Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

οτι υλικο και να χρησιμοποιησεις να εχει παχος 4-5 ποντους.
σε εμενα το κοντρα πλακε ειχε κακο αποτελεσμα (αργο και ελαφρα πλαδαρο χαμηλο).
σε καποια ηχεια μου αρεσε ο γρανιτης σε καποια αλλα οχι.

ο προηγουμενος ιδιοκτητης τι χρησιμοποιουσε?

μια ακομα οικονομικη λυση ειναι τα ποδαρακια της http://www.soundcare.no/
στο δικο μου συστημα μου αρεσαν.

O προηγούμενος δεν είχε κάτι. Εγω θέλω να ελατώσω το στέγνωμα του μπάσου που προκαλέιτε απο το κενό του ξύλινου πατώματος μου, που ουσιαστικά αδυνατίζει το μπάσο μου, το αποροφά.

Συμφουρίτης έχει δοκιμάσει τα auralex με καλό αποτέλεσμα. Για γρανίτη-μάρμαρο δεν το έχω σκεφτεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Καλησπέρα γιατί το λες αυτό?? Επειδή είναι δύσκολο ηχείο? Σε βεβαιώνω πως δεν είναι πάντως.

Anyway εσύ τι θα πρότεινες να δοκιμάσω?

To λέω αυτό, γιατί θα εκπλαγείς αν μετρήσεις την απόκριση του ηχείου σου όταν οδηγείται με λυχνίες EL 34. Απλώς, ορισμένες φορές τυγχάνει η υποτονικότητα και η έλλειψη ταχύτητας στο χαμηλό να εκλαμβάνεται ως μουσικότητα .
Δεν έχω να προτρείνω πλέον τίποτα απολύτως εδώ μέσα, σε ότι αφορά προτάσεις για μηχανήματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

To λέω αυτό, γιατί θα εκπλαγείς αν μετρήσεις την απόκριση του ηχείου σου όταν οδηγείται με λυχνίες EL 34. Απλώς, ορισμένες φορές τυγχάνει η υποτονικότητα και η έλλειψη ταχύτητας στο χαμηλό να εκλαμβάνεται ως μουσικότητα .
Δεν έχω να προτρείνω πλέον τίποτα απολύτως εδώ μέσα, σε ότι αφορά προτάσεις για μηχανήματα.

Για ποιό λόγο? Μπορείς να μου αποστείλεις και πμ εαν δεν θέλεις δημοσιότητα.
Η εμπειρία πρέπει να μοιράζετε...

Σευχαριστώ

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Ειλικρινά λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο ενισχυτή. Προσπάθησε να ακούσεις πολλούς στο χώρο σου, ειδικά τρανσιστοράτους "ονομαστικής" τάξης λειτουργίας Α, γιατί ως καθαρής τάξης Α, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί κάποιος αξιόπιστος και ταυτόχρονα οικονομικός ενισχυτής που θα μπορούσε να σε καλύψει συνολικά.

Γιώργο, ο φίλος μας μόλις πήρε τον S6, μετά μάλιστα ακροάσεις, όπου το όλο άκουσμα του ''κάθισε'' καλά στα αυτιά του ... αυτό είναι και το σημαντικότερο ...

Καλησπέρα και πάλι.

Ακούγοντας 2 συνεχόμενες εβδομάδες τον Unison Research S6 με τις καινούργιες Sveltana μου, μπορώ να πώ για τα κυβικά του και την τιμή του είναι πραγματικά "πολύ" καλός. Ειδικά σε Jazz ακούσματα δεν παίζεται.

Επειδή όμως θέλω πάντα να προσδοκώ το καλύτερο θα θέσω μία ερώτηση "συνάδερφοι".

Εαν είχατε εσείς τα ηχεία μου, με τη ενισχυτή θα θέλατε να τα ακούτε. Θέλω να μου δώσετε τρόφη για ψάξιμο....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Καλησπέρα και πάλι.

Ακούγοντας 2 συνεχόμενες εβδομάδες τον Unison Research S6 με τις καινούργιες Sveltana μου, μπορώ να πώ για τα κυβικά του και την τιμή του είναι πραγματικά "πολύ" καλός. Ειδικά σε Jazz ακούσματα δεν παίζεται.

Επειδή όμως θέλω πάντα να προσδοκώ το καλύτερο θα θέσω μία ερώτηση "συνάδερφοι".

Εαν είχατε εσείς τα ηχεία μου, με τη ενισχυτή θα θέλατε να τα ακούτε. Θέλω να μου δώσετε τρόφη για ψάξιμο....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επειδή κάποτε ήμουν στη θέση σου, έψαχνα συνεχώς το "καλύτερο", θα σου πω ένα πράγμα: απλά δεν υπάρχει. Θα ακούσεις πολλά διαφορετικά πράγματα αν αλλάξεις τα συστατικά του συστήματός σου, αυτό είναι φυσικό.
Αν όμως βρήκες κάτι που να σε ικανοποιεί, σταμάτα εκεί.

Άκουσε με και θα με θυμηθείς...

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Επειδή κάποτε ήμουν στη θέση σου, έψαχνα συνεχώς το "καλύτερο", θα σου πω ένα πράγμα: απλά δεν υπάρχει. Θα ακούσεις πολλά διαφορετικά πράγματα αν αλλάξεις τα συστατικά του συστήματός σου, αυτό είναι φυσικό.
Αν όμως βρήκες κάτι που να σε ικανοποιεί, σταμάτα εκεί.

Άκουσε με και θα με θυμηθείς...

Με ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα με την λάμπα, αλλά υπάρχει ένα 'αλλά' με τα ηχεία μου. Επειδή τα ηχεία έχουν δύο 8ιντζα έκαστως αντιλαμβάνομαι ακούγοντας πως θέλουν περισσότερα αλλά το ίδιο "καλά" watt....

φίλε, από περιέργεια θα δανειζόμουνα κανένα διακοσάρη ή και βάλε τελικό (δεν χρειάζονται άπειρα λεφτά, υπάρχουν πλέον και εξαιρετικοί κινέζικοι, όπως οι δικοί μου οι xindak pa-1) ....

νομίζω ότι έτσι αποκτάς όλη την εικόνα του θέματος και μετά αποφασίζεις ...

Μια ψυχή μου είπε καλά λόγια και για αυτόν τον κινέζο...

Cayin Spark H-80A

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αντιπρόσωπος της Cayin οπότε δε θα είναι γουρούνι στο σακί.
Πάντως φίλτατε Loudobic καλό θα ήταν να κατασταλάξεις στο τι πραγματικά θέλεις. Προ ολίγου καιρού είχες ένα πολύ καλό σετ της NAD, τώρα μόλις έκανες στροφή στη λάμπα και ήδη ψάχνεσαι για την επόμενη κίνηση. Δύσκολοι καιροί για συνεχές trial and error. Εντελώς φιλικά αυτά γιατί στο κάτω-κάτω δε με αφορά το θέμα. Απλά έτσι για τη συζήτηση.

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αντιπρόσωπος της Cayin οπότε δε θα είναι γουρούνι στο σακί.
Πάντως φίλτατε Loudobic καλό θα ήταν να κατασταλάξεις στο τι πραγματικά θέλεις. Προ ολίγου καιρού είχες ένα πολύ καλό σετ της NAD, τώρα μόλις έκανες στροφή στη λάμπα και ήδη ψάχνεσαι για την επόμενη κίνηση. Δύσκολοι καιροί για συνεχές trial and error. Εντελώς φιλικά αυτά γιατί στο κάτω-κάτω δε με αφορά το θέμα. Απλά έτσι για τη συζήτηση.

Don't worry. Επιβάλλονται οι γνώμες, εξάλλου γιαυτό είμαστε και εδώ.
Λοιπόν οι NAD όντως ήταν ένα καλό set, αλλα στην κατηγορία του, ήταν 2 κατηγορίες κάτω απο τα ηχεία μου οπότε γιαυτό μπήκα στην διαδικασία της αλλαγής. Όπως και απόκτησα τον Unison Research με τον οποίο το αποτελεσμα στα "θέλω μου" ήρθαν περίπου στο 80%, αλλά μου λείπει το κάτι στην δύναμη, γιαυτό κιόλας ψάχνω να φτάσω στο 95% διότι το 100% δεν θα το πάρω ποτέ και ούτε το θέλω κιόλας.

Φιλικά
Χρήστος

Don't worry. Επιβάλλονται οι γνώμες, εξάλλου γιαυτό είμαστε και εδώ.
Λοιπόν οι NAD όντως ήταν ένα καλό set, αλλα στην κατηγορία του, ήταν 2 κατηγορίες κάτω απο τα ηχεία μου οπότε γιαυτό μπήκα στην διαδικασία της αλλαγής. Όπως και απόκτησα τον Unison Research με τον οποίο το αποτελεσμα στα "θέλω μου" ήρθαν περίπου στο 80%, αλλά μου λείπει το κάτι στην δύναμη, γιαυτό κιόλας ψάχνω να φτάσω στο 95% διότι το 100% δεν θα το πάρω ποτέ και ούτε το θέλω κιόλας.

Φιλικά
Χρήστος

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η "έξτρα" δύναμη σε συνδυασμό με τη φινέτσα που έχεις τώρα...

Δοκίμασε κάποιο "γλυκό" τρανζίστορ και βλέπεις...

Ή τις Ηλέκτρες των αδερφών τσακιρίδη με τις EL34...

Tα xindak pa-1 που σου προτεινει ο φιλος Δημοκηδης ειναι απλα εξαιρετικα ....πολυ επανω απο την τιμη που κοστολογουνται!!!!!
Ειναι εκπληκτικες μηχανες που μπορουν και σπρωχνουν αρκετα δυσκολα ηχεια .......δεν θα χασεις ......ρωτα τον αντιπροσωπο αν μπορει να σου φερει ενα ζευγαρι να ακουσεις στο σπιτι σου με τα ηχεια σου ...αλλωστε αυτο ειναι το ιδανικο!

απο λαμπα δεν θα ακουσεις ποτε μεγαλο ηχο, γλυκο ηχο με μεσαιες κλπ σιγουρα, αλλα γκαζια τσαμπουκα οχι,εξαρταται τι μουσικη ακους και σε τι σταθμες και σε τι χωρο.Το τελειο που να ταχει ολα δεν θα το βρεις εκτος αν δωσεις καμια περιουσια για να ακουσεις τις δυνατοτητες των ηχειων σου οπως λες.

απο λαμπα δεν θα ακουσεις ποτε μεγαλο ηχο, γλυκο ηχο με μεσαιες κλπ σιγουρα, αλλα γκαζια τσαμπουκα οχι,εξαρταται τι μουσικη ακους και σε τι σταθμες και σε τι χωρο.Το τελειο που να ταχει ολα δεν θα το βρεις εκτος αν δωσεις καμια περιουσια για να ακουσεις τις δυνατοτητες των ηχειων σου οπως λες.

Νομίζω ότι είσαι πολύ κατηγορηματικός ,όσο αφορά το ότι, απο λάμπα δεν θα ακούσεις ποτέ μεγάλο ήχο.
Θα πω το εξής- που δεν αποτελεί και καμμιά σοφία -ότι υπάρχουν λαμπάτοι και λαμπάτοι ,τρανζίστορ και τρανζίστορ.
Δεν είναι όλα ίδια. Απλώς προς μεγάλη μου απογοήτευση και μένα, τα πολλά και ποιοτικά watt στοιχίζουν πολλά... από
όπου και αν προέρχονται...

Tα xindak pa-1 που σου προτεινει ο φιλος Δημοκηδης ειναι απλα εξαιρετικα ....πολυ επανω απο την τιμη που κοστολογουνται!!!!!
Ειναι εκπληκτικες μηχανες που μπορουν και σπρωχνουν αρκετα δυσκολα ηχεια .......δεν θα χασεις ......ρωτα τον αντιπροσωπο αν μπορει να σου φερει ενα ζευγαρι να ακουσεις στο σπιτι σου με τα ηχεια σου ...αλλωστε αυτο ειναι το ιδανικο!

Εφόσον επιβεβαιώνεται ότι αξίζει ο κόπος φυσικά και θα το κάνω.
Μιλάμε για όλο το πακέτο έτσι προ-τελικός (Xindak CA-1/PA-1) ?