Ενα μικρό update παιδιά για τα ηχεία.
Επιτέλους λογικά στρώσανε έχοντας σίγουρα πάνω από 200 ώρες εκ των οποίων οι 50 60 σίγουρα σε εντάσεις σχετικά υψηλές. Στην αρχή είχα λίγο τρομοκρατηθεί γιατί μου ακουγότανε το μπάσο πολύ πλαδαρό, αλλά μετά έσφιξε μπορώ να πω ή συνήθισε το αυτί μου
Γενικότερα ο χαρακτήρας ηχείου δεν άλλαξε από αυτό που είχα εισπράξει από τον χώρο του καταστήματος που τα χα ακούσει. Τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί όσο μακριά ήταν εφικτό από τους πίσω τοίχους και το αριστερό απλά το εμποδίζει λίγο ο καναπές. Να πω την αλήθεια μπουμαρίσματα έχω σε λογικά πλαίσια και μόνο σε κακής ποιότητας παραγωγές.
Αλλά σίγουρα τα ηχεία θέλουν χώρο από πίσω. Εχω βάλει και τα port bungs από πίσω τους και θεωρώ οτι είμαι οκ, δε ψάχνω άλλωστε το τέλειο, ο χώρος δεν είναι dedicated αλλά περνάω καλά ακούγοντας τις μουσικές μου.
Το μπασάκι είναι απλά ένα θεματάκι, όχι ενοχλητικό όμως. Ισως πρέπει να κάνω κάτι σε στήριξη γιατί τα χω με κάτι σαν πλαστικά ποδαράκια να πατάνε κάτω, από την συσκευασία τους. Τις βάσεις τους τις θεωρώ εντελώς κιτς αισθητικά και δεν τις έβαλα. Αν και δε ξέρω αν θα κέρδιζα κάτι γιατί φανταστείτε το ηχείο βιδώνει στην βάση και από κάτω αν έχεις παρκέ η εταιρεία βάζει αυτά τα πλαστικά τα οποία έχω τώρα κατευθείαν κάτω από τα ηχεία ή αν έχεις χαλί βάζει ακίδες.
Ενα πολύ θετικό είναι το ηχείο νιώθω οτι είναι πολύ δυναμικό και αρκετά "live" στο πως αναπαράγει τις μουσικές, χωρίς να ωραιοποιεί τίποτα αλλά "προσθέτοντας" έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα στην ηχογράφηση, τουλάχιστον αυτό εισέπραξα εγώ με τον harman αλλά και τον atoll που τα χα ακούσει στο μαγαζί. Σε βάζει μέσα ρε παιδί μου!
Εχω να πω οτι σε ροκ / μεταλ απλά τα σπάει, δε μπορώ να πω κάτι άλλο, πολύ πολύ δυναμικό άκουσμα όπως επίσης και σε ηλεκτρονική. Σε ακουστικά ακούσματα υστερεί σίγουρα ειδικά σε σχέση με τα audiovector αλλά επ ουδενί δεν είναι κακό. Είναι νομίζω εξαιρετικό allrounder δεδομένης της τιμής του και απλά σε γκάζια και κιθαριές είναι στο στοιχείο του.
Ενα άλλο πολύ θετικό είναι οτι νιώθω οτι "χάνονται" στον χώρο. Δε ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω. Εννοώ οτι ακούω από παντού να το πω, δε ξεχωρίζω αριστερά, δεξιά απλά η μουσική αναβλύζει από κάπου μπροστά! Χαχα, the truth is out there!
Μάλλον καλό πρέπει να θεωρείται αυτό
Από καλώδια να πω την αμαρτία μου δε καταλαβαίνω διαφορές, αλλά γενικά ίσως να μην ξέρω να τις εντοπίσω, τι να πω... Ψυχολογικά και μόνον έχω βάλει στον ενισχυτή supra καθώς και στο blu-ray για το ρεύμα και μεταξύ τους τα χω συνδέσει με ένα qed rca των 20,30 ευρώ και με ένα ομοαξονικό των 30 επίσης ευρώ από την Audioquest. Πραγματικά ΔΕ καταλαβαίνω διαφορές. Επίσης δεν καταλαβαίνω διαφορές είτε παίζω με το dac και το dsp του ενισχυτή είτε με direct mode. Άντε να ναι πιο in your face το direct mode, αλλά δε παίρνω κ όρκο.
Δε ξέρω αν τα παραπάνω είναι καλά ή κακά, απλά τα αναφέρω και μου κανε εντύπωση πως και σε σκόρπιες κριτικές διαδικτυακά το αναφέρουν και άλλοι.
Με τον ισοσταθμιστή δεν ασχολιέμαι γιατί απλά δε μου αρέσει το αποτέλεσμα που βγάζει.
Καλώδια ηχείων πήρα και έβαλα τα mogami 3103 με μπανάνες nakamichi που αγόρασα απο ebay. Εδώ τολμώ να πω ότι είδα διαφορά από τα crystal audio που είχα, σαν να καθάρισε λίγο το τοπίο, αλλά σίγουρα μπορεί και να ναι ψυχολογικό.
Φωτό από κινητό, σχωρέστε με!