Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Παρα πολυ ενδιαφερουσα εξελιξη. Απο θεμα οδηγησης πως τα βλεπεις τα 30 Βατ?

Επίσης για να προλάβω... μην βιαστείτε να πείτε οτι ο Red Wine των 30watt δεν οδηγεί τα ηχεία.

Οπότε με την ευκαιρία να προσθέσω οτι το 938 είναι πιο εύκολο οδήγητο. Και εδώ είναι που με φτιάχνει πάρα πολύ. Μπορείς να παίξεις και με 20 watt τρίοδο (ο κατασκευαστής με τέτοιους το χρησιμοποιούσε), αλλά μπορεί να σηκώσει και 200 watt, και να "πεθάνεις" στα δυναμικά, διατηρώντας πάντα την μουσικότητα αλλά φυσικά και την απίστευτη πληροφορία που σου δίνει. Η μεσαία του περιοχή δε με τον Red Wine είναι "Must hear to believe".

* Δεν θα το κρύψω, οτι ο Red Wine μου ήρθε από ανταλλαγή...αλλά ότι και να πω θα είναι λίγο... Είναι απο τα μηχανήματα που πριν τα ακούσω τα κοροιδεύω, μόλις τον άκουσα το βούλωσα και ησύχασα. Στα ηχεία που μπορεί να "οδηγήσει" νομίζω οτι δεν έχω ακούσει κατι καλύτερο, χωρίς υπερβολή. Οπότε αυτά που διάβαζα πριν το πάρω που στο διαδύκτιο τον σύγκριναν μόνο με Lavardin και LFD δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ο ενισχυτής παίζει λες και είναι κλειστός, δεν έχω ξαναακούσει τέτοια ησυχία και είναι το βελούδινος που σε πάει σε μια άλλη διάσταση. Επίσης το χαμηλό του είναι εκεί σφιχτό και έτσι όπως το θέλω. Θα έλεγα οτι πλησιάζει την απόδοση τριοδικού ενισχυτή λυχνίας. Τι να πω έχω εντυπωσιαστεί.

Καλά, από εκεί περίπου δεν ξεκινήσαμε πριν εκατόν-τόσες σελίδες; :hmmmm:

Έχει την σημασία του αυτό...και το νόημα του. Γιατί σε προβληματίζει? ίσα ίσα που πήρα τις εμπειρίες μου και μπόρεσα να διακρίνω ανάμεσα σε διάφορες σχόλες το τι μου αρέσει.

Αποφάσισα οτι θέλω ενα Full Range "συχνωτικά" ηχείo, το οποίο να είναι σχετικά σε monitor χαρακτήρα, αλλά μουσικό, ταχύτατο και αναλυτικό και συνάμα εύκολο στην οδήγηση και να είναι μαύρο piano black. Το Hyperion σε αυτά τα χαρακτηριστικά και τιμή δεν είναι εύκολο να βρεθεί αντίπαλος.

Και εαν θέλετε μπορώ να σας αναφερθώ σε όλες τις σχολές και να σας τεκμηριώσω την άποψη απόλυτα για το κάθε ηχείο. Θα το κάνω σταδιακά..

Επίσης για να προλάβω... μην βιαστείτε να πείτε οτι ο Red Wine των 30watt δεν οδηγεί τα ηχεία.

Οπότε με την ευκαιρία να προσθέσω οτι το 938 είναι πιο εύκολο οδήγητο. Και εδώ είναι που με φτιάχνει πάρα πολύ. Μπορείς να παίξεις και με 20 watt τρίοδο (ο κατασκευαστής με τέτοιους το χρησιμοποιούσε), αλλά μπορεί να σηκώσει και 200 watt, και να "πεθάνεις" στα δυναμικά, διατηρώντας πάντα την μουσικότητα αλλά φυσικά και την απίστευτη πληροφορία που σου δίνει.

Εγω ρωταω απο καθαρα προσωπικο ενδιαφέρον. Αν ολα πανε καλα, σε λιγους μηνες θα εχει τελειώσει ενα πολυ μεγαλο project που εχω στα σκαρια, το οποιο θα αποδωσει περιπου τα δικα σου βατ σε SET. Και δεν σου κρύβω οτι τα ηχεια αυτα θα ηθελα να τα ακουσω, ακριβως επειδη δειχνουν ευκολοδηγητα. Αν τα καταφερνει σωστα ο red wine δεν θα εχω προβλημα και με τον δικο μου στο μελλον, οποτε μπαινουν στην wish list.

Δηλώνω ενδιαφέρον γι ακρόαση!

Καλορίζικο το νεο σετ απ και εύχομαι να μείνει για καιρο!

Εγω ρωταω απο καθαρα προσωπικο ενδιαφέρον. Αν ολα πανε καλα, σε λιγους μηνες θα εχει τελειώσει ενα πολυ μεγαλο project που εχω στα σκαρια, το οποιο θα αποδωσει περιπου τα δικα σου βατ σε SET. Και δεν σου κρύβω οτι τα ηχεια αυτα θα ηθελα να τα ακουσω, ακριβως επειδη δειχνουν ευκολοδηγητα. Αν τα καταφερνει σωστα ο red wine δεν θα εχω προβλημα και με τον δικο μου στο μελλον, οποτε μπαινουν στην wish list.

Mπορούμε να πούμε πολλά. Επίσης όποτε θέλεις μπορούμε να ακούσουμε.

Μφχ

Μπήκες πάλι βλέπω στον σωστό δρόμο!
(Ηχειάρες,από τα αγαπημένα μου).
Δεν σου λείπει τίποτα.(Εκτός από έναν μπαμπάτσικο ενισχυτή στα χαμηλά και ένα ενεργό κρος,λαμπάτο αφού είσαι του είδους.:flipout:)
Καλοάκουστα,καλές μουσικές!

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Μπήκες πάλι βλέπω στον σωστό δρόμο!
(Ηχειάρες,από τα αγαπημένα μου).
Δεν σου λείπει τίποτα.(Εκτός από έναν μπαμπάτσικο ενισχυτή στα χαμηλά και ένα ενεργό κρος,λαμπάτο αφού είσαι του είδους.:flipout:)
Καλοάκουστα,καλές μουσικές!
Έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν...είναι κάτι που θέλω να δοκιμάσω!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν...είναι κάτι που θέλω να δοκιμάσω!!

Πολλοί τα παίζουν έτσι από ότι έχω κοιτάξει,κι αυτά και τα W/P και τα Aerial...είναι ηχεία που στο λένε μόνα τους.
Κι εκτός του αδιαμφισβήτητου οφέλους της ενεργής διενίσχυσης για τους γνωστούς λόγους,έχεις και τα καλά των δυο κόσμων αν θέλεις (λάμπας και τρανζίστορ).
Ζεστασιά και μεσαία που σκοτώνουν επάνω,γρανίτινη οδήγηση κάτω.
Να δοκιμάσεις,θα δεις.

Last edited:
@loudobic
Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις σελίδες του νήματος που μας προσφέρεις τόσο καιρό!!
Η αστείρευτη αγάπη σου από τη μία και ο ανεκπλήρωτος πόθος σου από την άλλη για τα ηχεία, μας κρατούν (τουλάχιστον εμένα)
σε εγρήγορση. Αλήθεια σημειώσεις κρατάς από τα ηχεία που έχεις δοκιμάσει??
Αν αποφασίσεις να γράψεις βιβλίο θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσει :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Πολλοί τα παίζουν έτσι από ότι έχω κοιτάξει,κι αυτά και τα W/P και τα Aerial...είναι ηχεία που στο λένε μόνα τους.
Κι εκτός του αδιαμφισβήτητου οφέλους της ενεργής διενίσχυσης για τους γνωστούς λόγους,έχεις και τα καλά των δυο κόσμων αν θέλεις (λάμπας και τρανζίστορ).
Ζεστασιά και μεσαία που σκοτώνουν επάνω,γρανίτινη οδήγηση κάτω.
Να δοκιμάσεις,θα δεις.

Mμμ και να σας αναφέρω κάτι επάνω σε αυτό... Δεν γίνεται σε όλα τα ηχεία που έχουν ξεχωριστές καμπίνες αυτό. Π.χ το Rienzi της Verity που είχα τα καλώδια έπρεπε να τα βάλεις αποκλειστικά στις μπορνες τις καμπίνας, δεν μπορούσες να παίξεις, ήταν έτσι το κροσάρισμα...
Στο Hyperion μπορείς να κάνεις 2πλο και 3πλο καλωδίωση, και 2 ενίσχυση.

@loudobic
Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις σελίδες του νήματος που μας προσφέρεις τόσο καιρό!!
Η αστείρευτη αγάπη σου από τη μία και ο ανεκπλήρωτος πόθος σου από την άλλη για τα ηχεία, μας κρατούν (τουλάχιστον εμένα)
σε εγρήγορση. Αλήθεια σημειώσεις κρατάς από τα ηχεία που έχεις δοκιμάσει??
Αν αποφασίσεις να γράψεις βιβλίο θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσει :a0210:

Είμαι χαρούμενος που περνάμε καλά με το χόμπι μας. Έξαλλου για αυτό είναι τα χόμπι. Είναι στιγμές δικές μας, έξω απο τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας.
Φυσικά και έχω κρατήσει τα ηχεία, και φυσικά έχω φωτογραφικό υλικό απο τα πάντα.
*Χαχαχα βιβλίο όχι δεν είμαι σε θέση να βγάλω... δεν είμαι τόσο έμπειρος. Απλά προσπάθησα να ακούσω όσα περισσότερα γίνεται ΑΛΛΑ στον χώρο μου και όχι κάπου αλλού.

πολύ ωραίο ηχείο, μεγειά και από μένα

και πιστεύω ότι με ένα δυνατό και ικανό σε ρεύματα ενισχυτή θα παίξει πολύ πολύ καλύτερα

πολύ ωραίο ηχείο, μεγειά και από μένα

και πιστεύω ότι με ένα δυνατό και ικανό σε ρεύματα ενισχυτή θα παίξει πολύ πολύ καλύτερα

Κυριάκο,

Εδώ είναι ενα "πονηρό" σημείο με το Hyperion. Εαν θέλεις να του βάλεις δύναμη, αυτή πρέπει να είναι ποιοτική, ειδάλλως την πάτησες!!

δε διαφωνώ για την ποιοτική δύναμη, αλλά 30 W για 2 οχτάιντσα και 3.8 Ω ελάχιστη αντίσταση τα βγάζουν πέρα;
Τα έχεις ακούσει με άλλο ενιχυτή;

Μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει το νήμα. Έχω μεγάλη εμπειρία επάνω σε αυτά τα ηχεία. Θέλουν μελέτη και φροντίδα για να σου βγάλουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Απο τους ενισχυτές, απο τα καλώδια ακόμα και απο την στήριξη.

Προσωπικά στις εντάσεις που ακούω πλέον τα βράδια, λόγο του μωρού, αλλά και μέχρι μεσαίες εντάσεις ο Red Wine είναι καταπληκτικός. Δεν αμφιβάλω οτι ενας ενισχυτής 200watt θα βγάλει και το "κακό" πρόσωπο του ηχείου και φυσικά τα δυναμικά θα είναι καλύτερα. Αλλά για αυτό μου αρέσει αυτό το ηχείο. Μπορείς να κάνεις και τα δύο. Επίσης παίζει πάρα πολύ καλά και απο χαμηλή ένταση, επίσης καθοριστικό στοιχείο για εμένα.

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

δε διαφωνώ για την ποιοτική δύναμη, αλλά 30 W για 2 οχτάιντσα και 3.8 Ω ελάχιστη αντίσταση τα βγάζουν πέρα;
Τα έχεις ακούσει με άλλο ενιχυτή;

Κυριάκο,συμφωνώ για την δύναμη,οι ίντσες όμως δεν έχουν να κάνουν.
Βλέπεις 15άρια να παίζουν με 2χ5,η ευαισθησία μετράει.
Εγώ ας πούμε σε τόσο οριακά watt,θα ανησυχούσα πιο πολύ για την εμπέδηση όπως πολύ σωστά είπες,για την ισχύ και το ρεύμα που 'τρώει´το κρος και τα καλώδια,για την θερμική συμπεριφορά του ενισχυτή,κλπ..
Ο R.W είναι όμως ποιοτικότατος και δεν έχει πρόβλημα.
Αν βέβαια ο φίλος μας ο Χρήστος τον έβαζε να κελαηδάει στα μεσουψηλά και κάτω έβαζε κάτι ρωμαλέο,ο R.W θα ξεδίπλωνε τις αρετές του ακόμα παραπάνω,αφού το έργο του θα ήταν πολύ ευκολότερο.
Όρεξη να έχει,καλά να είναι κι από δοκιμές (ειδικά αυτός) άλλο τίποτα.:drummer: