Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δύο μικρά fullrange έχει, δεξιά και αριστερά και δύο παθητικούς ακτινοβολητές πάνω και κάτω.
Η κοτσάνα που έκαναν είναι ότι ο ένας ακτινοβολητής βαράει πάνω στην επιφάνεια που θα το βάλεις αντί να είναι ελεύθερος.

Δύο μικρά fullrange έχει, δεξιά και αριστερά και δύο παθητικούς ακτινοβολητές πάνω και κάτω.
Η κοτσάνα που έκαναν είναι ότι ο ένας ακτινοβολητής βαράει πάνω στην επιφάνεια που θα το βάλεις αντί να είναι ελεύθερος.
Ρε φίλε μου κάνει εντύπωση να έχει πιο καλό μπάσο από το earfun.
Εκτός και αν με ξεγαλαει το μέγεθος στην φωτό.
Το earfun έχανε στα σημεία από το JBL boombox,που έχω και είναι τεράστιο !
Τι μαγικά έχουν κάνει??

Ρε φίλε μου κάνει εντύπωση να έχει πιο καλό μπάσο από το earfun.
Εκτός και αν με ξεγαλαει το μέγεθος στην φωτό.
Το earfun έχανε στα σημεία από το JBL boombox,που έχω και είναι τεράστιο !
Τι μαγικά έχουν κάνει??

Στο μπάσο δεν θα έλεγα ότι αυτό το Tribit είναι καλύτερο από το earfun L

Στην συνολική απόδοση είναι καλύτερο.. έχει πιο καθαρό και πιο "διαυγή" ήχο.

Γιατί "ανακατεύεις" το earfun X και το μεγάλο JBL σου με τα ηχεία της σύγκρισης ;;
Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά ;;

Στο μπάσο δεν θα έλεγα ότι αυτό το Tribit είναι καλύτερο από το earfun L

Δεν έχεις καταλάβει ότι ο Μιχάλης όταν λέει "καλύτερο ήχο" εννοεί "περισσότερο μπάσο";
Το ιδανικό θα ήταν να πάρει bt subwoofer να παίζει. :ROFLMAO:

Γιατί "ανακατεύεις" το earfun X και το μεγάλο JBL σου με τα ηχεία της σύγκρισης ;;
Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά ;;
Πτι ρε φουστη μου 😁
Τόση ώρα διάβαζα L και το μυαλό μου ένεκα L=large , είχε κολλήσει στο μεγάλο δηλαδή Χ.
Είχα ξεχάσει ότι το μεγάλο είναι το Χ και όχι το L.
Και να σκεφτείς ρε φίλε,ότι ΚΑΘΕ μέρα το παίρνω στα χέρια μου να το μετακινήσω,γιατί η συζυξ,το έχει ΜΠΡΟΣΤΆ στην τηλεόραση,γιατί ""εκεί έχει χώρο "".
Τώρα όλα μου τα ξεδιαλυνες.....είπα και γω!!😸😸

• Like
Reactions: vlad66
Μόλις «χτύπησα» το tribit που λέτε καθώς το βρήκα προσφορά για μελη του skroutz plus στα 59 ευρώ. Σε σχέση με το jbl το μεσαίο πως είναι; (Θα μάθω αύριο αλλά κουβέντα να γίνεται)

• Like
Μόλις «χτύπησα» το tribit που λέτε καθώς το βρήκα προσφορά για μελη του skroutz plus στα 59 ευρώ

Και εγώ για αυτό το πήρα 😂
Ε, αν δεν αξίζει τα 60€ ενώ το πουλάνε 80 δεν θα υπήρχε στην αγορά

• Haha
Reactions: PanMan
Μόλις «χτύπησα» το tribit που λέτε καθώς το βρήκα προσφορά για μελη του skroutz plus στα 59 ευρώ. Σε σχέση με το jbl το μεσαίο πως είναι; (Θα μάθω αύριο αλλά κουβέντα να γίνεται)
Μάθαμε τίποτα??

εχω το JBL Flip 6 εδω και περιπου 3 χρονια.
εξαιρετικο σε ολα του εκτος απο την μπαταρια του,που θα ηθελα να κραταει λιγο παραπανω.
μπασο,μεσαια,ψηλα,σε πολυ καλη ισορροπια και με πολυ καλη ενταση.
αυτο βεβαια εχει ουσιαστικα ψυριστει απο τα παιδια μου,τα οποια ακουνε και αυτα πολυ μουσικη-χαλαλι τους..
ηθελα κατι για την δουλεια περισσοτερο,οποτε δεν υπηρχει και λογος να ξεφυγω πολυ σε μπατζετ.
απο διαφορες κριτικες που διαβασα και ειδα,κατεληξα στο Xiaomi Sound Outdoor το οποιο μου κοστισε 35 ευρω.
μετα απο 3 μηνων περιπου καθημερινης χρησης,μπορω να πω με πολυ μεγαλη ανεση,οτι ακομα και στην κανονικη του τιμη των 60 ευρω,ειναι κελεπουρι.
οι διαφορες με το 2πλασιας αξιας jbl flip 6,ειναι απο ελαχιστες εως μηδαμινες!
το μονο που τσιμπαω λιγο στο eq,ειναι ψιλες γιατι flat μου ακουγεται λιγο πισω.
στα υπολοιπα σκοτωνει!
νομιζω οτι ειναι αξιο αναφορας και τρομερο vfm..

Βλέπω διάφορες απορίες έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την χρήση των φορητών ηχείων Bluetooth ηχείων.

Με τυχαία σειρά θα απαντήσω σε κάποιες όπως τις διάβασα (και σίγουρα θα ξεχάσω κάποιες ακόμα… ).

• Αναφορικά με την σύνδεση USB στο Charge 6 και την στέρεο λειτουργία που κάπου γράφτηκε, εδώ θα πρέπει να προσέξει o χρήστης το εξής. Το Auracast που πλέον είναι το TWS σύστημα στα JBL (αλλά και τα παλαιότερα συστήματα και όλα τα συστήματα TWS) δεν υποστηρίζουν τέτοια λειτουργία από είσοδο ενσύρματη. Αυτό γίνεται μόνο με σύνδεση ήχου Bluetooth.
  • Στην ερώτηση πως συγκρίνεται το StormBox 2 με το charge της JBL, η απάντηση είναι ότι συγκρίνεται με το Flip στο μέγεθος και την ισχύ. To StormBox 2 είναι stereo ηχείο, τα Flip αλλά και το Charge είναι μονοφωνικά ηχεία με το γούφερ αριστερά και το tweeter δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι με αυτή την διάταξη ένα μόνο του Flip δεν μπορεί να παίξει κάτω από ένα monitor (διαφορά στο spinorama στον οριζόντιο άξονα) όπως ας πούμε μπορεί όμως να κάνει το U Boom L της earfun που έχει ο Μιχάλης. Για όσους έχουν πέσει στα πολύ βαθιά, θα αναφέρω και το εγγενές πρόβλημα όλων των μονοφωνικών ηχείων σε πολύ ειδικές παραγωγές που έχουν αυξομείωση της έντασης και panning μαζί από το ένα κανάλι στο άλλο. Αλλά αυτό είναι εξεζητημένο πολύ για το είδος των ηχείων που συζητάμε.
  • Αναφέρθηκε ότι το StormBox 2 παίζει καλύτερα όρθιο, το οποίο είναι σωστό. Αυτό ως επιλογή για ένα ηχείο που απευθύνεται κυρίως σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού, σε συνδυασμό με τον ήχο 360 (stereo δηλαδή και με τα μεγάφωνα αντιδιαμετρικά στις πλευρές) είναι πλεονέκτημα. Είναι πιο πιθανό να το έχεις κρεμασμένο από ένα σακίδιο, ή σε ένα μπράτσο ομπρέλας θαλάσσης από το loop που έχει (το οποίο ξεκουμπώνει για να το περάσεις από όπου θες). Επίσης έτσι γεμίζει τον χώρο καλύτερα σε σχέση με ένα σκέτο front firing ηχείο. Ακόμα και στη μέση μιας παρέας ή σε εξωτερικό χώρο, θα δίνει ηχοκάλυψη «360».
  • Για όσους θέλουν ηχείο stereo προσανατολισμένο front firing και ως εκ τούτου να μπορεί να μπει κάτω από ένα monitor π.χ. το αδελφάκι του StormBox 2 για τη δουλειά αυτή είναι το XSound Plus 2 στο κλασικό σχήμα τύπου «pill». Αυτό είχα μαζί μου και στην εαρινή σύναξη της μουσικής κατηγορίας και μάλιστα εδώ ανακύπτουν και οι λόγοι που το είχα επιλέξει. Γιατί ναι μεν κοιτούσα κι εγώ το StormBox 2 αλλά σκέφτηκα τη χρήση που κάνω, δεν είμαι extreme outdoor τύπος, και η χρήση του θα είναι στο γραφείο, άντε και στο μπαλκόνι ή την αυλή, με την παραλία να είναι πιο σπάνια και πάντα με ένα τραπεζάκι (εδώ αν το κρεμάσεις από το κορδόνι, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα)
  • Εδώ έχουμε παραπλήσια ισχύ που μεταφράζεται σε κανα-δυο dB λιγότερα απόλυτης στάθμης, αλλά έχουμε περισσότερη έκταση στο χαμηλό (50Hz στο XSound Plus 2 αντί 70Hz στο StormBox 2). Ωστόσο ακόμα κι αν φαντάζει ιδανικότερη επιλογή σε πολλά, είναι προσανατολισμένο για χρήση περισσότερο indoor. Παρ’ όλο που έχει πιστοποίηση IP67, δεν είναι το ίδιο rugged όπως το StormBox 2. Για να δώσω ένα παράδειγμα, η ελαστική του επιφάνεια σε βάθος χρόνου δεν θα αντέξει το ίδιο καλά την επαφή με τα δάχτυλα πασαλειμμένα με… αντηλιακό. You win some, you lose some.
    Έχει και ένα Bonus track πάντως για τους κατόχους των δύο αυτών συγκεκριμένων ηχείων. *
  • Ειπώθηκε ότι ο ένας παθητικός ακτινοβολητής θα «πατάει κάτω» στο StormBox 2. Βασικά εδώ και πολλά χρόνια ο σχεδιασμός σε αυτό το form factor έχει χείλος στο κάτω μέρος μαζί με κενά στις τέσσερις πλευρές. Το X-max του παθητικού ακτινοβολητή δεν το ξεπερνάει ποτέ, ενώ τα κενά στο χείλος που υπάρχουν στις πλευρές ενισχύουν κατά τι το μπάσο όταν κάθεται επάνω σε επιφάνεια. Αυτό ισχύει για όλα τα ηχεία με αυτού του είδους τον σχεδιασμό.
  • Τα δύο αυτά ηχεία, έχουν επίσης και δύο μικρότερα σε μέγεθος (και τιμή και ισχύ) αδελφάκια. Το μεν SrtormBox 2 αντιστοιχεί στο StormBox Mini+ και το XSound Plus 2 στο XSound Go.

*Bonus Track (Broadcast/Auracast/TWS/Party Mode: Εδώ τα πράγματα έχουν ως εξής. Παρά το ότι τα Broadcast και Auracast επιτρέπουν τη σύνδεση διαφορετικών ηχείων μεταξύ τους για να κάνεις πολλαπλό party mode, εν τούτοις κάτι τέτοιο έχει νόημα όταν τα ηχεία είναι ίδια σε μέγεθος και ισχύ. Καθώς σε αντίθετη περίπτωση αν ας πούμε έχεις π.χ. 50 ηχεία Tribit Lava και άλλα 50 ηχεία StormBox Blast 2, η διαφορά στην ισχύ μεταξύ τους δεν θα επέτρεπε την πλήρη αξιοποίηση της έντασης του πιο δυνατού από τα δύο ηχεία. Συνεπώς ναι μεν, αλλά χρειάζεται να είναι παραπλήσια σε δυνατότητες για να αξιοποιηθεί η δυνατότητα αυτή πραγματικά.

Σε ό,τι αφορά το κλασικό TWS (δύο ηχεία να παίζουν το ένα το αριστερό και το άλλο το δεξί κανάλι) αλλά και το κλασικό party mode (και τα δύο ηχεία να παίζουν το ίδιο) χρειάζεται να είναι το ίδιο μοντέλο. Με μία μόνο εξαίρεση:
Can I pair different TRIBIT speaker models together?
Generally, True Wireless Stereo (TWS) pairing—which splits audio into dedicated left and right channels—requires two identical speaker models. However, there is an exception: the XSound Plus 2 can successfully pair with the StormBox 2 in TWS mode via the TRIBIT App. Additionally, newer models like the StormBox Lava and Blast 2 feature Party Mode (Broadcast Mode), which allows you to wirelessly sync up to 100+ compatible Tribit speakers together, even if they are different models.

Ελπίζω να βοήθησα, καλές βουτιές, καλό ραχάτι στην αυλή ή στο μπαλκόνι με μεζέ και συνοδευτικό λικέρ :p και καλό καλοκαίρι με τη μουσική να μας ακολουθεί παντού… .

• Like