Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

και φυσικά τα δυναμικά θα είναι καλύτερα

Θα συμφωνουσα με αυτο το σχολιο αν υπηρχαν ΜΟΝΟ δυναμικα που δεν υπαρχουν.Υπαρχουν αλλα πολλα στο συνολο της μουσικης , αρκετα ωστε να δωσουν στον καθενα το ελευθερο να επιλεξει τους συμβιβασμους που ανεχεται.
Μαζι σου λοιπον σαν ατομο που απο krell 2x250W κατεληξα σε 15W λαμπα κι ας διαφωνουν πολλοι.
Για μενα ηταν μια αλλαγη και ενα βημα πιο κοντα απο τον hi-fi ηχο στην μουσικη.
Ασε που αλλαξαν γνωμη και πολλοι φιλοι που ειχαν τις "τεχνικες" αντιρησεις τους.
ΟΚ,η δυναμη εχει την λογικη της στις τελικες εντασεις αν και εφοσον χρειαζονται και αν δεν θυσιαζουν αλλα πραγματα, αλλα περιεργο,δεν βλεπουμε συχνα σχολια για .....χαμηλες εντασεις,οπως φαινεται να ακους και συ οπως και γω και πολλοι αλλοι,για να μην πω οι περισσοτεροι.....

Last edited:
Θα συμφωνουσα με αυτο το σχολιο αν υπηρχαν ΜΟΝΟ δυναμικα που δεν υπαρχουν.Υπαρχουν αλλα πολλα στο συνολο της μουσικης , αρκετα ωστε να δωσουν στον καθενα το ελευθερο να επιλεξει τους συμβιβασμους που ανεχεται.
Μαζι σου λοιπον σαν ατομο που απο krell 2x250W κατεληξα σε 15W λαμπα κι ας διαφωνουν πολλοι.
Για μενα ηταν μια αλλαγη και ενα βημα πιο κοντα απο τον hi-fi ηχο στην μουσικη.
Ασε που αλλαξαν γνωμη και πολλοι φιλοι που ειχαν τις "τεχνικες" αντιρησεις τους.
ΟΚ,η δυναμη εχει την λογικη της στις τελικες εντασεις αν και εφοσον χρειαζονται και αν δεν θυσιαζουν αλλα πραγματα, αλλα περιεργο,δεν βλεπουμε συχνα σχολια για .....χαμηλες εντασεις,οπως φαινεται να ακους και συ οπως και γω και πολλοι αλλοι,για να μην πω οι περισσοτεροι.....

Τα ίδια λέμε. Οπότε συμφωνώ μαζί σου. Για εμένα και έτσι όπως ακούω αυτή την περίοδο ο Red Wine είναι λύρα 100. Μιας και μου στοίχισε λίγα και ταυτόχρονα οι ποιότητα του είναι σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες τιμής. Φυσικά πάλι θα ξαναπώ δεν είναι τέρας οδήγησης και δεν θα φέρει τα Hyperion στα όρια τους.

@AUDIOLYTIC
προσωπικά μιλάω για ρωμαλέο ενισχυτή για να ακούς από χαμηλές εντάσεις καλύτερα, τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου εμπειρία (επαναλαμβάνω ότι δεν ακούω σε δυνατές εντάσεις καθόσον μένω σε διαμέρισμα και δεν θέλω να ενοχλώ).

Τα ηχεία μου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, αλλά όταν εξέφρασα ενδιαφέρον αγοράς για επώνυμο λαμπάτο γιαπωνέζικο που πουλούσε συμφορουμίτης, αυτός (και προς τιμή του) μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν κάνει για τα ηχεία μου, χαλώντας μία πιθανή γρήγορη πώληση των ηχείων του

@loudobic

Χρήστο το νήμα το έχω διαβάσει όλο και κομμάτια του περισσότερες φορές (και είναι και πολύ ενδιαφέρον), αλλά δε μπορώ να θυμάμαι λεπτομέρειες, για αυτό σε ρώτησα αν έχει ακούσει τα ηχεία με άλλους ενισχυτές, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου

όταν εξέφρασα ενδιαφέρον αγοράς για επώνυμο λαμπάτο γιαπωνέζικο που πουλούσε συμφορουμίτης, αυτός (και προς τιμή του) μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν κάνει για τα ηχεία μου, χαλώντας μία πιθανή γρήγορη πώληση των ηχείων του
Φυσικα και ειναι προς τιμην του.Τον ακουσες ομως τον ενισχυτη του στο συστημα σου?
Προσωπικα οταν επελεξα τον δικο μου λαμπατο, τον επελεξα/προτιμησα αφου τον ακουσα πολυ προσεκτικα για 7-8 μερες.Αν εκανα την επιλογη μου βασιζομενος μονον στην τεχνικη αποψη,ισως και να μην τον ακουγα καν.
Ευτυχως που δεν λειτουργησα ετσι.

Να αναφέρω οτι τον RDW τον πήρα διότι είχα διαβάσει σχόλια χρηστών Hyperion, στους οποίους το ταίριασμα άρεσε πάρα πολύ.. Στο διαδύκτιο ο ενισχυτής που προτείνεται ανεπιφύλακτα είναι ο Consonance Cyber 845.. πάρα πολλοί χρήστες λένε τα καλύτερα. Επίσης και ενισχυτές απο την Red Wine... π.χ παρακάτω δείτε το σχόλιο..

"
PaulFolbrecht
Full Member
» Gallery

Re: 938 bass control tweak idea/suggestion...
« Reply #10 on: 1 Oct 2006, 02:14 pm »
I drive them with 28W Consonance Cyber 845 single-ended-triode monoblocks. The bass is taut - it is perfect.They do not go down to the lowest regions with any amplification, as you know, so I do use a Velodyne sub to go flat down to <20Hz.

I have tried many amps, including class AB solid-state, class D, Tripath, push-pull tube, even an 8W 2A3 SET, and the 845s. Though the speakers are very revealing, they do sound surpringly good with about any decent amplification.

The 845 SETs are my favorite with the Red Wine Audio tripath amp a close 2nd.

I bought demo speakers but they have opened up - and the bass has gotten tighter - to such an extent I have doubts as to whether the amps' break-in explains it! In other words I think they may continue to improve well into their life!

I use IsoNodes between the boxes and this one tweak probably makes as much difference as switching amps....

Last edited:
Επίσης παίζει πάρα πολύ καλά και απο χαμηλή ένταση, επίσης καθοριστικό στοιχείο για εμένα.

Αυτό ξαναπές το για όποιον δεν έχει dedicated χώρο και δεν μένει μόνος του. Τι να κάνω ένα σύστημα το οποίο δέρνει αλλά μόνο στα 100+db.
Γιαυτό κάποια στιγμή, με το ανάλογο ηχείο,θα πάρω λάμπες.-

Aντε μπραβο ρε Χρηστο,
το 968 μου ειχε αρεσει πολυ,αλλα τοτε δεν ειχες τα καταλληλα συνοδα για να δειξει τα δοντια του,
το 938 λογικα χωρις να τοχω ακουσει αλλα κρινοντας απ τον μεγαλο αδελφο του πρεπει να ειναι καλο και πιο ευκολο και σε τοποθετηση,
το μεγαλο ψιλομπουμαρε απ οτι θυμαμαι.
Ελπιζω να μεινεις εκει και να μην το σπρωξεις κι αυτο.Αν το σκεφτεις για σπρωξιμο χτυπα ενα π.μ
τα πουλαει κανεις αυτα πια?
νομιζω δεν υπαρχει αντιπροσωπευση στο Ελλαδα.
Αυτα τα αμερικανικα ηχεια στυλ watt & pappy ειναι τα καλυτερα τελικα,αυτο εχω καταλαβει σε ολες τις αμερικανικες μαρκες που βγαινουν

Last edited:
Aντε μπραβο ρε Χρηστο,
το 968 μου ειχε αρεσει πολυ,αλλα τοτε δεν ειχες τα καταλληλα συνοδα για να δειξει τα δοντια του,
το 938 λογικα χωρις να τοχω ακουσει αλλα κρινοντας απ τον μεγαλο αδελφο του πρεπει να ειναι καλο και πιο ευκολο και σε τοποθετηση,
το μεγαλο ψιλομπουμαρε απ οτι θυμαμαι.
Ελπιζω να μεινεις εκει και να μην το σπρωξεις κι αυτο.Αν το σκεφτεις για σπρωξιμο χτυπα ενα π.μ
τα πουλαει κανεις αυτα πια?
νομιζω δεν υπαρχει αντιπροσωπευση στο Ελλαδα.
Αυτα τα αμερικανικα ηχεια στυλ watt & pappy ειναι τα καλυτερα τελικα,αυτο εχω καταλαβει σε ολες τις αμερικανικες μαρκες που βγαινουν
Χαχαχα έλα ρε Θοδωρή, που χάθηκες?? Έδωσες και κάτι που ίσως να το ήθελα αλλα δεν σε πρόλαβα...Τέλοςπάντων....
Το 938 παίζει καλύτερα στον χώρο μου. Διότι διαθέτει την ίδια μεσουψηλή περιοχή, αλλά εκμεταλλεύεται το θεωρητικό πλεονέκτημα του 968 με τα μεταλλικά woofer, το οποίο κατέβαινε 5 κύκλους περισσότερο και μου έκανε την ζημιά..
Ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα έχει κλείσει.

Χαχαχα έλα ρε Θοδωρή, που χάθηκες?? Έδωσες και κάτι που ίσως να το ήθελα αλλα δεν σε πρόλαβα...Τέλοςπάντων....
Το 938 παίζει καλύτερα στον χώρο μου. Διότι διαθέτει την ίδια μεσουψηλή περιοχή, αλλά εκμεταλλεύεται το θεωρητικό πλεονέκτημα του 968 με τα μεταλλικά woofer, το οποίο κατέβαινε 5 κύκλους περισσότερο και μου έκανε την ζημιά..
Ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα έχει κλείσει.

ναι το ΑMR θα ηταν ταμαμ πιστευω αφου σου αρεσει και ο λαμπατερ ηχος

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Αυτό ξαναπές το για όποιον δεν έχει dedicated χώρο και δεν μένει μόνος του. Τι να κάνω ένα σύστημα το οποίο δέρνει αλλά μόνο στα 100+db.
Γιαυτό κάποια στιγμή, με το ανάλογο ηχείο,θα πάρω λάμπες.-

κι εγώ μια από τα ίδια.

Μόνο που τα ηχεία τα έχω, οι λάμπες μου λείπουν!

:bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Να σου πω ενα μυστικο αν μιλας για τα maggies ? :rolleyes:

Δε μιλάω για τα maggies αλλά για τα Chario Millenium II.

Βέβαια, όλα τα μυστικά ευπρόσδεκτα!

Bρε σύ μετά τόσο...δρόμο ,εκατοντάδες σελίδες και δοκιμές επί δοκιμών μας κούφανες.:flipout:

Ο ενισχυτής σου είναι όντως πολύ καλός για τα χρήματά του,αλλά δεν είναι παρά ένας πολύ προσεγμένος ειδικά στην τροφοδοσία τριπάθιος με (-) 20 w και προορισμένος για εύκολα ηχεία σε μικρούς χώρους.Σε κάθε περίπτωση βέβαια,δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ολιγόβατα μεγάλα SET ,που αναφέρθηκαν.

Απο την άλλη μεριά,τα μεγάλα ηχεία που επέστρεψες σ' αυτά και μάλιστα στον μεγάλο χώρο που φαίνεται στις φωτο,μόνο εύκολα και κατάλληλα για τον σοφιστικέ μικρούλη δεν είναι.

Μάλλον σου πήρε τα μυαλά ο διάδοχος!!!:Banane0:

Τέσπα...Ο δρόμος είναι δρόμος...:worshippy:

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

O Michael Fremer δοκιμασε τους Lamm Signature (140.000$ για 32 Βατ) με τα Wilson ΧLF, με την συμφωνη γνωμη του ιδιου του Lamm οσων αφορα το ματσαρισμα.

Νομιζω οτι λεει πολλα..

Παναγιώτη το ριβιού όντως λέει πολλά.
Ειδικά για το Fermer που διακυρήσει σε όλους τους τόνους πως το πιο σημαντικό και ακριβό στοιχείο είναι η αληθοφάνεια.
Και που στην αληθοφάνεια,οι ρεαλιστικές εντάσεις θεωρούνται εκ των ουκ ανευ,δεν νοείται χωρίς αυτές αυτή η έννοια.....
Τελικά το ποσό στην ετικέτα κάμπτει εύκολα πολλές θεωρίες,αυτό είναι το 'πολλά' που εννοώ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Bρε σύ μετά τόσο...δρόμο ,εκατοντάδες σελίδες και δοκιμές επί δοκιμών μας κούφανες.:flipout:

Ο ενισχυτής σου είναι όντως πολύ καλός για τα χρήματά του,αλλά δεν είναι παρά ένας πολύ προσεγμένος ειδικά στην τροφοδοσία τριπάθιος με (-) 20 w και προορισμένος για εύκολα ηχεία σε μικρούς χώρους.Σε κάθε περίπτωση βέβαια,δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ολιγόβατα μεγάλα SET ,που αναφέρθηκαν.

Απο την άλλη μεριά,τα μεγάλα ηχεία που επέστρεψες σ' αυτά και μάλιστα στον μεγάλο χώρο που φαίνεται στις φωτο,μόνο εύκολα και κατάλληλα για τον σοφιστικέ μικρούλη δεν είναι.

Μάλλον σου πήρε τα μυαλά ο διάδοχος!!!:Banane0:

Τέσπα...Ο δρόμος είναι δρόμος...:worshippy:

Καταρχάς σε προσκαλώ σε ακρόαση.

Δεύτερον πριν τον Red Wine είχα τον JJ Tesla 322. Πίστεψε με ο Red Wine παίζει ανέλπιστα καλά για τα λεφτά που τον πέρνεις μτχ...

Αλλά καλά δεν είπα να συγκριθεί με Lamm, αλλά ακόμα και για αυτούς κρατάω ενα πίσω καλάθι για την ¨κοστολόγηση¨τους σε σχέση με την απόδοση.

Μφχ

Ευχαρίστως κάποια στιγμή να έρθω απο κοντά.Νάσαι καλά για την πρόσκληση.
Εχω ήδη ακούσει και τα δυό μηχανήματα αλλά σ' άλλους συνδυασμούς.

Οπως ξέρεις,το κάθε μηχάνημα θέλει πολύ κόπο για σωστό στήσιμο,τα βέλτιστα παραφερνάλια και βέβαια τους κατάλληλους συνδυασμούς,για να αποδώσει ότι μπορεί...Δεν αρκεί να τα έχουμε...

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Οπως ξέρεις,το κάθε μηχάνημα θέλει πολύ κόπο για σωστό στήσιμο,τα βέλτιστα παραφερνάλια και βέβαια τους κατάλληλους συνδυασμούς,για να αποδώσει ότι μπορεί...Δεν αρκεί να τα έχουμε...

Πολυ σωστα.Γι αυτο λεμε πολλες φορες οτι δεν υπαρχουν καλυτερες η χειροτερες μοναδες απο μονες τους στο χαρτι,αλλα υπαρχουν καλυτερα και χειροτερα συστηματα στην πραξη και την ουσια.

παληά περί ορέξεως υπήρχε η κολοκυθόπιτα
τώρα υπάρχουσιν οι γκουρού και αι αυθεντίαι
φίλε να χαίρεσαι κατ αρχάς και κατ αρχήν το παιδάκι σου
και να απολαμβάνεις τις μουσικές σου με την καρδιά και την ψυχή σου
υγ και στο σύστημά μου μία όρτοφον των 150ευρω ταίριαξε καλλίτερα από μία γκραντο των 1500
όπως και οι τσακιρίδηδες παλαιότερα φάγανε λάχανο τον τζάντις
αλλά δεν το έκανα θέμα. γιατί βασικά δέν έχω θέμα.