Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Εγω που ειμαι 100 κιλα ευχαριστως, αλλα δεν εχω κατι που να σε ενδιαφερει...
Καταλαβαινω και τον Φρανκι, που ειναι 45 κιλα :flipout:

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι ενισχυτές που συζητώνται εδώ είναι κτήνη. 20 κιλά και βάλε. Ζητάς από κάποιον να σηκώσει 20 κιλά από το ράκ, να τον κουβαλήσει μέχρι το αυτοκίνητο, να τον φέρει σπίτι σου, να τον κουβαλήσει από το αυτοκίνητο πάλι σπίτι του και πάλι στο ράκ. Να φανταζτείς εγώ με τον Audia Που είναι 12 κιλά και το σκέφτομαι να το πράξω πόσο μάλλον αυτός με τον Emitter.... Να βοηθάμε δεν λέω αλλά να σκεφτόμαστε και τον άλλον στις απαιτήσεις μας......

OK μην το πέρνεις και τόσο προσωπικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου το είπα..

Επ Ουδενί δεν μου πέρασε από το μυαλό να ταλαιπωρήσω κανέναν σας... εξάλλου υπάρχουν οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι πρόθυμοι πλέον και φέρνουν μηχανήματα στο σπίτι πλέον....

Φιλικά

Μπορει καποιος να μας πει γιατι με αυτο http://www.hyperionsound.com/HPS-968.htm δεν μπορει να παιξει ενας λαμπατος 50-100 βατ ;

Εχω την εντυπωση οτι του φιλου loudobic η ορεξη/γουστο τραβαει μαλλον προς λαμπατο.

Χωρις τεχνικες γνωσεις θα πω το εξης απλο και λαικο, ακους την ροκια σου και μερακλωνεις και ανοιγεις τσιτα τα γκαζια μιας και τοχουν αυτα τα ηχεια αφου ειναι και θηρια και σε προδιαθετουν οπτικα και τοτε σου σκιζετε το γουφερ,παπαλα....(ειμαι παθων και ξερω)με 100 βαττ ειχα τοτε υβριδικη λαμπα.

Τοτε,αν δεν χρειαζονται τα τεχνικα,να το πουμε και στον κατασκευαστη που λεει ακομη και για 10 βατ ως μινιμουμ.

Το παραδειγμα σου παραπεμπει σε κακο ενισχυτη των 100 βατ,με κακη δυνατοτητα οδηγησης,κακο τροφοδοτικο κλπ.........τεχνικα βεβαια,διοτι δεν υπαρχει αλλη εξηγηση......εκτος βεβαια της πιθανοτητας να ξεπερασες και τα ορια του ηχειου.Δεν το ξερω αυτο.

Last edited:

Τοτε,αν δεν χρειαζονται τα τεχνικα,να το πουμε και στον κατασκευαστη που λεει ακομη και για 10 βατ ως μινιμουμ.

Τα 10wrms είναι καθαρά μαρκετινγκ, Πάνο..Σιγά μην ακούσει κανείς
σωστά τα κρεσέντο μιας μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας ή Metallica με 10 βατάκια..

Συμφωνοι.Ομως υπαρχουν πολλοι που δεν ακουνε σε τετοιες εντασεις.Ναι,δεν συμφωνω με τα 10 βατ,αλλα εχω απορια γιατι ενας καλος λαμπατος των 50 η 100 βατ δεν κανει για το συγκεκριμενο ηχειο.

Να μιλαμε για εντασεις,αλλα ας μην ξεχναμε οτι και τα οκταρια γουφερς εχουν και ορια,οπως ολα στο audio.

Το τι θελει μια μεγαλη ορχηστρα η οι metallica ειναι γνωστο.Πρωτα απ'ολα,αναλογο χωρο και τα αλλα ακολουθουν.

Ναι,δεν συμφωνω με τα 10 βατ,αλλα εχω απορια γιατι ενας καλος λαμπατος των 50 η 100 βατ δεν κανει για το συγκεκριμενο ηχειο.

Γιατί ο πραγματικά καλός λαμπάτος των 50 ή 100W δεν κάνει 3 ή 4 χιλιάρικα που είναι το budget μας...

και ποσο κανουν 50 ή 100 ποιοτικα λαμπατα, και ποσες λαμπες εχουν πανω αυτοι οι ενισχυτες, και καθε ποτε θελουν αλαγμα,και τι προ θελουν αντιστοιχης ποιοτητας,πιστευω ολοι πιανουν την σκεψη μου.

Το τι θελει μια μεγαλη ορχηστρα η οι metallica ειναι γνωστο.Πρωτα απ'ολα,αναλογο χωρο και τα αλλα ακολουθουν.

νομιζω οτι το νημα γραφει ξεκαθαρα για ποια ηχεια συζηταμε,μιλαμε για μεγαλα ηχεια που σιγουρα δεν ταχεις σε ενα καμαρακι

Γιατί ο πραγματικά καλός λαμπάτος των 50 ή 100W δεν κάνει 3 ή 4 χιλιάρικα που είναι το budget μας...

Δεν ειμαι βεβαιος,αλλα νομιζω μιλησε και για μεταχειρισμενα.

Πριν 1-2 μηνες πωληθηκε στο e-bay, audio research REF 110 για 3500 ευρω σε εξαιρετικη κατασταση.

και ποσο κανουν 50 ή 100 ποιοτικα λαμπατα, και ποσες λαμπες εχουν πανω αυτοι οι ενισχυτες, και καθε ποτε θελουν αλαγμα,και τι προ θελουν αντιστοιχης ποιοτητας,πιστευω ολοι πιανουν την σκεψη μου.

Και γω "πιανω την σκεψη σου" αλλα ο ανθρωπος ακουει στα 3 μετρα.

Οσο για το αν πρεπει να αποκλεισει λαμπατο διοτι εχει λαμπες,ποσες και θα θελουν αλλαγμα,ε,δεν θα το συζητησουμε..........

Last edited:

OK μην το πέρνεις και τόσο προσωπικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου το είπα..

Επ Ουδενί δεν μου πέρασε από το μυαλό να ταλαιπωρήσω κανέναν σας... εξάλλου υπάρχουν οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι πρόθυμοι πλέον και φέρνουν μηχανήματα στο σπίτι πλέον....

Φιλικά

Φίλε δεν με κατάλαβες. Πόσες προτάσεις ενισχυτών σου έχουμε κάνει ? Καμια 20ρια. Πόσες από αυτές έχεις ακούσει και έχεις άποψη, έστω και μερική έτσι για να δείς τί παίζει? Ούτε 5 χαριστικά. Ετσι δεν κάνεις δουλειά, δεν θα βγάλεις συμπερασμα και το νήμα ανοίγει. Εδώ αντί για ενισχυτές έχουμε φτάσει να συζητάμε αν οι λαμπάτοι τελικοί δεν κάνουν καλά αν έχουν πολλές λάμπες, άλλες λάμπες κάνουν άλλες δεν κάνουν κλπ κλπ. Χάος.........

Κάτσε άκου όλους τις προτάσεις που σου έχουμε κάνει, όσες μπορείς τουλάχιστον, κατέληξε σε 5 πάνω κάτω και μετά ζήτα από συμφορουμίτες ή αντιπροσώπους να φέρουν τους ενισχυτές στον χώρο σου αν μπορούν. Διαφορετικά του χρόνου πάλι αυτά θα συζητάμε και ουσία μηδέν....

Φιλικά πάντα

@ audiolytic δηλαδη δεν καταλαβαινεις οτι ο ενισχυτης που προτεινεις κανει ενα βαρελι χρηματα
φιλικα παντα

Last edited:

@ audiolytic δηλαδη δεν καταλαβαινεις οτι ο ενισχυτης που προτεινεις κανει ενα βαρελι χρηματα
φιλικα παντα

Δεν τον προτεινα.Απλα το ανεφερα διοτι αν στην σκεψη μας ειναι και τα μεταχειρισμενα,τις ευκαιριες τις κυνηγαμε,δεν τις συζηταμε για 39 σελιδες.

Και ευκαιριες σαν αυτη που ανεφερα,υπαρχουν καθημερινα πολλες.

Π.Χ http://www.ebay.co.uk/itm/KRELL-FPB..._HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item231560dcb2

Last edited:

Ο μόνος λαμπάτος, μη κινέζικης προέλευσης, με σχετικά αρκετή δύναμη (50 watts) στο 3χίλιαρο που μου έρχεται στο νου είναι ο Copland. Ένας από τους συντονιστές μας οδηγεί με δαύτον τα 40άρια της ATC.

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Ευχαριστώ για την παρέα σας στην αναζήτηση.

Ετοιμάζω αρκετές ακροάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο,οπότε λίγο υπομονή και θα σας έχω νέα και κριτικές, για πολύ ωραία και σοβάρα μηχανήματα....

Θελω να ελπιζω οτι ο καθενας μιλαει απο την προσωπικη του εμπειρια και οχι απο οτι ακουγεται δεξια και αριστερα.
Επειδη προσωπικα ταλαιπωρηθηκα 1 χρονο για να βρω ενισχυτη που να συνδυαζει οσα ηθελα. γραφω παντα μονον οτι εχω ακουσει.

Οταν βγαζουμε αχρηστες ολες τις λαμπατες κατασκευες, σιγουρα δεν εχουμε προσωπικη αποψη αλλα μεταφερουμε γνωμες τριτων.

Με υπομονη και επιμονη θα βρεις το μηχανακι των δικων σου ονειρων. Φροντισε μονον να αγορασεις κατι απο αξιοπιστη εταιρια. Καλη συνεχεια.

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Θελω να ελπιζω οτι ο καθενας μιλαει απο την προσωπικη του εμπειρια και οχι απο οτι ακουγεται δεξια και αριστερα.
Επειδη προσωπικα ταλαιπωρηθηκα 1 χρονο για να βρω ενισχυτη που να συνδυαζει οσα ηθελα. γραφω παντα μονον οτι εχω ακουσει.

Οταν βγαζουμε αχρηστες ολες τις λαμπατες κατασκευες, σιγουρα δεν εχουμε προσωπικη αποψη αλλα μεταφερουμε γνωμες τριτων.

Με υπομονη και επιμονη θα βρεις το μηχανακι των δικων σου ονειρων. Φροντισε μονον να αγορασεις κατι απο αξιοπιστη εταιρια. Καλη συνεχεια.

1.000.000 φορές σωστός. Γιαυτό και εγω αποφάσισα να αγοράσω μόνο κατόπιν ακρόασης, στον δικό μου χώρο.

Αύριο θα ετοιμάσω μια αναφορά για αυτό που άκουσα σήμερα, αλλά και δύο καταπληκτικούς συναθρώπους, που κάνουν καταπληκτικά την δουλειά τους..

Καλό βράδυ

Ειμαι σιγουρος πως σημερα ακουσες -τουλαχιστον - τον Hegel H200...