Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Ευχαριστώ τους προλαλίσαντες...

Φίλε Panoramious, όντως είχα ATC...

Αλλά... μετά πήγα στο KEF Reference 201/2, το οποίο νομίζω ότι έχει πολύ "σωστό", και ισορροπή απόλυτα ανάμεσα σε αυτό που λέμε "χρωματισμένο" ή "μονιτορ"..... αλλά θέλω να πάω σε ενα ηχείο με απόλυτα φυσικό ήχο, δεν ξέρω εαν αυτό λέγεται "monitor"... δεν νομίζω....

Να φέρω ένα παράδειγμα, απο τα πάμπολα ηχεία που έχω δοκιμάσει, πραγματικά φυσικό ήχο είχε ενα μικρό ηχειάκι όσοι το θυμούνται.. το Penaudio Cenya..

**PMC έχω κάνει ακρόαση 2 μοντέλα στον αντιπρόσωπο.. το ΟΒi και PBi, δεν μπορώ να κρίνω έτσι, εγώ κρίνω ότι ακούω στον χώρο μου, δυστυχώς....

Κάποιο πουλάκι μου χρησιμοποήσε την λέξη "φυσικότητα" για τα Proac. Ισχύει?? Δεν έχω ακούσει ποτέ μου, εκτός απο μια φορά, πολύ λίγο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

Επιπλέον θα προσπαθήσω να βοηθήσω κάνοντας μια μετάφραση λέγοντας φυσικότητα πάντα κατα την γνώμη μου :

Οι υψηλές να ξεδιπλώνονται αέρινες και με έντονη διάθεση διαφάνειας. Η καθαρότητα και η ανάλυση, παρά την αυστηρότητά τους,δεν κουράζουν, αφού ο στόχος είναι η φυσικότητα. Ειδικά οι μεσαίες ειναι αυτές εξάλλου που δίνουν τη σφραγίδα στη μουσική ποιότητα θέλω απλώς να είναι ρεαλιστικές.

Συνοψίζοντας οι λέξεις κλειδιά είναι: αμεσότητα, ρεαλισμός, ακρίβεια, καθαρότητα, τονική ισορροπία.

Καλησπέρα σε όλους...

Για να ζητήσω κάποιες προτάσεις στο εξής παρακάτω ερώτημα....

Ηχείο κατα τη γνώμη σας με όσον το δυνατόν "φυσικό" ήχο ??? Δαπέδου..

Ευχαριστώ

Στα πόσα λεφτουδάκια?

Συνοψίζοντας οι λέξεις κλειδιά είναι: αμεσότητα, ρεαλισμός, ακρίβεια, καθαρότητα, τονική ισορροπία.[/COLOR][/SIZE]

χριστέ μου ! κινδυνεύεις να γίνεις ριβιούερ ....

έχω Proac, αλλά οι ακουστικές εμπειρίες μου είναι πολύ λίγες και δεν μπορώ να σου πω αν είναι αυτό που ζητάς

μήπως όμως είναι και θέμα πηγής; στο "δεν κουράζουν" μήπως το θέμα πάει στα ψηφιακά και την μετατροπή σε αναλογικό;

(σκέψεις ενός άσχετου - μην τις λάβεις σοβαρά υπόψην )

εγω θα ελεγα να ακουσεις τον Στεργιο ισως βρεις αυτο που ψαχνεις... οσο για τα proac η αποψη μου ειναι οτι δεν τα λες και φυσικα ... εγω παντα τα ακουγα καπως μουντα

δεν ειναι κακο να ακουσειs και τα proac, πιθανον να σου αρεσουν ειναι ρεαλιστικα ηχεια ,και ισωs και ο νεοs χωροs τηs exlusive audio να ειναι και καλυτεροs ακομα.

Μήπως να πώ στον Bull να μου φτιάξει κανα τετοιο??

mb2i-00_zpsa5af4748.png

http://www.pmc-speakers.com/products/consumer/iseries/mb2i

Να πας ν' ακουσεις και τα Μαγκεπαν και τα Quad και κορνες βεβαια οπως τα Anima της Tune Audio αλλα και τα Avantgarde.
Παρ' οτι καποιοι θα διαφωνησουν, για μενα, ολα τα παραπανω εχουν φυσικο ηχο.
Αλλιως πας για μονιτορ οπως ATC, PMC και μετα πιο "αγρια" οπως Genelec.

Παιδιά θέλω να επιμείνω στην λέξη "φυσικότητα".... Ανεξάρτητα τη ηχεία έχω τώρα ή τι ενισχυτικά... όταν έρθει το "αυτό" το ηχείο θα προσαρμοστώ επάνω του όπως πρέπει...

Η λέξη αυτή είναι πλέον κλειδί για εμένα, διότι τα ηχεία που έχω αλλάξει είναι πάρα πολλά...

Επίσης να προσθέσω οτι πλέον δεν με ενδιαφέρει να μην είναι "είναι" ενεργό, δεν με πειράζει... ακάμα και studio monitors να μου προτείνεται είμαι μέσα.... (π.χ ενεργά ATC... που δεν έχω ακούσει ποτέ μου)..

Φιλε μου, επιμενω σ' αυτα που λεω. Η αναφορα μου (και απο τα μεσαια ξεκιναμε παντα) ηταν το Martin Logan CLS iiz
Full Range μεμβρανη και οχι τα μετεπειτα υβριδια, αλλα χωρις ακρα το ηχειο.

Οι μεμβρανες ομως ειναι ενα θεμα......... οχι μεγαλες εμντασεις, για καποιους οχι πολυ μπασο, δυσκολα στο στησιμο, οδηγηση.

Το avantgarde το εφτασε και το Αnima ηταν και ενα κλικ (τουλαχιστον) καλυτερο.

Ολα τα παραπανω βεβαια ΙΜΗΟ.............

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Για φυσικότητα στη μεσαία περιοχή Harbeth & Spendor.