Ήχος flac – mp3

ενταξει Δημητρη τι πειραζει αν ειναι το ενα ή το αλλο μια απλη μετατροπη ειναι,το ζητουμενο ειναι να ακους lossless στο αμαξι,τωρα εγω δεν ακουω διαφορα στους 2 τυπους αρχειων γιατι εχω μετατρεψει πολλα για το μακ.

ενταξει Δημητρη τι πειραζει αν ειναι το ενα ή το αλλο μια απλη μετατροπη ειναι,το ζητουμενο ειναι να ακους lossless στο αμαξι,τωρα εγω δεν ακουω διαφορα στους 2 τυπους αρχειων γιατι εχω μετατρεψει πολλα για το μακ.

Εντάξει, όλα θεωρητικά απλές μετατροπές είναι (λέμε τώρα..), αλλά γιατί να χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία; Μόνο και μόνο επειδή η Apple γουστάρει να πηγαίνει κόντρα σε ολόκληρη την αγορά;

Τεσπα..

Πόλεμος εταιρειών.... ? Υπάρχει όμως ουσιαστική διαφορά ή τελικά η ποιότητα σε όλα τα εξεληγμένα formats είναι υποκειμενική?

Η ποιότητα σε όλα τα lossless formats είναι αντικειμενική και είναι ακριβώς η ίδια. Αυτό σημαίνει lossless.

Αν κάποιος ακούει διαφορές είτε έχει πέσει σε προβληματική υλοποίηση είτε νομίζει ότι ακούει διαφορές.

Απ' ότι βλέπω το αιπόδι όντως γίνεται dual boot.

Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι μάλλον δεν μου κάνει. Το αιπόδι το έχω μόνιμα συνδεδεμένο με το Alpine μου στο αμάξι. Η σύνδεση είναι USB.. από όσα έχω διαβάσει, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ακόμα σωστά από το RockBox.

Σε κάθε περίπτωση όμως του αξίζει το δικό του νήμα. Δεν συμφωνείτε;

Το Rockbox είναι σταθερότατο με τα παλαιά players.

Δημήτρη δεν θα παίζει με το USB, μπορείς όμως να το συνδέσεις με το AUX IN από το line out του ipod. Απλά μετά επιλογές από το ipod και φόρτιση εκτός.

Το νήμα είναι εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/47145-flac-στο-Ιpod?highlight=rockbox

Το Rockbox είναι σταθερότατο με τα παλαιά players.

Δημήτρη δεν θα παίζει με το USB, μπορείς όμως να το συνδέσεις με το AUX IN από το line out του ipod. Απλά μετά επιλογές από το ipod και φόρτιση εκτός.

Το νήμα είναι εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/47145-flac-στο-Ιpod?highlight=rockbox

Δεν μου κάνει αυτό Χρήστο. Το Alpine μου είναι digital media receiver - είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει συσκευές όπως τα iPod. Αν είναι να το συνδέσω μέσω line in να το βράσω το FLAC.. :flipout:

Εντάξει, όλα θεωρητικά απλές μετατροπές είναι (λέμε τώρα..), αλλά γιατί να χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία; Μόνο και μόνο επειδή η Apple γουστάρει να πηγαίνει κόντρα σε ολόκληρη την αγορά;

Τεσπα..

Αυτο ειναι αλλη συζητηση και συμφωνω μαζι σου για την σκ@τοεταιρεια αλλα το θεμα ειναι να κανει ο καθενας την δουλεια του με τον καλυτερο τροπο μην χανεις το δασος

Άρα κ. Δημήτρη εάν έχω ένα αυθεντικό cd και το αντιγράψω με ποιότητα lossless θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από να το αγοράσω σε flac ?

Απ' ότι κατάλαβα, κανένας δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει το υλικό που σας έδωσα πιο πάνω.
Τι λέω; Να διαβάσει; Ούτε μιά ματιά να ρίξει!

Ούτε οι καινούργιοι, αμ' ούτε και οι παλιοί!
Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί τόσες πολλές φορές εδώ στο forum, που αν κάνει κανείς τον κόπο να ξεφυλλισει λίγο τα παλιότερα νήματα θα βρει όλες τις απαντήσεις.

Και τώρα άρχεται η συζήτηση εξ υπαρχής. Lossy ως προς Lossless. Σύγκριση ποιότητας μεταξύ διαφόρων Codecs, Formats κλπ, κλπ.

Λίγο ακόμα κσι θα με κάνετε να εκραγώ! :devil-smiley-029:

Άρα κ. Δημήτρη εάν έχω ένα αυθεντικό cd και το αντιγράψω με ποιότητα lossless θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από να το αγοράσω σε flac ?

το ιδιο πραμα ειναι και το αγοραστo flac εκατσε και το εφτιαξε καποιος απο το σιντι, εκτος απο τις περιπτωσεις των hdflac που φτιαχνονται απο τα master

Απ' ότι κατάλαβα, κανένας δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει το υλικό που σας έδωσα πιο πάνω.
Τι λέω; Να διαβάσει; Ούτε μιά ματιά να ρίξει!

Ούτε οι καινούργιοι, αμ' ούτε και οι παλιοί!
Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί τόσες πολλές φορές εδώ στο forum, που αν κάνει κανείς τον κόπο να ξεφυλλισει λίγο τα παλιότερα νήματα θα βρει όλες τις απαντήσεις.

Και τώρα άρχεται η συζήτηση εξ υπαρχής. Lossy ως προς Lossless. Σύγκριση ποιότητας μεταξύ διαφόρων Codecs, Formats κλπ, κλπ.

Λίγο ακόμα κσι θα με κάνετε να εκραγώ! :devil-smiley-029:

ενταξει δεν χαθηκε και ο κοσμος ασε να κινηθει λιγο η δικαναλη κατηγορια που δεν παιζει και πολυ τελευταια

Τι σημαίνει μπιρμπίτσολας ??

Μπιρμπίτσολας= αυτός που έχει πολλά Μπιρμπιτσόλια... δηλαδή μικροπράγματα, παραφερνάλια, γκατζετάκια, μπιχλιμπιδάκια...

http://www.slang.gr/lemma/show/mpirmpitsoli_15681

συγνώμη για το offtopic αλλά να εξηγήσω του παιδιού, να μην νομίζει ότι βρίζουμε κιόλας...

Last edited: