Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Στην τελευταία έκδοση του Η1, το λαμπάκι είναι αναμμένο όταν γράφει και αναβοσβήνει όταν κλιπάρει.

Ακριβώς.

Και όταν δεν γράφει και είναι σε αναμονή, ανάβει (αναβοσβήνει).
Οπότε δεν χρειάζεται να παρατηρείς αυστηρά τις ενδείξεις στάθμης.

ΥΓ: μη πάρεις ZOOM, μη πάρεις TASCAM, πάρε κασετόφωνο :Banane0:

Χαζη ερωτηση, αλλα θα την κανω.
Ποιο ειναι το input led ρε παιδια????

Αυτό έψαχνα κι εγώ, γι αυτό δε έγραψα κάτι πιο συγκεκριμένο.

Βρήκα και αυτό: here is some more..when you adjust the levels on this machine you have to watch the mic input led's.(one for the built-in mics/and 2 for the external inputs...
Από εδώ: http://reviews.cnet.com/voice-recorders/zoom-h4n/4852-11314_7-33483153-2.html

Απλά ακόμα δεν έχω καταλάβει ΠΟΙΑ είναι αυτά τα input LED's! :bigcry:

Κάνουν τα απλούστατα πράγματα δυσκολα.
Το peak είναι κατι που ΔΕΝ ελέγχεται με κατι που είναι αναμενο και την κρισιμη στιγμή αναβοσβήνει.
Πρέπει να ειναι κατι σβηστο και να ανάβει.
Και στην ψηφιακή ηχογράφηση το κλιπ ακούγεται. Δεν ειναι μπομπινα.
Το τασκαμ έχει ξεχωριστό peak και παλι σου ξεφεύγει.

Χαζη ερωτηση, αλλα θα την κανω.
Ποιο ειναι το input led ρε παιδια????

Απ το manual.

Select INPUT [MIC] or INPUT [1] [2] and the corresponding button lights up.
Whether you select the INPUT [1] or INPUT [2] button, they will both respond the same
Both buttons light up after the selection. (Once lighted the buttons do not respond)
Any other settings about input sources like [REC LEVEL, should be made to the lighted target.
* When the presently selected input clips its button will blink.

Γμν οικονομία του κερατά.
Ντουμπλαρουν τα κουμπάκια και τα λεντ με δεκα λειτουργίες για να μην ξέρεις ποτέ τι δείχνουν. ...

Μαστα...αρα ειναι τα 3 ακριανα κουμπια, που αναλογα με την εισοδο που εχεις επιλεξει αναβουν.
Νασαστε καλα ρε παιδια που βοηθατε!!

Ακριβώς.

Και όταν δεν γράφει και είναι σε αναμονή, ανάβει (αναβοσβήνει).
Οπότε δεν χρειάζεται να παρατηρείς αυστηρά τις ενδείξεις στάθμης.

ΥΓ: μη πάρεις ZOOM, μη πάρεις TASCAM, πάρε κασετόφωνο :Banane0:

Έλα ..πάρε....πάρεεεε.... Marantz CP430. 3 Heads,Dolby B,dbx,Vu-meters,Bias...κλπ.
https://www.google.com/search?q=mar...sM-Wv7Qb3ooGoCQ&ved=0CCsQsAQ&biw=1280&bih=708

Μαστα...αρα ειναι τα 3 ακριανα κουμπια, που αναλογα με την εισοδο που εχεις επιλεξει αναβουν.
Νασαστε καλα ρε παιδια που βοηθατε!!
Συνονόματε,
Τα λεντάκια που αναβοσβήνουν σαν τρελλά αν υπάρχει κλιπάρισμα μπορεί να είναι και πολύ χρήσιμα, όταν έχεις τοποθετήσει τον εγγραφέα σε βάση, τον ελέγχεις με τηλεχειρισμό και παρακολουθείς από μακριά. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είναι σχετικά. Ανάλογα με τις συνθήκες και τη χρήση.

Για το υλικό δεν ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο.

Πάντως μαζί με το τροφοδοτικό η διαφορά στην τιμή ανάμεσα σε Tascam και Zoom φτάνει μόνο 20-25 ευρώ.
Οπότε αποφασίζεις... :hmmmm:

Από τα μουσικά δείγματα διαπίστωσα μια υπεροχή του Tascam με τα ενσωματωμένα μικρόφωνα, που είναι λιγότερο λαμπρά από τα αντίστοιχα του Zoom. Με τα εξωτερικά μικρόφωνα οι διαφορές είναι μικρότερες.
To Tascam είναι πολύ καλύτερο, αναρωτιέμαι γιατί δεν το άκουσε κανείς από μεγάλα ηχεία για να διαπιστώσει την σωστή έκταση των χαμηλών συχνοτήτων. Το Ζοομ ίσως φουσκώνει κάπως τις χαμηλές συχνότητες για να ακούγεται κάπως καλύτερα από μικρά ηχεία ή από ακουστικά που δεν έχουν χαμηλό.
Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και μπορεί να μην ακούω εγώ καλά, ή να ακούω από ένα σύστημα που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο με το Τascam.

Last edited:
Πραγματι ειμαι σε μεγαλο διλημμα ποιο απο τα δυο να αγορασω.
Ο ΙΚ τα ακουσε απο καλα ηχεια (εγω οχι) και η γνωμη του ειναι Tascam.
Aλλοι φιλοι λενε zoom.
Οποτε τελικα ο ηχος ειναι κατα καποιο τροπο λυμενος,γιατι εχει να κανει με προτιμησεις και σε τι setup θα ακουστει.
Με λιγα λογια οτι και να παρω, καλο θα ειναι.
Επισης το θεμα με το λαμπακι για το κλιπαρισμα ειναι και αυτο οκ,γιατι τελικα και το zoom το εχει.

Το μονο προβλημα ειναι οτι το zoom για να γραψει απο εξοδο line θελει Attenuator (δυστυχως ΔΕΝ εχει εισοδο line για συσκευες παρα μονο για μικροφωνα και οργανα,δηλ ΔΕΝ μπορεις να συνδεσεις πανω του πχ μια κονσολα ή ενα μικτη).
Οποτε παμε για αλλο ενα 80 για την αγορα δυο απο δαυτα πχ:
https://www.google.gr/search?q=atte...%2Fa15as-inline-switchable-attenuator;354;400

Απο την αλλη το tascam δεν ειναι διαθεσημο και δεν εχει και τα συνοδευτικα που εχει το zoom.

Oυτε ξερω τι να κανω!!!

Εχετε καμμια ιδεα για το ...προβληματικο φιλο σας???:Banane0:

το ίδιο που λες για τη Line το έχει και το 07 ΙΙ
συνοδευτικά τί εννοείς? (τη γάτα?)

Εχει αντιανεμικο,τροφοδοτικο,κατι σαν βασουλα, 2 γιγα sd και σκληρη θηκη.

γάτα χρειάζεται μόνο αν ηχογραφείς στον Ψηλορείτη
τροφοδοτικό ΔΕΝ χρειάζεται (τουλάχιστον στο τάσκαμ)
βασούλα? γιατί? αφού έχει υποδοχή φωτ μηχανής. Πάει σε οποιοδήποτε φτηνό αξεσουάρ φωτογραφικό.
2 γίγα κοστίζει 5 ευρώ?
θήκη? θα την χρησιμοποιείς ποτέ? εγώ έβαλα μια που ταίριαζε και μετά από τον πρώτο μήνα το κουβαλάω στην τσέπη μου μαζί με τα κλειδιά.

θέλω να σου πω.....
μάλλον κοσκινίζεις....

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Μοοοοονο....τσε βαλε!!!!

Όποιος έχει καεί απ' την E-MU,κοσκινίζει και ξανακοσκινίζει!:flipout:

:drummer::drummer::drummer:
Ναι κυριοι.....οσο και αν σας φαινεται απιστευτο βρηκα ακρη με τον ....εαυτο μου:Banane0:

Παω αυριο πρωι, να παρω το Tascam.
Τελικα, μεγαλο (ψυχολογικο) ρολο επαιξε η απορια του καταστηματαρχη ......αν σου παθει τιποτις το zoom που θα απευθυνθεις οεοοοοοο!!.....(.κατι, που δεν ειχα λαβει καθολου υποψην μου)

Χιλια ευχαριστω σε ολους σας για την σημαντικη σας βοηθεια ,την υπομονη σας να διαβαζετε τον πονο μου και τον κοπο σας να ακουτε τα δειγματα που παρεθετα.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Μιχάλη συνονόματε,
Θα σε τσιγκλησω λίγο και θα τα χαλάσεις με τον εαυτό σου! :rolleyes:

Έχουμε και λέμε:
Που βρήκες ότι το Zoom δεν έχει κανονικές εισόδους Line; Έχει και παραέχει, ακριβώς ίδιες όπως και το Tascam. Τις βλέπουμε στη φωτογραφία.

zoom_h4n.jpg

Οι είσοδοι που βλέπουμε στο κάτω μέρος είναι Combo. Δηλαδή μπορούν να δεχτούν είτε καλώδιο κανονικού εξωτερικού μικροφώνου (με βύσμα XLR), είτε καλώδιο καρφί Balanced (TRS), για να πάρουν σήμα από κονσόλα π.χ., είτε και Unbalanced (TS), για να πάρουν σήμα από προενισχυτή, ή και κάποιο όργανο π.χ. κιθάρα. (Είναι δηλαδή και Hi-Z).

Για τον attenuator μάλλον τα μπέρδεψες. Η είσοδος Line δε χρειάζεται attenuator. Δίνει όμως attenuator σαν αξεσσουάρ, για να συνδέσουμε την έξοδο (Line Out) του εγγραφέα με την είσοδο μικροφώνου μίας κάμερας, αν τύχει να θέλουμε να τα συνδυάσουμε.

Το κερασάκι στην τούρτα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν USB interface με υπολογιστή και να ηχογραφήσουμε απ' ευθείας με το κατάλληλο πρόγραμμα.

Επίσης πληθώρα άλλων χαρακτηριστικών που το κάνουν πολύτιμο εργαλείο. Π.χ. τη δυνατότητα να αρχίσει να γράφει αυτόματα μόλις η ένταση του ήχου ξεπεράσει κάποια στάθμη που εμείς θα ορίσουμε. Επίσης τη δυνατότητα να γράφει συνέχεια σε μία προσωρινή μνήμη 2 δευτερολέπτων, ώστε να μη χάσουμε κάποια εγγραφή από καθυστέρηση, ή λάθος χειρισμό.

Στον ήχο είναι σχεδόν ίδια με το Tascam. Στις δυνατότητες όμως και στον εξοπλισμό και τ' αξεσσουάρ που τα συνοδεύει το Zoom είναι πολύ ανώτερο.

Όπως σου είχα πει κι' από κοντά αρχικά έκλινα προς το Tascam, τώρα αφού διάβασα τα χαρακτηριστικά του και κατέβασα και το manual είμαι με το Zoom.

Τα χαρακτηριστικά του βρίσκονται εδώ:

Ένα μόνο μ'ενοχλεί: Ότι με τα ενσωματωμένα μικρόφωνα του μπορεί να γράψει μόνο σε διάταξη XY με κλειστή γωνία, ενώ το Tascam γράφει και με ανοιχτή (παραλλαγή ORTF).
Αλλά κι' αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εάν κάποιος έχει και θέλει να χρησιμοποιήσει δικά του εξωτερικά μικρόφωνα.

Έχω ήδη πάρει το Tascam. Αν όμως έκανα αγορά σήμερα θα κατευθυνόμουν προς το Zoom. :cool: