Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

...
Απλά με βάση το άκουσμα που είχα με τα B&W CM1 έκανα κάποιες παρατηρήσεις και είπα ότι δεν μου άρεσε αυτός ο ήχος τους όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απέρριψα κάτι όλα τα άλλα μονιτορ ηχεία...

Και πολύ καλά κάνεις που δεν απορίπτεις τα άλλα monitors. Eπειδή η B&W είναι αγγλικό ηχείο και κάποια studios έχουν, και το πολυδιαφημίζουν, την σειρά 800 στον εξοπλισμό τους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μοιάζουν πχ με τα ATC ή με άλλα αγγλικά monitor ηχεία. Τα B&W που έχω ακούσει είναι ηχεία που δίνουν έμφαση στα 2 άκρα του ηχητικού φάσματος σε αντίθεση ακριβως με τα ATC όπου το ηχείο έχει στηθεί κυρίως γύρω από την μεσαία περιοχή. Οχι οτι τα B&W τα πάνε χάλια στα μεσαία ή τα ATC στα άκρα, απλά έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις/προτεραιότητες και αυτό γίνετε αμέσως αντιληπτό όταν εχεις ακούσει και τα δύο.

....το soavo!!!
Με διαφορά από όλα τα ηχεία που άκουσα ήρθε πρώτο σε συμπεριφορά με δεύτερο (άλλη έκπληξη) το DALI (παρά το μεγαλύτερο μέγεθος).
Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα στον χώρο αυτό προτιμάει αναλυτικό μονιτοράδικο ηχείο ΑΛΛΑ με γούφερ το οποίο παρουσιάζει πάραπολύ γρήγορη επαναφορά λόγω υλικού κατασκευής (κυρίως πολυμερή υλικά). Ο χώρος και το σύστημα έχουν προτίμηση σε ηχεία με προσανατολισμό στο στεγνό περιγραφικό μπάσο..

To soavo δεν είναι κλειστού τύπου? Μηπως εκεί οφείλεται η καλύτερη συμπεριφορά του στον χώρο σου και όχι απαραίτητα στο υλικό από το οποίο ειναι φτιαχμένο το μεγάφωνο? Από περιέργια, πέραν από το μπάσο που σου άρεσε και σου έκατσε, στo υπόλοιπα φάσμα τι έλεγε το ηχείο? Εχω μια άποψη για την συγκεκριμένη σειρά ηχείων αλλά θέλω να ακουσω την γνώμη σου μιας και τα άκουσα στο saturn με ότι να'ναι καλώδια και είχε και φασαρία από τον περιβάλλοντα χώρο οπότε δεν είμαι βέβαιος ότι εχω σχηματίσει σωστή εντύπωση.

...Το ηχείο μένει σπίτι προς το παρόν και ο μόνος αντίπαλος πλέον είναι το ATC 7. Εδώ θα ήθελα κάποιος γνώστης να κάνει αν θέλει κάποια σχόλια για το γούφερ του και την ταχύτητα του ..
Την δικιά μου την ξέρεις οπότε ας ακουστεί και κάποιου άλλου.

..
Επίσης παιδιά παρακαλώ μια βοήθεια για αυτές τις μπασοπαγίδες και άλλα υλικά και μεθόδους βελτίωσης του χώρου γιατί δεν έχω ιδέα.
Μόλις καταλήξω σε ηχείο θα αλλάξω σίγουρα βάση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις , κάποια σχέδια με την μεγαλύτερη ικανότητα αποκοπής κραδασμών και μηχανικών μεταδόσεων αφού το πάτωμα είναι ξύλινο και πολύ παλιό με αποτέλεσμα να δονείται ακόμα και με γρανίτη κάτω από την βάση.
Κάτι μου λέει ότι και αυτή η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος....
Μην βιάζεσαι από τώρα για μπασοπαγίδες κλπ. Προτεραιότητα έχει για σένα τώρα η σωστή επιλογή ηχείου και μιας καλής βάσης. Αφού στρώσει το ηχείο στην συνέχεια (και το αυτί σου φυσικά) μπορείς να παίξεις με κανένα αντικραδασμικό η καμια μπασοπαγίδα/panels κλπ.

..
Κάτι μου λέει ότι και αυτή η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος......
Αμήν.

Συμφωνώ με τον φίλο mirage ότι το ATC θα είναι καλύτερο ηχείο αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε βάλει σε μπελάδες εκτός και αν έχεις γενικότερα φαγούρα.

Εφόσον όμως το soavo σε καλύπτει σε όλα (και όχι μόνο όσο αφορά το μπάσο του) δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις έστω και στο ελάχιστο. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να ακουσεις τα ATC γιατι είμαι βέβαιος ότι θα τα γουστάρεις και έχουν σοβαρές πιθανότητες να μην σου δημιουργήσουν θέμα μπουμαρίσματος λόγω κατασκευής. Αν δεν βρεθεί όμως στον δρόμο σου θα έλεγα να παρεις ότι άκουσες σπίτι σου και σου άρεσε περισσότερο. Σε τελευταία ανάλυση ας φρόντισει ο κάθε αντιπρόσωπος να υπάρχουν διαθέσιμα προς ακρόαση προιόντα του και σε άλλες περιοχές της ελλάδας και όχι μόνο στην Αθήνα.

Τώρα αν δεν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από το Soavo ρίξε την ζαριά σου αν θες ή κανε υπομονή μέχρι να βρεθεί αυτό που ψάχνεις.

Δύσκολη η θέση σου φίλε. Σε καταλαβαίνω.

συμφωνώ μαζί σου mirage στο οτι το atc είναι καλύτερο. οκ το soavo (ειδικά με το yamaha). δεν ξέρουμε ο φίλος πέτρος όμως αν θα ηρεμήσει με το soavo ...

Παιδιά το soavo έιναι καλό ηχείο ,φυσικά δεν έιναι ATC αλλά για τον φίλο μας ειναι μιά χαρά και σχετικά οικονομικό αν δεν κάνω λάθος.
Με τον Yamaha είναι καλό ταίρι...έιπαμε ας ακούσει και τα ΑΤC και ας αποφασίσει.Δεδομένου ομως ότι θέλει όπως ο ίδιος έχει πει ένα σχετικά ευάισθητο κλπ ηχείο, το soavo του έρχεται κουτί.
Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να ηρεμήσει τώρα που φάινεται να βγάζει άκρη.-bye-

Το Soavo είναι καλό ηχείο όπως λέει και ο Mirage!!!
Οι εντυπώσεις μου λοιπόν από το ηχείο το οποίο είναι του κουτιού το ''έστρωσα'' 10 ώρες και το άκουσα καμιά 5 ώρες με όλα τα σχέδια κλασσικής και κομμάτια τα
οποία το πίεσαν σε θέματα μπάσου και δυναμικής.(το ηχείο είναι Bass Reflex με δύο μικρές οπές πίσω αντί μιας μεγάλης οι οποίες είναι βουλωμένες ''μανίσια'' με ημι-πορώδες αφρώδες υλικό το οποίο δεν αφαιρείται)
Τα κύρια χαρακτηριστικά του ηχείου που τα διαθέτει σε πολλαπλάσιο βαθμό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει μέχρι τώρα με το σύστημα μου
είναι μουσικός όγκος , σώμα αλλά νεανικό καλογυμνασμένο και σφριγηλό και πάνω από όλα τρισδιάστατη σκηνική παρουσία.
Το ηχείο εξαφανίζεται και πέρα από την κλασσική εικόνα στον οριζόντιο άξονα (η οποία είναι η πλέον ικανοποιητική για μένα δεδομένου μάλιστα της σχετικά μικρής απόστασης 1.85μ) διαθέτει έντονη παρουσία τόσο πιο μπροστά όσο και προς τα πίσω ενώ νομίζεις ότι ο ήχος διαχέεται και γύρω από τα ηχεία.
Αυτή η ιδιότητα σε συνδυασμό με το φοβερό σώμα που δίνει σε όλο το φάσμα με έκανε για πρώτη φορά στα ακούσματα μου να νομίζω πως θα απλώσω το χέρι και
θα ακουμπήσω κανένα μουσικό!
Νιώθεις ότι είσαι συμμέτοχος στο γεγονός που εξελίσσεται και ότι ακούς πραγματικά όργανα και μουσικούς με υπόσταση και όχι απλά ήχους που παράγονται από μια ηλεκτρονική συσκευή.
Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος πρώτη φορά νιώθω ότι ακούω έτσι μουσική καθώς και τώρα ένιωσα τις δυνατότητες των συσκευών που πήρα και δεν μετανιώνω ούτε
στιγμή για τα λεφτά που έσκασα.
Ο όγκος και το σώμα όπως σας είχα γράψει παλιότερα είναι χαρακτηριστικά των AS-1000 και CDS-1000 και το ηχείο αυτό φρόντισε να τα αναδείξη με τον καλύτερο
τρόπο , ομολογώ ότι ο γιαπωνέζος έχει κάνει φοβερή δουλειά στο ματσάρισμα και του αξίζουν συγχαρητήρια αφού έτσι καταφέρνει να σε έχει πελάτη σε όλη την αλυσίδα του συστήματος.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε άριστη παρουσίαση και ενσωμάτωση όλου του φάσματος , πολύ χαμηλό για το μέγεθος με φοβερή ταχύτητα ατάκα και περιγραφή.
Μπουμάρισμα έχω μόνο σε πάρα πολύ δύσκολα σημεία και σε κακές εγγραφές και πάλι πολύ ελεγχόμενο πιστεύω με μια καλή βάση ίσως εξαφανιστεί τελείως.
Ψηλά το ηχείο διατηρεί το σώμα του έχει πολύ πληροφορία και καλής ποιότητας αλλά δεν κουράζει καθόλου ενώ ρυθμικά είναι ότι πρέπει.
Στα μεσαία είναι ότι λέει η λέξη - γλυκό.
Το ηχείο δεν παίζει το παιχνίδι του εύκολου εντυπωσιασμού και για αυτό όταν άκουσα το Soavo 2 για πρώτη φορά ήμουνα έτσι και έτσι όμως η πράξη και η συμβίωση μαζί του έδειξαν τον πραγματικό χαρακτήρα του.
Για τα λεφτά του όπως θα έλεγαν και στα περιοδικά νομίζω ότι δεν έχει αρνητικά.
Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλλίτερα ηχεία τα οποία αν τα άκουγα θα έμενα ακόμη πιο ευχαριστημένος , όμως δεν έχω την δυνατότητα να τα ακούσω και ίσως δεν έχω και τα χρήματα να τα αγοράσω.
Για αυτό και εδώ θα βάλω τελεία.(Αμήν!)
Και τώρα θα μου πει ο Mirage και με το δίκιο του καλά ρε, δεν σου είπα από το δεύτερο - τρίτο ποστ να δοκιμάσεις τα Soavo σπίτι σου?
Ευτυχώς που δεν τα άκουσα γιατί θα είχα χάσει αυτή την υπέροχη διαδικασία του ακούσματος και της επιλογής που οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα , άκουσα εξάλλου κάποια πολύ καλά ηχεία και δεν μετανιώνω καθόλου.
(θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τον κ.Αντώνη από την Αθήνα και τους κ.Βασίλη , κ.Κώστα και κ.Αριστοτέλη από την Θεσσαλονίκη , με τέτοιους
επαγγελματίες η χώρα θα πάει μπροστά!)
Να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη βοήθεια και την συμμετοχή , ίσως κάποιων η υπομονή να εξαντλήθηκε όμως πιστεύω όπως σε όλα τα πράγματα
στην ζωή έτσι και στο χόμπυ μέσα από τον διάλογο , την διαφωνία και την ανταλλαγή απόψεων μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
Δώστε τα φώτα για καμιά βάση αν ξέρετε βρήκα Atacama και Solid Steel.
Υπάρχει κανένα κατάστημα στο διαδίκτυο που να είναι πιο φτηνό από Ελλάδα?

Κώστα εσένα ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από τα Soavo?

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
Δώστε τα φώτα για καμιά βάση αν ξέρετε βρήκα Atacama και Solid Steel.
Υπάρχει κανένα κατάστημα στο διαδίκτυο που να είναι πιο φτηνό από Ελλάδα?

Δύσκολο Πέτρο..Και φτηνότερα να τις βρείς ( εκτός αν μιλάμε για ποσοστό 30-40%)
επειδή είναι μεταλλικές κατασκευές και κατά συνέπεια μεγάλου βάρους, το ποσό
που θα γλυτώσεις, θα το πληρώσεις σε μεταφορικά..

καλορίζικα πέτρο . καλές ακροάσεις... επικεντρώσου στη μουσική και φχαριστήσου τη με την ψυχή σου τώρα!

Δεν το πιστεύω ότι ο φίλος μας βρήκε τελικά ηχείο που να τον ικανοποιεί...και τώρα "τι απογίνουμε χωρίς βαρβάρους"???

Αστείευομαι βέβαια, καλορίζικα καλοάκουστα φίλε Πέτρο!:ears:

Φυσικά περιμένουμε και τι καθιερωμένες φωτός για το "καλό"!:award:

http://www.amazon.co.uk/ATACAMA-SPE...0Q/ref=sr_1_24?ie=UTF8&qid=1323384541&sr=8-24

νομοζω οτι απο το αγγλικο amazon τα μεταφορικα ειναι σχεδον μηδενικα

Καλοακουστα τα ηχεια Πετρο!

Από περιέργεια έκανα τις βάσεις παραγγελία στο amazon UK, για να δώ
το κόστος των μεταφορικών..

Το αποτέλεσμα:

ATACAMA HMS1 SPEAKER STANDS BLACK (600mm) (PAIR)
£161.49 - In stock
Condition: New
Sold by: Wayfair

We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below.

Να σας ευχαριστήσω όλους και με την πρώτη ευκαιρία αφού ρυθμίσω μικρολεπτομέρειες θα κάνω παρουσίαση με φώτο.
Από περιέργεια έκανα και εγώ παραγγελία από Amazon.uk sold by divineaudio και δεν στέλνει Ελλάδα.
Πάντως εδώ οι αντιπρόσωποι έχουν ξεφύγει π.χ
Atacama Atabites 9kg UK-28.95 pounds GR-50
Atacama Spike Shoes UK-14.49 pounds GR-26
Μάλλον μας θεωρούν άνετους και άπλες παρά την κρίση....

Last edited:
Μια βοήθεια ρε παιδιά !!!!
Τα ηχεία έχουν ύψος 35 εκ. και εγώ ύψος 1.90 τι βάσεις χρειάζομαι 60 εκ. ή 70 εκ.?

Θα παρεις αυτες που οταν εισαι καθιστος στη θεση ακροασης, το τουιτερ ειναι στο υψος των αυτιων σου. Μαλλον 60αρες...

τα tweeter των ηχειων πρεπει να ειναι στο υψος των αυτιών σου στη θέση που βρίσκεσαι όταν ακούς. φαντάζομαι πας για τις h70cm.

Merci....
Το ύψος των αυτιών είναι στο -1.10 άρα 1.10-35-2(γρανίτης)=73 άρα πάω για τις 70εκ.
Γεμιστή γαλοπούλα ξέρω να κάνω! , βάσεις όμως να γεμίζω όχι!
Τι βάζουμε ώστε να σφίξει και άλλο το μπάσο και να φύγει το μπουμάρισμα?
Αυτό το ειδικό υλικό των εταιριών ή έχουμε και πιο φθηνές λύσεις όπως άμμο ή κάτι άλλο?