Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

..και αν θες να νιώσεις τη "φυσικότητα" της συναυλίας δοκίμασε να ακούσεις τα Cerwin-Vega XLS-215 :Banane0:

Ανάλογα τη συναυλία...

Ετσι που το πας θα χάσεις κι άλλα!:aetsch:

Τον χώρο τον συμμόρφωσες?

Ναι το έχω δρομολογήσει. Είδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις.. Έχω έρθει προς το κέντρο του χώρου. Οπότε το κλείσιμο στην γωνία δεν υπάρχει πλέον, επιπλέον έχω βάλει Auralex πίσω απο την KURO, ώστε να μην αφήνω τον ήχο να μην μπαίνει πίσω από την οθόνη. Επιπλέον θα υπάρχει μόνιμα ένα χαλί μπροστά από το σύστημα.

Θέλω φυσικότητα σε full range πακέτο. Τα μικρά HarboSpendor δεν μου κάνουν, εκτός και μιλάμε για τύπου 40.1 ......

Ίσως είναι η ώρα να κάνεις την κίνηση που σκεφτόσουν παλιότερα:

Penaudio Sinfonietta

sinfonietta_birch.png

Εσυ John πώς τα πας με το "μικρό" ??

To Cenya είναι εκπληκτικό. Φορτίζει με χαμηλό τον 50τ.μ. χώρο με χαρακτηριστική άνεση. Αν κλείσεις τα μάτια, με τίποτα δεν πιστεύεις ότι ακούς βάσης.
Τα μεσοϋψηλά δαντέλα. Αφότου έδωσα τον Karan, δοκίμασα και με τα τελικά στάδια ICE του AV Receiver (Pioneer 85) και ακόμη κι έτσι διατηρείται σε μεγάλο βαθμό η φυσικότητα του ήχου που χαρακτηρίζει τα Penaudio.
Σε συνδυασμό με το 10ιντσο sub Klipsch SW-311, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι έχω ένα Poor Man's Sinfonietta.

Χρήστο σιγά μη φτιάξουμε το μικρό...
Να βάλω 2 X 15'', 2X7'' audio technology και την πινέζα τουίτερ?
συμμετρικά
θα βγει λίγο ψηλό :-))
αλλά θα είναι καλό :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

μη νομιζεις πως τα pmc ειναι ιδιαιτερα ευκολοτερα σε συνοδα. το μηκους 3m atl για να γεμισει θελει κοτσια. ο φιλος εντωμεταξυ εχει ηδη atc και μαλιστα τα σαρανταρια αν δε κανω λαθος. αλλα ξερεις τι λενε εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.

+1

αλλά θέλω να πάω σε ενα ηχείο με απόλυτα φυσικό ήχο, δεν ξέρω εαν αυτό λέγεται "monitor"... δεν νομίζω....

Συμφωνω. Για μενα τουλαχιστον λεγεται "ενα βημα πιο περα" απο τους συνηθεις τετριμμενους ορους :a0210::SFGSFGSF:

Με τη δική σου ψυχολογία, αν πάρεις τα 50άρια σε βλέπω να ανοίγεις παράλληλα νήματα...

Καλωδίων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!
Προενισχυτών διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!
Πηγών διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

:p

Με τη δική σου ψυχολογία, αν πάρεις τα 50άρια σε βλέπω να ανοίγεις παράλληλα νήματα...

Καλωδίων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!
Προενισχυτών διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!
Πηγών διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

:p

Στην αρχή θα έχω κατα την γνώμη μου το κορυφαίο για αυτη την δουλειά Grace m903...εν καιρό θα πάμε στο m905...

Αλλά ας αφήσουμε τώρα αυτό το θέμα.... θα συζητηθεί αλλού...

Δεν μου λέτε... ενεργά PMC παίζουν??

Στην αρχή θα έχω κατα την γνώμη μου το κορυφαίο για αυτη την δουλειά Grace m903...εν καιρό θα πάμε στο m905...

Αλλά ας αφήσουμε τώρα αυτό το θέμα.... θα συζητηθεί αλλού...

Δεν μου λέτε... ενεργά PMC παίζουν??

Νομίζω μόνο στις "επαγγελματικές" εκδόσεις των ηχείων της. Αλλά κάνει το άλλο. Βγάζει ειδικά ενισχυτικά και για τις οικιακές σειρές της. Δε θυμάμαι αν η χρήση τους τα κάνει ενεργά ή αυτοενισυόμενα όμως. Το είχα σκεφτεί σε κάποια φάση αλλά ψιλοκόλωσα για λόγους μεταπώλησης και διότι τα ενισχυτικά είναι classD τα οποία φοβάμαι (ενώ άλλοι λατρεύουν)

Παιδιά θέλω να επιμείνω στην λέξη "φυσικότητα"....

Mπορεις να δωσεις εναν ορισμο της "φυσικοτητας" οπως τον αντιλαμβανεσαι και ζητας ?

Πιστευω οτι αυτο που εννοεις δεν σχετιζεται κατ'αναγκη με τονικοτητα, "ταχυτητα" , "ελεγχο", "ουδετεροτητα" κλπ.......
Σε εισαγωγικα οι νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων αμφιλεγομενοι/αμφισβητουμενοι οροι βεβαια.....

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Mπορεις να δωσεις εναν ορισμο της "φυσικοτητας" οπως τον αντιλαμβανεσαι και ζητας ?

Πιστευω οτι αυτο που εννοεις δεν σχετιζεται κατ'αναγκη με τονικοτητα, "ταχυτητα" , "ελεγχο", "ουδετεροτητα" κλπ.......
Σε εισαγωγικα οι νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων αμφιλεγομενοι/αμφισβητουμενοι οροι βεβαια.....

όταν πρωτοάκουσα magnepan κατάλαβα ακριβώς αυτό, τη φυσικότητα στην αναπαραγωγή.

Δε μπορείς να το περιγράψεις, απλά το καταλαβαίνεις.

Ήταν ένα ζευγάρι βελτιωμένα mg3a που έπαιζαν με tripath DIY, λαμπάτο buffer και ένα meridian cdplayer.

Το κομμάτι ήταν το layla του eric clapton unplugged.

Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Δε μπορείς να το περιγράψεις, απλά το καταλαβαίνεις.

Συμφωνω απολυτα. Γι' αυτο τον ρωτω αν μπορει να το περιγραψει καπως.

Πολλες φορες αυτο που ψαχνουμε ως φυσικοτητα δεν εχει να κανει τοσο με αυτα που κανει ενα ηχειο,αλλα με αυτα που ΔΕΝ κανει :music-smiley-004: