Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα
Αγαπητέ tzo,
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την ευκολία του να διατηρείς όλη σου την δισκοθήκη σε ηλεκτρονική μορφή και να εκμεταλλεύεσαι τις ευκολίες που σου παρέχουν οι σημερινές τεχνολογίες.
Άλλωστε και εγώ έχω ασπαστεί αυτή την φιλοσοφία των σημερινών συστημάτων PC --> Dac --> Ολοκληρωμένος --> Ηχεία και στο παρελθόν είχα εξετάσει την minimal έκδοση PC --> Pre-DAC --> Ενεργό Ηχείο.
ΑΛΛΑ
Για κάποιους, η τελετουργία που υπήρχε στο παρελθόν κατά την ακρόαση της μουσικής ήταν κομμάτι της τελικής απόλαυσης.
Το να καθαρίσεις το βινύλιο πριν το βάλεις στο πλατό, να ψάξεις να βρεις το κομμάτι που θέλεις ψάχνοντας το κενό στο δίσκο (πράγμα σπάνιο γιατί συνήθως ακούγαμε όλη την πλευρά μονοκούκι), να τοποθετήσεις το βραχίονα απαλά (μην ξεχάσεις να κλείσεις το Volume) και να κλείσει το καπάκι πριν κάτσεις στο καναπέ.
Μετά θα πάρεις στα χέρια σου το τεράστιο εξώφυλλο του δίσκου με τα πολυσέλιδα ένθετα με κείμενα και φωτογραφίες των καλλιτεχνών (πως αλλιώς θα ξέραμε την φάτσα του Robert Plant ή του Ritchie Blackmore ή του Eric Clapton) των εισαγόμενων δίσκων που τρέχαμε και χρυσοπληρώναμε στα Pop Eleven, Music Corner και παρόμοιους Ναούς γιατί οι ελληνικοί ήταν ένα χαρτόνι μόνο και η εγγραφή για αγρίους.
Και άραζες πίσω στο καναπέ (και όχι σκυφτός στο laptop) και απολάμβανες την ανόθευτη μουσική χωρίς πολλά ψηφιακά και άλλα μαγικά φίλτρα παρά μόνο κάποια ποτενσιόμετρα και αυτά φτιαγμένα από τεχνικό τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις φορές, μέλος του group ή ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
Και όταν άκουγες Pink Floyd και το The Great Gig in the Sky με την θεϊκή φωνή της Clare Torry και ξαφνικά πεταγόταν κανένα κρίτς και μετά από λίγο κανένα κρατς, έριχνες κανένα μπινελίκι και συνέχιζες.
ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ :afro: :music-smiley-006:
Για πρώτη φορά στην ιστορία μπορείς από την άνεση του καναπέ σου να περιηγείσαι τα εξώφυλλα της άυλης δισκοθήκης σου, να επιλέγεις τη μουσική σου, κι όλα αυτά σε έναν συμμαζεμένο χώρο που να μη θυμίζει studio ή δισκάδικο.
Αφού το βλέπεις έμπρακτα στο εν λόγω σύστημα και ακόμη μιλάς για θεωρίες συνομοσίας εταιριών, απλά παραμένεις σε άρνηση.
Τάδε έφη
tzo
Και εγώ σήμερα έχω όλη την δισκοθήκη μου σε ηλεκτρονική μορφή (2ΤΒ γεμάτα) τα cd και τα βινύλια έχουν μπει σε κουτιά και έχουν πάει στο πατάρι. Και "γουγλάρω" για να βρω εξώφυλλα & ένθετα δίσκων (τα οποία συνήθως αποθηκεύω μαζί με τα CD)
ΑΛΛΑ δεν μπορώ να αρνηθώ σε κάποιον να χαίρεται τον «παραδοσιακό» τρόπο ακρόασης της μουσικής και να τον αναγκάσω να ασπασθεί τον σημερινό.
......................................................................
<κενος χώρος> (*)
......................................................................
(*) Δεν προσυπέγραψα το μήνυμα μου :2thumb22sup:
PS Πουρόγεροι χαιφιντελάδες ενωθείτε :grandpa: