...
Απλά με βάση το άκουσμα που είχα με τα B&W CM1 έκανα κάποιες παρατηρήσεις και είπα ότι δεν μου άρεσε αυτός ο ήχος τους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απέρριψα κάτι όλα τα άλλα μονιτορ ηχεία...
Και πολύ καλά κάνεις που δεν απορίπτεις τα άλλα monitors. Eπειδή η B&W είναι αγγλικό ηχείο και κάποια studios έχουν, και το πολυδιαφημίζουν, την σειρά 800 στον εξοπλισμό τους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μοιάζουν πχ με τα ATC ή με άλλα αγγλικά monitor ηχεία. Τα B&W που έχω ακούσει είναι ηχεία που δίνουν έμφαση στα 2 άκρα του ηχητικού φάσματος σε αντίθεση ακριβως με τα ATC όπου το ηχείο έχει στηθεί κυρίως γύρω από την μεσαία περιοχή. Οχι οτι τα B&W τα πάνε χάλια στα μεσαία ή τα ATC στα άκρα, απλά έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις/προτεραιότητες και αυτό γίνετε αμέσως αντιληπτό όταν εχεις ακούσει και τα δύο.
....το soavo!!!
Με διαφορά από όλα τα ηχεία που άκουσα ήρθε πρώτο σε συμπεριφορά με δεύτερο (άλλη έκπληξη) το DALI (παρά το μεγαλύτερο μέγεθος).
Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα στον χώρο αυτό προτιμάει αναλυτικό μονιτοράδικο ηχείο ΑΛΛΑ με γούφερ το οποίο παρουσιάζει πάραπολύ γρήγορη επαναφορά λόγω υλικού κατασκευής (κυρίως πολυμερή υλικά). Ο χώρος και το σύστημα έχουν προτίμηση σε ηχεία με προσανατολισμό στο στεγνό περιγραφικό μπάσο..
To soavo δεν είναι κλειστού τύπου? Μηπως εκεί οφείλεται η καλύτερη συμπεριφορά του στον χώρο σου και όχι απαραίτητα στο υλικό από το οποίο ειναι φτιαχμένο το μεγάφωνο? Από περιέργια, πέραν από το μπάσο που σου άρεσε και σου έκατσε, στo υπόλοιπα φάσμα τι έλεγε το ηχείο? Εχω μια άποψη για την συγκεκριμένη σειρά ηχείων αλλά θέλω να ακουσω την γνώμη σου μιας και τα άκουσα στο saturn με ότι να'ναι καλώδια και είχε και φασαρία από τον περιβάλλοντα χώρο οπότε δεν είμαι βέβαιος ότι εχω σχηματίσει σωστή εντύπωση.
Την δικιά μου την ξέρεις οπότε ας ακουστεί και κάποιου άλλου....Το ηχείο μένει σπίτι προς το παρόν και ο μόνος αντίπαλος πλέον είναι το ATC 7. Εδώ θα ήθελα κάποιος γνώστης να κάνει αν θέλει κάποια σχόλια για το γούφερ του και την ταχύτητα του ..
Μην βιάζεσαι από τώρα για μπασοπαγίδες κλπ. Προτεραιότητα έχει για σένα τώρα η σωστή επιλογή ηχείου και μιας καλής βάσης. Αφού στρώσει το ηχείο στην συνέχεια (και το αυτί σου φυσικά) μπορείς να παίξεις με κανένα αντικραδασμικό η καμια μπασοπαγίδα/panels κλπ...
Επίσης παιδιά παρακαλώ μια βοήθεια για αυτές τις μπασοπαγίδες και άλλα υλικά και μεθόδους βελτίωσης του χώρου γιατί δεν έχω ιδέα.
Μόλις καταλήξω σε ηχείο θα αλλάξω σίγουρα βάση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις , κάποια σχέδια με την μεγαλύτερη ικανότητα αποκοπής κραδασμών και μηχανικών μεταδόσεων αφού το πάτωμα είναι ξύλινο και πολύ παλιό με αποτέλεσμα να δονείται ακόμα και με γρανίτη κάτω από την βάση.
Κάτι μου λέει ότι και αυτή η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος....
Αμήν...
Κάτι μου λέει ότι και αυτή η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος......