Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Εχτές το βράδυ ήθελα να ακούσω τρία τέσσερα τραγούδια από 4 διαφορετικά cd. Μόλις είχα φτάσει σπίτι από την δουλειά πτώμα και το αποτέλεσμα? Από το σήκω κάτσε δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα.

Ωραίο το παραδοσιακό αλλά η ευκολία του minimal είναι αλλού....

Τώρα ψάχνω να στήσω ένα htpc ειδικά για μουσική στο οποίο να περάσω ta cd μου.

Ετσι όταν θα θέλω να ακούσω διαφορετικά τραγούδια από πολλά albums δεν θα χρειαστεί να σηκώνομαι κάθε τρείς και λίγο.

Εννοείται ότι τα cd-palyers θα παραμείνουν στις θέσεις τους...

Re: Ένα minimal σύστημα

Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Καρατάμε ένα CD player και τα CD μας, το ενώνουμε με το DAC, που είναι και ενωμένο με το PC μας, και αν θέλουμε κάτι καινούργιο σε HD το κατεβάζουμε αντι να το αγοράσουμε σε CD, αν δεν το βρίσκουμε το παίρνουμε σε CD.
Τι μας πειράζει να έχουμε όλα τα φορμα και να ακούμε οτι θέλουμε κάθε φορά.
Ο economides που επισκέφτηκα πρόσφατα, τα έχει όλα και τα αγοράζει σε ότι τα βρίσκει και του αρέσει. Αγοράζει βινύλια Α' κοπης γιατί του αρέσει το original, ακούει SACD, CD, HD, και δεν προβληματίζεται καθόλου από οτι μου φάνηκε. Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας χαρούμε ότι έχουμε και οτι μας βολεύει να ακούμε. Μουσική είναι όλα.

+1!!!!!!

Βεβαια σε αυτη την περίπτωση ξεφευγουμε απο το minimal... πράγμα για το οποίο εγω προσωπικά δεν εχω κανενα πρόβλημα!!!

Apple TV-2+ένα καλό dac+ipad=πιο προσιτή λύση για αυτούς που "δεν θέλουν να μπλέξουν με computers"..... και με δωρεάν airplay.

Γιώργο μπορεις να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτό;
Μπορει το apple tv να συνδεθει με το hiface; Απο οσο κατάλαβα οχι... :(
Με ποιον άλλο τροπο μπορεις να το ελεγξεις εκτος απο το ipad; Αν μπορεις...
Μπορεις να συνδεσεις εξωτερικους σκληρους;

Aν ο φίλος dapost είχε αγοράσει την παθητική έκδοση των ATC αντί της ενεργής και συμπλήρωνε με κορυφαίους προενισχυτές και τελικούς, πιστεύετε πως θα άκουγε καλύτερα; -bye-
Πιθανον.Τουλαχιστον θα ειχε την δυνατοτητα του πειραματισμου και ενδεχομενως της αναβαθμισης

έχω την εντύπωση πως δεν είναι μινιμαλ σύστημα VS παραδοσιακό αλλά
συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ότι μας πλασάρουν ή περιμένουμε και....... περιμένοντας πέρασαν χρόνια ?
δεν παραμυθιάζομαι με τα ψηφιακά και το τελευταίο τέτοιο πράγμα που αγόρασα ήταν το DVD player το 1996(220.000δρχ τότε /€30-40 σήμερα)
κάνοντας απολογισμό έχασα λίγο σε ποιότητα (λέμε τώρα) αλλά κέρδισα ένα σωρό χρήματα μή κάνοντας συνεχώς αναβαθμίσεις στο CD player μου παραμένοντας στο Arcam delta 70,3 του 90'Something επενδύοντας σε cd +λιγότερο σε βινύλια αλλά ακόμη κι έτσι ,πάλι αισθάνομαι "χαμένος"

σήμερα θέλω να κάνω μια αναβάθμιση αγοράζοντας ΕΝΑ μηχάνημα που να είναι cdplayer ,να έχει σκληρό δίσκο ,να ριπάρει με ένα κουμπί ,να συνδέεται με ιντερνετ ραδιόφωνο,να έχει οθόνη, να το ελέγχω με remote ,να μην είναι pc /mac και να κοστίζει €1000 max .Υπάρχει κάτι τέτοιο γιατρέ??ή να τρέξω στο παπά της ενορίας για διάβασμα ψυθιρίζοντας "συγχώρεσε με πάτερ αμάρτησα κάνω κάτι σκέψεις τελευταία για την τεχνολογία"?

Df

Γιώργο μπορεις να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτό;
Μπορει το apple tv να συνδεθει με το hiface; Απο οσο κατάλαβα οχι... :(
Με ποιον άλλο τροπο μπορεις να το ελεγξεις εκτος απο το ipad; Αν μπορεις...
Μπορεις να συνδεσεις εξωτερικους σκληρους;

Με οπτική συνδέεται με το Dac όπως και όλα τα άλλα media players

2nd-generation-apple-tv1.jpg

2nd-generation-apple-tv1.png

Apple_TV_1a-746157.jpg

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Tj5BVJe4WjM

Μα τι λέτε καλε! Παντρεύονται και κσλοπαντρεύονται!
Με παπά και με κουμπάρο κλπ, κλπ. Αρκεί να εξυπηρετούν οι υπάρχουσες συνδέσεις. Δείτε ένα ωραίο παράδειγμα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1129186&postcount=93

Τo home cinema που παρουσιάζεις κάθε άλλο παρά σύστημα αξιώσεων είναι. Πέραν του ότι δεν είναι μίνιμαλ με κάθε ηχείο να θέλει και ρεύμα. Το γεγονός ότι είναι ενεργά δεν λέει κάτι. Ένας receiver (που ούτως ή άλλως απαιτείται) μπορεί κάλιστα να οδηγήσει παρόμοιας απόδοσης παθητικά ηχεία.

Τα φτηνά μόνιτορ δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για χτίσιμο home cinema αξιώσεων. Βέβαια home cinema με home cinema έχει διαφορά. Αν εννοείς σε 10τ.μ. με μια τηλεορασίτσα και την απόσταση θέασης στα 2 μέτρα, ok. Αλλά και πάλι ισχύουν οι ενστάσεις μου στην προηγούμενη παράγραφο.

σήμερα θέλω να κάνω μια αναβάθμιση αγοράζοντας ΕΝΑ μηχάνημα που να είναι cdplayer ,να έχει σκληρό δίσκο ,να ριπάρει με ένα κουμπί ,να συνδέεται με ιντερνετ ραδιόφωνο,να έχει οθόνη, να το ελέγχω με remote ,να μην είναι pc /mac και να κοστίζει 1000 max .Υπάρχει κάτι τέτοιο γιατρέ??ή να τρέξω στο παπά της ενορίας για διάβασμα ψυθιρίζοντας "συγχώρεσε με πάτερ αμάρτησα κάνω κάτι σκέψεις τελευταία για την τεχνολογία"?

Df

Τι να πω... τα έγραψες εσύ!

Οlive O3HD, 999E

Όπως θα διαβάσεις και στα Links... μεταξύ άλλων...
- έχει CD player και καλό φίλτρο θορύβου (μην το υποτιμάμε καθόλου αυτό... δεν συμβαίνει το ίδιο με τους οδηγούς των htpc και laptops)
- αντιγράφει εύκολα CDs στην original μορφή τους στον ενσωματωμένο σκληρό (1500 δισκάκια χωράει...)
- Συνδέεται με ιντερνετικούς σταθμούς
- έχει Οθόνη αφής και τηλεχειρισμό
- δεν είναι pc ή mac :ADFADF1:
- και κοστίζει ένα χιλιάρικο... ακριβώς!

Παρέλειψες ότι είναι αθόρυβο, αναπαράγει και αποθηκεύει στο δίσκο του flac και mp3, βλέπει εξωτερικούς δίσκους, ενώ πρόκειται για μια μια όμορφη και στιβαρή κατασκευή!

Το μεγάλο αρνητικό του είναι ότι δυστυχώς δεν έχει ψηφιακή έξοδο...
αλλά έχει ενσωματωμένο DAC 24-bit/192khz της Cirrus Logic...
Επίσης έχω την εντύπωση ότι η ανεύρεση των δίσκων με scrolling στην 4άρα οθόνη του δεν θα είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο και αμφιβάλλω αν κάνει playlists...

Τώρα αν έχεις άγχος για τις χροιές και τα ηχοχρώματα μπορεί να μη σου κάνει... και βλέπω δύσκολο να το δοκιμάσεις πριν την αγορά...

+++
Να πω την άποψή μου και για τα minimal συστήματα...
Έχω την εντύπωση ότι κουράζουν εύκολα (τουλάχιστον όσους απο εμάς είμαστε λίγο ιδιότροποι...)

Είναι άλλο πράγμα, κατά καιρούς, να μπορείς να αλλάξεις κάτι από την αλυσίδα αναπαραγωγής του ήχου (πχ τον προενισχυτή ή τον ενισχυτή ή ακόμα περισσότερο την πηγή και το DAC ή τα ηχεία) και άλλο να φεύγουν με τη μία ενισχυτής και ηχεία ή πηγή/DAC/pro... Πέραν του οικονομικού μέρους του θέματος υπάρχει και το ψυχολογικό ότι ξεκινάς από την αρχή... και πολλοί μπορεί να μην το θέλουν κάτι τέτοιο, προτιμώντας να ανανεώνουν το ενδιαφέρον τους πιο τακτικά με μικρότερες αλλαγές.

Ποτέ μη λές ποτέ αλλά πολύ δύσκολα θα απέφευγα τα 4-5 κομμάτια (ολοκληρωμένος ή τελικος/προ - transport - DAC - ηχεία)

επίσης Ηome Cinema και δικάναλος συνδυάζονται μια χαρά στο μέσο ελληνικό σαλόνι και ρακ... με ή χωρίς ενεργά ηχεία... για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία!

:ernaehrung004:

Last edited:
Να πω την άποψή μου και για τα minimal συστήματα...
Έχω την εντύπωση ότι κουράζουν εύκολα (τουλάχιστον όσους απο εμάς είμαστε λίγο ιδιότροποι...)
Είναι άλλο πράγμα, κατά καιρούς, να μπορείς να αλλάξεις κάτι από την αλυσίδα αναπαραγωγής του ήχου (πχ τον προενισχυτή ή τον ενισχυτή ή ακόμα περισσότερο την πηγή και το DAC ή τα ηχεία) και άλλο να φεύγουν με τη μία ενισχυτής και ηχεία ή πηγή/DAC/pro...

Υπάρχουν κορυφαία dac (πχ metric halo uln8) που με fir προσομοιάζουν ότι ήχο θες (NOS λυχνιά, τρανζίστορ τάξης Α, ΑΒ κ.λ.π), και μπορείς να "αλλάζεις σύστημα" κάθε μέρα!! Μην υποτιμάς τα minimal συστήματα...

Δεν τα υποτιμάω καθόλου... εφόσον είναι ταιριασμένα από τον κατασκευαστή, που όσο νά 'ναι κάτι περισσότερο γνωρίζει από εμένα, θα παίζουν και σωστότερα από αυτά που θα ταιριάξω εγώ τρέχοντας από εδώ και από εκεί, κάνοντας ακροάσεις σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά μηχανήματα...

Η υλοποιήσεις όμως που αναφέρεις είτε κοστίζουν ένα τσουβάλι λεφτά είτε ξεπερνιούνται χρόνο με το χρόνο (αφού η μόδα των DAC καλά κρατεί και οι κατασκευαστές επενδύουν σε αναβαθμίσεις τους...)

Ακόμα όμως και έτσι να είναι όπως το λές... με τα ηχεία και τους ενισχυτές τι γίνεται αν είναι "πακεταρισμένα"...

Mια λύση σαν της Meridian για παράδειγμα πόσο καιρό θα την κρατήσεις στο σπίτι σου???

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα minimal είναι για λίγους και κυρίως για όσους κάνουν focus στο περιεχόμενο και όχι στο περιτύλιγμα, δλδ. στη μουσική και όχι στα μηχανήματα... (ΙΜΟ πάντα... και εντελώς υποκειμενική άποψη)

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα minimal είναι για λίγους και κυρίως για όσους κάνουν focus στο περιεχόμενο και όχι στο περιτύλιγμα, δλδ. στη μουσική και όχι στα μηχανήματα... (ΙΜΟ πάντα... και εντελώς υποκειμενική άποψη)

Exactly my point....
Δεν χρειάζονται 50 παραφερνάλια για να νομίζεις πως ακούς σωστά μουσική..., με 2-3 σωστά μηχανήματα είσαι top...όπως ο φίλος μας με τα atc100Active έχω την αίσθηση...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

... με το χρώμα των λαμπάτων σχεδιάσεων και τις ολότελα διαφορετικές φυσιογνωμίες των λυχνιών. Σχεδιάσεις που, οι περισσότερες, μας οδηγούν σε αστείες, ως επι το πλείστον, λύσεις, ευαίσθητων κατ' ανάγκην ηχείων, που παίζουν όπως θέλουν (δηλ. όπως μπορούν)...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72236&page=3

Το να γενικεύουμε Μιχάλη δεν είναι κρίση, είναι αφορισμός και απλά δεν είναι σοβαρός. ....

Χμμμμμ

Re: Απάντηση: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Η υλοποιήσεις όμως που αναφέρεις είτε κοστίζουν ένα τσουβάλι λεφτά είτε ξεπερνιούνται χρόνο με το χρόνο (αφού η μόδα των DAC καλά κρατεί και οι κατασκευαστές επενδύουν σε αναβαθμίσεις τους...)

"Παραδοσιακο" ειναι πλεον κι αυτο ε ; :flipout:

Για ποιό απ' όλα λες? Για τα DACs, την εξέλιξή τους, το τσουβάλι με τα λεφτά ή κάτι άλλο? (Είμαι και λίγο στούρνος...:D )

Πάντως και τα τρία παραπάνω, είναι πλέον παράδοση!

Re: Απάντηση: Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Για ποιό απ' όλα λες? Για τα DACs, την εξέλιξή τους, το τσουβάλι με τα λεφτά ή κάτι άλλο? (Είμαι και λίγο στούρνος...:D )

Πάντως και τα τρία παραπάνω, είναι πλέον παράδοση!
Ολα :smile: