Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Αν και αναφέρθηκα και αλλού, ας το γράψω και εδώ που είναι πιο σχετικό το νήμα.

Παίζω με διάφορα εντελώς φτηνοτσιτσιμπλόνια τον τελευταίο καιρό, της τάξης του δεκάευρου για να καταλάβετε, και μεταξύ αυτών και με ένα Bluetooth φορητό ηχείο σε μικρές διαστάσεις.

Όπως ξέρετε λατρεύω τα μικρά ηχεία bluetooth stereo (έχω τα κολλήματά μου κι εγώ) που μπορείς να τα πετάς στο σακίδιο χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα πάθουν κάτι.

Έτσι λοιπόν ήρθε στα χέρια μου μεταξύ άλλων και ένα no name ηχείο, εντελώς βάση για OEM, το οποίο έχει κλασικά δύο μεγάφωνα και στο κέντρο έναν παθητικό ακτινοβολητή σχήματος oval.

Έχοντας εμπειρία χρήσης ετών από επώνυμο τέτοιο ηχείο, περίμενα να έχω έστω μια εμπειρία που δεν θα ήταν ίδια, αλλά τουλάχιστον θα κρατούσε τα προσχήματα. Όμως το ηχείο ούτε DSP έχει που να διορθώνει την απόκριση του μπάσου αναλόγως στάθμης, ούτε και limiter.
To αποτέλεσμα είναι να έχει μπάσο ανάλογο ενός πολύ μικρού Kreafunk aLight, άντε λίγο περισσότερο, και αναλόγως ηχογράφησης ελλείψει limiter παρουσιάζει μέχρι και παραμόρφωση σε στάθμες κοντά στο τέρμα (ξεκινάει ένα δύο βήματα πριν εάν είναι καλή ηχογράφηση).
Έχει δε πληθώρα ευκολιών, πέρα από το να δέχεται στικάκι USB και Micro SD, έχει και ραδιόφωνο FM (ποιος το χρησιμοποιεί πια αυτό αλήθεια; ).

Συμπέρασμα: Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το σημαντικό εδώ είναι να καταλάβουμε πως δεν θα πιάσουμε jackpot εάν βρούμε κάτι οικονομικότερο στο ίδιο form and function. Αντιθέτως, το οικονομικότερο στο ίδιο form and function από κάπου θα πρέπει να αφαιρέσει το κόστος. Και αυτό ποιο θα είναι; Το βρήκατε! Η απόδοση... .