Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Θα πρέπει να γίνει εξπερτ βέβαια...

Βασικά θα πρέπει να ρίξει περισσότερο διάβασμα από ότι και για εισαγωγικές εξετάσεις... :flipout:

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

H απόκριση του ηχείου ελάχιστη αξια έχει όταν μιλάμε για προβληματικό χώρο. Στη πραγματικότητα όταν μετρήσει, δεν θα έχει κάποια σχέση με την "κανονική" μέτρηση που βλέπουμε.
Σωστός ο Νίκος. Μόνο μια γενική εικόνα της ανηχοϊκής απόκρισης του ηχείου με 1 watt.
Αν οι χώροι είναι μεγαλύτεροι από όσο θα έπρεπε για το ηχείο, το φούσκωμα μεσοχαμηλά είναι ταμαμ.

805fig4.jpg

Το πιο πάνω είναι για τα 800 για τα 805 μάλλον αυτό είναι.

Ακόμα και αυτό δεν θα το χαρακτήριζα ότι έχει κάποια ουσιώδη έλλειψη στα μπάσα.

Από εκεί και πέρα εγώ κρατώ ότι σε ψηλές εντάσεις παίζει πολύ καλά σε ένα κακό χώρο όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν παίζει σε χαμηλές εντασεις. Αυτά τα δυο κάπου δεν κολλούν για να χαρακτηρίσουν ένα χώρο ως κακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.whathifi.com/bw/805-diamond/review

Άσε που το λέει και εδώ ότι το ηχείο ζωντανεύει μόνο σε υψηλές εντάσεις.

Μην επιμένεις.
Στο συγκεκριμένο χώρο και στήσιμο δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει >90db αξιοπρεπώς (μπορεί και λιγότερα...), χωρίς σοβαρή παρέμβαση.

Last edited:
Εγώ να μην επιμένω; Ο ίδιος τα ανάφερε αυτά εγώ ούτε τον χώρο ξέρω ούτε το πώς ακούγεται, εγώ σχολιάζω αντιφατικές διαπιστώσεις του ιδίου.

Δεν θυμάμαι να είπε ο Βαγγέλης ότι σε υψηλές εντάσεις είναι ευχαριστημένος. Αλλά οκ, θα μας πει ο ίδιος.

Εσύ όμως, όπως το βλέπεις το στήσιμο τι πιστεύεις? Ανεξαρτήτως ηχείου/ενισχυτή... Μπορεί να παίξει δυνατά? Ή έστω σε κανονικές εντάσεις (82-87db)

τα δε 80db αρχιζουν να κουραζουν οσο καλα και να ακουγονται (και...ακουγονται γ@μωτ:drummer:)
(και τι ηχεια εχετε)

Εγώ ούτε στήσιμο είδα ούτε χώρο ούτε άκουσα. Απλά μαζεύω πληροφορίες από εδω για να σχηματίσω εικόνα.

Wow!! Τώρα πρόσεξα τη φωτογραφία! Εντάξει υπάρχει μια θεματάρα κυρίως με την τοποθέτηση στο χώρο αλλά με λίγη καλή θέληση βελτιώνεται!

ξαναδιαβάζοντας το νήμα, και βλέποντας ότι ο ανθρωπος θέλει να ακούει έως 50db, θα καταλήξω ότι ούτε ο μπουφές φταίει ούτε τίποτα.
Χρειάζεται απλά ένας ενισχυτής που να αποδίδει τα μέγιστα σε μικρή ισχύ.
Η απάντηση είναι σχεδόν μονολεκτική. Firstwatt.
Ζώντας εδώ και κανα δυό χρόνια με έναν F5 ήταν ο μόνος που μου επιτρέπει να ακούω σε χαμηλότατες εντάσεις και ιδίως μετά τα μεσάνυχτα.

Η δεύτερη λύση που θα προτείνω (με μάλιστα ακούσματα πρόσφατα) είναι τα ταπεινά προσιτά ενεργά fostex pm04a (ή 5). Αντικατέστησα μ αυτά ένα ζευγάρι ls35a που οδηγούνταν για near field monitoring από έναν trends και αποδείχτηκε ότι (ενώ το είχα αρκετά υπόψη) ήταν κακό match καθώς μετά από μακροχρόνια ακρόαση είχα αποδεχτεί τον ήχο τους και συμβιβάστηκα μαζί τους τουλάχιστον γι αυτό που έκανα μ αυτά. Αυτό που πήρα άμεσα με τα fostex ήταν αυτό που ζητά ο φίλος μας.
Φυσικά η ως συνήθως αιρετική λύση που προτείνω (είτε Firstwatt είτε Fostex) ακυρώνει αγορές σημαντικής επένδυσης, αλλά όπως έχουν πει και άλλα μέλη (πχ Δημοκηδής) έχω την εντύπωση οτι ο φίλος μας στην ανάγκη που έχει να ακούσει κάτι στα μέτρα του προβαίνει σε βιαστικές επενδύσεις, καθώς και ο hegel αλλά και τα 805 είναι υπεράνω κριτικής.

Θα συμφωνήσω και με τον Υπερηχά, λέει κάτι που δεν τολμούσα να πω λόγω πρόσφατων αγορών....
έχω ακούσει τον HEGEL H300 και είναι ένας ευγενικός απαραμόρφωτος ενισχυτής που δεν "γραπώνει" το ηχείο αλλά του επιτρέπει να σηκώσει ένταση χωρίς να δίνει κόπωση στον ακροατή.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τα ηχεία βάσης που λόγω ("φυσικής") κατασκευής ξυπνάνε δύσκολα και σίγουρα μετά από κάποια watt (όπως σωστά έχει μαλλιάσει να λέει ο audioj) το παραπάνω φαινόμενο ενισχύεται και έτσι έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα στα 90db αλλά όχι παρακάτω.

Αν ήθελα να στήσω ένα σύστημα σχετικά χαμηλών εντάσεων (πολύ χαμηλών δεν στέκει καθόλου, πάρε tivoli) θα έκανα ακροάσεις με dbμετρο και εκεί η αγορά θα ήταν πολύ πιο ασφαλής.

έστω και τώρα, θα αγόραζα ηχείο με τουλάχ 7ιντσες μονάδες που θα ρίξει αρκετά τα db (ανεκτής) τονικής ισορροπίας.

σε πρώτη φάση κάνε μια μέτρηση σε σχετικά χαμηλή ένταση που λογικά θα δείξει ότι ο ήχος αδειάζει στις χαμηλές συχνότητες.

Αντίθετα, το καλύτερο low volume σύστημα από αυτά που έχω εγώ ακούσει ήταν PASS INT 30 + ADAM AUDIO COLUMN MK3 σε καμιά 30τμ χωρίς να ήταν τέλειο σε άλλους τομείς.
σώμα+μπάσο+λεπτομέρεια σε κάτω από 70 db.

Τώρα που πήραμε την εικόνα πάμε ξανά. Κύρια προτεραιότητα είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο. Έτσι όπως είναι καταχωνιασμένα κολλημένα στον πίσω τοίχο ανάμεσα σε πολυθρόνες και σύνθετα όχι μόνο σε χαμηλές εντάσεις δεν παίζουν αλλά και ψηλά θα είναι αρκετά κουραστικό και με μεγεθυμένα και ανεξέλεγκτα σε εισαγωγικά μπάσα.

Τα ηχεία χρειάζονται το σωστό ύψος σε βάσεις την σωστή απόσταση σε ύψος και από τον πίσω και πλαϊνούς τοίχους. Όπως είναι ο χώρος κανένα σοβαρό ηχείο δεν πρόκριτε να παίξει. Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση για σωστό ρύθμισμα στο sub με τέτοιο καταχώνιασμα που έχουν τα ηχεία.
Οπωσδήποτε αλλαγή χώρου η σοβαρή προσπάθεια βελτιστοποίησης του!

Θα το ξαναπώ όσοι έχουν ή είχαν Β&W 805 και μάλιστα D series πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν μπλέξει, με την καλή έννοια πάντα......Δώστε σωστά, μπρατσομένα, ποιοτικά ενισχυτικά και θα κελαηδήσουν! Δέν συμπαθούν συμβιβασμούς και μεσοβέζικες λύσεις.Το αίμα τους ζητάει τουλάχιστον κάποιο σετ προ-τελικού:grinning-smiley-043 Αυτά απο την μακροχρόνια συμβίωσή μου..........
τα παρακάτω βίδεα, στα ελληνικά Videos ίσως βοηθήσουν (καλή διασκέδαση!)
https://www.youtube.com/watch?v=6R9hRZt81vQ
https://www.youtube.com/watch?v=NiVL36Fp7i0

Συγγνώμη αλλά ο φίλος ζήτησε 50db.
50db βγαίνανε σπο το κινητό μου απο τα βιντεα....

Και όταν θελήσει μια φορα στο τοσο να παίξει στα 100-120 db λέω εγω τώρα να μην μπορεί ?
Εαν σου δωθει η ευκαιρία πάντως δοκίμασε και asr .
Αργότερα ίσως μπορέσει να διορθώσει και τον χώρο του , ποτε δεν ξερεις ....

εκεί μέσα 100 με τίποτα.
Θα παίζει ο μπουφές και όχι το σύστημα.

Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Να το...παρουμε απο την αρχη;
α) Ζητησα αποψεις για το πως θα ακουγεται ικανοποιητικα, δηλ γεματο συχνοτικα, ενα ηχειο σε σταθμες ακροασης τετοιες ωστε να μπορεις να π.χ. διαβαζεις χωρις να σε ενοχλει ή αποσπα την προσοχη ο ηχος ή να ενοχλει στο διπλα δωματιο. Και σαν τετοια ενταση ορισα τα 50db με βαση μια εφαρμογη android στο κινητο ( δεν εχω εργαλειο αλλο). Δεν ειπα (Supersonic!)οτι θελω να ακουω εως 50db, αντιθετα η συνηθης ενταση ειναι στα 80! Αρα οχι...firstwatt!
β) το συγκεκριμενο ηχειο για να αποδωσει πληρως θελει γκαζια, και στο χωρο μου τα 80db ειναι το ανωτατο οριο οπου "δινει" ο,τι εχει να δωσει. Ο ισχυρισμος του Γ.Cure.Δημητρη περι "ματσομενων" ενισχυτικων με προ+τελ, υπονοωντας οτι λειπουν, στην δικη μου συγκεκριμενη περιπτωση ΔΕΝ ισχυει, δεδομενου οτι ο Hegel h360 ειναι υπερανω πολλων τετοιων που ξερω οτι "ξερει". Τελικουλια με 300 και 400 βατ τροφοδοτικο ειναι για να λεμε απλα - 1200w εχει ο Η360 (με ξεχωριστο για προενισχυση και ψηφιακα), υπαρχουν αρκετοι (στην τιμη του) με τοσα; Το θεμα ειναι οτι το ηχειο αποδιδει αριστα σε υψηλη ενταση (και με αρκετο χαμηλο), αλλα χαμηλοτερα θελει...loudness για να βγαλει τα σωθικα του. Οτι ειναι ρουφηχτρα σε βατ, ειναι οντως!
γ) Προχθες περασε ο Βαγγ. Κυριτσης για...αυτοψια και, περαν του οτι του αρεσαν ολα (λεω ψεμματα Βαγγελη; ), τα μοναδικα που προτεινε προς βελτιωση ηταν η πιθανη προσθηκη σαμπ αλλα με dsp (ωστε να ρυθμισθει σωστα στο χωρο) και "παιξιμο" με την τοποθετηση. Η θεση που τα ειχαμε ακροασθει ηταν ο συνηθης των "σοβαρων" ακροασεων (ελεγμενος και με μεθοδο που προτεινε ο Αντωνης Stepcom) και ηταν ισως ο βελτιστος στη συγκεκριμενη δυνατοτητα τοποθετησής του βλ. φωτο). Και απο οτι βλεπω και σε αλλες φωτογραφιες συστηματων που μπαινουν, αν εξαιρεσουμε οσα παιζουν σε ελευθερο επιπλων χωρο (πιθανως αποκλειστικα αφιερωμενο σε αυτα), τα περισσοτερα ειναι οικιακα με τις ιδιες, περιπου συνθηκες.
20160106_103610 (3).jpg

Ο Αντωνης-Κ. λεει "Από εκεί και πέρα εγώ κρατώ ότι σε ψηλές εντάσεις παίζει πολύ καλά σε ένα κακό χώρο όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν παίζει σε χαμηλές εντασεις. Αυτά τα δυο κάπου δεν κολλούν για να χαρακτηρίσουν ένα χώρο ως κακό." Κ ομως γινεται, γιατι ειναι τετοιο το ηχειο!

Χθες εβαλα τα ηχεια πανω σε αυτες τις βασεις (http://www.ebay.com/itm/Auralex-Gre...416777?hash=item5b1e7b3c49:g:3oAAAOSwAKxWa0qF ) και διαπιστωσα ακουστη διαφορα, μαλλον προς το καλυτερο!

Δεν ξερω πόσα ειναι τα 100db, αλλα πανω απο 80-85 εδω μεσα με τιποτα - εκτος κι αν ειναι 100db μετρημενα με εργαλειο.
Αλλα γιατι τοσο μεγαλη ενταση;

Αυτο ακριβως:
Ποια ειναι αυτα τα ηχεια που αποδιδουν σε πληρες φασμα και ειναι ακρως ευηκοα, σε χαμηλες (σχετικα,οχι ανω των 50 db) εντασεις ιδανικα για βραδινες ακροασεις; Eννοειται οτι το ζητουμενο ειναι η αποδοση να μην διαφοροποιειται οταν η ενταση αυξανει "αισθητα". Κατα προτιμηση δαπεδου συμμαζεμενων διαστασεων

με όλο το συμπάθειο φίλε μου....

μας έχεις μπερδέψει εντελώς

πάντως και στα 80 ο F5 παίζει μιά χαρά. (και στα 100). Αλλά μιλάμε για προσεγμένο χώρο.

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά ο μπουφές ΕΙΝΑΙ το πρόβλημά σου.

Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σου.

Συμφωνώ και εγω αλλα είπαμε εαν καταφέρει και πχ αλλάξει χώρο η φύγει ο μπουφές πάλι απο την αρχή ?

Εαν ειναι να αγοράσει κατι τουλαχιστον να ματσαρει σωστά και σε μεγάλες εντάσεις ...

O κυριότερος λόγος που μπερδευόμαστε είναι γιατί διαβάζουμε λίγο και γράφουμε πολύ (και βιαστικά).
Και πήγε το νήμα 22 σελίδες γράφοντας τα ίδια και τα ίδια και αναθεμα αν ο Βαγγέλης μπορεί πλέον να πάρει βοήθεια.

Αγνοούμε ότι δεν μπορεί να μετακινήσει έπιπλα, ότι μόλις πήρε ένα εξαιρετικό ενισχυτή, ότι δεν τον ενδιαφέρει να ακούει στα 100db,,, o καθένας το κοντό και το μακρύ του (σορρυ κιόλας... ο πρώτος πληθυντικός βάζει και μενα μεσα)

Πέραν της σύνοψης που έκανε (καλά έκανε γιατί γράφουμε ότι ναναι...) να θυμίσω ότι τα ηχεία πέραν του ότι έχουν αναμεσα ένα μπουφέ, πέραν του ότι δεν "γεμίζουν" εύκολα, πέραν του ότι είναι στριμωγμένα... είναι τοποθετημένα και στη λάθος διάσταση και μάλιστα σε γωνία με σκρίνιο με γυάλινες επιφάνειες!!!
Κανονικές εντάσεις απλά τις ξεχνάμε, ας βάλει ΤΟ ηχείο, COST NO OBJECT. Μέχρι τα 80db (και αν, και η σκηνή θα είναι αλλού).
Mετρήσεις ήπιες φορητες παρεμβάσεις και επεξεργαστή ήχου για κάτι καλύτερο.

Για χαμηλές εντάσεις ειπώθηκαν ήδη όλα. sub ή/και dsp ή pre/loudness.
Εγώ θα έκανα το τελευταίο. Σχεδόν τσάμπα... και σιγά την απώλεια ποιότητας δλδ σε σχέση με οτιδήποτε άλλο στα 50-60db διαβάζοντας περιοδικό ή βιβλίο...

Βαγγέλη τα 250 watt τα ηχεία τα έχουν για ψωμοτύρι πίστεψέ με!
στα βίδεο έιδες με τι παίζουν? Με αυτά τα έχω ακούσει και δεν το πίστευα!