Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Διονύσης (@Skakinen) ακούει κλασσική μουσική που είναι και πιο απαιτητική σε ποιότητα ήχου,....
Είναι τελικά ;;;;
Και σε ποιον τομέα ;;;

Θα σε πάω εδώ όπου κάνω κάποιες μικρές παρατηρήσεις ενώ περισσότερα τεχνικά θέματα θα γράψω κάπου εδώ στον 2κάναλο...

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Του Βλαδίμηρου είναι πιο μεγάλο και ως εκ τούτου παίζει πιο δυνατά. Υπάρχει άλλο μοντέλο της Tribit για αυτό, αν και είναι πιο ακριβό αλλά και πιο δυνατό από του Βλαδίμηρου..

Τώρα μεταξύ του Tribit και του Anker που σε ενδιαφέρουν, πάρε μια γεύση... αν και πρόκειται για το παλιό fdirmware του tribit. Με το νέο, λένε ότι παίζει ακόμα καλύτερα.
Του Anker το μπάσο εμένα δεν μου αρέσει, το βρίσκω εντελώς στεγνό. Ενώ βρίσκω ότι το tribit έχει και καλύτερα πρίμα, ή ας το πω αλλιώς, είναι λίγο μουντό το Anker εκεί.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι τελικά ;;;;
Και σε ποιον τομέα ;;;
Κατά τη γνώμη μου και αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό, τουλάχιστον σε δύο τομείς:
-Στην απόκριση συχνότητας. Είναι απαραίτητο να αποδίδεται η απέραντη ποικιλία ηχοχρωμάτων, φωνών και οργάνων. Και η αλληλεπίδραση τους με τους μουσικούς. Οι διαφορές στον ήχο μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατασκευαστών πιάνου, π.χ. Steinway και Yamaha επηρεάζουν και το παίξιμο τους. Και αυτό, όσο είναι δυνατόν πρέπει να αποδοθεί.

-Στη δυναμική περιοχή. Όταν λέμε δυναμική περιοχή εννοούμε τη διαφορά έντασης ανάμεσα στον ψίθυρο ενός "πιανίσσιμο" και στο κρεσέντο 100-120 οργάνων μίας συμφωνικής ορχήστρας που φτάνει κορυφωσεις 120 dB. Η διαφορά αυτή μπορεί να φτάνει και τα 60 dB. Ποιό σύστημα και με ποιές προϋποθέσεις μπορεί να την αποδώσει; Η διαφορές αυτές έχουν σημασία, διότι επηρεάζουν το συναισθηματικό περιεχόμενο της μουσικής.

Αντιθέτως στη ροκ μουσική ακούμε μεν σε πολύ μεγάλες εντάσεις, η δυναμική περιοχή όμως με την έννοια της διαφοράς είναι περιορισμένη. Γι' αυτό στη ροκ χρησιμοποιούνται κατά κόρον οι Compressors. Διότι βοηθούν στην ομογενοποίηση και και στην ενοποίηση των επιμέρους τμημάτων, φωνών και οργάνων.

Αυτά και πολλά άλλα.

Θα σε πάω εδώ όπου κάνω κάποιες μικρές παρατηρήσεις ενώ περισσότερα τεχνικά θέματα θα γράψω κάπου εδώ στον 2κάναλο...

Πήγες σε συναυλία Βλαδίμηρε; :cool:
Γράψε εντυπώσεις!
Να προτείνω τίτλο νήματος;
-Ένας (ροκάς) χαϊφιντελάς σε Συναυλία! 😙

Έγραψα εντυπώσεις εκεί στο νήμα.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να ανοιχτεί νήμα για την χτεσινή συναυλία και την 1η μου "επίσκεψη" στο Μέγαρο μουσικής..

Κάποια θέματα θα συζητήσουμε μάλλον στο chat του 2κάναλου..

Θα γράψω και την άποψη μου για αυτά που αναφέρεις πιο πάνω Μιχάλη.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Του Βλαδίμηρου είναι πιο μεγάλο και ως εκ τούτου παίζει πιο δυνατά. Υπάρχει άλλο μοντέλο της Tribit για αυτό, αν και είναι πιο ακριβό αλλά και πιο δυνατό από του Βλαδίμηρου..

Τώρα μεταξύ του Tribit και του Anker που σε ενδιαφέρουν, πάρε μια γεύση... αν και πρόκειται για το παλιό fdirmware του tribit. Με το νέο, λένε ότι παίζει ακόμα καλύτερα.
Του Anker το μπάσο εμένα δεν μου αρέσει, το βρίσκω εντελώς στεγνό. Ενώ βρίσκω ότι το tribit έχει και καλύτερα πρίμα, ή ας το πω αλλιώς, είναι λίγο μουντό το Anker εκεί.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το έχω δει το συγκεκριμένο και όντως το Tribit ακούγεται καλύτερα, όπως και σε άλλα video. Σε κάποια άλλα που έχω δει, ακούγεται καλύτερα το Anker.

Το έχω δει το συγκεκριμένο και όντως το Tribit ακούγεται καλύτερα, όπως και σε άλλα video. Σε κάποια άλλα που έχω δει, ακούγεται καλύτερα το Anker.

Σε γενικές γραμμές έχει και σαφώς πιο ευρεία στερεοφωνική εικόνα το lava.
Κρισιμο όταν μιλάμε για ένα ηχείο χωρίς να έχεις δεύτερο όπου εκεί θα παίξεις TWS.
Δεν ξέρω τι χρήση θα του κάνεις, πάντως αν κάθεσαι μπροστά του, θα έχεις πιο ευρεία εικόνα με το tribit.
Πιστεύω ότι το Anker στο μόνο σημείο που υπερέχει είναι ότι δίνει λίγο παραπάνω παραμετροποίηση στο eq στις ενδιάμεσες συχνότητες.

Υποθέτω (δεν παίρνω και όρκο) ότι κανένας δεν κάθεται μπροστά από ένα τέτοιο ηχείο, για να ακούσει μουσική. :)

• Like
Reactions: vlad66
Υποθέτω (δεν παίρνω και όρκο) ότι κανένας δεν κάθεται μπροστά από ένα τέτοιο ηχείο, για να ακούσει μουσική. :)
Όσοι έχουν δύο όμως, το κάνουν! ;)

Βασικά ναι. Αφενός με δύο χάνεις ουσιαστικά την φορητότητα, ή αυτή υποφέρει σε μεγάλο βαθμό, αφετέρου δεν είναι όλη η φιλοσοφία σε αυτά τα ηχεία όπως στο Hi-Fi.

Όμως και πάλι, ένα ευρύ(τερο) ηχητικό πεδίο από ένα ηχείο μόνο του είναι πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν δεν κάθεσαι ακριβώς μπροστά του.

• Like
Reactions: Skakinen