σήμερα θέλω να κάνω μια αναβάθμιση αγοράζοντας ΕΝΑ μηχάνημα που να είναι cdplayer ,να έχει σκληρό δίσκο ,να ριπάρει με ένα κουμπί ,να συνδέεται με ιντερνετ ραδιόφωνο,να έχει οθόνη, να το ελέγχω με remote ,να μην είναι pc /mac και να κοστίζει 1000 max .Υπάρχει κάτι τέτοιο γιατρέ??ή να τρέξω στο παπά της ενορίας για διάβασμα ψυθιρίζοντας "συγχώρεσε με πάτερ αμάρτησα κάνω κάτι σκέψεις τελευταία για την τεχνολογία"?
Df
Τι να πω... τα έγραψες εσύ!
Οlive O3HD,
999E
Όπως θα διαβάσεις και στα Links... μεταξύ άλλων...
- έχει CD player και καλό φίλτρο θορύβου (μην το υποτιμάμε καθόλου αυτό... δεν συμβαίνει το ίδιο με τους οδηγούς των htpc και laptops)
- αντιγράφει εύκολα CDs στην original μορφή τους στον ενσωματωμένο σκληρό (1500 δισκάκια χωράει...)
- Συνδέεται με ιντερνετικούς σταθμούς
- έχει Οθόνη αφής και τηλεχειρισμό
- δεν είναι pc ή mac :ADFADF1:
- και κοστίζει ένα χιλιάρικο... ακριβώς!
Παρέλειψες ότι είναι αθόρυβο, αναπαράγει και αποθηκεύει στο δίσκο του flac και mp3, βλέπει εξωτερικούς δίσκους, ενώ πρόκειται για μια μια όμορφη και στιβαρή κατασκευή!
Το μεγάλο αρνητικό του είναι ότι δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή έξοδο...
αλλά έχει ενσωματωμένο DAC 24-bit/192khz της Cirrus Logic...
Επίσης έχω την εντύπωση ότι η ανεύρεση των δίσκων με scrolling στην 4άρα οθόνη του δεν θα είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο και αμφιβάλλω αν κάνει playlists...
Τώρα αν έχεις άγχος για τις χροιές και τα ηχοχρώματα μπορεί να μη σου κάνει... και βλέπω δύσκολο να το δοκιμάσεις πριν την αγορά...
+++
Να πω την άποψή μου και για τα minimal συστήματα...
Έχω την εντύπωση ότι κουράζουν εύκολα (τουλάχιστον όσους απο εμάς είμαστε λίγο ιδιότροποι...)
Είναι άλλο πράγμα, κατά καιρούς, να μπορείς να αλλάξεις κάτι από την αλυσίδα αναπαραγωγής του ήχου (πχ τον προενισχυτή ή τον ενισχυτή ή ακόμα περισσότερο την πηγή και το DAC ή τα ηχεία) και άλλο να φεύγουν με τη μία ενισχυτής και ηχεία ή πηγή/DAC/pro... Πέραν του οικονομικού μέρους του θέματος υπάρχει και το ψυχολογικό ότι ξεκινάς από την αρχή... και πολλοί μπορεί να μην το θέλουν κάτι τέτοιο, προτιμώντας να ανανεώνουν το ενδιαφέρον τους πιο τακτικά με μικρότερες αλλαγές.
Ποτέ μη λές ποτέ αλλά πολύ δύσκολα θα απέφευγα τα 4-5 κομμάτια (ολοκληρωμένος ή τελικος/προ - transport - DAC - ηχεία)
επίσης Ηome Cinema και δικάναλος συνδυάζονται μια χαρά στο μέσο ελληνικό σαλόνι και ρακ... με ή χωρίς ενεργά ηχεία... για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία!
:ernaehrung004: