Ευχαριστώ τους προλαλίσαντες...
Φίλε Panoramious, όντως είχα ATC...
Αλλά... μετά πήγα στο KEF Reference 201/2, το οποίο νομίζω ότι έχει πολύ "σωστό", και ισορροπή απόλυτα ανάμεσα σε αυτό που λέμε "χρωματισμένο" ή "μονιτορ"..... αλλά θέλω να πάω σε ενα ηχείο με απόλυτα φυσικό ήχο, δεν ξέρω εαν αυτό λέγεται "monitor"... δεν νομίζω....
Να φέρω ένα παράδειγμα, απο τα πάμπολα ηχεία που έχω δοκιμάσει, πραγματικά φυσικό ήχο είχε ενα μικρό ηχειάκι όσοι το θυμούνται.. το Penaudio Cenya..
**PMC έχω κάνει ακρόαση 2 μοντέλα στον αντιπρόσωπο.. το ΟΒi και PBi, δεν μπορώ να κρίνω έτσι, εγώ κρίνω ότι ακούω στον χώρο μου, δυστυχώς....
Κάποιο πουλάκι μου χρησιμοποήσε την λέξη "φυσικότητα" για τα Proac. Ισχύει?? Δεν έχω ακούσει ποτέ μου, εκτός απο μια φορά, πολύ λίγο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...
Επιπλέον θα προσπαθήσω να βοηθήσω κάνοντας μια μετάφραση λέγοντας φυσικότητα πάντα κατα την γνώμη μου :
Οι υψηλές να ξεδιπλώνονται αέρινες και με έντονη διάθεση διαφάνειας. Η καθαρότητα και η ανάλυση, παρά την αυστηρότητά τους,δεν κουράζουν, αφού ο στόχος είναι η φυσικότητα. Ειδικά οι μεσαίες ειναι αυτές εξάλλου που δίνουν τη σφραγίδα στη μουσική ποιότητα θέλω απλώς να είναι ρεαλιστικές.
Συνοψίζοντας οι λέξεις κλειδιά είναι: αμεσότητα, ρεαλισμός, ακρίβεια, καθαρότητα, τονική ισορροπία.