Απάντηση: Re: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων
Να το...παρουμε απο την αρχη;
α) Ζητησα αποψεις για το πως θα ακουγεται ικανοποιητικα, δηλ γεματο συχνοτικα, ενα ηχειο σε σταθμες ακροασης τετοιες ωστε να μπορεις να π.χ. διαβαζεις χωρις να σε ενοχλει ή αποσπα την προσοχη ο ηχος ή να ενοχλει στο διπλα δωματιο. Και σαν τετοια ενταση ορισα τα 50db με βαση μια εφαρμογη android στο κινητο ( δεν εχω εργαλειο αλλο). Δεν ειπα (
Supersonic!)οτι θελω να ακουω
εως 50db, αντιθετα η συνηθης ενταση ειναι στα 80! Αρα οχι...firstwatt!
β) το συγκεκριμενο ηχειο για να αποδωσει πληρως θελει γκαζια, και στο χωρο μου τα 80db ειναι το ανωτατο οριο οπου "δινει" ο,τι εχει να δωσει. Ο ισχυρισμος του
Γ.Cure.Δημητρη περι "ματσομενων" ενισχυτικων με προ+τελ, υπονοωντας οτι λειπουν, στην δικη μου συγκεκριμενη περιπτωση ΔΕΝ ισχυει, δεδομενου οτι ο Hegel h360 ειναι υπερανω πολλων τετοιων που ξερω οτι "ξερει". Τελικουλια με 300 και 400 βατ τροφοδοτικο ειναι για να λεμε απλα - 1200w εχει ο Η360 (με ξεχωριστο για προενισχυση και ψηφιακα), υπαρχουν αρκετοι (στην τιμη του) με τοσα; Το θεμα ειναι οτι το ηχειο αποδιδει αριστα σε υψηλη ενταση (και με αρκετο χαμηλο), αλλα χαμηλοτερα θελει...loudness για να βγαλει τα σωθικα του. Οτι ειναι ρουφηχτρα σε βατ, ειναι οντως!
γ) Προχθες περασε ο Βαγγ. Κυριτσης για...αυτοψια και, περαν του οτι του αρεσαν ολα (λεω ψεμματα Βαγγελη; ), τα μοναδικα που προτεινε προς βελτιωση ηταν η πιθανη προσθηκη σαμπ αλλα με dsp (ωστε να ρυθμισθει σωστα στο χωρο) και "παιξιμο" με την τοποθετηση. Η θεση που τα ειχαμε ακροασθει ηταν ο συνηθης των "σοβαρων" ακροασεων (ελεγμενος και με μεθοδο που προτεινε ο Αντωνης Stepcom) και ηταν ισως ο βελτιστος στη συγκεκριμενη δυνατοτητα τοποθετησής του βλ. φωτο). Και απο οτι βλεπω και σε αλλες φωτογραφιες συστηματων που μπαινουν, αν εξαιρεσουμε οσα παιζουν σε ελευθερο επιπλων χωρο (πιθανως αποκλειστικα αφιερωμενο σε αυτα), τα περισσοτερα ειναι οικιακα με τις ιδιες, περιπου συνθηκες.
Ο
Αντωνης-Κ. λεει "
Από εκεί και πέρα εγώ κρατώ ότι σε ψηλές εντάσεις παίζει πολύ καλά σε ένα κακό χώρο όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν παίζει σε χαμηλές εντασεις. Αυτά τα δυο κάπου δεν κολλούν για να χαρακτηρίσουν ένα χώρο ως κακό." Κ ομως γινεται, γιατι ειναι τετοιο το ηχειο!
Χθες εβαλα τα ηχεια πανω σε αυτες τις βασεις (
http://www.ebay.com/itm/Auralex-Gre...416777?hash=item5b1e7b3c49:g:3oAAAOSwAKxWa0qF ) και διαπιστωσα ακουστη διαφορα, μαλλον προς το καλυτερο!
Δεν ξερω πόσα ειναι τα 100db, αλλα πανω απο 80-85 εδω μεσα με τιποτα - εκτος κι αν ειναι 100db μετρημενα με εργαλειο.
Αλλα γιατι τοσο μεγαλη ενταση;