Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

ώ ρε φίλε farflung τι μου θύμησες

φίλε Λουδοβίκε, για να μην διαβάζεις όλο το νήμα που είναι 38 σελίδες (αν και είναι ωραίο νήμα και έχει και αγωνία....) σου λέω το ζουμί μιας και ήταν "δικό" μου το νήμα:
έχω τα ATC τα 40άρια και έψαχνα ενισχυτή. Είχε πέσει το μάτι μου στον esoteric ΑΙ-10 και ο οποίος ταίριαζε και με το cd player που έχω (esoteric SΑ-10) αλλά δεν υπήρχε πουθενά για δοκική.
Βρέθηκε ενας χριστινός από θεσσαλονίκη ο οποίος μου τον έστειλε για να τον ακούσω με μόνη προυπόθεση να πάρω τον ενισχυτή του παραμάσχαλα και να πάω να τον ακούσω με άλλα ηχεία (ακόμα δεν το πιστεύω ότι έγινε αυτό).
Οταν παρέλαβα τον ενισχυτή και τον έβαλα να παίξει με τα ATC ήταν μακράν ο χειρότερος ενισχυτής σε αυτή την κατηγορία χρημάτων που είχα ακούσει με τα ηχεία μου. Οταν όμως τον άκουσα με τα Tannoy glenair 10, ήταν ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει στην ζωή μου από οποιδήποτε σύστημα οποιασδήποτε κατηγορίας. Αν έβγαιναν τα ηχεία αυτά σε μαύρο θα είχα βγάλει τα ATC για πουλημα το ίδιο βράδυ (τα οποία είχα κανένα μηνα στην κατοχή μου).

Ο ενισχυτής αυτός είναι ταχύτατος και αναλυτικότατος σε απίστευτο βαθμό, αρκετά δυνατός αλλά εξωφρενικά κλινικός. Για τα γούστα μου πιστεύω ότι θέλει ηχείο πλούσιο σε αρμονικές ώστε να μετριάσει την κλινικότητα του ενισχυτή. Ετσι θα πάρει το ηχείο όλα τα υπόλοιπα καλά που έχει (ανάλυση και ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!). Οτι ακριβώς ήρθε και έκανε με τα Τannoy.

Μόνο με ακρόαση ο συγκεκριμένος ενισχυτής ο οποίος είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

στο link που εβαλε ο Tyler είναι μεταχειρισμένος. Δεν βρίσκω για ποιον λόγω να μην είναι διαθέσιμος για ακρόαση. Εκτός και αν νομίζει οτι τέτοιες εποχές θα βρεθεί κόσμος που αγοράζει γουρούνι στο σακί. Αν βρει μαγκια του, αλλά δεν το νομίζω.

Α ρε φιλε, λουδοβίκε. Δεν πουλά κανενας και τον ASR του (γιατί άραγε?) μιας και έχει όλα αυτά τα οποία ζητάς. Τες πα κάτι θα βρεθεί.

Εγώ θα ρίξω άλλη μία πρόταση φίλε έτσι για να σε μπλέξω παραπάνω: NAIM SUPERNAIT στα 3χιλιάρικα και κάποια στιγμή παίρνεις και το εξωτερικό τροφοδοτικό. Τον έχω ακούσει με τα ATC σπιτι μου και με ξάφνιασε ευχάριστα. Και αν πας από Orpheus μεριά δες και κανα densen (δεν τον έχω ακούσει αλλά μου κάνει κλικ)

Σευχαριστώ για την ανάλυση.

Μακάρι να βρώ κάτι και να ησυχάσω, να μην ψάχνομαι άλλο. Κάπου είναι και κουραστικό μετά από ένα σημείο.

O pass αν φτανει για τα ηχεια σου αλλα και ο BMC (καινουργιος σε φοβερη τιμη) ο οποιος ειναι ολοκληρωμενος και κουναει βουνα kai o CARRY (μεταχειρισμενος μονον) ομως χρειαζεται προενισχυτη, ειναι σε αλλη κλαση απο ολα τα υπολοιπα μηχανακια που προταθηκαν. Επισης πολλοι ορκιζονται στο ονομα του ASR αλλα δεν τον εχω ακουσει.

παρε ενα καλο ss teliko ενισχυτη με αφθονη ισχυ σε μεταχειρισμενο η σε demo και παιξτον απο ντακ με προενισχυση και τελος,ετσι εχουν κανει οι περισσοτεροι και γω μαζι.
Μια χαρα θα εισαι και ασε τα λαμπατερ στο ειχα πει απο τα πρωτα ποστ οτι τα ηχεια που πηρες θα σε βαλουν στα εξοδα

Αν έχεις τα χρήματα Pass, αν δεν ...τότε σου έχουν προταθεί αρκετοί άλλοι αξιόλογοι ss τελικοί εδώ, μην μπερδέυεσαι με λάμπες κλπ έχουν δίκιο οι φίλοι που στο λένε.

Καλή επιλογή.

Κοίτα λίγο και στο audiomarkt γιατί υπάρχουν πολλοί ASR προς πώληση και σε καλές τιμές....

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Αν έχεις τα χρήματα Pass, αν δεν ...τότε σου έχουν προταθεί αρκετοί άλλοι αξιόλογοι ss τελικοί εδώ, μην μπερδέυεσαι με λάμπες κλπ έχουν δίκιο οι φίλοι που στο λένε.

Καλή επιλογή.

Καλησπέρα,

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να το πώ πολύ απλά να το καταλάβεται.

Μου αρέσουν τα δυναμικά που δίνει ένας transistor, τον σωστό έλεγχο, την "σπιρτάδα" στα δύο 8 ιντζα γούφερ, αλλά ρε αδερφέ στα ψηλά χάνουμε και σε πληροφορία αλλα και σε μουσικότητα. Οι ποιό πολύ transistor τσηρίζουν στα αυτιά μου.. Λέτε να έχω πρόβλημα. (π.χ άκουσα σήμερα τον συνδυασμό της audiolab με τους monoblock, όντως υπάρχει δύναμη και έλεγχος, αλλά υπάρχει και μια "τσιριχτάδα" στις φωνές που θέλεις να το χαμηλώσεις.

Θέλω έναν ενισχυτή που οι γυναικίες φωνές να ακούγονται έτσι όπως ακούγονται απο μία EL-34, και να έχει τον έλεγχω που άκουσα απο τους 2 monoblock της audiolab.

Υπάρχει κατι τέτοιο, ζητάω πολλά????

Re: Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Καλησπέρα,

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να το πώ πολύ απλά να το καταλάβεται.

Μου αρέσουν τα δυναμικά που δίνει ένας transistor, τον σωστό έλεγχο, την "σπιρτάδα" στα δύο 8 ιντζα γούφερ, αλλά ρε αδερφέ στα ψηλά χάνουμε και σε πληροφορία αλλα και σε μουσικότητα. Οι ποιό πολύ transistor τσηρίζουν στα αυτιά μου.. Λέτε να έχω πρόβλημα. (π.χ άκουσα σήμερα τον συνδυασμό της audiolab με τους monoblock, όντως υπάρχει δύναμη και έλεγχος, αλλά υπάρχει και μια "τσιριχτάδα" στις φωνές που θέλεις να το χαμηλώσεις.

Θέλω έναν ενισχυτή που οι γυναικίες φωνές να ακούγονται έτσι όπως ακούγονται απο μία EL-34, και να έχει τον έλεγχω που άκουσα απο τους 2 monoblock της audiolab.

οι λαμπατοι ειναι πιο αναλυτικοι απο τους ss στις υψηλες??? Οτι χανουν πληροφορια επειδη "στρογγυλευουν", ναι.

Τα μονομπλοκ τα ακουσες με τα ηχεια σου? Αν τα ακουσες με dynaudio στον αντιπροσωπο, απλα ξεχασε το.

Φιλε loudobic, απο αυτα που περιγραφεις θα παρω το ρισκο και μαλλον θα ειμαι ο πρωτος που θα στο πω. Το προβλημα που αναφερεις με τα συρριστικα στις φωνες και το πως δεν θες να ακουγεται το τελικο αποτελεσμα, με οδηγει στο συμπερασμα οτι η ψυχοσυνθεση σου ζηταει αλλο ειδος ηχεια, κ δεν εγκειται στο θεμα του ενισχυτη. Οπως σου ειπε ενας φιλος παραπανω περιγραφοντας τον Esoteric, υπαρχουν ηχεια πλουσια σε αρμονικες, πιο διαφανα, γλυκοηχα, μαλακα, που δεν εκθετουν ηχογραφησεις κ μηχανηματα. Μαλλον θες κατι σε φιλοσοφια Sonus Faber, Chario ισως κ Audio physic.

Παντως και τα Ιταλικα ενισχυτικα εχουν αυτο το χαρακτηριστικο. Προσιτη περιπτωση ενισχυτη ss που "λαμπιζει" κ δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να "φωναξει" ψηλα ειναι ο Audia Flight III. Τον ενισχυτη του Φραγκ τον εχω ακουσει πολλακις και εδω, κ σε αλλο setup και παντα μου εκανε εντυπωση το ποσο μαζεμενος ειναι ψηλα. Απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα δοκιμασε κ εναν Audia.

Last edited:

υπαρχει , αλλα δεν εχω στο μυαλο μου ενισχυτη..

Last edited:

Καλησπέρα,

Με Plinius προσπαθησες να ακουσεις τα ηχέια σου?

Πολλες λαμπατες υλοποιησεις οπως έγραψε και ο φιλος πιο πριν "στρογγυλευουν" επιτηδες ψηλα ακουγονται ευφωνικα αλλα εκεί υπαρχει απωλεια πληροφοριας ..

Ίσως θα πρέπει να βάλεις στη λίστα σου και κάποιον υβριδικό.

Υπερθεματίζω για Plinius, έστω για μια δοκιμή. Συνδυάζουν δύναμη με εξαιρετική μουσικότητα. Ένας 9200 (αν δεν έχει καταργηθεί το μοντέλο) μπορεί να καθόταν καλά.

Συμφωνώ κι εγώ για τον ASR Emitter 1. Μια ακρόασή του στο σύστημά σου επιβάλλεται.

Καλησπέρα,

Φίλε loudobic η τελευταία μου συμβουλή μου είναι αυτή :

πήγαινε για ψάρεμα

Μην γελάς καθόλου φίλε. Πήγαινε κάπου για δυο μέρες να χαλαρώσεις, χωρίς το pc, να ξελαμπικάρει το μυαλό γιατί με όλες τις προτάσεις που σου έχουμε κάνει έχεις χάσει την μπάλα. Και όταν γυρίσεις, πάρε μολύβι και χαρτί, ξαναδιάβασε το νήμα απο την αρχή και πήγαινε να ακροαστείς αυτά που σου έχουν προταθεί. Στο νήμα αυτό έχουν γράψει σχεδόν όλοι όσοι καταπιάνονται με την κατηγορία του δικάναλου / highend.

To θέμα έχει εξαντληθεί πλέον νομίζω.

Συγνώμη για το ύφος μου αλλά αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα και οι προτάσεις που γίνονται έχουν ειπωθεί 25 σελίδες πίσω. Από το να μπαιρδεύεσαι περισσότερο, κάνε αυτό που σου πρότεινα και θα με θυμηθείς........

Φίλε loudobic η τελευταία μου συμβουλή μου είναι αυτή :

πήγαινε για ψάρεμα

Μην γελάς καθόλου φίλε. Πήγαινε κάπου για δυο μέρες να χαλαρώσεις, χωρίς το pc, να ξελαμπικάρει το μυαλό γιατί με όλες τις προτάσεις που σου έχουμε κάνει έχεις χάσει την μπάλα. Και όταν γυρίσεις, πάρε μολύβι και χαρτί, ξαναδιάβασε το νήμα απο την αρχή και πήγαινε να ακροαστείς αυτά που σου έχουν προταθεί. Στο νήμα αυτό έχουν γράψει σχεδόν όλοι όσοι καταπιάνονται με την κατηγορία του δικάναλου / highend.

To θέμα έχει εξαντληθεί πλέον νομίζω.

Συγνώμη για το ύφος μου αλλά αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα και οι προτάσεις που γίνονται έχουν ειπωθεί 25 σελίδες πίσω. Από το να μπαιρδεύεσαι περισσότερο, κάνε αυτό που σου πρότεινα και θα με θυμηθείς........

Ναι.
Θα σε θυμηθει σιγουρα την στιγμη που θα γυρισει απο το ψαρεμα, διαβασει ολο το νημα, φτασει στο σημειο που βρισκεται σημερα, και θα ολοκληρωσει μολις ξανα-διαβασει το τελευταιο σου μηνυμα :flipout::flipout:

Υγ. Μεχρι το μεσημερι θα ξερω αν θα ειμαι ή οχι Κυριακη σπιτι. Θα ψησουμε τιποτε με DalaΝικο ?

Υγ. Μεχρι το μεσημερι θα ξερω αν θα ειμαι ή οχι Κυριακη σπιτι. Θα ψησουμε τιποτε με DalaΝικο ?

Μου είπε θα σε πάρει σήμερα να κανονίσετε και θα τον πάρω για να μου πεί σίγουρα.

Δεν παίρνετε κανα μηχάνημα να έρθετε στο σπίτι μου το ΣΚ, να κάνουμε και κανένα συγκριτικό, και εγώ επί τη ευκαιρία να ακούσω και κανένα ενισχυτή με τα ηχεία μου.

Δεν παίρνετε κανα μηχάνημα να έρθετε στο σπίτι μου το ΣΚ, να κάνουμε και κανένα συγκριτικό, και εγώ επί τη ευκαιρία να ακούσω και κανένα ενισχυτή με τα ηχεία μου.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι ενισχυτές που συζητώνται εδώ είναι κτήνη. 20 κιλά και βάλε. Ζητάς από κάποιον να σηκώσει 20 κιλά από το ράκ, να τον κουβαλήσει μέχρι το αυτοκίνητο, να τον φέρει σπίτι σου, να τον κουβαλήσει από το αυτοκίνητο πάλι σπίτι του και πάλι στο ράκ. Να φανταζτείς εγώ με τον Audia Που είναι 12 κιλά και το σκέφτομαι να το πράξω πόσο μάλλον αυτός με τον Emitter.... Να βοηθάμε δεν λέω αλλά να σκεφτόμαστε και τον άλλον στις απαιτήσεις μας......