Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

για να μη φοβίζουμε τσάμπα το φίλο μας, ας τον αφήσουμε να κρίνει μόνος του, γιατί πολλές φορές αυτό που εννοεί κάποιος "λάμπα" δεν είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται τελικά, όπως και το τρανζίστορ δεν είναι τόσο ξερό, άμουσο και...ουδέτερο.

Έχω ακούσει ακριβές λάμπες που μου θύμιζαν κακό τρανζίστορ όπως και τρανζίστορ με τόση γλύκα που θα ορκιζόμουν ότι κάπου μέσα κρύβονται λάμπες...

Οπότε ας προσπαθήσει ο φίλος να ακούσει και άλλες λάμπες αλλά και τρανζίστορ και να βγάλει τα συμπεράσματά του...

+1 μπράβο στεργιο

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Κύριοι ξεκαθάρισα κάποια πράγματα (θα καταλήξω σε transistor με αρκετά watt >150W).

Οπότε έχουμε και λέμε:

-Xindak CA-1/PA-1 [ ]
-Hegel [ ]
-Krell (απο αγγελίες) (evo 302) (FPB 400CX) [ ]
-Pass Labs (x150.5) [ ]
-Plinius Hiato (τον έχω ακούσει) [ ]
-Karan 180 [ ]
-GamuT [ ]
-Luxman / Accuphase (βέβαια λιγότερα Watt) [ ]
-Cayin H80 [ ]
-Unico 200 [ ]
-CLASSE CA-150 / FLIGHT PRE MKIII [ ]
-VTL 5.5 preamplifier /VTL ST-150 power amplifier [ ]

Αυτά.

Έβαλα ένα κουτάκι [ ] σε περίπτωση θέλετε να βάλετε μία βαθμολογία ή κατάταξη ώστε να φτιάξω τα στατιστικά μου.
Και επιπλέον μπορείτε να κάνετε και κάποιες προτάσεις με τους τελικόυς που δεν έχουν ζευγάρι.

Ευχαριστώ

Και χίλια συγνώμη στον συμφουρίτη (quader).

Φυσικά προσθέτω τις προτάσεις του στο #190 post.

Αγαπητέ φίλε,

πιστεύω ότι πρέπει να μπει στην λίτσα σου και ο asr emmiter I basic.
Σε καινούριο η τιμή λιανικής είναι κανα 1000ρικο πάνω από το budget σου αλλά με τόσα καταστήματα orpheus και μερικά άλλα που συνεργάζονται με την αντιπροσωπία, ίσως βρεις κάποιο ντέμο.
Μιας και είμαι κάτοχος ενός τέτοιου ενισχυτή και πριν τον αγοράσω είχα ακούσει αρκετούς άλλους με τα ηχεία μου (ATC) θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον αυτός ο ενισχυτής. Δεν λέω ότι ειναι ο καλύτερος όλων, όμως είναι πάρα πολύ καλός σε όλα του (οδήγηση-ανάλυση-ταχύτητα-πλούτο αρμονικών-στερεοφωνία). Η μόνη περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον είναι αν ψάχνει κάτι πολύ συγκεκριμένο σε κάποιο χαρακτηριστικό του ενισχυτή (πχ θέλει να στάζουν τα μέλια ή θέλει 500Watt κλάσεις Α κλπ).

Ακόμα μιας και όπως ειχες αναφέρει αρχικά θέλεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με βινύλιο (μπράβο σου καταρχην) έχε υπόψιν σου ότι ο luxman έχει ένα από τα καλύτερα ενσωματωμένα phono.

Αναφορικά με μερικούς giant killers από την άπω ανατολή που υπάρχουν στην λίστα, η προσωπική μου εμπειρία με έναν τέτοιον που είχα (vincent) είναι η εξής:
θεωρούσα ότι είχα πιάσει το τζόκερ με τον συγκεκριμένο ενισχυτή όσο οδηγούσε τα προηγούμενα ηχεία μου. Οταν όμως ήρθαν τα ATC σπίτι, 5 λεπτά αφότου έπεξαν, άνοιξα τον ΗΥ και άρχισα να ψάχνω ενισχυτή. Μόνο οδήγηση είχε ο vincent, σε όλα τα άλλα άστα να πάνε.

Αν βρεις κάποιο μαγαζί που έχει τα ηχεία σου, προτείνω να πας πρώτα σε αυτό και να τα ακούσεις με όσους ενισχυτές διαθέτει το κατάστημα. Ετσι θα καταλάβεις τι σου κάνει περισσότερο και τι λιγότερο οπότε μπορεί και να περιοριστεί λίγο και η λίστα με τα υποψήφια μηχανήματα.

Μην βιαστείς να αποφασίσεις και μην αρχίσεις να αγοράζεις περιφερικά καλούδια από τώρα. Κατέληξε σε ενισχυτή-πηγές και μετά τα υπόλοιπα.

Καλό ψάξιμο και κοίτα να απολαύσεις την διαδρομή.

Φιλικά,

Κώστας Καραγιάννης

ΥΓ. επειδή γράφτηκαν πολλά στο συγκεκριμένο thread για παπαγαλάκια κλπ, μπορεί να λέω τα καλύτερα για τον asr αλλά θάβω τον vincent. Και οι δύο εταιρίες έχουν κοινή αντιπροσωπία στην Ελλάδα.

Last edited:

Αγαπητέ φίλε,

πιστεύω ότι πρέπει να μπει στην λίτσα σου και ο asr emmiter I basic.
Σε καινούριο η τιμή λιανικής είναι κανα 1000ρικο πάνω από το budget σου αλλά με τόσα καταστήματα orpheus και μερικά άλλα που συνεργάζονται με την αντιπροσωπία, ίσως βρεις κάποιο ντέμο.
Μιας και είμαι κάτοχος ενός τέτοιου ενισχυτή και πριν τον αγοράσω είχα ακούσει αρκετούς άλλους με τα ηχεία μου (ATC) θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον αυτός ο ενισχυτής. Δεν λέω ότι ειναι ο καλύτερος όλων, όμως είναι πάρα πολύ καλός σε όλα του (οδήγηση-ανάλυση-ταχύτητα-πλούτο αρμονικών-στερεοφωνία). Η μόνη περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον είναι αν ψάχνει κάτι πολύ συγκεκριμένο σε κάποιο χαρακτηριστικό του ενισχυτή (πχ θέλει να στάζουν τα μέλια ή θέλει 500Watt κλάσεις Α κλπ).

Ακόμα μιας και όπως ειχες αναφέρει αρχικά θέλεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με βινύλιο (μπράβο σου καταρχην) έχε υπόψιν σου ότι ο luxman έχει ένα από τα καλύτερα ενσωματωμένα phono.

Αναφορικά με μερικούς giant killers από την άπω ανατολή που υπάρχουν στην λίστα, η προσωπική μου εμπειρία με έναν τέτοιον που είχα (vincent) είναι η εξής:
θεωρούσα ότι είχα πιάσει το τζόκερ με τον συγκεκριμένο ενισχυτή όσο οδηγούσε τα προηγούμενα ηχεία μου. Οταν όμως ήρθαν τα ATC σπίτι, 5 λεπτά αφότου έπεξαν, άνοιξα τον ΗΥ και άρχισα να ψάχνω ενισχυτή. Μόνο οδήγηση είχε ο vincent, σε όλα τα άλλα άστα να πάνε.

Αν βρεις κάποιο μαγαζί που έχει τα ηχεία σου, προτείνω να πας πρώτα σε αυτό και να τα ακούσεις με όσους ενισχυτές διαθέτει το κατάστημα. Ετσι θα καταλάβεις τι σου κάνει περισσότερο και τι λιγότερο οπότε μπορεί και να περιοριστεί λίγο και η λίστα με τα υποψήφια μηχανήματα.

Μην βιαστείς να αποφασίσεις και μην αρχίσεις να αγοράζεις περιφερικά καλούδια από τώρα. Κατέληξε σε ενισχυτή-πηγές και μετά τα υπόλοιπα.

Καλό ψάξιμο και κοίτα να απολαύσεις την διαδρομή.

Φιλικά,

Κώστας Καραγιάννης

ΥΓ. επειδή γράφτηκαν πολλά στο συγκεκριμένο thread για παπαγαλάκια κλπ, μπορεί να λέω τα καλύτερα για τον asr αλλά θάβω τον vincent. Και οι δύο εταιρίες έχουν κοινή αντιπροσωπία στην Ελλάδα.

Φιλε Κωστα ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Δυστυχως κανενα vincent - xindak - advance - και αλλα ιδιας αποψης μηχανακια δεν μπορουν να κανουν αυτα που κανουν τα krell - yba - symphonic line - asr... μπορει να εχουν ποσοτητα αλλα εως εκει! Αν θελεις σοβαρη οδηγηση και ποιοτικο ηχο δες καποια εταιρια με αποψη και οχι φασονατζιδικες μαζικης παραγωγης! Εκτος αν σου αρεσουν τα φρου φρου και αρωματα...

Κύριοι ξεκαθάρισα κάποια πράγματα (θα καταλήξω σε transistor με αρκετά watt >150W).

Οπότε έχουμε και λέμε:

-Xindak CA-1/PA-1 [ ]
-Hegel [ ]
-Krell (απο αγγελίες) (evo 302) (FPB 400CX) [ ]
-Pass Labs (x150.5) [ ]
-Plinius Hiato (τον έχω ακούσει) [ ]
-Karan 180 [ ]
-GamuT [ ]
-Luxman / Accuphase (βέβαια λιγότερα Watt) [ ]
-Cayin H80 [ ]
-Unico 200 [ ]
-CLASSE CA-150 / FLIGHT PRE MKIII [ ]
-VTL 5.5 preamplifier /VTL ST-150 power amplifier [ ]

Αυτά.

Έβαλα ένα κουτάκι [ ] σε περίπτωση θέλετε να βάλετε μία βαθμολογία ή κατάταξη ώστε να φτιάξω τα στατιστικά μου.
Και επιπλέον μπορείτε να κάνετε και κάποιες προτάσεις με τους τελικόυς που δεν έχουν ζευγάρι.

Ευχαριστώ

Χρήστε, εχε υπ´όψιν ότι πολλές από τις
παραπάνω προτάσεις ξεπερνούν κατά πολύ το budget που διαθέτεις..

Ειδικά στην περίπτωση των τελικών που υπάρχουν απο τις αγγελίες
θα πρέπει να συνυπολογίσεις και ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσόν για πρό.

Last edited:

Αν επιτρέπετε 3 παρατηρήσεις:
Οι Vtl είναι ενισχυτικά λυχνίας και όχι τρανζίστορ, πλην όμως εξαιρετικά μηχανήματα με οδήγηση και καλώς τα έχετε στη λίστα σας.

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με το ότι αν επιλέξετε κάποιον μεγάλο τελικό θα πρέπει να υπολογίσετε πολύ σοβαρό ποσό για τον αντιλστοιχο προενισχυτή που θα ταιριάζει. Σίγουρα η λύση ενός πολύ ποιοτικού ολοκληρωμένου είναι κατ´ εμένα η optimum.

Και τρίτον αν επιμείνετε σε λύση προ-τελικού μπορέιτε να επιλέξετε την υβριδική σχολή , δηλαδή λυχνία σε προενίσχυση και τελικό τρανζίστορ και έτσι ίσως λυθεί το puzzle που έχετε στο μυαλό σας. Όμως κι εδώ το κόστος ίσως είναι μεγάλο.

Φυσικά υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις σε όλη την αγορά και μεγάλη γκάμα επιλογών, ευκαριών.

Καλές ακράσεις λοιπόν.

Σας ευχαριστώ όλους που μοιράζεστε ιδέες μαζί μου.

Προχορώντας σε ακροάσεις θα τα λέμε κιόλας μετα απο αυτές.

Ευχαριστώ και πάλι.

Λαμπιτσες ο Copland?Oταν οδηγα atc 50?
Μην τα μπερδευουμε φιλε μου. Και με 80 db ηχειο θα παιξει υπο προποθεσεις. Και στον Μιχαλη(μαλλον για αυτο το setup αναφερεσαι) το συστημα παιζει σε περιορισμενο χωρο με επαρκη οδηγηση. Απλα εχει κορυφαιο ηχο και ματσαρει καλα στις χροιες με αυτο το ηχειο. Αυτο ομως δεν λεγεται οδηγηση. Μαλλον πρεπει να κανονισουμε μερικα σεμιναρια για το τι εστι σωστη οδηγηση ηχειων.
Αλλωστε μην ξεχνας οτι ο ορφεας φερνει τα copland και δεν με συμφερει το θαψιμο ε?

Φιλε Κωστα ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Δυστυχως κανενα vincent - xindak - advance - και αλλα ιδιας αποψης μηχανακια δεν μπορουν να κανουν αυτα που κανουν τα krell - yba - symphonic line - asr... μπορει να εχουν ποσοτητα αλλα εως εκει! Αν θελεις σοβαρη οδηγηση και ποιοτικο ηχο δες καποια εταιρια με αποψη και οχι φασονατζιδικες μαζικης παραγωγης! Εκτος αν σου αρεσουν τα φρου φρου και αρωματα...

από την άλλη φίλε Γιάννη θυμάμαι και γω πρόσφατες περιπτώσεις, όπως πχ. τον ίδιο τον κο Λέβινσον, να βάζει το ταμπελάκι του σε αμιγείς κινέζικες σχεδιάσεις (αν θυμάμαι ως Rose) και να σαρώνει τις κριτικές σε όλο τον πλανήτη .. όπως οτιδήποτε σε αυτή την ζωή, έτσι και στα κινέζικα η γενίκευση οδηγεί σε παραπλανητικές υπεραπλουστεύσεις ... σε κάθε δε περίπτωση, αν πάρεις το 95% της ποιότητας στο 1/5 των χρημάτων, νομίζω ότι είσαι μία χαρά ...

από την άλλη φίλε Γιάννη θυμάμαι και γω πρόσφατες περιπτώσεις, όπως πχ. τον ίδιο τον κο Λέβινσον, να βάζει το ταμπελάκι του σε αμιγείς κινέζικες σχεδιάσεις (αν θυμάμαι ως Rose) και να σαρώνει τις κριτικές σε όλο τον πλανήτη .. όπως οτιδήποτε σε αυτή την ζωή, έτσι και στα κινέζικα η γενίκευση οδηγεί σε παραπλανητικές υπεραπλουστεύσεις ... σε κάθε δε περίπτωση, αν πάρεις το 95% της ποιότητας στο 1/5 των χρημάτων, νομίζω ότι είσαι μία χαρά ...

Κοιτα, ειλικρινα δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα λογο της δουλειας εχω βρεθει απεναντι σε πααααρα πολλα μηχανηματα σε πολυ ελεγχομενες συνθηκες. Μεχρι στιγμης λοιπον δεν εχω βρει την εξαιρεση στον κανονα. Εχουν περασει και dared, advance, vincent, cav, cayin, primaluna, (ξερεις τι κριτικες εχουν παρει αυτα παγκοσμιως φανταζομαι) και η λιστα συνεχιζεται(δεν τα θυμαμαι ολα). Ε ολα αυτα μια κοψια μηχανηματα ειναι. Καλα μεν τιμια θα ελεγα αλλα τιποτα παραπανω. Μια χαρα θα ελεγα για τα χρηματα τους αλλα δεν μπαινουν σε ξενα χωραφια με τιποτα...
Ακομη και στα ιδια χρηματα, για να μιλησω πιο συγκεκριμενα, οσο κακο και αν κανω στην εταιρια μου, ενας vincent, ειναι ηχητικα πισω απο εναν naim. Αν βεβαια ξεβιδωσει καποιος τα καπακια απο τα δυο μηχανηματα (εκει την πατανε οι τεχνοκρατες) ο vincent κερδιζει τις εντυπωσεις. Η ουσια ειναι αλλη ομως...

Last edited:

......Εχουν περασει και dared, advance, vincent, cav, cayin, primaluna, (ξερεις τι κριτικες εχουν παρει αυτα παγκοσμιως φανταζομαι) και η λιστα συνεχιζεται(δεν τα θυμαμαι ολα). Ε ολα αυτα μια κοψια μηχανηματα ειναι. Καλα μεν τιμια θα ελεγα αλλα τιποτα παραπανω. Μια χαρα θα ελεγα για τα χρηματα τους αλλα δεν μπαινουν σε ξενα χωραφια με τιποτα....

Γιαννη,για τις κριτικες και τους κριτες τα ειπαμε πολλες φορες και γω συμφωνω οπως ειπα πολλες φορες μαζι σου.

Ομως απο οσα μηχανηματα εχεις η πουλησες,ποσα απ'αυτα δεν ειχαν μια καλη κριτικη;

Απο ολους τους πελατες σου ποσοι αγορασαν κατι διοτι τους αρεσε επειδη ετσι εκριναν μονοι τους και αδιαφορησαν εντελως για το τι ειπαν οι κριτες/κριτικες για ενα αλλο μηχανημα που ισως να ειχε πολυ καλυτερη κριτικη;

Οταν το γλυκο δεσει,εδεσε και πεισε καποιον που εχει αποψη οτι ειναι "καλο και τιμιο,αλλα μεχρι εκει"................Δεν ειναι θεμα τιμης η ξενων (προφανως εννοεις ακριβοτερων) χωραφιων ο καλος ηχος,τουλαχιστον τις πλειστες φορες.

Αυτο καποτε πρεπει να το δεχτουμε κι ας εχει .........κοστος.