο που για σενα ακουγεται καλυτερα.

Οσο αφορα τα roister εχω ακομα τα status 7 ειναι γλυκοηχα και παιζουν καλα και στις χαμηλες και στις υψηλες συσχοτητες.

Θεωρείς ότι μόνα τους (χωρίς sub και πίσω) θα έχουν ικανοποιητικό ηχητικό αποτέλεσμα με τον DENON?
Τελικά όσο κι αν ανυπομονώ μόνο αν τ'ακούσω θα καταλάβω ποια ταιριάζουν...

Η Roister που έγινε Rois acoustic,ανανέωσε την σειρά status και emphasis
Nα τ'ακούσεις οπωσδήποτε,μπορεί νά'ναι κελεπούρι

Ευχαριστώ..με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο Google και στο Skroutz βγάζει μόνο τα ROISTER και όχι την Rois acoustic...:BXVZCBXZ6:

Rois Acoustics
Διεύθυνση: Ξενοφώντος 15, Μοσχάτο

Τ.Κ.: 18345

Τηλέφωνο: +302104810071, +302104810052

E-Mail: [email protected]

Ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν άντεξα να περιμένω άλλο γιατί ψάχνω ένα μήνα τώρα και ήθελα επιτέλους το ΣΚ να έχω-ενισχυτή και ηχεία (αρκετά το ζάλισα νομίζω)..

Τελικά σήμερα έκανα την παραγγελία και αύριο θα έχω τον DENON AVR 1713 και τα MISSION M33i...:drummer:
Είναι το 1ο ηχοσύστημα που αγοράζω και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό! Εις αύριο τα νεώτερα..(αν καταφέρω να τα συνδέσω-σετάρω όλα σωστά (διπλοκαλωδιώσεις,HDMI,Audyssey,κλπκλπ...):bang:

Kαλοάκουστα
Με την διπλοκαλωδίωση μπορεί να παίζουν χειρότερα!
Κάνε δοκιμές!

Ευχαριστώ φίλε μου...Ανυπομονώ!
Από ότι μου είπαν μπορεί να παίζουν ελάχιστα καλύτερα αλλά όχι με μεγάλες διαφορές με την διπλοκαλωδίωση...άσε που δεν ξέρω πως να τα συνδέσω με Α+Β που μου είπαν...μάλλον έχω διάβασμα αυριο...αλλιώς εδώ...:ADFADF1:

Καλοριζικα και να εισαι παντα καλα να ακους μουσικες.Τα ηχεια συνδεσετα με ενα καλωδιο σχετικα μεγαλης διατομης[4-5]και καλης ποιοτητας[5e και πανω το μετρο]για να μπορει το ηχειο να παρει ευκολα το ρευμα που θα του δωσει ο ενισχυτης.Αφου τα συνδεσεις τα ακουσεις και μεινεις ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα θα περιμενουμε μετα για το κερασμα.

Καλοριζικα και να εισαι παντα καλα να ακους μουσικες.Τα ηχεια συνδεσετα με ενα καλωδιο σχετικα μεγαλης διατομης[4-5]και καλης ποιοτητας[5e και πανω το μετρο]για να μπορει το ηχειο να παρει ευκολα το ρευμα που θα του δωσει ο ενισχυτης.Αφου τα συνδεσεις τα ακουσεις και μεινεις ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα θα περιμενουμε μετα για το κερασμα.

Ευχαριστώ πολύ Γιαννη!! Παρήγγειλα μαζί με όλα αυτά και τα σχετικά "καλά" καλώδια και το HDMI μου και είμαι ready to go...:singer:

Τώρα (και για να μπω στο κλιμα) διαβάζω ένα πολύ καλο οδηγό χρήσης για DENON AVR ενισχυτές εδώ...και καλά που το διαβάζω γιατί ήδη θα είχα κάνει το 1ο λάθος ( Audyssey,speaker setup,HDMI setup,κλπκλπ)..

Εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες και λύνει απορίες...

Το μονο που με ξενερώνει σημερα είναι το μάζεμα των υπαρχόντων καλωδίων πίσω από το επιπλο ετσι ωστε αυριο να ειναι ολα ετοιμα για την εγκατασταση (θα με :twoguns: η συζυγος....)

Αν εχετε κανενα αλλο tip για να μην κανω λαθος το πρωτο setarisma θα χαρώ να το ακουσω..(αυτο με τη διπλοκαλωδιωση Α+Β με αγχωνει λιγο γιατι δεν ξερω πως θα το κανω και επισης συνδεοντασ με HDMI στην τηλεοραση για το σεταρισμα θα βλεπω το μενου στην TV και οχι στον ενισχυτη????) :ADFADF1:

el_avr1713_e2_bk_re.jpg

--Α και επισης τον ενισχυτη θα τον βαλω να δουλεψει στα 6 ή στα 8 ohm με τα MISSION M33i (που είναιι 8ohm)?? θα μου το δειξει στο πρωτο setarisma στο Audyssey ή το βάζω μετα?
--Επισης διαβασα οτι θα τα βαλω σαν large τα ηχεια αφου θα το χρησιμοποιησω αρχικα χωρις sub..σωστά?

To καλώδιο ηχείων,είναι 2 ή 4 αγωγών;
Δηλαδή,βλέπεις να βγαίνουν από το εξωτερικό περίβλημα,2 ή 4 καλώδια;

Ακομα φιλε μου δεν βλεπω τιποτα γιατι αυριο θα τα παρω ολα...μου ειπε οτι θα μου βαλει τα καλα παντως και για διπλοκαλωδιωση αν σου λεει κατι αυτο...:FSGSFGS4:
-Επισης καπου διαβαζα οτι ειναι καλυτερα να σεταρονται manually και οχι με Audyssey καποιοι ενισχυτες.Ισχύει?Η θα τα κανω ...... που ειμαι αρχαριος?
-Το laptop μου εχει ενα μικρο καρφι out για ηχο?πως το συνδεω με τον ενισχυτη (καλωδιο με καρφι απο τη μια και 2 rca απο την αλλη? και για το video
εχει εξοδο με τα πολλα καρφακια ).
-Τελος το ipad υπαρχει περιπτωση να παιζει με καποιο μαγικο τροπο μεσω του ενισχυτη σημα video στην TV εκτος απο audio?

Last edited: