Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Αφού με τα Xero το πρόβλημα εξαλείφεται σχεδόν πλήρως και αφού σου άρεσε το ηχείο, γιατί δεν το χτυπάς;
Γιατί με στεναχωρεί έτσι ευνουχισμένο αφού δεν είναι σχεδιασμένο να παίζει με τέτοιες πατέντες.
Πιστεύω όπως είπε και ο Tyler ότι ένα κλειστό θα παίξει με πιο καλό έλεγχο και καθαρό μπάσο από ένα ''βουλωμένο'' ανοιχτό.
Έχει κανείς εμπειρία έτσι από περιέργεια από τα Dynaudio X12 (ή κάποιο άλλο μοντέλο) βουλωμένο με την ''μανίσια'' τάπα?

Γιατί με στεναχωρεί έτσι ευνουχισμένο αφού δεν είναι σχεδιασμένο να παίζει με τέτοιες πατέντες.
Πιστεύω όπως είπε και ο Tyler ότι ένα κλειστό θα παίξει με πιο καλό έλεγχο και καθαρό μπάσο από ένα ''βουλωμένο'' ανοιχτό.
Έχει κανείς εμπειρία έτσι από περιέργεια από τα Dynaudio X12 (ή κάποιο άλλο μοντέλο) βουλωμένο με την ''μανίσια'' τάπα?

το Χ12 το ειχα ακουσει στον αντιπροσωπο με Audiolab 8200A , Audia III, χωρις "ταπωμα" και ηταν εξαιρετικα ελεγχομενο. Βεβαιως κανενας απο τους 2 ενισχυτες δεν φημιζεται για το χαμηλο του αλλα το καταθετω..

Για να κάνω από Δευτέρα ένα τηλ. μήπως στέλνει κανένα Demo....

έχε υπόψην (θα το έχεις καταλάβει και εσύ) οτι όποιο ηχείο ακούς σε αντιπρόσωπο το ακούς σε χώρο μεγαλύτερο του δικού σου και σίγουρα καλύτερης ακουστικής απο τον δικό σου και τον δικό μου και όλων μας...απο την στιγμή που έχεις βάλει 3,4 αναγνωρισμένα ηχεία στον χώρο σου και πήγαν περίπατο πρόσεχε τις ακροάσεις πλέον σε αντιπροσωπίες γιατί βλέπεις οτι ο χώρος σου τα "αποβάλει". Δές και ένα κλειστού τύπου στο χώρο σου δεν βλάπτει καλύτερα να έχεις μικρότερη έκταση χαμηλού χειρότερη ατάκα κλπ παρά μπουμάρισμα που θα σε ¨διώξει" απο το χώρο σε 5 λεπτά...

Για να κάνω από Δευτέρα ένα τηλ. μήπως στέλνει κανένα Demo....

Βρε φίλε, απορώ πως δεν το έχεις κάνει ακόμη δηλαδή...δεν υποστηρίζω ότι θα σου αρέσει ο χαρακτήρας στα συγκεκριμένα ηχεία αλλά οπως είχες γράψει ήταν ψηλά μέσα στην λίστα των επιλογών σου, ακόμη και για "τυφλή" αγορά.'Οπως επίσης έχει ειπωθεί τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν εξαιρετικά ελεγχόμενο χαμηλό.Το σκέφτεσαι να σου κάτσουν (μακάρι) τελικά...? ποσο κόπο και άγχος θα είχες γλυτώσει?

Βρε φίλε, απορώ πως δεν το έχεις κάνει ακόμη δηλαδή...δεν υποστηρίζω ότι θα σου αρέσει ο χαρακτήρας στα συγκεκριμένα ηχεία αλλά οπως είχες γράψει ήταν ψηλά μέσα στην λίστα των επιλογών σου, ακόμη και για "τυφλή" αγορά.'Οπως επίσης έχει ειπωθεί τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν εξαιρετικά ελεγχόμενο χαμηλό.Το σκέφτεσαι να σου κάτσουν (μακάρι) τελικά...? ποσο κόπο και άγχος θα είχες γλυτώσει?

+1

Βρε παιδιά τα ίδια λέγαμε και για τα CM1 ελεγχόμενο χαμηλό κλπ. αλλά δεν έκατσαν!
Το Dynaudio το απέκλεισα κατά την διάρκεια των άλλων ακροάσεων διότι έχει 145εκ γούφερ και πάει στα 50Hz συνεπώς λέω αφού μπουμάρουν τα άλλα
φαντάσου αυτό.
Τώρα το θέμα είναι να ακούσω κανένα κλειστό αλλά οι αντιπρόσωποι δεν συνεργάζονται.
Το μόνο που μένει είναι αναζήτηση μοντέλου μέσω ερυθρού σταυρού - βλέπε φορουμ - μήπως κάποιος φίλος από Θεσσαλονίκη έχει κανά κλειστό και θέλει να βοηθήσει.
@MIRAGE - ποιά είναι η άποψη σου για ATC 7 + Yamaha 1000?

Φίλε Πέτρο άλλο Dynaudio άλλο Β&W ,πως είναι δυνατόν να αποκλείεις κάτι επειδή σου δεν σου άρεσε κάτι άλλο? Εχω ξαναγράψει επίσης ότι οι αριθμοί μπορούν να πουν τα πάντα απο μόνοι τους - αλλά σε κάποιες περιπτώσεις- δεν λένε τίποτα.
Αλλιώς φορτίζει ένα ηχέιο κάποιον χώρο αλλιώς κάποιο αλλο.
Η γνωμη μου είναι ότι αν δοκιμάσεις και τα Dynas και δεν βρεις άκρη..το μόνο ηχείο που μπορει να σε σώσει είναι το ΑΤC.
Είναι κατά την αποψή μου το καλύτερο ηχείο από όλα.
Αν μπουμάρει και αυτό εγώ θα έμενα με τα S-20 και θα προσπαθούσα να "φτιάξω" κάπως τον χώρο μου ή θα έπαιρνα κάποιο από τα ηχεία που μου άρεσαν και θα προσπαθούσα να το φέρω ΠΑΛΙ κάνοντας αλλαγές κλπ στον χώρο μου.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/62354-yamaha-a-s2000-atc-scm19/page11 ας πει και δυο κουβέντες ο φίλος Karavan αν θελήσει ίσως βοηθείς.

Φίλε Mirage θα προσπαθήσω να ακούσω τα X12 αλλά στα ''τυφλά'' δεν τα αγοράζω.
Επειδή άκουσα αρκετά ηχειάκια από 6'' εώς 4'' πλέον είμαι πολύ επιφυλακτικός με το bass reflex και πιστεύω πλέον ότι ο χώρος μου δεν το σηκώνει.
Μια τελική λύση reflex ίσως να ήταν κάτι πολύ μικρό με μπροστινή εκτόνωση.
Με λίγο διάβασμα στο φόρουμ είδα πως υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει ότι τέτοια προβλήματα σαν τα δικά μου μπορεί να λυθούν με ηχεία 2,5 δρόμων ώστε τα μεσαία να παίζουν με ξεχωριστό μεγάφωνο.
Κάτι τέτοιο είναι το Castle Knight 3 αλλά ο Tyler είπε ότι δεν μου κάνει (γιατί?) και επίσης δεν μπορώ να βρω αντιπρόσωπο
ώστε να των ρωτήσω πληροφορίες.Υπάρχει Castle στην Ελλάδα?
Πλέον τυφλή αγορά μπορώ να κάνω μόνο για κάτι κλειστής καμπίνας και μάλιστα λόγω budget έχω μόνο 2-3 επιλογές.
Δηλαδή ATC 7 ή 11 (μάλλον μεγάλο για μένα) και Spendor 3/5.
Τέλος να πώ ότι ο χώρος είναι αυτός που είναι και δεν αλλάζει τίποτα όσο αφορά την ακουστική του , εχθές έφαγα 5 ώρες σε πειράματα.
Απλά ο χώρος (όπως κάθε χώρος) θέλει το κατάλληλο ηχείο το οποίο που θα πάει θα βρεθεί!

Last edited:
Φίλε Mirage θα προσπαθήσω να ακούσω τα X12 αλλά στα ''τυφλά'' δεν τα αγοράζω.

Μα σου είπε κανείς βρε φίλε μου να το αγοράσεις στα τυφλά?? Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε να ακούσεις πριν αγοράσεις όλοι εδώ μέσα!!:ears:

Δεν χρειάζεται νομίζω να ξαναγράψω την αποψή μου για τα ΑΤC -bye-

Βρε παιδιά τα ίδια λέγαμε και για τα CM1 ελεγχόμενο χαμηλό κλπ. αλλά δεν έκατσαν!

το CM1 εχει ελεγχομενο χαμηλο, μετα απο τοσες δοκιμες δεν εχεις καταλαβει οτι δεν μπουμαρει το ηχειο αλλα ο χωρος σου.

Κάτι τέτοιο είναι το Castle Knight 3 αλλά ο Tyler είπε ότι δεν μου κάνει (γιατί?) και επίσης δεν μπορώ να βρω αντιπρόσωπο
ώστε να των ρωτήσω πληροφορίες.Υπάρχει Castle στην Ελλάδα?

Το Knight 3 δεν σου κανει γιατι το τουιτερ του ειναι λιγο επιθετικο κ δεν εχει σχεση ουτε με το τουιτερ του Epos, ουτε του Leema. Με τον Yamaha το ματσαρισμα ειναι out of the question. Ο αντιπροσωπος μεχρι το φθινοπωρο ηταν η Audioevolution και η συνεργασια σταματησε.

εδω ψαχνουμε το ηχειο με το πιο περιορισμενο σε εκταση χαμηλο και σκεφτεσαι το 11 αντι του 7? Εισαι αθεραπευτος...

Απλά ο χώρος (όπως κάθε χώρος) θέλει το κατάλληλο ηχείο το οποίο που θα πάει θα βρεθεί!

τα πραγματα ειναι απλα , αμειληκτα και ειναι Φυσικη. Αυτη τη στιγμη ψαχνεις το ηχειο με το οσο δυνατον περιορισμενο χαμηλο, το εχεις συνειδητοποιησει? Αυτο το ηχειο με την ενισχυση του χωρου, που αποδεδειγμενα ειναι μεγαλη μιας κ δεν "εκατσε τιποτα εκει μεσα, θα φτασει το χαμηλο εκει που πρεπει. Οσο γιαυτο που λες, δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεθει. Ξερεις ποσοι αλλαζουν χωρο ακροασης επειδη δεν καθεται τιποτα? Να μη σου πω κι αλλους που αλλαζουν κ σπιτια, γιατι εκει εχει φτασει η τρελα μας με το χομπι. Δεν υπαρχον τοσο κραυγαλεες διαφορες στα ηχεια αυτου του μεγεθους φιλε Πετρο. Πανω κατω αν ο χωρος επιδρα τοσο επανω στο ακουστικο αποτελεσμα, αυτο που θα φτανει στα αυτια σου θα ναι πανω κατω το ιδιο. Το μονο που εμεινε σαν ενδεχομενο ειναι η κλειστη καμπινα και ενα ηχειο που εριξα την ιδεα κ δεν το πηρες στα σοβαρα, το Sonus Faber Toy, το οποιο ειναι φτιαγμενο για τετοιους ζορικους χωρους, κ το οποιο το εχει συμφορουμιτης σε υπνοδωματιο (δεν θυμαμαι ποιος). Οσον αφορα το DB1i εισαι σιγουρος οτι ειναι στα 1300? Εχω την εντυπωση οτι ειναι καπου στα 1100...

αν αποτυχουν ολα μονο αυτο μπορω να σκεφτω http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1011 . "Because of its small woofer diameter the best performance is achieved within a listening room whose volume is less than 50 m3"

νομιζω οτι το θεμα εχει εξαντληθει.

...αν παλι θες να δοκιμασεις την τυχη σου με το Castle Knight 3, κανε ενα τηλ στην Audioevolution, ειχε βαλει σε μια διαφημιση της σε εναν ΗΧΟ προ διμηνου περιπου οτι υπαρχει κατι απο τελευταια κομματια Knight 3, σε τιμη κανα 300αρι, ισως και παρακατω..

Δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσεις τελεια ενα ηχειο κ γενικοτερα ενα συστημα, σε ενα χωρο που δεν ειναι τελειος. Ποσο μαλλον οταν απεχει πααρα πολυ απ το τελειος. Η Φυσικη δεν ακυρωνεται, μας διεπει ολους.

ευχομαι αν η επιλογη γινει τελικα στα τυφλα , μαλλον στα κουφα :ears: , να ειναι η πιο ενδεδειγμενη.

Last edited:
Μα σου είπε κανείς βρε φίλε μου να το αγοράσεις στα τυφλά?? Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε να ακούσεις πριν αγοράσεις όλοι εδώ μέσα!!:ears:

Ναι αλλά έλα που δεν γινεται.!

Tyler φυσικός σπούδασα και το ξέρω!
Ούτε είμαι αθεράπευτος απλά από τα πολλά που διαβάζω έχω μπερδευτεί.
Για να τελειώνουμε επειδή εξαντλήθηκε όπως είπες οι επιλογές είναι δύο
ATC 7 ή Spendor 3/5
Για το faber δεν ξέρω θα το ψάξω.
Επίσης είμαι πραγματιστής και είμαι έτοιμος να κάνω κάθε παραχώρηση απλά επειδή το χρήμα πλέον το βγάζω δύσκολα και δεν φτάνει
ψάχνω το θέμα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας για να μην κλάψω 1000 και δείτε το ''νέο'' ηχείο μου στις αγγελίες!

και γω Φυσικος ειμαι.
Το σχολιο μου αφορα την απορια πως ειναι δυνατον να σκεφτεσαι το 11αρι τη στιγμη που αμφιβαλλουμε ακομα και για το 7αρι.
Το chario που σου ανεφερα ειναι ιδανικο για χωρους 50 κυβικων κ κατω, δεν υστερει σε ηχο απλα εχει αυτο τον προσανατολισμο.
Για να μην κλαψεις το 1000ρικο η και το 700αρι συμμετεχουμε ολοι οι φιλοι στο θεμα σου. Εγω κανω πλεον κανω 2 δουλειες και παλι δεν βγαινω, οποτε ξερω πως δεν βγαινουν τα χρηματα σημερα, και πως ειναι να κανεις ολες τις πιθανες διαιρεσεις του τιποτα καθε μηνα.

Το μοτο στο οποιο κινουμαστε ειναι:

"Απορω πως περισσευει παντα τοσος μηνας στο τελος των χρηματων"

:flipout:

Όπως παρατέθηκε παραπάνω, πράγματι είχα ακούσει τον yamaha a-s2000 με το 19άρι της ATC. Φοβούμαι όμως ότι μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω επί της ουσίας. Το ηχείο δεν μπούμαρε ακόμα και σε υψηλές στάθμες, αλλά ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος και φροντισμένος. Ο Yamaha το οδηγούσε ικανοποιητικά, αλλά δε αποκλείω ένας ισχυρότερος ενισχυτής να το οδηγούσε ακόμα καλύτερα. Το ματσάρισμα, χωρίς να είναι το ιδανικότερο που μπορεί να υπάρξει, ήταν καλό και μου άρεσε. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, αυτά άπτονται του προσωπικού γούστου του καθενός και λίγο πιο πάνω ο φίλος neXtgen γράφει ότι το συγκεκριμένο ταίριασμα δεν του άρεσε.
Πάντως δεν είμαι της άποψης ότι το συγκεκριμένο ηχείο θέλει οπωσδήποτε γλυκόηχο ενισχυτή αλλιώς θα τσιρίζει ή θα γίνεται σκληρό. Τον ομόσταυλο της ATC που θεωρείται το ιδανικό ταίρι δε θα τον έλεγα γλυκόηχο, αλλά ένα ενισχυτή που φέρει τον ήχο σήμα - κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή ουδετερότητα.
Από κει και πέρα, πράγματι υπάρχουν πολλοί χομπίστες που "σπάνε" τη μονιτορίλα των ATC με ένα γλυκόηχο ενισχυτή. Όλα είναι θέμα γούστου και πώς θέλει ο καθένας να ακούει.
Εύχομαι ευτυχή κατάληξη στο φίλο Πέτρο σε ένα νήμα- θρίλερ γιατί έχω περάσει και 8 όμορφους μήνες στην Κάλυμνο.

Tyler φίλε και δεν σε λέω συνάδελφε διότι δεν έχω πλέον καμία σχέση με το αντικείμενο πλέον έχω πελαγώσει....
Ωραίο και το Sonus Toy καλό και το Chario Star ενδιαφέρον και το Dali Menuet από την στιγμή όμως που δεν μπορώ να τα ακούσω στον χώρο μου
δώρον - άδωρον.
Το μόνο που έμεινε αν και το θεωρώ τσάμπα ταλαιπωρία είναι να ακούσω το Soavo 900M που μου το δίνει ο φίλος μου μπας και λόγω
ομόσταυλης κατασκευής κάτσει κάτι.
Επίσης θα ακούσω και το Dali Ikon 2 (το ξέρω είναι μεγάλο) για να πάρω μια ιδέα πως μπορεί να συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη εταιρία.
Μετά με βλέπω για ένα από τα δύο κουτιά που λέγαμε.
(όσο αφορά το PMC αν ήταν να ξοδέψω αυτό το ποσό μάλλον θα αγόραζα Spendor SA1)

Μήπως υπάρχει κάτοχος Yamaha 1000 ή 2000 με κάποιο ATC που να συμβιώνει καιρό μαζί τους ώστε να μας πει την άποψη του?

Νομιζω οτι το SA1 ειναι ακριβοτερο... Κ ισως το PMC καλυτερο ενεκα του transmission line..
Το Soavo το μεγαλυτερο το χα ακουσει στημενο με τα A-S1000, CD-s1000 που εχεις κ συ, σε εναν χωρο πολυκαταστηματος εδω στην Αθηνα... Εκεινο το τουιτερ ρε παιδακι μου...
προσπαθησε να παρεις το Ikon 1 , ειναι πιο καταλληλο. Προβλεπω να μην ακους ατακα απο το Ikon, αλλα χαμηλο προς το λασπωμενο θα το λεγα.. Πολλα πριμα θα εχεις, ειναι φτιαγμενο για 20+ τμ κ το ribbon θα στα πει καταμουτρα. Παρτο να το δοκιμασεις, οποια εμπειρια καλη ειναι.

Το SA1 έχει 1200 τα Soavo 1 & 2 τα έχω ακούσει στον Νάκα το 1 δεν μου άρεσε καθόλου το 2 κάτι κάνει το 900 θα το ακούσω έτσι μήπως...
Το Dali είπα και αυτό θα το ακούσω για να δω τι παίζει γιατί διαβάζω πως η Dali στο μπάσο υστερεί.
Το Ikon 1 ή Mentor 1 δεν τα βρίσκω όμως από φώτο που έχω δει έχουν πολύ μικρή οπή Reflex η οποία μάλιστα δεν εκτονώνει κάθετα αλλά διαγώνια προς τα κάτω.
http://www.schopper.ch/index.php?page=dali-mentor-serie

ενα εντελως αλλης φιλοσοφιας ηχειο που φτιαχνει με χαρακτηριστικη ευκολια τεραστια στερεοφωνικη εικονα και μπορει να τοποθετηθει πιο μεσα κ μπροστα απο τους τοιχους ειναι αυτο http://www.orpheusaudio.gr/content/planets

λογω του μεγαφωνου που ακτινοβολει προς τα πανω και της 360 μοιρων ακτινοβολιας μπορει να σου κατσει. Ρωτα περισσοτερα τον κ. Μιχαηλό που ξερει το ηχειο απεξω κι ανακατωτα.