Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
- Εpson 6600 στο χωρο της Epson
price-list-eh-tw6600.png.png

- Benq 1300 στο χωρο της Ηχοεκφρασης
02.jpg

- Benq 1070+ στο χωρο της Benq
pjt_w1070+.jpg

- Benq 7500 στο χωρο του Νακα
03.jpg

- Sony vw300 στο χωρο της Avart
%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-300x164.jpg

- Sony vw1100 στο χωρο της Sony
00a1938292e71c2f2f130705747cc967.jpeg

- JVC x500 στο χωρο της LEC
31011.JPG

(Ελπιζω να μη θυμαμαι λαθος τα μοντελα..:BDBDG54:)

Οχι και λιγα θα ελεγα για την εποχη μας.

Εντυπωσεις ??

Μπορεί να είμαι λίγο αφοριστικός, αλλά αυτό το κομμάτι της έκθεσης ήταν γι αυτούς που δεν έχουν καθόλου προβόλι.
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια στασιμότητα.
Δεν λεω ότι έχω το super προβόλι, αλλα δεν εβλεπα και τίποτα τρελες διαφορες.
Σιγουρα αν τους βαζαμε διπλα διπλα, θα υπηρχαν διαφορες, αλλα δεν θα με εκαναν να ενθουσιαστω τοσο πολυ.

Πχ ειδα τον jvc που επαιζε το avatar. Ε και;
Οσοι εχετε προβολια σας επεσε κανενα σαγονι;

Άντε να αρχίσω εγώ....
Πολύ ελπιδοφόρο που υπήρξαν τόσες συμμετοχές προβολέων σε έκθεση. Δεν θυμάμαι ποσα χρονια πίσω έχουμε να δούμε πολλούς προβολείς σε έκθεση.

Τι μου άρεσε:
-Η φυσική εικόνα του Sony 1100 στα 4Κ κλιπακια που πρόβαλε.
-Η εικόνα του Epson 6600 στα φωτεινά πλάνα, ειδικά σε συνάρτηση με την τιμή του (περίπου 1500 ευρω).
-Σε σχέση με το προηγούμενο, το calibration του Μανώλη Καστρουνή στον Epson. Μακράν ο πιο σωστά ρυθμισμένος προβολέας της έκθεσης.

Τι δεν μου άρεσε:
-Τα black levels του Sony vw300. Δεν είναι δυνατόν σε 4Κ προβολέα υψηλής κατηγορίας να μην υπάρχει δυναμική ίριδα!
-Το πως έπαιζε o JVC 500. Δεν ξέρω αν έφταιγε ο χώρος (το πιθανότερο) ή κάτι δεν πήγε καλά στην ρύθμιση, αλλά ως κάτοχος του προβολέα,αυτο που είδα δεν έχει σχέση με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου. Προσοχή, δεν είπα πως έπαιζε άσχημα, απλά το τελικό αποτέλεσμα μάλλον τον αδικούσε...

Πάντως, τα μικρά λευκά δωματια ενός ξενοδοχείου δεν είναι ότι καλύτερο για προβολείς οπότε αν κάτι σας άρεσε, να περιμένετε πολύ καλύτερη απόδοση σπίτι σας, ειδικά αν ρυθμιστεί το μηχάνημα και φροντιστεί κάπως ο χώρος.
Και του χρόνου εις ανώτερα! :)

Μπορεί να είμαι λίγο αφοριστικός, αλλά αυτό το κομμάτι της έκθεσης ήταν γι αυτούς που δεν έχουν καθόλου προβόλι.
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια στασιμότητα.
Δεν λεω ότι έχω το super προβόλι, αλλα δεν εβλεπα και τίποτα τρελες διαφορες.
Σιγουρα αν τους βαζαμε διπλα διπλα, θα υπηρχαν διαφορες, αλλα δεν θα με εκαναν να ενθουσιαστω τοσο πολυ.

Πχ ειδα τον jvc που επαιζε το avatar. Ε και;
Οσοι εχετε προβολια σας επεσε κανενα σαγονι;

Ναί, θα έλεγα οτι όντως είσαι λίγο αφοριστικός.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λές οτι όποιος έχει στο σπίτι του προβολέα (γενικώς), ο 1100 της SONY κι ο 500 της JVC δεν του λένε τίποτε.
Εννοείται οτι διαφωνώ πλήρως... Έστω κι αν κρίνεις βασιζόμενος στις άθλιες συνθήκες που (μοιραία) συναντάς σε μια έκθεση.

Ενταξει κατσε να το φτιάξω λίγο.
Όποιος έχει προβολέα 1080p από 1500 ευρω και πάνω.
Καλύτερα τώρα; ;)

Δεν λέω ότι δεν ειναι καλα προβόλια.
Σιγουρα και καλυτερη κινηση θα έχουν και καλύτερο μαυρο.
Τα σαγόνια όμως δεν πέφτουν πλέον :p
Μην κοιτάς τον εαυτό σου που αλλάζεις προβολέα επειδή ο νέος έχει ένα κλικ καλυτερο μαυρο (χωρις παρεξηγηση οκ; ).
Για τον περισσοτερο κοσμο μιλαω.

Καλύτερα τώρα; ;)

Μην κοιτάς τον εαυτό σου που αλλάζεις προβολέα επειδή ο νέος έχει ένα κλικ καλυτερο μαυρο (χωρις παρεξηγηση οκ; ).

Σωτηρη, αφου μιλας για τον περισσοτερο κοσμο, λαβε σοβαρα υποψιν οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει προβολεα !

Καλύτερα τώρα; ;)

Αν η μονη σου εμπειρία είναι από demo σε ξενοδοχεία, όντως που να σου πέσουν τα σαγονια...
Όμως αν δεις ένα καλο προβολέα σε σωστό χώρο, ετοιμάσου να πετάξεις το προβολι σου από το παράθυρο! :p

Σωτηρη, αφου μιλας για τον περισσοτερο κοσμο, λαβε σοβαρα υποψιν οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει προβολεα !

Ακριβως αυτο λέω στο πρωτο μηνυμα.
Οτι αφορουσε περισσοτερο αυτούς που δεν έχουν προβόλι.

Αν η μονη σου εμπειρία είναι από demo σε ξενοδοχεία, όντως που να σου πέσουν τα σαγονια...
Όμως αν δεις ένα καλο προβολέα σε σωστό χώρο, ετοιμάσου να πετάξεις το προβολι σου από το παράθυρο! :p

Ελα ρε συ Τακη
Ενα-δυο προβολια εχουμε δει;
Καλυτερα προβολια πάντα θα υπάρχουν.
Και απο τον δικο σου και απο τον δικο μου.
Το θεμα μας ειναι η εκθεση και το τι ειδαμε.
Λοιπον εγω αυτο που ειδα στην εκθεση δεν μου εκανε καμια εντυπωση

Καμία παρεξήγηση... Το ξέρω το πρόβλημά μου... :p
Τα προβόλια πλέον έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, δεν θα δείς τα άλματα προηγούμενων ετών. Η διαφορά πχ απ´το DC1 στο DC2 κια στο DC3 ήταν τεράστια, γι´αυτό και ο εντυπωσιασμός. Τώρα, εκεί που φτάσανε, ακόμα και προβολείς του χιλιάρικου, το κάτι παραπάνω κοστίζει ακριβά.
Εγώ προσωπικά λατρεύω το μαύρο κι αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική φορά που ανάβω προβολέα και δεν αναπολώ καθόλου την Kuro. Για κάποιους άλλους αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό. Σεβαστό κι αυτό.
Αν θέλεις όμως να δείς πραγματικά τι κάνει ο κάθε προβολέας, αν θες να δείς πως ξεχωρίζουν οι αμνοί απ´τα ερίφια, μόνο στον ίδιο χώρο και δίπλα-δίπλα.

Ακριβως αυτο λέω στο πρωτο μηνυμα.
Οτι αφορουσε περισσοτερο αυτούς που δεν έχουν προβόλι.

Ελα ρε συ Τακη
Ενα-δυο προβολια εχουμε δει;
Καλυτερα προβολια πάντα θα υπάρχουν.
Και απο τον δικο σου και απο τον δικο μου.
Το θεμα μας ειναι η εκθεση και το τι ειδαμε.
Λοιπον εγω αυτο που ειδα στην εκθεση δεν μου εκανε καμια εντυπωση

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι με βάση του τι είδες στην έκθεση (υπό κακές συνθήκες) ισοπεδώνεις όλους τους προβολείς άνω του 1500ρικου.
Υπάρχουν διαφορες σημαντικές, τις οποιες μπορεί να αντιληφθεί και άσχετος με προβολικά. Και υπό σωστές συνθήκες, τα σαγονια εννοείται πως θα πέσουν...

@ Babis

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες.
Σιγουρα θα εχει πολυ καλο μαυρο.
Δεν νομιζω ομως οτι θα μεινω κολονα, γιατι οπως ειπες τα αλματα πλεον σταματησαν.
Ο κοσμος αγοραζει πλεον (και καλα κανει δεν κρινω κανεναν) μηχανακια των 1000 ευρω.
Η υπολοιπη κατηγορία προβολων έχει να κάνει με πιο "κολλημενους"

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι με βάση του τι είδες στην έκθεση (υπό κακές συνθήκες) ισοπεδώνεις όλους τους προβολείς άνω του 1500ρικου.
Υπάρχουν διαφορες σημαντικές, τις οποιες μπορεί να αντιληφθεί και άσχετος με προβολικά. Και υπό σωστές συνθήκες, τα σαγονια εννοείται πως θα πέσουν...

Για σενα μπορεί, αλλα για μένα όχι δεν πέφτουν.
Την γνωμη μου ειπα αλλωστε
Και δεν ισοπεδωσα.
Ειπα οτι ειναι καλυτερα προβολια.

Μετά την βόλτα ψήνομαι για Epson, ειδικά αφού υπάρχει και ο μικρός με 800 ευρώ. Αλλά για μένα η πιο εντυπωσιακή εικόνα ήταν η γιαγαντιαία τηλεόραση της Panasonic...

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Μετά την βόλτα ψήνομαι για Epson, ειδικά αφού υπάρχει και ο μικρός με 800 ευρώ. Αλλά για μένα η πιο εντυπωσιακή εικόνα ήταν η γιαγαντιαία τηλεόραση της Panasonic...

Mη λες τετοιες λεξεις εδω περα. Ειναι αιτια για μπαναρισμα :flipout:

Για σενα μπορεί, αλλα για μένα όχι δεν πέφτουν.
Την γνωμη μου ειπα αλλωστε
Και δεν ισοπεδωσα.
Ειπα οτι ειναι καλυτερα προβολια.

Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα: Το resume είναι πως είναι αδύνατον να βγάλεις άποψη για το πως παίζουν τα προβολια υπό τις συνθήκες των εκθέσεων, πόσο μάλλον να περιμένεις να σου "πέσουν τα σαγόνια". Είναι σαν να πάρεις μια ferrari για test στην πανεπιστημίου με κίνηση.

E ενταξει δεν ηταν και ferrari ο jvc :flipout:
Μεχρι audi οκ

Εκει μαλλον ειναι και η διαφωνια μας.
Οτι βλεπεις τον x500 ως ferrari. :flipout:

Τελος παντων μην χαλαμε το νημα με τις αντιπαραθεσεις μας.
Υπαρχει κοσμος χωρις προβολέα που θα θελει να ενημερωθει

Δεν νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα: Το resume είναι πως είναι αδύνατον να βγάλεις άποψη για το πως παίζουν τα προβολια υπό τις συνθήκες των εκθέσεων, πόσο μάλλον να περιμένεις να σου "πέσουν τα σαγόνια". Είναι σαν να πάρεις μια ferrari για test στην πανεπιστημίου με κίνηση.

Σε αυτο που λες Τακη συνφωνω απολυτα. Το θεμα ειναι ομως οτι η εκθεση "πρεπει" να παει τα "εκθεματα" ενα βημα παραπερα απο τη βιτρινα των καταστηματων και τις φωτο απο το ιντερνετ. Τι εννοω...
Θα περιμενα απο τους εκθετες μια καλυτερη περιποιηση στα προβολικα. Και δεν εννοω ντε και καλα το καλιμπραρισμα, αλλα τα βασικα ενος μηχανηματος εως και λιγο το χωρο.
Ειδαμε μηχανακι που δεν ειχε φτιαχτει ουτε το brightness ας πουμε. Απο την αλλη ειδαμε και χωρους που εγινε προσπαθεια να φροντιστουν.
Ενιγουει, επειδη τα περισσοτερα μηχανακια τα ειχα ξαναδει, θα πω οτι προσωπικα η εκθεση μου εδωσε ενα στιγμα των εκθετων και το πως "βλεπουν" τα προιοντα τους.

*Ηθελα να δω στον 300αρη της σονυ και υλικο υπαρκτο στη σημερινη αγορα κι οχι μονο 4κ. Δυστυχως περασα 4 φορες αλλα δεν τα καταφερα.

Μεχρι audi οκ

Αυτο περιμενουμε αλλα δεν μας λες :a0210:

*Ηθελα να δω στον 300αρη της σονυ και υλικο υπαρκτο στη σημερινη αγορα κι οχι μονο 4κ. Δυστυχως περασα 4 φορες αλλα δεν τα καταφερα

Σωστος.
Αυτο το 4Κ εχει καταντησει λιγο αηδια πριν ακομα ξεκινησει.
Το υλικο μια χαρα ειναι.
Ο τροπος που το προβαλουν εχει καταντησει αηδια.

Μεχρι audi οκ

ΟΚ, οπου Ferrari, βαλε "καλο γρήγορο αυτοκίνητο". Τώρα καταλαβαίνεις τι εννοούσα ή θες να γυρίσουμε την κουβέντα σε chat;

Σε αυτο που λες Τακη συνφωνω απολυτα. Το θεμα ειναι ομως οτι η εκθεση "πρεπει" να παει τα "εκθεματα" ενα βημα παραπερα απο τη βιτρινα των καταστηματων και τις φωτο απο το ιντερνετ. Τι εννοω...
Θα περιμενα απο τους εκθετες μια καλυτερη περιποιηση στα προβολικα. Και δεν εννοω ντε και καλα το καλιμπραρισμα, αλλα τα βασικα ενος μηχανηματος εως και λιγο το χωρο.
Ειδαμε μηχανακι που δεν ειχε φτιαχτει ουτε το brightness ας πουμε. Απο την αλλη ειδαμε και χωρους που εγινε προσπαθεια να φροντιστουν.
Ενιγουει, επειδη τα περισσοτερα μηχανακια τα ειχα ξαναδει, θα πω οτι προσωπικα η εκθεση μου εδωσε ενα στιγμα των εκθετων και το πως "βλεπουν" τα προιοντα τους.

*Ηθελα να δω στον 300αρη της σονυ και υλικο υπαρκτο στη σημερινη αγορα κι οχι μονο 4κ. Δυστυχως περασα 4 φορες αλλα δεν τα καταφερα.

Συμφωνώ απολύτως. Καταλαβαίνω τους περιορισμούς του χώρου όπως και την πίεση να προλάβουμε την έκθεση, αλλα είναι κρίμα να "θάβεις" τα μηχανάκια έτσι, όταν σκοπός θα έπρεπε να ήταν το αντίθετο: να τα αναδείξεις ώστε να κανεις και καμια πώληση. Φωτεινή εξαίρεση ο 6600 της Epson αλλα ακόμα και εκεί, όταν μπήκα είχαν βάλει σκοτεινές σκηνές που φυσικά δεν κολάκευαν το μηχανάκι και το black level του... :p

Θα τολμήσω να εκφέρω και γω γνώμη ως άσχετος, καθώς δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η εικόνα παρότι έχω μια ελάχιστη εμπειρία από χρήση προβολικών.

Μου είναι δύσκολο λοιπόν να ξεχάσω την εμπειρία της θέασης του Sony vw300 στο χωρο της Avart. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στα 32 χρόνια μου που εντυπωσιάζομαι από εικόνα.