Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Άκουσε αν βρείς τα Acoustic energy aelite3

τα πήρα ήδη τα rx8, τα περιμένω :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε τι χωρο θα τα βαλεις;

σε σαλόνι περίπου 25-30 τ.μ.

Καλοακουστα. Οταν το χα ακουσει στα προχειρα σε μαγαζι μου χαν αρεσει πολυ. Μην τα στριμωξεις μονο. Θελουν απλα :-)

Σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα μέτρησα το σαλόνι και είναι 30τ.μ. εύκολα. Το αριστερό ίσως είναι στριμωγμένο από εναν μικρό καναπεδάκο ο οποίος αν διαπιστώσω οτι με ενοχλέι απλά θα μετακινείται εύκολα λίγο πιο πίσω να δίνει αέρα. Το δεξί θα χει άπλετο χώρο.
Εμένα στο μαγάζι απλά μου πήραν τα σώβρακα. Ενιωθα οτι άκουγα live. Είτε με τον χαρμαν είτε με τον atoll.

Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Αντε καλοακουστα!
Ειπαμε: θελει ακροαση αλλιως αν αγοραζεις μονο με το "ονομα" ψαχνεσαι (σε μενα το λεω αυτο:))

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Αντε καλοακουστα!
Ειπαμε: θελει ακροαση αλλιως αν αγοραζεις μονο με το "ονομα" ψαχνεσαι (σε μενα το λεω αυτο:))

ευχαριστώ συνονόματε! στα 683 s2 δεν έδεσε το γλυκό και είτε ακούγονταν αναιμικά με τον χάρμαν είτε με πολύ τονισμένο μπάσο, σε σημείο που απλα δεν υποφερόταν. ανάλογα την ηχογράφηση. πάντως από μένα χαρμαν και b&w δεν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

ευχαριστώ συνονόματε! στα 683 s2 δεν έδεσε το γλυκό και είτε ακούγονταν αναιμικά με τον χάρμαν είτε με πολύ τονισμένο μπάσο, σε σημείο που απλα δεν υποφερόταν. ανάλογα την ηχογράφηση. πάντως από μένα χαρμαν και b&w δεν....

Οπως σου ειπα δηλαδη!

σήμερα το βραδάκι τελικά ήρθανε! χεχε! έχω πάθει σοκ από το πόσο όμορφα και κομψά είναι, ακόμα και το έτερον ήμισυ γουστάρει! win win! :P

φωτογραφίες από αύριο!

ο κατατηματάρχης που τα άφησε επέμενε για στρώσιμο σε πολυ πολύ χαμηλές εντάσεις και τουλάχιστον 100 ώρες.. οπότε αναμονή!

Τα ηχεία παιδιά μέρα με την μέρα στρώνουν όλο πιο πολύ, το νιώθω. Είμαι στις 150 ώρες περίπου εκ των οποίων μόνο οι 20, 30 έχουν γίνει σε μεγάλες εντάσεις. Οι υπόλοιπες γίνανε σε volume δωματίου, ήτοι πολυ πολύ σιγά. Καθε μέρα αλλάζει και λίγο ο χαρακτήρας τους, καθαρίζουν και το μπάσο σφίγγει. Στην αρχή ήταν πολύ πλαδαρό και είχα φάει ένα σκάλωμα αλλά ευτυχώς μάλλον είναι θέμα στρωσίματος.

Σίγουρα φαίνεται οτι δεν έχουν την ποιότητα των Audiovector που είχα, ούτε την ένταση τους, είναι και τα μισά βατ άλλωστε, αλλά στο μέταλ/ροκ ίσως τα πάνε καλύτερα. Θα δείξει η πορεία γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Σε γενικές γραμμές τα πάνε πολύ καλά με τον χαρμαν πάντως.

Δύο ερωτησούλες μόνον!!

Ο χαρμαν τυπικά στα 4 ωμ βγάζει 300βατ ενώ τα ηχεία πέφτουν στα 4 και δίνουν μαξ 175βατ. Παίζει να κάνω καμιά μαλακία και να κάψω κανά ηχείο; Είναι διπλάσσια η ισχύς του χάρμαν, θεωρητικά πάντα... δεν τον έχω τερματίσει ποτέ είναι η αλήθεια αλλά όταν ακούω από πικάπ όπου και χαμηλώνει η ένταση ανεβάζω πάρα πολύ το volume για να πάρω δυνατή ένταση και πάει πολύ ψηλά.
Φανταστείτε οτι ο χαρμαν ξεκινάει από -80db και πάει το ποτενσιόμετρο μέχρι +10. Σε cd ακροάσεις παίζω σε πολύ δυνατές εντάσεις έχοντας το ποτενσιόμετρο από -25 σε -20 ενώ σε πικάπ πάει μέχρι και -5 για να φτάσει τέτοια ένταση. Παίζει να γίνει καμιά πατάτα με το ηχείο σε τέτοιες εντάσεις;

Επίσης με τα Audiovector έπαιρνα τέτοιες εντάσεις σε 10 db παραπάνω, δηλαδή σε cd έπαιζα δυνατά από -30 με -25 και σε πικάπ από -15 σε -10 , φαντάζομαι επειδή είχαν και αυτά τα διπλάσσια βατ, έτσι;

Πιο πολύ η πρώτη ερώτηση με καίει μήπως επειδή ο χαρμαν δίνει πολύ περισσότερο ρεύμα απ όσο χρειάζεται στα ηχεία και μην πάθουν ζημιά...

Μην ανησυχείς...πολύ! :p

Είναι πολύ πιο εύκολο να καεί ένα (ή και περισσότερα) μεγάφωνο από την υποοδήγηση ενός ασθενούς ενισχυτή,
ο οποίος θα ζορίζεται να αποδώσει σε υψηλές εντάσεις και, αναπόφευκτα, θα βγάζει όση...παραμόρφωση διαθέτει (!).

Με τον ισχυρό ενισχυτή, οι υψηλές εντάσεις θα έρθουν χωρίς (ιδιαίτερο) κόπο
και ο ήχος θα είναι..."καθαρός", ακόμα και εκεί ψηλά - όσο βεβαίως επιτρέπουν και τα ηχεία.
Αν αυτά ζορίζονται (από την μεγάλη πρόσληψη ισχύος), θα το καταλάβεις εύκολα! ;)

Ε, εντάξει, θα δείχνεις και τη στοιχειώδη προσοχή, έτσι; Είπαμε: δε θα διοργανώνεις live μέσα στο σπίτι! :flipout::flipout::flipout:

Από τη δοκιμή του avmentor:
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_4.htm
"Σε φορτίο των 8Ω και με όριο παραμόρφωσης 0.3%, ο HK990 απέδωσε 188.5W (την μεγαλύτερη ισχύ της δοκιμής), ενώ σε φορτίο των 4Ω με παραμόρφωση 0.3%, η μέγιστη ισχύς αυξήθηκε στα 292W."

Ωραίος! :a0210:

Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Ειμαι βεβαιος οτι ο Χ.Κ. ταιριαζει απολυτα ηχητικα με τα 8 - θα´λεγα πως ειναι φτιαγμενος για τετοιο ηχο!
οσο για τον φοβο καψιματος, μην ανησυχεις: αποκλειεται να τον ανοιξεις τοσο ωστε να κινδυνευσουν τα ηχεια, θα κουφαθεις! Εκτος τον τερματισεις και πας στο απεναντι σπιτι για να ακουσεις τις...χροιες:flipout:

χαχαχα! οχι ντάξει οι εντάσεις σπάνια είναι τόσο δυνατές και αντε να ναι για κανα μισάωρο μια ώρα.

απλά το ρώτησα γιατί ο χαρμαν στα 4 δίνει 300βατ ενώ τα ηχεία είναι 175βατ στο μάξιμουμ τους! επισης αναρωτήθηκα γιατί στο ίδιο volume σε σχέση με τα audiovector παίρνω χαμηλότερες εντάσεις το οποίο και μάλλον είναι λογικό λόγω βατ των ηχείων, γι αυτό και ρώτησα. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει μπουκώσει τίποτα ούτε με έχει ανησυχήσει. Ακόμα τουλάχιστον:P

Απλά ηλεκτρολογικά και μόνον πως είναι είναι δυνατόν ένα ηχείο να δέχεται 300βατ από τον ενισχυτή ενώ αντέχει μόνον 175 βατ και όλα να ναι οκ; Αυτό δε πολυπιάνω, αλλά οκ σας εμπιστεύομαι!! :) Αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να μην έχω εντάσεις live μέσα στο σπίτι χεχε! Απ οτι καταλαβαίνω εκεί έγκειται το πρόβλημα, όταν το παρακάνω!

Με μουσικό περιεχόμενο και νορμάλ εγγραφή,είναι ζήτημα αν ζητάνε τα μισά από τα 300 τα ηχεία.
Χίλιες φορές πάντως να υπάρχει headroom,μια χαρά στα λένε οι φίλοι,την υποοδήγηση και το κλιπάρισμα να φοβάσαι.

Ενα μικρό update παιδιά για τα ηχεία.

Επιτέλους λογικά στρώσανε έχοντας σίγουρα πάνω από 200 ώρες εκ των οποίων οι 50 60 σίγουρα σε εντάσεις σχετικά υψηλές. Στην αρχή είχα λίγο τρομοκρατηθεί γιατί μου ακουγότανε το μπάσο πολύ πλαδαρό, αλλά μετά έσφιξε μπορώ να πω ή συνήθισε το αυτί μου :P

Γενικότερα ο χαρακτήρας ηχείου δεν άλλαξε από αυτό που είχα εισπράξει από τον χώρο του καταστήματος που τα χα ακούσει. Τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί όσο μακριά ήταν εφικτό από τους πίσω τοίχους και το αριστερό απλά το εμποδίζει λίγο ο καναπές. Να πω την αλήθεια μπουμαρίσματα έχω σε λογικά πλαίσια και μόνο σε κακής ποιότητας παραγωγές.

Αλλά σίγουρα τα ηχεία θέλουν χώρο από πίσω. Εχω βάλει και τα port bungs από πίσω τους και θεωρώ οτι είμαι οκ, δε ψάχνω άλλωστε το τέλειο, ο χώρος δεν είναι dedicated αλλά περνάω καλά ακούγοντας τις μουσικές μου.
Το μπασάκι είναι απλά ένα θεματάκι, όχι ενοχλητικό όμως. Ισως πρέπει να κάνω κάτι σε στήριξη γιατί τα χω με κάτι σαν πλαστικά ποδαράκια να πατάνε κάτω, από την συσκευασία τους. Τις βάσεις τους τις θεωρώ εντελώς κιτς αισθητικά και δεν τις έβαλα. Αν και δε ξέρω αν θα κέρδιζα κάτι γιατί φανταστείτε το ηχείο βιδώνει στην βάση και από κάτω αν έχεις παρκέ η εταιρεία βάζει αυτά τα πλαστικά τα οποία έχω τώρα κατευθείαν κάτω από τα ηχεία ή αν έχεις χαλί βάζει ακίδες.

Ενα πολύ θετικό είναι το ηχείο νιώθω οτι είναι πολύ δυναμικό και αρκετά "live" στο πως αναπαράγει τις μουσικές, χωρίς να ωραιοποιεί τίποτα αλλά "προσθέτοντας" έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα στην ηχογράφηση, τουλάχιστον αυτό εισέπραξα εγώ με τον harman αλλά και τον atoll που τα χα ακούσει στο μαγαζί. Σε βάζει μέσα ρε παιδί μου!
Εχω να πω οτι σε ροκ / μεταλ απλά τα σπάει, δε μπορώ να πω κάτι άλλο, πολύ πολύ δυναμικό άκουσμα όπως επίσης και σε ηλεκτρονική. Σε ακουστικά ακούσματα υστερεί σίγουρα ειδικά σε σχέση με τα audiovector αλλά επ ουδενί δεν είναι κακό. Είναι νομίζω εξαιρετικό allrounder δεδομένης της τιμής του και απλά σε γκάζια και κιθαριές είναι στο στοιχείο του.

Ενα άλλο πολύ θετικό είναι οτι νιώθω οτι "χάνονται" στον χώρο. Δε ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω. Εννοώ οτι ακούω από παντού να το πω, δε ξεχωρίζω αριστερά, δεξιά απλά η μουσική αναβλύζει από κάπου μπροστά! Χαχα, the truth is out there!
Μάλλον καλό πρέπει να θεωρείται αυτό :)

Από καλώδια να πω την αμαρτία μου δε καταλαβαίνω διαφορές, αλλά γενικά ίσως να μην ξέρω να τις εντοπίσω, τι να πω... Ψυχολογικά και μόνον έχω βάλει στον ενισχυτή supra καθώς και στο blu-ray για το ρεύμα και μεταξύ τους τα χω συνδέσει με ένα qed rca των 20,30 ευρώ και με ένα ομοαξονικό των 30 επίσης ευρώ από την Audioquest. Πραγματικά ΔΕ καταλαβαίνω διαφορές. Επίσης δεν καταλαβαίνω διαφορές είτε παίζω με το dac και το dsp του ενισχυτή είτε με direct mode. Άντε να ναι πιο in your face το direct mode, αλλά δε παίρνω κ όρκο.
Δε ξέρω αν τα παραπάνω είναι καλά ή κακά, απλά τα αναφέρω και μου κανε εντύπωση πως και σε σκόρπιες κριτικές διαδικτυακά το αναφέρουν και άλλοι.
Με τον ισοσταθμιστή δεν ασχολιέμαι γιατί απλά δε μου αρέσει το αποτέλεσμα που βγάζει.

Καλώδια ηχείων πήρα και έβαλα τα mogami 3103 με μπανάνες nakamichi που αγόρασα απο ebay. Εδώ τολμώ να πω ότι είδα διαφορά από τα crystal audio που είχα, σαν να καθάρισε λίγο το τοπίο, αλλά σίγουρα μπορεί και να ναι ψυχολογικό.

Φωτό από κινητό, σχωρέστε με!

2.jpg1.jpg20141207_123201.jpg

Last edited by a moderator: