Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

Re: Ένα minimal σύστημα

Φιλε Dapost θα σου προτεινα να δοκιμασεις στο συστημα σου να δοκιμασεις μερικους σοβαρους προενισχυτες πριν ασχοληθεις με οτιδηποτε αλλο....

Μονο τοτε θα καταλαβεις οτι αυτο που ακους αυτη τη στιγμη δεν εχει καμια σχεση με τις πραγματικες δυνατοτητες του συστηματος σου...

Φιλε Dapost θα σου προτεινα να δοκιμασεις στο συστημα σου να δοκιμασεις μερικους σοβαρους προενισχυτες πριν ασχοληθεις με οτιδηποτε αλλο....

Μονο τοτε θα καταλαβεις οτι αυτο που ακους αυτη τη στιγμη δεν εχει καμια σχεση με τις πραγματικες δυνατοτητες του συστηματος σου...

Ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει και να έχει την γνώμη του, αφού όμως εξασφαλίσει τις σωστές προυποθέσεις και συνθήκες ώστε οι συγκρίσεις που κάνει να είναι αξιόπιστες.
Η φυσιογνωμία ενός οποιουδήποτε προενισχυτή δεν σημαίνει οτι δίνει καλύτερη απόδοση, απλά βάζει, στην καλύτερη περίπτωση, τη δική του πινελιά. Όταν πληρώνεις ένα σπουδαίο αναλογικό εξόδου που οδηγεί ΣΩΣΤΑ, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε όχι μόνο να πληρώσεις αλλά και να "λούζεσαι" το οποιοδήποτε ακόμη κύκλωμα όσο καλό κι αν είναι.
Δεν οδηγούν όλα τα στάδια εξόδου, ούτε όλοι οι παθητικοί καλά τελικούς.
Εξ αυτού και τα συμπεράσματά σου.

Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

πρώτα δώσαμε (λέμε τώρα) τα πικ-απ μας ,μετά τα cd-player μας ,μετά τα DVD μας ,μετά δεν προλάβαμε να αλλάξουμε forma (SACD ,DVD-audio Blue-ray etc)και τώρα πάρτε ότι αγοράσατε μέχρι τώρα (cd -vinyl-tapes e.t.c) κάψτε τα στην πυρά χορέψτε κι ένα χορό γύρω της να ευχαριστήσουμε τον θεό της τεχνολογίας που μας έφερε τον νέο βασιλιά και φυσικά περιμένετε τον καινούριο (βασιλιά βεβαίως)
"ο βασιλιάς πέθανε ζήτω ο βασιλιάς"

δεν καταλαβαίνω γιατί η διασκέδαση μου πρέπει να περνάει οπωσδήποτε μέσα από PC /MAC κ.λ.π.

ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων στον φίλο που άνοιξε το thread με το όντως φοβερό minimal συστημα

DF

Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

δεν καταλαβαίνω γιατί η διασκέδαση μου πρέπει να περνάει οπωσδήποτε μέσα από PC /MAC κ.λ.π.
DF

Για την καλύτερη αναλογία κόστους/απόδοσης πρωτίστως, αν δεν σε ενδιαφέρουν η απείρως μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και το απείρως πιο συμμαζεμένο στήσιμο (hardware+software) στον χώρο σου.

Το σύστημα που παρουσιάζεται εδώ τα αποδεικνύουν αυτά.

_tzo_ ( Αλήθεια, Bart και DF, γιατί προσυπογράφετε το κάθε μήνυμά σας; )

Last edited:

Για την καλύτερη αναλογία κόστους/απόδοσης πρωτίστως, αν δεν σε ενδιαφέρουν η απείρως μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και το απείρως πιο συμμαζεμένο στήσιμο (hardware+software) στον χώρο σου.

Το σύστημα που παρουσιάζεται εδώ τα αποδεικνύουν αυτά.

μπα δεν νομίζω
απλά οι εν λόγω εταιρείες μυρίστηκαν ζεστό χρήμα και μπήκαν στο παιχνίδι της οικιακής διασκέδασης δεν 'Κοπηκαν" να μου κάνουν την ζωή πιο εύκολη,να πουλήσουν θέλουν

DF

Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

μπα δεν νομίζω
απλά οι εν λόγω εταιρείες μυρίστηκαν ζεστό χρήμα και μπήκαν στο παιχνίδι της οικιακής διασκέδασης δεν 'Κοπηκαν" να μου κάνουν την ζωή πιο εύκολη,να πουλήσουν θέλουν
DF

Ε, και; Πάντα οι εταιρίες θέλουν να πουλάνε είτε είναι πικάπ, είτε cd-player, είτε ράφια για να βάζεις τα cd/βινύλιά σου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μπορείς από την άνεση του καναπέ σου να περιηγείσαι τα εξώφυλλα της άυλης δισκοθήκης σου, να επιλέγεις τη μουσική σου, κι όλα αυτά σε έναν συμμαζεμένο χώρο που να μη θυμίζει studio ή δισκάδικο.

Αφού το βλέπεις έμπρακτα στο εν λόγω σύστημα και ακόμη μιλάς για θεωρίες συνομοσίας εταιριών, απλά παραμένεις σε άρνηση.

Τάδε έφη

tzo

δεν διαφωνούμε για την λειτουργικότητα του πράγματος ,απλά αισθάνομαι αδικημένος (ίσως και εξαπατημένος) που παρακολουθώ τόσα χρόνια την τεχνολογία με τόση επένδυση (συσκευές και δισκάκια παντός τύπου)
γιατί να συνεχίσω?

προτιμώ να έχω το δωμάτιο Studio όπως λες και να κοιτάω τις εξελίξεις χωρίς να συμμετέχω συνεχίζοντας να αγοράζω δισκάκια (έστω και δεύτερο χέρι) χωρίς να πρέπει κι εγώ να "κλέβω" κατεβάζοντας αρχεία και σφυρίζοντας αδιάφορα, διότι μην μου πείτε ότι όλα τα αρχεία έχουν αγοραστεί κανονικά

ίσως η δική μας η γενιά λειτουργεί αλλιώς

επαναλαμβάνω ότι δεν διαφωνούμε απλά λέω το "πόνο" μου

DF

Πισω στα minimal συστηματα, αυτο που ακουσα με τα ATC SCM25A Pro στην περασμενη εκθεση, μαζι με ενα weiss (αγνωστων λοιπων στοιχειων), ηταν το κατι αλλο.
Αν δεν ημουν δειλος, θα το σκεφτομουν πολυ θετικα, αλλα εκτος απο δειλος ειμαι και himecinemaδακιας, και δεν ξερω πως μπορει να παντρευονται ενεργα, με dac, με AV κλπ, κλπ.

Ευχομαι ο κυριος Θεμης να μην δινει για κατοικον δοκιμες :D

Είναι φανερό ότι το προκείμενο minimal σύστημα υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο.
Γι' αυτό και το αυξημένο ενδιαφέρον και οι αντιδράσεις των μελών.

Προκύπτουν λοιπόν δύο "σχολές":
-Η παραδοσιακή -ας την πούμε έτσι- με τα υλικά μέσα (CD, SACD, DVD-A, κλπ), τους σοβαρούς προενισχυτές, τους μεγάλους τελικούς κ.ό.κ. και
-Η μοντέρνα -ας την πούμε κι' αυτήν έτσι,- που στηρίζει τα πάντα στον υπολογιστή και προχωράει σε "ενεργές" μινιμαλιστικές λύσεις.​
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι μας είμαστε ψυχολογικά συνδεμένοι με τα αντικείμενα του πόθου μας και με τις συνήθειες που έχουμε αποκτήσει στην πορεία του χρόνου. Τίποτε μεμπτό σ' αυτό. Αποτελεί προσωπική επιλογή, απολύτως σεβαστή.

Δύο είναι τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης:
Υλικά ή άϋλα μέσα αναπαραγωγής:
Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάποιοι θέλουν να κρατάνε στα χέρια τους, ακόμα και να μυρίζουν το εξώφυλλο των δίσκων. Από την άλλη μεριά η ευελιξία και οι δυνατότητες του υπολογιστή είναι απίστευτες. Όμως προαπαιτεί κάποια εξοικείωση με τους υπολογιστές. Και δεν είναι για όλους. Θα μπορούσε π.χ. ένα παιδάκι 5-6 ετών, ή ο ηλικιωμένος παπούς (άσχετος με την τεχνολογία) να περιηγηθούν στη μουσική βιβλιοθήκη και ν' ακούσουν με την ίδια ευκολία που τοποθετούν στη συρταριέρα το αγαπημένο τους CD; Πιστεύω πως η μάχη Υλικά ή άϋλα μέσα αναπαραγωγής καταλήγει σε ισοπαλία.

Συμβατικό ή "ενεργό" σύστημα;
Aν ο φίλος dapost είχε αγοράσει την παθητική έκδοση των ATC αντί της ενεργής και συμπλήρωνε με κορυφαίους προενισχυτές και τελικούς, πιστεύετε πως θα άκουγε καλύτερα; -bye-

δεν διαφωνούμε για την λειτουργικότητα του πράγματος ,απλά αισθάνομαι αδικημένος (ίσως και εξαπατημένος) που παρακολουθώ τόσα χρόνια την τεχνολογία με τόση επένδυση (συσκευές και δισκάκια παντός τύπου)
γιατί να συνεχίσω?
προτιμώ να έχω το δωμάτιο Studio όπως λες και να κοιτάω τις εξελίξεις χωρίς να συμμετέχω συνεχίζοντας να αγοράζω δισκάκια (έστω και δεύτερο χέρι) χωρίς να πρέπει κι εγώ να "κλέβω" κατεβάζοντας αρχεία και σφυρίζοντας αδιάφορα, διότι μην μου πείτε ότι όλα τα αρχεία έχουν αγοραστεί κανονικά
ίσως η δική μας η γενιά λειτουργεί αλλιώς
επαναλαμβάνω ότι δεν διαφωνούμε απλά λέω το "πόνο" μου
DF

Δεν εξυπακούεται ότι άυλο = παράνομο κατέβασμα. Είναι εύκολο να αφορίζουμε δαίμονες. Με την ίδια λογική και τα δισκάκια μπορεί να είναι παράνομες εγγραφές/αντιγραφές.

Τα αγορασμένα cd τους πολλοί προτιμούν να τα ριπάρουν και να τα παίζουν από server, μαζί με τα αγορασμένα τους άυλα high resolution flac.

Η ποιότητα, η λειτουργικότητα και η εμφάνιση του μίνιμαλ συστήματος του dapost πιστεύω είναι στοιχεία που μιλάνε από μόνα τους, σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο.

Ούτε ο dapost εξαπατήθηκε που έχει συλλογή από cd's. Απλά αποφάσισε να τη χαίρεται περισσότερο και με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και ποιότητα, ριπάροντάς και περνώντας την μέσα από το Weiss Dac202.

... ειμαι και himecinemaδακιας, και δεν ξερω πως μπορει να παντρευονται ενεργα, με dac, με AV κλπ, κλπ.

Δεν παντρεύονται. Συμβιώνουν απλά στον ίδιο χώρο, διατηρώντας την ανεξαρτησία τους.

Κι εγώ τον συνδυασμό Logitech Touch+Weiss Dac202+Purity εντελώς ξεχωριστό από το home cinema τα έχω.

Δεν παντρεύονται. Συμβιώνουν απλά στον ίδιο χώρο, διατηρώντας την ανεξαρτησία τους.

Κι εγώ τον συνδυασμό Logitech Touch+Weiss Dac202+Purity εντελώς ξεχωριστό από το home cinema τα έχω.

Σε αυτη την περιπτωση ομως δεν μπορουμε να το λεμε minimal ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

Αγαπητέ tzo,
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την ευκολία του να διατηρείς όλη σου την δισκοθήκη σε ηλεκτρονική μορφή και να εκμεταλλεύεσαι τις ευκολίες που σου παρέχουν οι σημερινές τεχνολογίες.

Άλλωστε και εγώ έχω ασπαστεί αυτή την φιλοσοφία των σημερινών συστημάτων PC --> Dac --> Ολοκληρωμένος --> Ηχεία και στο παρελθόν είχα εξετάσει την minimal έκδοση PC --> Pre-DAC --> Ενεργό Ηχείο.

ΑΛΛΑ

Για κάποιους, η τελετουργία που υπήρχε στο παρελθόν κατά την ακρόαση της μουσικής ήταν κομμάτι της τελικής απόλαυσης.

Το να καθαρίσεις το βινύλιο πριν το βάλεις στο πλατό, να ψάξεις να βρεις το κομμάτι που θέλεις ψάχνοντας το κενό στο δίσκο (πράγμα σπάνιο γιατί συνήθως ακούγαμε όλη την πλευρά μονοκούκι), να τοποθετήσεις το βραχίονα απαλά (μην ξεχάσεις να κλείσεις το Volume) και να κλείσει το καπάκι πριν κάτσεις στο καναπέ.

Μετά θα πάρεις στα χέρια σου το τεράστιο εξώφυλλο του δίσκου με τα πολυσέλιδα ένθετα με κείμενα και φωτογραφίες των καλλιτεχνών (πως αλλιώς θα ξέραμε την φάτσα του Robert Plant ή του Ritchie Blackmore ή του Eric Clapton) των εισαγόμενων δίσκων που τρέχαμε και χρυσοπληρώναμε στα Pop Eleven, Music Corner και παρόμοιους Ναούς γιατί οι ελληνικοί ήταν ένα χαρτόνι μόνο και η εγγραφή για αγρίους.

Και άραζες πίσω στο καναπέ (και όχι σκυφτός στο laptop) και απολάμβανες την ανόθευτη μουσική χωρίς πολλά ψηφιακά και άλλα μαγικά φίλτρα παρά μόνο κάποια ποτενσιόμετρα και αυτά φτιαγμένα από τεχνικό τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις φορές, μέλος του group ή ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Και όταν άκουγες Pink Floyd και το The Great Gig in the Sky με την θεϊκή φωνή της Clare Torry και ξαφνικά πεταγόταν κανένα κρίτς και μετά από λίγο κανένα κρατς, έριχνες κανένα μπινελίκι και συνέχιζες.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ :afro: :music-smiley-006:

Για πρώτη φορά στην ιστορία μπορείς από την άνεση του καναπέ σου να περιηγείσαι τα εξώφυλλα της άυλης δισκοθήκης σου, να επιλέγεις τη μουσική σου, κι όλα αυτά σε έναν συμμαζεμένο χώρο που να μη θυμίζει studio ή δισκάδικο.

Αφού το βλέπεις έμπρακτα στο εν λόγω σύστημα και ακόμη μιλάς για θεωρίες συνομοσίας εταιριών, απλά παραμένεις σε άρνηση.

Τάδε έφη

tzo

Και εγώ σήμερα έχω όλη την δισκοθήκη μου σε ηλεκτρονική μορφή (2ΤΒ γεμάτα) τα cd και τα βινύλια έχουν μπει σε κουτιά και έχουν πάει στο πατάρι. Και "γουγλάρω" για να βρω εξώφυλλα & ένθετα δίσκων (τα οποία συνήθως αποθηκεύω μαζί με τα CD)

ΑΛΛΑ δεν μπορώ να αρνηθώ σε κάποιον να χαίρεται τον «παραδοσιακό» τρόπο ακρόασης της μουσικής και να τον αναγκάσω να ασπασθεί τον σημερινό.

......................................................................

<κενος χώρος> (*)

......................................................................
(*) Δεν προσυπέγραψα το μήνυμα μου :2thumb22sup:

PS Πουρόγεροι χαιφιντελάδες ενωθείτε :grandpa:

το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να ριπαρισθούν συλλογές άνω των 2.000 cds ... εγώ έχω περίπου 3.000 ... χρειάζομαι (με τους ρυθμούς της καθημερινότητος) περίπου 3 ζωές ..... απορώ βρε παίδες που βρίσκετε τον χρόνο... μπράβο πάντως ....

Απάντηση: Re: Ένα minimal σύστημα

το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να ριπαρισθούν συλλογές άνω των 2.000 cds ... εγώ έχω περίπου 3.000 ... χρειάζομαι (με τους ρυθμούς της καθημερινότητος) περίπου 3 ζωές ..... απορώ βρε παίδες που βρίσκετε τον χρόνο... μπράβο πάντως ....

μόνο αυτό?τα βινύλια που θέλουν να τα αντιγράψεις και σε αληθινό χρόνο?
θα προτείνω στις δισκογραφικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις εταιρείες υπολογιστών για να τους επιστρέψω όλη την δισκοθήκη μου και σε αντάλαγμα να μου τα "περάσουν" σε σκληρό δίσκο και άυλη μορφή
να γλυτώσει ο πλανήτης από την ρύπανση (τόση σαβούρα) και να μου κάνουν την ζωή ευκολότερη

λέτε να δεχθούν?

DF ....αντε πάλι

Εγω είχα σημαντικά μικρότερη συλλογή. Αν είχα τόσο μεγάλη δε θα είχα την υπομονή να την περάσω στον υπολογιστή.

Last edited:

Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Καρατάμε ένα CD player και τα CD μας, το ενώνουμε με το DAC, που είναι και ενωμένο με το PC μας, και αν θέλουμε κάτι καινούργιο σε HD το κατεβάζουμε αντι να το αγοράσουμε σε CD, αν δεν το βρίσκουμε το παίρνουμε σε CD.
Τι μας πειράζει να έχουμε όλα τα φορμα και να ακούμε οτι θέλουμε κάθε φορά.
Ο economides που επισκέφτηκα πρόσφατα, τα έχει όλα και τα αγοράζει σε ότι τα βρίσκει και του αρέσει. Αγοράζει βινύλια Α' κοπης γιατί του αρέσει το original, ακούει SACD, CD, HD, και δεν προβληματίζεται καθόλου από οτι μου φάνηκε. Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας χαρούμε ότι έχουμε και οτι μας βολεύει να ακούμε. Μουσική είναι όλα.

Πισω στα minimal συστηματα, αυτο που ακουσα με τα ATC SCM25A Pro στην περασμενη εκθεση, μαζι με ενα weiss (αγνωστων λοιπων στοιχειων), ηταν το κατι αλλο.
Αν δεν ημουν δειλος, θα το σκεφτομουν πολυ θετικα, αλλα εκτος απο δειλος ειμαι και himecinemaδακιας, και δεν ξερω πως μπορει να παντρευονται ενεργα, με dac, με AV κλπ, κλπ.

Ευχομαι ο κυριος Θεμης να μην δινει για κατοικον δοκιμες :D

Μα τι λέτε καλε! Παντρεύονται και κσλοπαντρεύονται!
Με παπά και με κουμπάρο κλπ, κλπ. Αρκεί να εξυπηρετούν οι υπάρχουσες συνδέσεις. Δείτε ένα ωραίο παράδειγμα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1129186&postcount=93

Και όσοι έχετε όρεξη αξίζει να δείτε αυτό:
http://athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=32401

Last edited by a moderator: