Να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Η συζήτηση περί οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγάλη και βασικά από εμάς τους καταναλωτές εξαρτάται πόσο μεγάλες θα είναι οι διαστάσεις της.
Σκέψου μόνο, ότι ΑΝ σταματήσουμε όλοι να ψωνίζουμε, οι εταιρείες δεν θα έχουν πωλήσεις, άρα θα μειώσουν την παραγωγή τους, άρα θα απολύσουν κόσμο, πολλές θα κλείσουν οριστικά, αυτοί που θα μείνουν στον δρόμο δεν θα έχουν λεφτά να κινηθούν, το χρήμα θα σταματήσει να κινήτε και θα χάσει την αξία του, η αγορά θα σταματήσει να λειτουργεί και θα πάμε κατά διαόλου. Αν συνεχίσουμε την ζωή μας όπως πριν, μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά πράγματα. Από εμένα, εσένα και όλους μας εξαρτάται τι μπορούμε να γλυτώσουμε και τι θα πάθουμε.
Το ότι έκλεισαν μία-δύο μεγάλες εταιρείες στην Αμερική, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Απλά κάποιοι που ήταν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγιναν "φτωχότεροι". Και?? Κάθε μέρα κλείνουν εταιρείες και κάθε μέρα ανοίγουν καινούριες. Η αντίδραση του κόσμου από τον σάλο που δημιουργήθηκε (από τα ΜΜΕ) είναι η καταστροφή της οικονομίας.
Σκέψου. Ο κόσμος που αντιδράει όπως εσύ που δεν αγοράζεις την τηλεόραση που θα αγόραζες, σταμάτησε να αγοράζει αυτοκίνητα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Έτσι, Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες μην μπορόντας να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που έφταχναν, έκλεισαν εργοστάσια και μείωσαν παραγωγές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλιά. Και μην μου πεις ότι τα λεφτά που πήραμε αυτό τον μήνα ήταν λιγότερα από αυτά που πήραμε πριν 2-3 μήνες. Όχι. Οι αγορές σου όμως μειώθηκαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πανικού και όχι της οικονομικής κρίσης. Έχεις τα λεφτά, αλλά δεν τα ξοδεύεις, πράγμα που θα έκανες πριν από 2-3 μήνες. Η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στην κατανάλωση. Αν σταματήσει η κατανάλωση, θα γωνατίσουν τα πάντα. Αν το καταλάβουμε αυτό τότε θα την γλυτώσουμε.
Πήγαινε λοιπόν να αγοράσεις την τηλεώραση που θέλεις, να την βάλεις στο σαλόνι σου να την ευχαριστηθείς και κάθε φορά που θα την ανοίγεις και θα την χαίρεσαι, να σκέφτεσαι ότι έκανες κάτι καλό στην παγκόσμια οικονομία και στην οικονομία της Ελλάδας. Και το λέω πολύ σοβαρά αυτό.
Φιλικά