Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Ομορφος χωρος και πολυ vfm μηχανακια. Οντως λιγο μεγαλα για το χωρο. Καλη συνεχεια ακροασεων :)

Μεγαλα για τον χωρο δε θα τα λεγα. Ειναι 25 με 30 τμ ο χωρος. Απλα θελουν χωρο πισω :)
Σε ευχαριστω παντως για τα καλα σου λογια!

Αυτο : "περνάω καλά ακούγοντας τις μουσικές μου" ειναι το ΠΑΝ!
Για τις διαφορες μεταξυ dac - dsp κλπ που λες, δεν ξερω αλλα σε μενα ηταν εντονα ακουστες - ιδιαιτερα αν εμπαινε στη μεση και το dacmagic. Πιθανως να ειναι θεμα ηχειων, χωρου - γιατι για διαφορες "αυτιων" σιγουρα η συγκριση θα ειναι σε βαρος μου (λογω...παλαιοτητας!).
Τελικα αποδεικνυεται οτι για ολους (τους ενισχυτες) υπαρχει ενα ταιρι (ηχεια) και αντιστροφως βεβαια! Καλη διασκεδαση και ψυχαγωγια (κυριως)!

Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Αυτο : "περνάω καλά ακούγοντας τις μουσικές μου" ειναι το ΠΑΝ!
Για τις διαφορες μεταξυ dac - dsp κλπ που λες, δεν ξερω αλλα σε μενα ηταν εντονα ακουστες - ιδιαιτερα αν εμπαινε στη μεση και το dacmagic. Πιθανως να ειναι θεμα ηχειων, χωρου - γιατι για διαφορες "αυτιων" σιγουρα η συγκριση θα ειναι σε βαρος μου (λογω...παλαιοτητας!).
Τελικα αποδεικνυεται οτι για ολους (τους ενισχυτες) υπαρχει ενα ταιρι (ηχεια) και αντιστροφως βεβαια! Καλη διασκεδαση και ψυχαγωγια (κυριως)!

Συνονόματε σ ευχαριστώ! Εγώ στον χαρμαν δεν έχω κάποιο άλλο ντακ να συνδέω, αν παίζω μουσική από το imac απλά μπαίνει το dac του ενισχυτή μέσω του dsp mode. Αλλά από κει ακούω ιντερνετικό ραδιόφωνο κυρίως οπότε δε ξέρω για διαφορές κτλ στην ποιότητα, γιατί η ποιότητα του ραδιοφώνου δεν είναι και η καλύτερη...

Απο κει και πέρα μιλάω μόνο για το blu-ray όπου παίζω live dvd, cd κτλ το οποίο το χω και παίζει direct και καμιά φορά παίζω γυρίζοντας το σε ψηφιακό όπου και διαπιστώνω οτι μου ακούγεται ίδιο! Τώρα τι να πω... χαιφιντελίστας δεν είμαι, ούτε sweet spot και σου πα μου πες κηνυγάω οπότε μπορεί να μην είμαι και ο πλέον ειδήμονας σε τέτοια θέματα, απλά λέω τι πιστεύω εγώ και τα αυτιά μου. Ελπίζω να μην παίρνω κανέναν στον λαιμό μου, ο καθείς είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για το πως θα φιλτράρει κάθε πληροφορία που διαβάζει εδώ μέσα.
Το μόνον στο οποίο θα συμφωνήσω πως είναι ο πλέον καταλύτης είναι ο χώρος του καθενός και πως ο καθένας θα τοποθετήσει τα ηχεία του. Εχει ειπωθεί χιλιάδες φορές εδώ μέσα και δεν έχω παρά να συμφωνήσω 100%.

επαναφέρω το θέμα επειδή έχω μια αποριούλα.

με τις πηγές κλειστές και τον ενισχυτή στην επιλογή του cd όταν ανοίγω τέρμα το volume περνάει θόρυβος στα ηχεία, ενας διαρκής βόμβος. κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει με την επιλογή phono οπου και το θεώρησα ψιλολογικό. Αλλης ποιότητας θόρυβος του phono απο του cd. Του cd είναι σαν όταν υπάρχει ένα κινητό κοντά σε ηχείο ή σε ένα ραδιόφωνο, τέτοιον θόρυβο βγάζουν τα ηχεία.
Ο ενισχυτής όταν είναι συνδεδεμένος με mac μέσω οπτικής αυτός ο θόρυβος ακόμα και όταν τερματίζω την στάθμη δεν ακούγεται. Είναι εντελώς ήρεμη η κατάσταση. Σαν ναι τα πάντα κλειστά δηλαδή, για τέτοια ηρεμία μιλάω. Μου φαίνεται πολύ κουφό...
Είναι λογικό αυτό ρε παιδιά;

τώρα που αρχίζω και ψάχνω για πρώτη φορά έχω να πω τα εξής..

με βάση το cd πάντα. όταν τα βγάζω τελείως τα rca και τερματίζω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα. όταν τα ξαναβάλω βομβος έντονος.
Όταν βάζω τον ενισχυτή στο dsp mode και στην θέση οπου συνδέεται το cd με τον ενισχυτή μέσω coaxial και τερματίζω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα.

Αρα φταίει το αναλογικό στάδιο του cd; ή του ενισχυτή; τα καλώδια; αν και έβαλα κάτι παλιά no name rca και πάλι το ίδιο έκανε.

Είναι λογικά αυτά ή να ξεκινήσω να ψάχνομαι;

Απάντηση: Re: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

τώρα που αρχίζω και ψάχνω για πρώτη φορά έχω να πω τα εξής..

με βάση το cd πάντα. όταν τα βγάζω τελείως τα rca και τερματίζω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα. όταν τα ξαναβάλω βομβος έντονος.
Όταν βάζω τον ενισχυτή στο dsp mode και στην θέση οπου συνδέεται το cd με τον ενισχυτή μέσω coaxial και τερματίζω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα.

Αρα φταίει το αναλογικό στάδιο του cd; ή του ενισχυτή; τα καλώδια; αν και έβαλα κάτι παλιά no name rca και πάλι το ίδιο έκανε.

Είναι λογικά αυτά ή να ξεκινήσω να ψάχνομαι;

Δοκίμασες τα βασικά;
Άλλη θέσης στο πολύμπριζο,διαφορετική μπρίζα,ανάστροφα το φις,κλπ;

Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

Με άλλη πηγή.κάνει το ίδια;

οπως ειπα με πικαπ κανει παλι θορυβο, αλλα αλλης φυσης ας πουμε ενω με το dac και με οπτικη συνδεση τιποτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δοκίμασες τα βασικά;
Άλλη θέσης στο πολύμπριζο,διαφορετική μπρίζα,ανάστροφα το φις,κλπ;

δε τα δοκιμασα εφοσον ο ενισχυτης και το cd με αλλες συνδεσεις μεταξυ τους δε παρουσιαζουν αυτο το προβλημα. το θεωρεις απαραιτητο να το κανω; μονο σε συνδεση μαυρο κοκκινο rca παρουσιαζεται αυτος ο βομβος και ειλικρινα δε ξερω αν ηταν απο παντα η απλα το παρατηρησα τωρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία για Harman Kardon HK-990

δε τα δοκιμασα εφοσον ο ενισχυτης και το cd με αλλες συνδεσεις μεταξυ τους δε παρουσιαζουν αυτο το προβλημα. το θεωρεις απαραιτητο να το κανω; μονο σε συνδεση μαυρο κοκκινο rca παρουσιαζεται αυτος ο βομβος και ειλικρινα δε ξερω αν ηταν απο παντα η απλα το παρατηρησα τωρα...
Και δεν δοκιμάζεις;
Δεν χάνεις τίποτα σε καμία περίπτωση,ίσα-ίσα...

τα κανα και συνεχιζει τον ιδιο σκοπο :)

η ειναι λογικος ο θορυβος απο το αναλογικο σταδιο η κατι φταιει. γιατι και το πικαπ κανει θορυβο απλα οχι αυτον τον βομβο και εβαλα και σε αλλη θεση το cd στον ενισχυτη και παλι το ιδιο εκανε. μονο με unbalanced συνδεσμολογια δε δοκιμασα γιατι δεν εχω.
παντως μυστηρια πραγματα... οταν βγαζω τα καλωδια δεν ακουγεται τιποτα. ενω στο phono ακομα και με τα καλωδια βγαλμενα ο θορυβος υφισταται.

να πω πως οταν βγαζω το ομοαξονικο καλωδιο τελειως, τοτε ο βομβος δεν υφισταται απο την αναλογικη συνδεση. σαν κατι να κολλαει οταν ειναι και τα δυο μαζι.
αν και τετοια προβληματα δεν εχει οταν παιζει απο τοην ομοαξονικη συνδεση.
μυστηριο....

Εμενα παντως -οχι h/c- μου ξεκινησε με ελαφρυ βομβο στη μια εισοδο,επεκταθηκε και στις αλλες,και ενω νομιζα οτι ειναι κατι με τη γειωση αλλαξα τροφοδοτικο.

τελικα με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ μαλλον λογικο ειναι αυτο που κανει ο ενισχυτης. οταν συνδεεις με δυο διαφορετικους τροπους το cd player,δηλαδη αναλογικα και ψηφιακα μαλλον υφισταται καποια αλληλεπιδραση μεταξυ των συνδεςεων και περναει βομβος στα ηχεια.