Αγαπητέ φίλε,
πιστεύω ότι πρέπει να μπει στην λίτσα σου και ο asr emmiter I basic.
Σε καινούριο η τιμή λιανικής είναι κανα 1000ρικο πάνω από το budget σου αλλά με τόσα καταστήματα orpheus και μερικά άλλα που συνεργάζονται με την αντιπροσωπία, ίσως βρεις κάποιο ντέμο.
Μιας και είμαι κάτοχος ενός τέτοιου ενισχυτή και πριν τον αγοράσω είχα ακούσει αρκετούς άλλους με τα ηχεία μου (ATC) θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον αυτός ο ενισχυτής. Δεν λέω ότι ειναι ο καλύτερος όλων, όμως είναι πάρα πολύ καλός σε όλα του (οδήγηση-ανάλυση-ταχύτητα-πλούτο αρμονικών-στερεοφωνία). Η μόνη περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον είναι αν ψάχνει κάτι πολύ συγκεκριμένο σε κάποιο χαρακτηριστικό του ενισχυτή (πχ θέλει να στάζουν τα μέλια ή θέλει 500Watt κλάσεις Α κλπ).
Ακόμα μιας και όπως ειχες αναφέρει αρχικά θέλεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με βινύλιο (μπράβο σου καταρχην) έχε υπόψιν σου ότι ο luxman έχει ένα από τα καλύτερα ενσωματωμένα phono.
Αναφορικά με μερικούς giant killers από την άπω ανατολή που υπάρχουν στην λίστα, η προσωπική μου εμπειρία με έναν τέτοιον που είχα (vincent) είναι η εξής:
θεωρούσα ότι είχα πιάσει το τζόκερ με τον συγκεκριμένο ενισχυτή όσο οδηγούσε τα προηγούμενα ηχεία μου. Οταν όμως ήρθαν τα ATC σπίτι, 5 λεπτά αφότου έπεξαν, άνοιξα τον ΗΥ και άρχισα να ψάχνω ενισχυτή. Μόνο οδήγηση είχε ο vincent, σε όλα τα άλλα άστα να πάνε.
Αν βρεις κάποιο μαγαζί που έχει τα ηχεία σου, προτείνω να πας πρώτα σε αυτό και να τα ακούσεις με όσους ενισχυτές διαθέτει το κατάστημα. Ετσι θα καταλάβεις τι σου κάνει περισσότερο και τι λιγότερο οπότε μπορεί και να περιοριστεί λίγο και η λίστα με τα υποψήφια μηχανήματα.
Μην βιαστείς να αποφασίσεις και μην αρχίσεις να αγοράζεις περιφερικά καλούδια από τώρα. Κατέληξε σε ενισχυτή-πηγές και μετά τα υπόλοιπα.
Καλό ψάξιμο και κοίτα να απολαύσεις την διαδρομή.
Φιλικά,
Κώστας Καραγιάννης
ΥΓ. επειδή γράφτηκαν πολλά στο συγκεκριμένο thread για παπαγαλάκια κλπ, μπορεί να λέω τα καλύτερα για τον asr αλλά θάβω τον vincent. Και οι δύο εταιρίες έχουν κοινή αντιπροσωπία στην Ελλάδα.