Ηχος & Εικόνα 2008

τα Focal που εχεις ειναι πολυ καλα ηχεια (826v αν βλεπω καλα στη φωτο..). τα ειχα ακουσει και ημουν ετοιμος να τα παρω. ετσι περιμενα και τα μεγαλα τους να μου αρεσουν. δεν μου αρεσαν ομως και απλως ρωταω και αλλεσ αποψεις για να δω μηπως ειμαι κουφος. αλλα και κουφος να ειμαι εαν δεν μου αρεσουν τελος.... πιστευω ομως οτι στο συγκεκριμενο περιπτερο κατι ειχε παει πολυ στραβα. ελπιζω να το φτιαξουν στην επομενη εκθεση...

τα Focal που εχεις ειναι πολυ καλα ηχεια (826v αν βλεπω καλα στη φωτο..). τα ειχα ακουσει και ημουν ετοιμος να τα παρω. ετσι περιμενα και τα μεγαλα τους να μου αρεσουν. δεν μου αρεσαν ομως και απλως ρωταω και αλλεσ αποψεις για να δω μηπως ειμαι κουφος. αλλα και κουφος να ειμαι εαν δεν μου αρεσουν τελος.... πιστευω ομως οτι στο συγκεκριμενο περιπτερο κατι ειχε παει πολυ στραβα. ελπιζω να το φτιαξουν στην επομενη εκθεση...

Τα 816v είναι και είμαι καταευχαριστημένος με τον ήχο τους. Τόσο, που όταν πήγα στην έκθεση απομυθοποίησα τα πάντα όσα λέγονται γύρω από το Hi-End, τα πανάκριβα ηχεία, τα ακριβά ενισχυτηκά, τα καλώδια που το πάχος τους ήταν όσο ο κεντρικός αγωγός που μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια από την ΔΕΗ και όλα τα σχετικά.

Ναι τα ακριβά ηχεία παίζουν ποιό δυνατά και σε πολλά το μπάσο τους σε χτυπάει στο στομάχι. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά το θέμα είναι σε ένα σαλόνι 25-30 τετραγωνικών στις περισσότερες περιπτώσεις σε μια πολυκατοικεία, ή σε μια γειτωνιά, τι ακριβώς ακούς, τι αξίζει να πληρώσεις και τι είναι φυσικός ήχος.

Συμφωνώ σε όλα όσα λες.

Last edited:
Απάντηση: Hi-END Show 2008 - 26/10/2008 @ Μαρούσι

Πιστεύω ότι η οικονομική κρίση ΑΡΧΙΣΕ να κτυπάει την Ελλάδα. Οι εταιρείες (μεγάλες και μικρές) αρχίζουν να κάνουν οικονομία ακόμη και στις διαφημιστικές εκστρατείες τους εκθέσεις προβολές κλπ) γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο.....
Εγώ πχ θέλω να αγοράσω μια πολύ μεγάλη τηλεόραση μα....τα λίγα ευρώ που έχω τα αφήνω για πολύ αργότερα (1-2 χρόνια) ελπίζοντας μέχρι τότε να ανακάμψει η οικονομία.....
Δεν αγοράζω ΤΙΠΟΤΑ.
Έτσι με αυτό το σκεπτικό και οι εταιρίες κάνουν οικονομία και για αυτό την χθεσινή έκθεση ήταν μια σκέτη απογοίτευση.....
Σαφώς το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν πολύ ακριβό σε σχέση με αυτά που πρόσφερε και με αυτήν την ύφεση που δυστυχώς ζούμε.
Δεν ξέρω τι θα δούμε στο Μεταξουργείο μεθαύριο αλλά εγώ έχω πολλές επιφυλάξεις......
Τουλάχιστον δεν θα πληρώσουμε το .....εισιτήριο με τις προσκλήσεις που έχουμε!!!!!!!!!!!!!!

Re: Hi-END Show 2008 - 26/10/2008 @ Μαρούσι

Να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Η συζήτηση περί οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγάλη και βασικά από εμάς τους καταναλωτές εξαρτάται πόσο μεγάλες θα είναι οι διαστάσεις της.

Σκέψου μόνο, ότι ΑΝ σταματήσουμε όλοι να ψωνίζουμε, οι εταιρείες δεν θα έχουν πωλήσεις, άρα θα μειώσουν την παραγωγή τους, άρα θα απολύσουν κόσμο, πολλές θα κλείσουν οριστικά, αυτοί που θα μείνουν στον δρόμο δεν θα έχουν λεφτά να κινηθούν, το χρήμα θα σταματήσει να κινήτε και θα χάσει την αξία του, η αγορά θα σταματήσει να λειτουργεί και θα πάμε κατά διαόλου. Αν συνεχίσουμε την ζωή μας όπως πριν, μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά πράγματα. Από εμένα, εσένα και όλους μας εξαρτάται τι μπορούμε να γλυτώσουμε και τι θα πάθουμε.

Το ότι έκλεισαν μία-δύο μεγάλες εταιρείες στην Αμερική, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Απλά κάποιοι που ήταν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγιναν "φτωχότεροι". Και?? Κάθε μέρα κλείνουν εταιρείες και κάθε μέρα ανοίγουν καινούριες. Η αντίδραση του κόσμου από τον σάλο που δημιουργήθηκε (από τα ΜΜΕ) είναι η καταστροφή της οικονομίας.

Σκέψου. Ο κόσμος που αντιδράει όπως εσύ που δεν αγοράζεις την τηλεόραση που θα αγόραζες, σταμάτησε να αγοράζει αυτοκίνητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Έτσι, Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες μην μπορόντας να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που έφταχναν, έκλεισαν εργοστάσια και μείωσαν παραγωγές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλιά. Και μην μου πεις ότι τα λεφτά που πήραμε αυτό τον μήνα ήταν λιγότερα από αυτά που πήραμε πριν 2-3 μήνες. Όχι. Οι αγορές σου όμως μειώθηκαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πανικού και όχι της οικονομικής κρίσης. Έχεις τα λεφτά, αλλά δεν τα ξοδεύεις, πράγμα που θα έκανες πριν από 2-3 μήνες. Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στην κατανάλωση. Αν σταματήσει η κατανάλωση, θα γωνατίσουν τα πάντα. Αν το καταλάβουμε αυτό τότε θα την γλυτώσουμε.

Πήγαινε λοιπόν να αγοράσεις την τηλεώραση που θέλεις, να την βάλεις στο σαλόνι σου να την ευχαριστηθείς και κάθε φορά που θα την ανοίγεις και θα την χαίρεσαι, να σκέφτεσαι ότι έκανες κάτι καλό στην παγκόσμια οικονομία και στην οικονομία της Ελλάδας. Και το λέω πολύ σοβαρά αυτό.

Φιλικά -bye-

Εγω θα ήθελα να ξέρω πάντως ποιός είναι ο μάγκας που μαζεύει τις καλές μετοχές από την αγορά αυτή την εποχή. Ρώτησα κάτι φίλους χθές που είναι σε χρηματιστηριακές και σε τράπεζες και μου είπαν ότι δεν φαίνεται πουθενά.

Να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Η συζήτηση περί οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγάλη και βασικά από εμάς τους καταναλωτές εξαρτάται πόσο μεγάλες θα είναι οι διαστάσεις της.

Σκέψου μόνο, ότι ΑΝ σταματήσουμε όλοι να ψωνίζουμε, οι εταιρείες δεν θα έχουν πωλήσεις, άρα θα μειώσουν την παραγωγή τους, άρα θα απολύσουν κόσμο, πολλές θα κλείσουν οριστικά, αυτοί που θα μείνουν στον δρόμο δεν θα έχουν λεφτά να κινηθούν, το χρήμα θα σταματήσει να κινήτε και θα χάσει την αξία του, η αγορά θα σταματήσει να λειτουργεί και θα πάμε κατά διαόλου. Αν συνεχίσουμε την ζωή μας όπως πριν, μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά πράγματα. Από εμένα, εσένα και όλους μας εξαρτάται τι μπορούμε να γλυτώσουμε και τι θα πάθουμε.

Το ότι έκλεισαν μία-δύο μεγάλες εταιρείες στην Αμερική, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Απλά κάποιοι που ήταν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγιναν "φτωχότεροι". Και?? Κάθε μέρα κλείνουν εταιρείες και κάθε μέρα ανοίγουν καινούριες. Η αντίδραση του κόσμου από τον σάλο που δημιουργήθηκε (από τα ΜΜΕ) είναι η καταστροφή της οικονομίας.

Σκέψου. Ο κόσμος που αντιδράει όπως εσύ που δεν αγοράζεις την τηλεόραση που θα αγόραζες, σταμάτησε να αγοράζει αυτοκίνητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Έτσι, Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες μην μπορόντας να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που έφταχναν, έκλεισαν εργοστάσια και μείωσαν παραγωγές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλιά. Και μην μου πεις ότι τα λεφτά που πήραμε αυτό τον μήνα ήταν λιγότερα από αυτά που πήραμε πριν 2-3 μήνες. Όχι. Οι αγορές σου όμως μειώθηκαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πανικού και όχι της οικονομικής κρίσης. Έχεις τα λεφτά, αλλά δεν τα ξοδεύεις, πράγμα που θα έκανες πριν από 2-3 μήνες. Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στην κατανάλωση. Αν σταματήσει η κατανάλωση, θα γωνατίσουν τα πάντα. Αν το καταλάβουμε αυτό τότε θα την γλυτώσουμε.

Πήγαινε λοιπόν να αγοράσεις την τηλεώραση που θέλεις, να την βάλεις στο σαλόνι σου να την ευχαριστηθείς και κάθε φορά που θα την ανοίγεις και θα την χαίρεσαι, να σκέφτεσαι ότι έκανες κάτι καλό στην παγκόσμια οικονομία και στην οικονομία της Ελλάδας. Και το λέω πολύ σοβαρά αυτό.

Φιλικά -bye-

Πολυ σωστος!

Μεταφορικα, συμπληρωνω αυτο που ελεγε παλιοτερα ο σεισμολογος Τσελέντης:

"Δεν σκοτωνει ο σεισμος, αλλα σκοτωνει ο πανικος"

Το χρημα ειναι για να κινειται.

Φιλικά -bye-

Σωστός George!
Ετσι ακριβώς είναι!Αν σταματήσουμε να αγοράζουμε μόνο και μόνο από
πανικό την κάτσαμε όλοι!
Κάποια στιγμή θα γίνει ο κύκλος και δεν θα έχουμε και εμείς δουλειά!

τ.... πιστευω ομως οτι στο συγκεκριμενο περιπτερο κατι ειχε παει πολυ στραβα. ελπιζω να το φτιαξουν στην επομενη εκθεση...

Τώρα γιατί εμένα με κράτησε πάνω από μιάμισυ ώρα καθηλωμένο
να απολαμβάνω κάθε τι που έπαιζε χωρίς να με κουράσει και με
έντονη την αίσθηση του live.....άβυσσος το αυτί του ανθρώπου!:flipout:

Re: Απάντηση: Hi-END Show 2008 - 26/10/2008 @ Μαρούσι

Πιστεύω ότι η οικονομική κρίση ΑΡΧΙΣΕ να κτυπάει την Ελλάδα. Οι εταιρείες (μεγάλες και μικρές) αρχίζουν να κάνουν οικονομία ακόμη και στις διαφημιστικές εκστρατείες τους εκθέσεις προβολές κλπ) γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο.....

Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης η διαφημιστικές δαπάνες αυξάνονται
ακριβώς επειδή το μέλλον είναι αβέβαιο.

Αγαπητέ "Ge0rge".... όντως η συζήτηση περί οικονομικής κρίσεως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι ΔΕΝ είμαι δημόσιος υπάλληλος να έχω στάνταρτ μισθό αλλά ένας μικρό επαγγελματίας που προσπαθεί.... Σαφώς εδώ και λίγο καιρό (να μην πω πολύ) έχουμε (έχω) γίνει φτωχότεροι. Δεν το κρύβω ότι αρχίζω να "ζορίζομαι" και ευτυχώς δεν χρωστάω πουθενά... Όμως όταν υπάρχει παγκόσμια κρίση όταν το χρηματιστήριο έχει πάει 1700!!!!!! μεγάλες μετοχές έχουν πάρει σε εξευτελιστικά νούμερα, όταν κλείνουν μεγάλα εργοστάσια εδώ στην Ελλάδα και μάλιστα πολύ πρόσφατα και έχω 2 απολυόμενους στο "σόι" μου, όταν εγώ πριν από 2-3 χρόνια ενώ ήμουν σχεδόν άνετος (δεν μιλάμε πριν 5-6 χρόνια που δεν "λογάριαζα" τα χρήματα) τώρα ζορίζομαι και κάνω οικονομία στα πάντα.....Θα προβώ στην αγορά μιας μεγάλης (50"+ ) τηλεόρασης;;;;; όταν οι παγκόσμιες αγορές και τα διεθνή χρηματιστήρια κλείνουν στα μέσα της συνεδριάσεως για να περιορίσουν το τεράστιο πέσιμο των μετοχών, εγώ θα είμαι μέσα στη τρελή χαρά;;;;;;;;;;
Σαφώς θα προνοήσω το αύριο. ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΜΑΙ, αλλά ο Θεός μας έδωσε και μυαλό να σκεφτόμαστε!!!!!
Δεν θα πολιτικοποιήσουμε το θέμα γιατί ούτε σε 800 χρόνια δεν τελειώνουμε την συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι πλέων πρέπει να μάθουμε στην οικονομία και στον προγραμματισμό.
Σαφώς θέλω να πάρω ένα καλό και μεγάλο λαπτορ (που πολύ αργότερα θα χρειαστώ την συμβουλή σας) μα τώρα λέω (όπως λένε πάρα πολλοί) "άστο για αύριο".....´
Δυστυχώς είμαστε σε ύφεση και οφείλουμε να είμαστε πλέων προσεκτικοί στις κινήσεις μας ....
Αυτό το ίδιο κάνουν και οι εταιρίες και κάνουν περικοπές στις διαφημίσεις τους και για αυτό παρουσίασε αυτό το χάλι η έκθεση.......
Άμα έχεις 2 άτομα απολυόμενα στο σόι σου και έβλεπες να γίνεσαι φτωχότερος να αγόραζες μεγάλη τηλεόραση;;;;;;
Δεν είμαι ούτε κανένας πολιτικός να παίρνω τις μίζες κλπ, αλλά ούτε και βιομήχανος με σπίτια στην Εκάλη, Κηφισιά κλπ...
Πάντα φιλικά κάνω την συζήτηση......

Τώρα γιατί εμένα με κράτησε πάνω από μιάμισυ ώρα καθηλωμένο
να απολαμβάνω κάθε τι που έπαιζε χωρίς να με κουράσει και με
έντονη την αίσθηση του live.....άβυσσος το αυτί του ανθρώπου!:flipout:

και σε αλλους αρεσε αποτι εμαθα. γουστα ειναι αυτα, συζηταμε, μαθαινουμε, ακουμε, μαθαινουμε να ακουμε κλπ κλπ κλπ

Αγαπητέ "Ge0rge".... όντως η συζήτηση περί οικονομικής κρίσεως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι ΔΕΝ είμαι δημόσιος υπάλληλος να έχω στάνταρτ μισθό αλλά ένας μικρό επαγγελματίας που προσπαθεί.... Σαφώς εδώ και λίγο καιρό (να μην πω πολύ) έχουμε (έχω) γίνει φτωχότεροι. Δεν το κρύβω ότι αρχίζω να "ζορίζομαι" και ευτυχώς δεν χρωστάω πουθενά... Όμως όταν υπάρχει παγκόσμια κρίση όταν το χρηματιστήριο έχει πάει 1700!!!!!! μεγάλες μετοχές έχουν πάρει σε εξευτελιστικά νούμερα, όταν κλείνουν μεγάλα εργοστάσια εδώ στην Ελλάδα και μάλιστα πολύ πρόσφατα και έχω 2 απολυόμενους στο "σόι" μου, όταν εγώ πριν από 2-3 χρόνια ενώ ήμουν σχεδόν άνετος (δεν μιλάμε πριν 5-6 χρόνια που δεν "λογάριαζα" τα χρήματα) τώρα ζορίζομαι και κάνω οικονομία στα πάντα.....Θα προβώ στην αγορά μιας μεγάλης (50"+ ) τηλεόρασης;;;;; όταν οι παγκόσμιες αγορές και τα διεθνή χρηματιστήρια κλείνουν στα μέσα της συνεδριάσεως για να περιορίσουν το τεράστιο πέσιμο των μετοχών, εγώ θα είμαι μέσα στη τρελή χαρά;;;;;;;;;;
Σαφώς θα προνοήσω το αύριο. ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΜΑΙ, αλλά ο Θεός μας έδωσε και μυαλό να σκεφτόμαστε!!!!!
Δεν θα πολιτικοποιήσουμε το θέμα γιατί ούτε σε 800 χρόνια δεν τελειώνουμε την συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι πλέων πρέπει να μάθουμε στην οικονομία και στον προγραμματισμό.
Σαφώς θέλω να πάρω ένα καλό και μεγάλο λαπτορ (που πολύ αργότερα θα χρειαστώ την συμβουλή σας) μα τώρα λέω (όπως λένε πάρα πολλοί) "άστο για αύριο".....´
Δυστυχώς είμαστε σε ύφεση και οφείλουμε να είμαστε πλέων προσεκτικοί στις κινήσεις μας ....
Αυτό το ίδιο κάνουν και οι εταιρίες και κάνουν περικοπές στις διαφημίσεις τους και για αυτό παρουσίασε αυτό το χάλι η έκθεση.......
Άμα έχεις 2 άτομα απολυόμενα στο σόι σου και έβλεπες να γίνεσαι φτωχότερος να αγόραζες μεγάλη τηλεόραση;;;;;;
Δεν είμαι ούτε κανένας πολιτικός να παίρνω τις μίζες κλπ, αλλά ούτε και βιομήχανος με σπίτια στην Εκάλη, Κηφισιά κλπ...
Πάντα φιλικά κάνω την συζήτηση......

Αυτό που είπα είναι ότι η τηλεώραση που σκέφτεσαι να πάρεις δεν έχει σχέση με το χρηματιστήριο που πέφτει, ούτε με τις 2 Αμερικάνικες εταιρείες που έκλεισαν, ούτε με το αν έκλεισαν κι άλλες στην Ελλάδα, που κάθε μέρα κλείνουν και πάντα έκλειναν και άνοιγαν. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανεγκέφαλο αυτό. Το ότι έκλεισαν κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα, μπορεί να έκλεισαν γιατί ούτως ή άλλως θα έκλειναν ή γιατί κάποιοι πανικοβλήθηκαν και κράτησαν τα λεφτά τους και δεν αγόραζαν τα προϊόντα τους ή γιατί τα επιτόκια δανισμού των τραπεζών προς τις επιχειρίσεις αυξήθηκαν και δεν είχαν να πληρώσουν ή γιατί ο ιδιοκτήτης έφαγε τα λεφτά του δεν πλήρωσε το δάνειο ή για οτιδήποτε άλλο λόγο.

Το ότι υπάρχουν και άλλα δεδομένα στην εξίσωση την δική σου για την αγορά της τηλεόρασης, όπως το ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και η δουλιά σου είναι μειωμένη τα τελευταία 2 χρόνια για παράδειγμα, είναι κάτι διαφορετικό και σαφέτατα θα πράξεις όπως νομίζεις, σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Όμως το να αναφέρεις τα χρηματιστήρια και να λες ότι έπεσε το χρηματιστήριο άρα δεν θα αγοράσω τηλεώραση 50' ή είμαι δυστυχισμένος επιδή ο κος Λαμόγιο δεν βγάζει πλέον τα κέρατά του από το χρηματιστήριο, είναι λάθος κατά την γνώμη μου. Το Χρηματιστήριο ανεβαίνει και ακτεβαίνει. Η παγκόσμια οικονομία ιστορικά και οι επιμέρους οικονομίες των κρατών είναι σαν ένα ημιτονοηδές διάγραμμα (ας το πούμε έτσι χονδροηδώς). Ανεβαίνει, κάνει ένα πικ και ξαναπέφτει. Και μετά ξανανεβαίνει. Έτσι ήταν πάντα.

Εγω αν είχα λεφτά πάντως και μπορούσα να ρισκάρω εύκολα ένα ποσό (δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος με στάνταρ μισθό, ούτε βιομήχανος, ούτε μιζαδόρος), θα αγόραζα μετοχές της Εθνικής, η οποία σιγά μην έκλεινε ποτέ και η οποία αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση γύρω στα 6δις στο χρηματιστήριο και τα κτήριά της που λέει ο λόγος αξίζουν περισσότερα και έχει χάσει 50-60% από την αρχή του χρόνου. Αυτή η μετοχή θα πάρει τα πάνω της σε 2-3 χρόνια το πολύ και θα γυρίσει σε φυσιολογικά επίπεδα και πιστεύω ότι όποιος την έχει θα βγάλει τα κέρατά του.

Αν δεν συμφωνείς δεν πειράζει, δεν θέλω να σε πείσω, αλλά ούτε θέλω να πείσεις εσύ εμένα. Κρατάμε ο καθ' ένας την γνώμη του και το αφήνουμε εδώ γιατί έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα της έκθεσης του ήχου.

Φιλικά

Γιώργος-bye-

Εγω αν είχα λεφτά πάντως και μπορούσα να ρισκάρω εύκολα ένα ποσό (δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος με στάνταρ μισθό, ούτε βιομήχανος, ούτε μιζαδόρος), θα αγόραζα μετοχές της Εθνικής, η οποία σιγά μην έκλεινε ποτέ και η οποία αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση γύρω στα 6δις στο χρηματιστήριο και τα κτήριά της που λέει ο λόγος αξίζουν περισσότερα και έχει χάσει 50-60% από την αρχή του χρόνου. Αυτή η μετοχή θα πάρει τα πάνω της σε 2-3 χρόνια το πολύ και θα γυρίσει σε φυσιολογικά επίπεδα και πιστεύω ότι όποιος την έχει θα βγάλει τα κέρατά του.

Αν και εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα...θα συμφωνησω μαζι σου.Ειναι πολυ καλη περιπτωση για καποιον που εχει ρευστο και καθεται, να αγορασει "βαρια χαρτια" οπως της Εθνικης που ανεφερες και μετα να περιμενει το τελος της κρισης.

Βραχυπροθεσμα μπορει να χασει,αλλα αν κανει υπομονη 2,3...5 χρονια ειναι 99,9% σιγουρο οτι θα πετυχει εξωπραγματικη αποδοση

και σε αλλους αρεσε αποτι εμαθα. γουστα ειναι αυτα, συζηταμε, μαθαινουμε, ακουμε, μαθαινουμε να ακουμε κλπ κλπ κλπ

Ωραία ήταν τα Focal, ξεκούραστα και τα κομμάτια που έβαζαν ήταν προσεκτικά επιλεγμένα κατά την γνώμη μου για να δίνουν την αίσθηση του live. θέλω να πιστεύω όμως ότι μπορούν να τα πάνε και καλύτερα όσον αφορά κυρίως την φυσικότητα του ήχου.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η καμπύνα φαινόταν να μην έχει σχεδόν καμία συμμετοχή στο αποτέλεσμα. Αυτό μάλον οφείλετε στο ότι έχουν πολύ μεγάλο βάρος, πολύ στιβαρή καμπύνα, αλλά ίσως σε αυτό να οφείλετε και το γεγονός ότι ο ήχος τους δεν ήταν τόσο φυσικός όσον αφορά τα διαφορετικά όργανα πάντα όχι τις φωνές. Οι φωνές ήταν εξαιρετικές και διαυγέστατες. Και το λέω αυτό, γιατί μεγάλο ποσοστό του ήχου ενός οργάνου βγαίνει μέσα από την καμπύνα του και αυτό το ακούς όταν έχεις μπροστά σου μια κιθάρα για παράδειγμα. Ο ήχος του ξύλου είναι χαρακτηριστικός. Από την άλλη θα μου πείτε ότι αυτός ο ήχος καταγράφεται και αναπαράγετε από το μεγάφωνο, αλλά από την άλλη τί ποσοστό του ξύλου πιάνουν στην εγγραφή και πόσο πρέπει να συμμετέχει η καμπύνα για να συμπληρώσει το κενό.

Και είναι και το άλλο. Τα Focal που είδαμε έχουν bass reflex στην βάση του ηχείου, το οποίο ούτε που ακούγονταν. Η καμπύνα θα έπρεπε να ακούγονταν μέσω του bass reflex και να δίνει "όγκο" στο ηχείο και τον ήχο, λόγο του ότι είναι τοποθετημένη στην βάση του ηχείου. Και λέω τώρα εγω ότι από την στιγμή που δεν ακούγονταν καθόλου, πρέπει να είχαν κάνει μεγάλες πατεντιές στον ήχο. Πρέπει να είχαν κόψει αρκετά πράγματα τα οποία επιρέασαν πολύ αρνητικά το όλο σύνολο.

Κάτι άσχετο.... Ένα συνεχές βουητό το ακούγατε? Γινόταν αντιλιπτό όταν τελείωνε ένα κομμάτι και χαμήλωνε σιγά-σιγά η μουσική. Τι ήταν αυτό? Το πικάπ που λειτουργούσε συνέχεια μήπως?

Αν και εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα...θα συμφωνησω μαζι σου.Ειναι πολυ καλη περιπτωση για καποιον που εχει ρευστο και καθεται, να αγορασει "βαρια χαρτια" οπως της Εθνικης που ανεφερες και μετα να περιμενει το τελος της κρισης.

Βραχυπροθεσμα μπορει να χασει,αλλα αν κανει υπομονη 2,3...5 χρονια ειναι 99,9% σιγουρο οτι θα πετυχει εξωπραγματικη αποδοση

Off Topic αλλά να μην λέτε ότι θέλετε και κυρίως να μην παίρνετε άλλους στο λαιμό σας.
Η Εθνική Τράπεζα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στη Τουρκία...
Δεν είναι κοροΐδα οι ξένοι που τη πούλαγαν όσο όσο και έχανε 16% όταν όλες οι άλλες Τράπεζες έχαναν κάτω από 10%.

Off topic συνεχεια

Αν διαβασεις προσεκτικα το ποστ μου,γραφω " βαρια χαρτια οπως της Εθνικης", δηλαδη δεν προτεινω σε καποιον να αγορασει Εθνικη,ας βρει αυτος τι θα αγορασει, απλα να αποφυγει μικρες/ευαισθητες/φουσκες μετοχες που μπορει αυριο-μεθαυριο να μην υπαρχουν.

Επισης,
1.Η εικονα του ΧΑΑ δεν λεει παντα την αληθεια και ενιοτε δεν συμβαδιζει με την εικονα της αγορας(μεχρι προτινος βρισκοταν στις 5000 μοναδες για καποιο ανεξηγητο λογο...)
2.Αντιμετωπιζουμε μια μεγαλη οικονομικη κριση και ουδεις γνωριζει ποτε και πως αυτη θα τελειωσει.Τωρα αν καποιος αποφασιζει για τα χρηματα του σε τοσο δυσκολους καιρους, με βαση τη συμβουλη/προτροπη καποιου μεταξυ καλωδιων και ενισχυτικων...συγγνωμη, αλλα ειναι αξιος της μοιρας του.

Τελειωνοντας,αν καποιος θελει να ρισκαρει ενα μερος απο τα κεφαλαια του,ας ριξει μια ματια και στο ΧΑΑ.Μπορει στο μελλον να εκπλαγει ευχαριστα

ΥΓ ας μην το συνεχισουμε εδω,αρκετα χαλασαμε το thread

Off topic συνεχεια

Τελειωνοντας,αν καποιος θελει να ρισκαρει ενα μερος απο τα κεφαλαια του,ας ριξει μια ματια και στο ΧΑΑ.Μπορει στο μελλον να εκπλαγει ευχαριστα

Διαφωνώ κάθετα και σε αυτό.
Μακρυά από το ΧΑΑ για ένα τουλάχιστον εξάμηνο μέχρι να φανεί που πραγματικά πηγαίνει η Αμερικάνικη οικονομία.
Καλύτερα να τα φάς στο ΗiEnd παρά να στα φάνε τα λαμόγια του ΧΑΑ :grandpa:

Off Topic αλλά να μην λέτε ότι θέλετε και κυρίως να μην παίρνετε άλλους στο λαιμό σας.
Η Εθνική Τράπεζα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στη Τουρκία...
Δεν είναι κοροΐδα οι ξένοι που τη πούλαγαν όσο όσο και έχανε 16% όταν όλες οι άλλες Τράπεζες έχαναν κάτω από 10%.

Συγνώμη αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που θα διαβάσει "αγοράστε Εθνική" σε thread του AVclub που αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση Hi-end ήχου και θα πάει να καταθέσει τα λεφτά του στο χρηματιστήριο?

Πες μου ποιός είναι αυτός, να του προτείνω να επενδύσει σε ένα καινούριο σπίτι που έχω βάλει στο μάτι :flipout:

Είπαμε το forum μας είναι το καλύτερο, αλλά όχι κι έτσι.

Παίζονται διάφορα και ενίοτε χοντρά παιχνίδια στο χρηματηστήριο γενικότερα και ειδικότερα σε τέτοιες περιόδους. Έχει βγει βρώμα ότι οι ξένοι τραβάνε τα λεφτά τους από το χρηματηστίριο γιατί τα χρειάζονται και πουλάνε όσο όσο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει κανένα ξένο κεφάλαιο. Να μην σου πω που το διάβασα γιατί δεν έχει σημασία, απλά να σου πω ότι είναι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες. Θα μου πείς ότι μπορεί να το έγραψαν για να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο, αλλά είχαν γράψει και άλλα 300 για να τον πανικοβάλλουν.

Εκτός των άλλων, δεν ξέρω που διάβασες ή που άκουσες γι' αυτά τα "σοβαρά προβλήματα" που έχει η Εθνική στην Τουρκία, αλλά μέσα σε λίγο λιγότερο από 2 χρόνια η Εθνική έχει αποσβέσει το 20,5% της επένδυσης που έχει κάνει από τα κέρδη που έχει εισπράξει από την Finansbank και σαν αποτέλεσμα είχε να αγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές της Finansbank τον Αύγουστο που μας πέρασε.
http://www.reuters.com/finance/stocks/keyDevelopments?symbol=NBG.N

Εμένα δεν μου φαίνεται για πρόβλημα αυτό, μάλον το αντίθετο θα έλεγα.

Αυτό είναι και ένα σχετικό link που δημοσιεύτηκε φέτος τον Αύγουστο.
http://english.capital.gr/news.asp?id=565001

Και ένα link για την κερδοφορία της Finansbank και την Εθνικής. Διάβασε και την δήλωση του Αράπογολου στο τέλος.

http://english.capital.gr/news.asp?id=564522

:offtopic:

Εγω θα έλεγα να αφήσουμε την καταστροφολογία και να ασχοληθούμε με το χόμπυ μας, τον ήχο και συγκερκιμένα για αυτά που ακούσαμε στην πρόσφατη έκθεση.-bye-

Ναί παιδιά άς μείνει μέχρι εδώ.

Εχει ξεφύγει πολύ...

Πίσω στα της έκθεσης και μόνο παρακαλώ.

Last edited: