Ηχεια Onkyo SKH-410 Dolby Atmos

Με την συγκεκριμενη διαταξη οπως στην φωτο που εβαλα δεν γινεται αντανακλαση,αφου δειχνει την δεσμη η φωτογραφια, απευθειας σου ρχεται η πληροφορια,αυτο καταλαβαινω απο την εικονα..

σωστο αυτο που λες,αλλα πως ερχεται κατευθειαν απο την στιγμη που ο διακοπτης ειναι up και ο ηχος εννοειται οτι ερχεται απο πανω σου και οχι απο μπροστα..?

Ο ηχος σου ερχεται απο πανω και μπροστα ειναι ενας αναγκαστικος συμβιβασμος αφου δεν μπορουμε να ταβανωσουμε,αυτο καταλαβαινω εγω,
απο την αλλη εαν τα βαλεις πανω στα fort σου ρχεται μεν απο πανω αλλα και απευθειας και αυτο μπορει να ειναι χειροτερο..

In the ‛Up’ position, the audio signal is optimised for
listening at a position reached in a line perpendicular
to
the front of the speaker. This setting is used when
the sound must travel to a point the speaker is aimed
at, or if reflected off the ceiling when generating
height information.

Για όλα τα υπόλοιπα ask Pythagoras

δεν μπορω να ανεβασω φωτο,για να δειξω λιγο το πανι..

Last edited:
μπερδευτηκα λιγο...
εγω καταλαβαινω οτι με το Up σε ολες τις περιπτωσεις ο ηχος παει προς τα επανω.
αλλωστε αυτο ειναι το atmos-εφε πανω απο την θεση ακροασης.
τωρα με αυτην την τοποθετηση που εβαλες πραγματικα δεν ξερω πως μπορει να παιξει σωστα.

Για σκεψου οπως τα χεις τωρα τα ηχεια πανω στα front ξαπλωμενα,η δεσμη παλι γωνια προς τα κατω κανει για να χεις αντανακλαση..απλωσ στην θεση down η γωνια αυτη γινεται πιο μικρη πιο οξεια δηλαδη..

Για σκεψου οπως τα χεις τωρα τα ηχεια πανω στα front ξαπλωμενα,η δεσμη παλι γωνια προς τα κατω κανει για να χεις αντανακλαση..απλωσ στην θεση down η γωνια αυτη γινεται πιο μικρη πιο οξεια δηλαδη..

μα στην θεση την δικια μου δεν εννοειται οτι πανε κοντρα ταβανι και σε συνδυασμο με την ρυθμιση YPAO πανε στην θεση ακροασης?

στην δικια σου θεση ναι αντανακλαση γινεται,αλλα η γωνια της δεσμης προς τα κατω ειναι,εαν ηταν ευθεια θα ακτινοβολουσε η δεσμη ακριβως πανω απο τα Νταλι,αλλα ακτινοβολει πιο μπροστα...εαν ακτινοβολουσε προς τα πανω η δεσμη θα πηγαινε κοντα στον απεναντι τοιχο απο την θεση του ακροατη..δεν ξερω εαν με πιανεις..

Last edited:
βρε ναι-εχει μια λογικη αυτο που λες..
δεν ξερω..
παντως η διαταξη που δινεις και βαση αυτων που λεει η dali δεν φαινεται να εχεις προβλημα.

Το εξηγεί η Dali βρε σεις. Η δέσμη είναι κάθετη προς τη μπάφλα όταν ο διακόπτης είναι up. Η μπάφλα έχει κλίση επομένως τραβήξτε μια ευθεία από τη μπάφλα με την ίδια κλίση και το βρήκατε. Όταν ο διακόπτης είναι στο Down προσθέστε 25 μοίρες ακόμα.

Easy.

2 ταινιες παντως που αναφερουν και κλειδωνουν σε atmos,τα 2 dali δεν παιζουν..
στις υπολοιπες λαλανε κανονικοτατα και σωστα.
μαλλον κατι παιζεται στο remux..

δεν βλεπω εντυπωσεις απο κανεναν για atmos..
εγω παντως ,μετα απο ενα 2μηνο περιπου,μπορω να πω οτι αξιζει να γινει μια επενδυση εστω και εαν ειναι τοποθετημενα επανω στα κυρια ηχεια.
η διαφορα ειναι μεγαλη οχι μονο ως προσθετα ηχεια αλλα και ως ανεξαρτητα dolby atmos ηχος.
το μονο που με προβληματισε,ειναι αυτο που εχω αναφερει ξανα.
οτι δηλαδη εχουν κατσει 3-4 ταινιες,που εχω καθισει πανω απο τα ηχεια atmos και δεν ακουω το παραμικρο,ακομα και σε φασεις που π.χ περναει ενα ελικοπτερο,ή γινεται μια τερστια ανατιναξη...!!
κακο remux,δεν το περναει σωστα το zidoo,ακουγεται σπανιως και λιγο..?δεν εχω καταλαβει.
απο την αλλη,οι περισσοτερες ταινιες που ειναι σε atmos,παιζουν σχεδον σε ολη την διαρκεια της ταινιας και δυνατα.
ενδεικτικα να πω,οτι ακομη και το Murder on the Orient Express(που θεωρητικα ειναι χαλαρη ταινια οσο αναφορα τα ηχητικα εφε) δινει αρκετους ηχους στα atmos,
σε αντιθεση με το San Andreas,που οσο ημουν εγω τουλαχιστον στημενος απο πανω για να ακουσω,δεν ακουσα τιποτε..
για πειτε καμια αποψη..

Εχεις bd player?νοικιασε ενα δισκακι original απο τα remux που δεν παιζουν,να αποκλεισεις τουλαχιστον καποια πραγματα..
εχεις δοκιμασει να τα παιξεις απο αλλη πηγη πχ.υπολογιστη ?καποια εφαρμογη,δεν την θυμαμαι τωρα, του mphc δειχνει τις σταθμες σε καθε καναλι..

Εχεις bd player?νοικιασε ενα δισκακι original απο τα remux που δεν παιζουν,να αποκλεισεις τουλαχιστον καποια πραγματα..
εχεις δοκιμασει να τα παιξεις απο αλλη πηγη πχ.υπολογιστη ?καποια εφαρμογη,δεν την θυμαμαι τωρα, του mphc δειχνει τις σταθμες σε καθε καναλι..

τα συγκεκριμενα μονο απο το zidoo.
το Pc δεν μπορει να μου δωσει ηχο μεσω της hdmi.το ανεφερα κα ως προβλημα προσφατα.
αυτο το mphc εαν το βρουμε καπου καλο θα ειναι.

δοκιμασε να συνδεσεις την hdmi του htpc στον ενισχυτη σου...

οκ, καταλαβα στο αλλο νημα οτι το χες απευθειας στην lg...
win10 εχεις?δεν ειχες ποτε ηχο η μετα απο upadate εγινε αυτο?δεν τις ξερω καθολου τις amd,παντα ειχα nvidia
δοκιμασε επανεγκατασταση drivers μεσα απο τις ρυθμισεις ηχου των win..

Last edited:
οκ, καταλαβα στο αλλο νημα οτι το χες απευθειας στην lg...
win10 εχεις?δεν ειχες ποτε ηχο η μετα απο upadate εγινε αυτο?δεν τις ξερω καθολου τις amd,παντα ειχα nvidia
δοκιμασε επανεγκατασταση drivers μεσα απο τις ρυθμισεις ηχου των win..

παλαιοτερα ειχα και στα 7αρια το ιδιο θεμα.

επανεγκατασταση εκανα πριν λιγο.
τιποτε-ολα γκρι..

εχεις δηλαδη ηχο και καποια στιγμη τον εχασες,ειχες αλλαξει κατι τοτε?η δεν ειχες ποτε?μου τυχε μια φορα σε λαπτοπ να μην εχω ηχο οταν αλλαξα τις ram ...
με ποιο προγραμμα παιζεις ταινιες?εχεις τις τελευταιες εκδοσεις?
εαν θελεις να παιξεις γενικα απροβληματιστα απο pc παρε την nvidia 1030..εχει δυνατοτητες μεχρι 8k (η εκδοση με display port) και 34 καναλια ηχου,hevc 10 bit,αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση χωρις να επιβαρυνει πολυ τον επεξεργαστη,ειναι πιο φθηνη απο την δικια σου αλλα οχι τοσο καλη σε παιχνιδια, αλλα ταμαμ για media player..κατεβασε τελευταιες εκδοσεις mpc-hc και vlc και πουλα την δικια σου..δεν ξερω βεβαια το υπολοιπο set up σου,αλλα η συγκεκριμενη ειναι αθορυβη,πιανει μια θεση στον υπολογιστη και καιει ελαχιστο ρευμα..