Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Να το δω και αυτό αν και μια γρήγορη έρευνα δείχνει ότι είναι μάλλον δύσκολο στη τοποθέτηση σε σχέση με πίσω και πλαϊνούς τοίχους.

Να το δω και αυτό αν και μια γρήγορη έρευνα δείχνει ότι είναι μάλλον δύσκολο στη τοποθέτηση σε σχέση με πίσω και πλαϊνούς τοίχους.

κατι ξερω που σου λεω, ασε τι δειχνει η ερευνα, το ηχειο ηταν στημενο στην εκθεση περσι σε ενα χωρο-δωματιακι ισως μικροτερο κ του δικου σου και επαιζε πολυ καλα. Η ακτινοβολια προς τα πανω αλλαζει εντελως το θεμα στασιμα κυματα κ τη συμπεριφορα στο χωρο κ αυτο δεν προκυπτει πουθενα απο specs. Στειλε ενα pm στον κ Μιχαηλο που ειναι κ συμφουμιτης να σε κατατοπισει.

Eγω θέλω να δω , τι άλλο θα προταθέι ακόμη...τα ΚΕF μου φαινεται έχουμε ξεχάσει και τα Mordaunt-Short...α και τα Mission!

Προπάθησες να ακούσεις κάποιο μικρό Dynaudio τελικά??

Eγω θέλω να δω , τι άλλο θα προταθέι ακόμη...τα ΚΕF μου φαινεται έχουμε ξεχάσει και τα Mordaunt-Short...α και τα Mission!

τι να πω φιλε Mirage.... :nounder: Αφου η γνωστη γεωμετρια ηχειου δεν καθεται μεσα σε αυτο το χωρο, σκεφτομαστε εναλλακτικες με αλλη φιλοσοφια που ισως βολευει. Μεταξυ μας, αν δεν εκατσε το Leema, δεν θα κατσει ουτε το X12...Τοσα ηχεια δεν εκατσαν, που σημαινει χοντρο προβλημα στο χωρο, πολυ κοντα στον απεναντι τοιχο τα ηχεια στη μια διαταξη, στην αλλη διαταξη μπαλκονοπορτα πισω, αλλη φορτιση χαμηλου δεξια κι αριστερα λογω βιβλιοθηκης κ κατι μου λεει οτι ειναι και χαμηλοταβανο..

Kef κ Mission σε αυτες τις συνθηκες θα παιζουν σαν sub..

Παντως η οποια δικια μου εμπειρια εχει στερεψει πλεον σε οτι αφορα αυτο το thread..

Last edited:
Τι να πω... μια απ τα ίδια.:ernaehrung004:
Παντως αν του δίνοταν η ευκαιρία ας τα δοκίμαζε δεν θα έχανε κάτι, από τα πιο αξιόλογα ηχέια που έχουν προταθεί είναι.

Τι να πω... μια απ τα ίδια.:ernaehrung004:
Παντως αν του δίνοταν η ευκαιρία ας τα δοκίμαζε δεν θα έχανε κάτι, από τα πιο αξιόλογα ηχέια που έχουν προταθεί είναι.

το ξερω, αλλα απο οτι καταλαβες το μονιτορ δεν ειναι της αρεσκειας του και με τον yamaha ακομα πιο μονιτορ... Με τον Audia που τα ειχα ακουσει ηταν ακριβως τοσο-οσο, με τον audiolabη γκουχ, εχμμ... Παντως κ οι δυο απο χαμηλο δεν... οποτε δεν πιεστηκε το ηχειο στο μαξιμουμ του.

παντως φιλοι ειμαι κατοχος του yamaha as2000 +yamaha soavo 1 σε χωρο παρομοιο 3.20χ4.00 και οφειλω να ομολογησω οτι δεν εχω προβλημα μπουμαρισματος ουτε αλλο ιδιαιτερο προβλημα μετα μπασα αν και τα ηχεια ειναι δαπεδου !!! εκει παντως που ζοριζομαι μια και αναφερθηκε ειναι το οτι το ζευγαρι αν και δεν λεγεται μονιτορ εν τουτοις εχω προβλημα με τις κακες εγραφες ειναι αρκετα αποκαλυπτικο δεν συγχωρει κακες πηγες και εγραφες !!!

παντως φιλοι ειμαι κατοχος του yamaha as2000 +yamaha soavo 1 σε χωρο παρομοιο 3.20χ4.00 και οφειλω να ομολογησω οτι δεν εχω προβλημα μπουμαρισματος ουτε αλλο ιδιαιτερο προβλημα μετα μπασα αν και τα ηχεια ειναι δαπεδου !!! εκει παντως που ζοριζομαι μια και αναφερθηκε ειναι το οτι το ζευγαρι αν και δεν λεγεται μονιτορ εν τουτοις εχω προβλημα με τις κακες εγραφες ειναι αρκετα αποκαλυπτικο δεν συγχωρει κακες πηγες και εγραφες !!!

Παντως ο "συνδιασμός" σου μου άρεσε εμένα οταν τον είχα ακόυσει ,το παραδέχομαι!Μόνιτορ δεν είναι αλλά είναι αρκετά "αποκαλυπτικός" συνδιασμός....για μενα πάντως δεν είναι κακό αυτό.

τωρα οσον αφορα την ικανοτητα οδηγησης του ενισχυτου απο την εμπειρια μου τουλαχιστον με τον as2000 δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα ! ασε που το εν λογω μηχανημα (οπως νομιζω και για τον as 1000) μονο και μονο εαν ειχε αλλο ταμπελακι εκτος του yamaha θα μπορουσε να καστιζει τουλαχιστον 2500 ισως και περισσοτερο !!!

Μην βάζεις στοίχημα για τα KEF φίλε μου διότι μάλλον αύριο θα ακούσω ένα απότην σειρά Classic Q (ή το 10 ή το 30)!!!
Όσο αφορά τα X12 μίλησα με τον αντιπρόσωπο ο οποίος μετά από χίλια παρακάλια και αφού μου έβγαλε τον ενισχυτή άχρηστο , ότι ηχείο άκουσα μέχρι τώρα
κακής ποιότητας και με πολλά ναι μεν αλλά και υπεροπτική συμπεριφορά δέχτηκε να μου στείλει την Παρασκευή ένα Demo μόνο με courrier και θα με χρεώσει λέει
μέχρι και αν πάθει κάτι η συσκευασία κλπ κλπ κλπ.
Και εγώ λοιπόν επειδή είμαι πολύ παράξενος δεν πρόκειται να αγοράσω Dynaudio από την Ελλάδα δεν πάει να είναι το καλύτερο ηχείο του κόσμου.

τι να πω φιλε Mirage.... :nounder: Αφου η γνωστη γεωμετρια ηχειου δεν καθεται μεσα σε αυτο το χωρο, σκεφτομαστε εναλλακτικες με αλλη φιλοσοφια που ισως βολευει. Μεταξυ μας, αν δεν εκατσε το Leema, δεν θα κατσει ουτε το X12...Τοσα ηχεια δεν εκατσαν, που σημαινει χοντρο προβλημα στο χωρο, πολυ κοντα στον απεναντι τοιχο τα ηχεια στη μια διαταξη, στην αλλη διαταξη μπαλκονοπορτα πισω, αλλη φορτιση χαμηλου δεξια κι αριστερα λογω βιβλιοθηκης κ κατι μου λεει οτι ειναι και χαμηλοταβανο..

Το δωμάτιο λόγω αρχαίας κατασκευής είναι σούπερ ψηλοτάβανο 3μ.!
Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι συνδυασμός όλων των παραπάνω αλλά κυρίως λόγω ξύλινου πατώματος και παλιάς κατασκευής της μεσοτοιχίας που δεν έχει
καθόλου μόνωση ενδιάμεσα και έχει κακή ακαμψία με όλα τα συνακόλουθα αποτελέσματα.

το ξερω, αλλα απο οτι καταλαβες το μονιτορ δεν ειναι της αρεσκειας του και με τον yamaha ακομα πιο μονιτορ...

Τώρα πλέον εδώ που είμαι μόνιτορ-ξεμόνιτορ θα πάρω όποιο ηχείο δεν μπουμάρει.
Σε επικοινωνία με την ATC μου πρότειναν ή το 7 ή το 11 και μου έδωσαν τις εξής μετρήσεις για το δωμάτιο
''Assuming the walls are truly rigid, the first axial modes (not including the floor to ceiling direction) in your room are; 333Hz , 180Hz, 166Hz and 90Hz. Most loudspeakers will produce 90Hz.''
Τι συμπέρασμα βγάζεις Tyler?

Πάντως το συνδυασμό στον χώρο μου με κάποιο soavo στον χώρο μου έπρεπε να τον είχα ήδη δοκιμάσει γιατί ποτέ δεν ξέρεις και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες!

Μην βάζεις στοίχημα για τα KEF φίλε μου διότι μάλλον αύριο θα ακούσω ένα απότην σειρά Classic Q (ή το 10 ή το 30)!!!
Όσο αφορά τα X12 μίλησα με τον αντιπρόσωπο ο οποίος μετά από χίλια παρακάλια και αφού μου έβγαλε τον ενισχυτή άχρηστο , ότι ηχείο άκουσα μέχρι τώρα
κακής ποιότητας και με πολλά ναι μεν αλλά και υπεροπτική συμπεριφορά δέχτηκε να μου στείλει την Παρασκευή ένα Demo μόνο με courrier και θα με χρεώσει λέει
μέχρι και αν πάθει κάτι η συσκευασία κλπ κλπ κλπ.
Και εγώ λοιπόν επειδή είμαι πολύ παράξενος δεν πρόκειται να αγοράσω Dynaudio από την Ελλάδα δεν πάει να είναι το καλύτερο ηχείο του κόσμου.
Τώρα πλέον εδώ που είμαι μόνιτορ-ξεμόνιτορ θα πάρω όποιο ηχείο δεν μπουμάρει.
Σε επικοινωνία με την ATC μου πρότειναν ή το 7 ή το 11 και μου έδωσαν τις εξής μετρήσεις για το δωμάτιο
''Assuming the walls are truly rigid, the first axial modes (not including the floor to ceiling direction) in your room are; 333Hz , 180Hz, 166Hz and 90Hz. Most loudspeakers will produce 90Hz.''
Πάντως το συνδυασμό στον χώρο μου με κάποιο soavo στον χώρο μου έπρεπε να τον είχα ήδη δοκιμάσει γιατί ποτέ δεν ξέρεις και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες!

Αν καποιων η συμπεριφορα δεν σου αρεσε φυσικα και να μην προχωρησεις στην αγορα των προιοντων που αντιπροσωπευουν.
Αυτο βεβαια δεν μειωνει την αξια των προιοντων αυτων στο ελαχιστο.
Φυσικα και επρεπε να εχεις ακουσει το φυσικο ταιρι του ενισχυτη σου πρωτο απο ολα....ακουσε το τωρα λοιπον,το μικροτερο της σειρας βεβαια.

Last edited:

πιασ' τ' αυγο κ κουρεφτο κ δωσ'μου το μαλλι του...

Αν οι τοιχοι ειναι rigid λεει... και που να ξερει ο ανθρωπος.. Εσυ που ξερεις το χωρο και το πως εχει απορριψει τοσα ηχεια, ειναι δυνατον να σκεφτεσαι τα 11? Γιατι , για να χουν περισσοτερο μπασσο? Ποιο ειναι το ζητουμενο τελικα, μαλλον ξεχαστηκε στη διαδρομη..

Να σου πω εγω τι θα κανα?

1. Θα παιρνα το ηχειο που μου μιλαγε μεσα μου κ θα αποδεχομουν οτι εχω εναν χαλια χωρο που συνεπαγεται οτι σε υψηλες εντασεις θα μπουμαρει.
2. Δεν θα παιρνα τιποτα μεχρι να ερθει η ευλογημενη ωρα να αλλαξω χωρο ακροασης.. Καλα ειναι και τα S-20, σου γλιτωνουν χρηματα απο μια σωστη αναβαθμιση υπο νεες συνθηκες.

πιασ' τ' αυγο κ κουρεφτο κ δωσ'μου το μαλλι του...

Αν οι τοιχοι ειναι rigid λεει... και που να ξερει ο ανθρωπος.. Εσυ που ξερεις το χωρο και το πως εχει απορριψει τοσα ηχεια, ειναι δυνατον να σκεφτεσαι τα 11? Γιατι , για να χουν περισσοτερο μπασσο? Ποιο ειναι το ζητουμενο τελικα, μαλλον ξεχαστηκε στη διαδρομη..

Ποιος είπε ότι σκέφτομαι τα 11?
Αυτός πρότεινε τα 11 εγώ απλά αναρωτιέμαι τι σημαίνει ότι κάθε ηχείο θα δώσει 90hz....

Χώρο ακρόασης μπορεί να αλλάξω στην άλλη ζωή....και το ζητούμενο δεν ξεχάστηκε παραμένει ένα ηχείο που δεν μπουμάρει και ας χάσω και σε όγκο
μπάσου και ας είναι λίγο αναίσθητο ή μόνιτορ παραπάνω από ότι θα ήθελα.

Last edited:
δεν χρειαζεσαι συμπερασματα ανθρωπων που προσπαθουν απο περιγραφες του χωρου σου να σου πουν τι ταιριαζει. Εσυ τον ξερεις καλυτερα απο αυτους, εχεις δοκιμασει τοσα ηχεια μεσα σε αυτον. Οσο για το οτι σκεφτεσαι το 7 ή το 11, το ειχες αναφερει καμια 15αρια ποστ πισω εσυ, οποτε κ λιγο παραπανω που το ανεφερες, θεωρω οτι το σκεφτεσαι ακομα. Επειδη τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οτι φαινονται, θα σου πω το εξης. Τα μονα ηχεια με bass reflex που επαιζε εξαρχης να κατσουν σε αυτο τον χωρο ειναι το Xero κ το Toy με 4" μεγαφωνα και προσανατολισμο να εντασσονται σε μικρους χωρους. Το ενα το δοκιμασες, απετυχε, το αλλο δεν μπορεις να το δοκιμασεις. Το οτι απετυχε το Leema, σημαινει οτι πλεον δεν υπαρχει αλλη λυση σε bass reflex και απο τη στιγμη που δεν μπορεις να δοκιμασεις το sonus. Αρα παμε στην αμεσως επομενη φιλοσοφια της κλειστης καμπινας. Μετρα την οικονομικη σου δυνατοτητα και παρε καποιο απο τα κλειστης καμπινας που εχεις υποψην. Αν παλι δεν μπορεις να αγορασεις χωρις να ακουσεις, τοτε δεν αγοραζεις ουτε ATC ουτε Spendor. Αν παλι θελεις να παρεις το ρισκο της αγορας στα κουφα, τοτε τουλαχιστον περιορισε το κοστος του οποιου ρισκου και παρε το πιο οικονομικο απο τις λυσεις που εμειναν. Toy ή ATC 7". Εγω παλι επειδη δεν μπορω να κανω κινησεις με κινδυνο αντι να φτιαξω την ψυχολογια μου να την κανω χειροτερα και να ψαχνομαι μετα, μπορει κ να μην επαιρνα τιποτα. Αμα δεν εβρισκα αυτο που πραγματικα κανει τη διαφορα, θα κρατουσα τα λ7 στην τσεπη κ θα μενα ως εχω.

Οσο για το χωρο σου, ποτε δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη, δεν ειναι κ πολυ πιθανο ενας ανθρωπος να μεγαλωσει κ περασει τη ζωη του στο ιδιο δωματιο. Εχω μετακομισει ηδη 2 φορες στην Αθηνα και 2 ως φοιτητης..

Last edited:
Αγαπητέ φίλε,

ηχεία θες να αλλάξεις έτσι και αλλιώς ή δεν θα το σκεφτόσουν καν αν δεν είχες το μπουμάρισμα?.
Μήπως αντί να ψάχνεις ηχεία, να κοίταζες κάποιο bass trap? Αν αγοράσεις κάποιο/κάποια και παίξεις λίγο με την τοποθέτηση του/τους όλο και κάτι θα καταφέρεις.

Αν θες να αλλάξεις ηχεία έτσι και αλλιώς γιατί ψάχνεις κάτι άλλο στον ήχο σου, τότε πάρε αυτό που θα σου κάνει κλικ και που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μην μπουμάρει όπως ένα μικρό κλειστού τύπου. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση ακόμα και με ένα τέτοιο ηχείο να μην εξαφανιστεί εντελώς το μπουμάρισμα. Μπορεί να μειωθεί σημαντικά αλλά αν θες να εξαφανιστεί εντελώς ίσως χρειαστεί και πάλι να φροντίσεις ηχητικά τον χώρο σου έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Λίγα λόγια τώρα για τα ATC τώρα αν μου επιτρέπεις.

Σε περίπτωση όπου το τολμήσεις και τα πάρεις δεν θα πιστεύεις την ανάλυση που θα έχεις όταν θα ακούς την αγαπημένη σου κλασσική μουσική. Θα κλείνεις τα μάτια και θα καταλαβαίνεις ποιος κάθετε που. Θα ακούς φωνές και θα σου σηκώνετε ….η τρίχα. Το μπάσο του θα είναι όσο σφικτό χρειάζεται. Δυστυχώς υπάρχει και το αντίτιμο στην όλη υπόθεση που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν θα ακούς ευχάριστα τις χάλια ηχογραφήσεις. Από την άλλη όμως θα λατρέψεις κομμάτια που παλιότερα πάταγες το next στο player για να τα προσπεράσεις. Έχω δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις να σου πω.

Είναι ιδιαίτερο ηχείο το ATC και γενικότερα ο monitor ήχος. Εγώ δηλώνω πλέον φανατικός οπαδός αυτής της σχολής. Το «πλέον» πήγαινε στο γεγονός ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια είχα ακριβώς την αντίθετη άποψη. Είχα Chario για καμιά 10αριά χρόνια και κατά καιρούς μου άρεσαν κάτι martin logan και κάτι cain & cain κλπ κλπ. Όμως με τον καιρό και όσο γινόμουν πλουσιότερος σε εμπειρίες και ακούσματα με κέρδισε η αγγλική monitor σχολή.

Δεν κάθετε όμως σε όλους αυτός ο ήχος τουλάχιστον με την 1η. Ήρθε φιλαράκι σπίτι μου που ακούει μουσική από mp3 μέσω του ΗΥ και από ηχεία των 30EUR και μου είπε ότι δεν του άρεσε ο ήχος του συστήματος μου (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/70190-ΑΤC-ASR-Clearaudio-Esoteric) . Ήθελε τον ήχο πιο «μουσικό» όπως μου είπε. Απόλυτα σεβαστό το γούστο του αλλά η άποψη μου είναι ότι ο όρος «μουσικό» που χρησιμοποίησε ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟΣ. Για εμένα δεν υπάρχει τίποτα πιο μουσικό από την ίδια την μουσική και ο μόνιτορ ήχος προσπαθεί να την αναπαράξει όσο τον δυνατόν πιστότερα. Ούτε μέλια ούτε πιπέρια ούτε λαμπιώνια ούτε τίποτα. Ο ήχος όπως είναι. Θα δεχόμουν να μου έλεγε ότι ήθελε τον ήχο πιο καλλίφωνο ή κουρδισμένο ή τραλαλι τραλαλό ή οτιδήποτε άλλο εκτός από μουσικό όμως. Μην σου κάνει λοιπόν εντύπωση πως είναι δυνατόν να διαβάζεις σε reviews ότι είναι monitor από την μία και μουσικά από την άλλη.

Αυτά φίλε. Ελπίζω να μην σε έμπλεξα περισσότερο και αν το έκανα δεν είχα τετοια πρόθεση.

Kosta k , Tyler κλπ φίλοι δεν με έχετε μπλέξει καθόλου τουναντίον βοηθάτε πάρα πολύ.
Η αλήθεια έιναι ότι η αλλαγή συστήματος έφερε την ανάγκη αλλαγής ηχείου , ναι σκοπεύω πλέον να αλλάξω ηχεία σίγουρα.
Δεν είμαι εναντίον του καλού μόνιτορ ήχου μην ξεχνάτε ότι τα S20 έχουν επίχρυσο τουίτερ το οποίο και θα χαρακτήριζα πολύ αναλυτικό.
Απλά με βάση το άκουσμα που είχα με τα B&W CM1 έκανα κάποιες παρατηρήσεις και είπα ότι δεν μου άρεσε αυτός ο ήχος τους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απέρριψα κάτι όλα τα άλλα μονιτορ ηχεία.
Χθες και σήμερα είχα την ευκαιρία να ακούσω στο σπίτι τα Ikon 2 , KEF iQ10 και SOAVO 900M και μαντέψτε πιο έκατσε καλύτερα από όλα
με αποτέλεσμα σχεδόν 100% - Φυσικά το soavo!!!
Με διαφορά από όλα τα ηχεία που άκουσα ήρθε πρώτο σε συμπεριφορά με δεύτερο (άλλη έκπληξη) το DALI (παρά το μεγαλύτερο μέγεθος).
Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα στον χώρο αυτό προτιμάει αναλυτικό μονιτοράδικο ηχείο ΑΛΛΑ με γούφερ το οποίο παρουσιάζει πάρα
πολύ γρήγορη επαναφορά λόγω υλικού κατασκευής (κυρίως πολυμερή υλικά).
Ο χώρος και το σύστημα έχουν προτίμηση σε ηχεία με προσανατολισμό στο στεγνό περιγραφικό μπάσο.
Τα πιο πολλά που άκουσα πχ. Epos , KEF , CM1 , Xero μου φάνηκαν ηχεία με ιδιαίτερη έμφαση στο ''χοντρό'' εντυπωσιακό μπάσο ειδικά το CM1
Το ηχείο μένει σπίτι προς το παρόν και ο μόνος αντίπαλος πλέον είναι το ATC 7.
Εδώ θα ήθελα κάποιος γνώστης να κάνει αν θέλει κάποια σχόλια για το γούφερ του και την ταχύτητα του καθώς και τις δυνατότητες περιγραφής του μπάσου που έχουν τα συστήματα ακουστικής ανάρτησης κλειστής καμπίνας.
Επίσης παιδιά παρακαλώ μια βοήθεια για αυτές τις μπασοπαγίδες και άλλα υλικά και μεθόδους βελτίωσης του χώρου γιατί δεν έχω ιδέα.
Μόλις καταλήξω σε ηχείο θα αλλάξω σίγουρα βάση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις , κάποια σχέδια με την μεγαλύτερη ικανότητα αποκοπής κραδασμών και μηχανικών μεταδόσεων αφού το πάτωμα είναι ξύλινο και πολύ παλιό με αποτέλεσμα να δονείται ακόμα και με γρανίτη κάτω από την βάση.
Κάτι μου λέει ότι και αυτή η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος....

Last edited:
Σου είχα πει εξαρχής για το soavo....Αφου επιτελους το δοκιμασες και σου αρεσε κρατησε το και κοιτα να ακουσεις και το ΑΤC.Οτι και να σου πουμε εδω τι σημασια εχει πια...?Ακουσε το ΑΤC αν μπορεις και αποφασισε.

Kάτι ακόμη...το ΑΤC είναι καλύτερο ηχείο απο το Soavo από την άλλη είναι πιο δύσκολο στην επιλογή συνοδών και φυσικά πιο αποκαλυπτικό απο το Yamaha.Θα σε βάλει σίγουρα σε μεγαλύτερους "μπελάδες" κάποια στιγμή.Μείνε στο Υamaha να θες να ηρεμήσεις, αν θες να ασχοληθείς περισσότερο με το χομπυ πηγαινε στο ATC.