Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Εγω ξερω οποτε ο Τακης και ο Χρηστος γραφουν σε ενα νημα γινεται καυγας. :p

Το παραπανω, για να μην αισθανεται μονος ο (troll)Λακης. :firstprize:

Δεν πηγα στην εκθεση, φυτευα ζαρζαβατικα στο μποστανι,,,, Θεωρω ομως οτι κανενας, απο οσους δεν ειναι παντελως ασχετοι σαν εμενα με την εικονα, οταν αποφασισουν να τα σκασουν χοντρα, δεν θα το κανουν βασιζομενοι στο τι ειδαν στην εκθεση...
Θα πρηξουν τους γνωστους αγνωστους πρωτα για τα καλα.....

Οι εκθετες το ξερουν.... Αν ισχυει και το οτι δεν υπηρχε και πολυ ορεξη απο τους εκθετες, λογικο το συμπερασμα του Σωτηρη στο #2.

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Οι OLED όντως έπαιζαν εκπληκτικά, αν και τις είχαν λίγο "τούμπανο" σε χρώμα και οξύτητα...

Αν δεν τις πείραξαν από την προηγούμενη φορά, με το κόντραστ τσίτα παίζουν!!:D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μη μου τα θυμίζεις τώρα... Δεν βλέπεις οτι, γράφω-γράφω, προσπαθώντας να ξεχάσω; :argue:

Γιατί? Δεν έχει κορυφαίο μαύρο η ομάδα??

Μαύρο χάλι!!:flipout:

Οι σημαντικές διαφορές, όμως, Τάκη, αξιολογούνται τελείως προσωπικά και υποκειμενικά για τον καθένα. Εκεί, θεωρώ, πήγαινε το ''δεν σου πέφτουν κιόλας τα σαγόνια'' του Σωτήρη. Είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ''αθλήματος''...ο τρόπος έκφρασης και πόσο αυτός ανταποκρίνεται στα προσωπικά μας στάνταρντ.:smile:

Κοιτα Γιάννη, αν ο Σωτήρης είχε γράψει "δεν μου πέφτουν τα σαγόνια" έχοντας δει πχ τον 500ρη ή τον 1100 σε ένα φροντισμένο χώρο υπό καλές συνθήκες, θα έλεγα "πάσο'. Προφανώς δεν εντυπωσιάζεται εύκολα ή ότι στον χώρο του πρέπει να έχει εκπληκτική εικόνα.
Η ένσταση μου είναι πως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το ποσο καλα παίζουν οι προβολείς σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον όπως της έκθεσης με την όποια ρύθμιση που τους έγινε. Ποσο μάλλον να περιμένεις να σου πέσουν τα σαγόνια και να βγάζεις συμπέρασμα βάσει αυτής και μονο της εμπειρίας πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το 1500ρικο και πάνω...
Τέλος παντων, ο νοών νοείτο...

του μικρους δεν τους ειδα.Τον 1100 τον ειδα να παιζει μπλου-ρεη το ζαιημς Μποντ και μου φανηκε αρρύθμιστος και απογοητευτικος.Ο 300 αρης ,επαιζε απσκεηλ το σπαιντερμαν όταν μπηκα,πολύ εντυπωσιακη η εικονα για απσκεηλ σε μια ησυχη σκηνη κουβέντας,μετα αρχισε η δραση και μου χαθηκε η μαγεια ,πολλη ψηφιακιλα.
Τον Χ500 τον ειδα να παιζει το Χιουγκο,μου φανηκε τσιτωμένος στοσαρπνες και γενικως,αλλα παρολα αυτά για μενα η φυσικοτητα στελνει καληνύχτα τους Σονυ.
Παντως όπως ειπωθηκε,πολύ ευχαριστο να υπαρχουν τοσοι προβολεις στην εκθεση.

Κοιτα Γιάννη, αν ο Σωτήρης είχε γράψει "δεν μου πέφτουν τα σαγόνια" έχοντας δει πχ τον 500ρη ή τον 1100 σε ένα φροντισμένο χώρο υπό καλές συνθήκες, θα έλεγα "πάσο'. Προφανώς δεν εντυπωσιάζεται εύκολα ή ότι στον χώρο του πρέπει να έχει εκπληκτική εικόνα.
Η ένσταση μου είναι πως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το ποσο καλα παίζουν οι προβολείς σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον όπως της έκθεσης με την όποια ρύθμιση που τους έγινε. Ποσο μάλλον να περιμένεις να σου πέσουν τα σαγόνια και να βγάζεις βάσει αυτής και μονο της εμπειρίας πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το 1500ρικο και πάνω...
Τέλος παντων, ο νοών νοείτο...

Ασφαλώς και καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφεις και συμφωνώ, ωστόσο, δεν πάω και στην άλλη άκρη. Οι περισσότεροι από μας παίζουμε τα προβόλια μας σε ''εχθρικούς'' χώρους με λευκούς τοίχους, αρκετές ανακλαστικές επιφάνειες κ.λ.π. Ε, δεν φαντάζομαι ότι ο χώρος της έκθεσης ήταν τόσο πολύ χειρότερος από το μέσο τυπικό σαλόνι. Εμένα πιο πολύ θέμα διατύπωσης μου μοιάζει και προσωπικής αξιολόγησης-βαρύτητας. Ή δεν σου έχει τύχει να βλέπουν 4 μάτια σε προσεγμένο χώρο δυο προβολείς και τα δυο να δηλώνουν πως υπήρχαν διαφορές ενώ τα άλλα δυο να δηλώνουν ''μου 'πεσε το σαγόνι από τις διαφορές''.

Τακη
Μπορεις να μεινεις σε παρακαλω οτι δεν εντυπωσιαστηκα με την εικονα του x500;
Με το ζορι ρε συ να συμφωνησω μαζι σου;

Στο θεμα μας τωρα για τον κοσμο που ενδιαφερεται να αγορασει προβολεα
Στην εκθεση υπήρχαν προβολια για ολα τα βαλαντια.
Απο 1000 εως 5000 ευρω.
Οι διαφορες υπαρχουν οσο αυξανεται η τιμη.
Μέρα την νυχτα δεν παιζει πλεον εδω και πολλα χρόνια.
Οσοι ξεκινουν με την προβολη θα ειναι υπερευτυχισμενοι με ενα προβολέα των 1000 ευρω.

Ολα τα παραπανω ισχυουν εδω και καμια 5ετια, στον χωρο της βιντεοπροβολης.
Γι αυτο και δεν με εντυπωσιασε κατι.

Ασφαλώς και καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφεις και συμφωνώ, ωστόσο, δεν πάω και στην άλλη άκρη. Οι περισσότεροι από μας παίζουμε τα προβόλια μας σε ''εχθρικούς'' χώρους με λευκούς τοίχους, αρκετές ανακλαστικές επιφάνειες κ.λ.π. Ε, δεν φαντάζομαι ότι ο χώρος της έκθεσης ήταν τόσο πολύ χειρότερος από το μέσο τυπικό σαλόνι. Εμένα πιο πολύ θέμα διατύπωσης μου μοιάζει και προσωπικής αξιολόγησης-βαρύτητας. Ή δεν σου έχει τύχει να βλέπουν 4 μάτια σε προσεγμένο χώρο δυο προβολείς και τα δυο να δηλώνουν πως υπήρχαν διαφορές ενώ τα άλλα δυο να δηλώνουν ''μου 'πεσε το σαγόνι από τις διαφορές''.

Γιάννη, δες πιο πάνω, μίλησα για θέαση σε προσεγμένους χώρους, όχι ένα τυπικό σαλόνι. Άλλωστε είναι γνωστό πως για να απολαύσεις πχ το βελτιωμένο contrast των ακριβότερων μοντέλων θες προσεγμένο χώρο. Σε ένα κατάλευκο σαλόνι, όλοι οι προβολείς το ίδιο χάλια θα παίζουν. Αν θες πάντως να βγάλεις συμπέρασμα για το ποσο καλά μπορούν να παίξουν οι προβολείς, το μονο σίγουρο είναι πως αυτό δεν βγαίνει στο περιβάλλον μιας έκθεσης.

Συμφωνω.
Πολλοι μπορει να καταδικαζετε τους χωρους, αλλα το σαλονι μου δεν ειναι τοσο σκοτεινο.
Για μενα μια χαρα ηταν οι χωροι οταν δεν μιλαμε για dedicated room

Τακη
Μπορεις να μεινεις σε παρακαλω οτι δεν εντυπωσιαστηκα με την εικονα του x500;
Με το ζορι ρε συ να συμφωνησω μαζι σου;

Στο θεμα μας τωρα για τον κοσμο που ενδιαφερεται να αγορασει προβολεα
Στην εκθεση υπήρχαν προβολια για ολα τα βαλαντια.
Απο 1000 εως 5000 ευρω.
Οι διαφορες υπαρχουν οσο αυξανεται η τιμη.
Μέρα την νυχτα δεν παιζει πλεον εδω και πολλα χρόνια.
Οσοι ξεκινουν με την προβολη θα ειναι υπερευτυχισμενοι με ενα προβολέα των 1000 ευρω.

Ολα τα παραπανω ισχυουν εδω και καμια 5ετια, στον χωρο της βιντεοπροβολης.
Γι αυτο και δεν με εντυπωσιασε κατι.

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις πως δεν σου ζήτησα να συμφωνήσεις σε τίποτα. Απλά επισήμανα το άτοπο να βγάζεις σοβαρά συμπεράσματα με βάση τις εντυπώσεις σου από μία έκθεση.
Κατά τα αλλα δεν διαφωνώ πως και με 1000 ευρω σήμερα έχεις ωραιότατη εικόνα στο σαλόνι σου.

Η τελευταία φορά που θυμάμαι (σαν Avclub) να έχουμε δεί διαφορετικούς προβολείς δίπλα-δίπλα, ήταν πρίν 1,5 χρόνο περίπου στην Avart.
Όσοι ήταν παρόντες και θυμούνται τη διαφορά εικόνας του JVC (Χ35) από Optoma και BenQ μπορούν και να τις αξιολογήσουν ανάλογα.
Για μένα, αυτό που είδα, ήταν μέρα με νύχτα.

Γιάννη, δες πιο πάνω, μίλησα για θέαση σε προσεγμένους χώρους, όχι ένα τυπικό σαλόνι. Άλλωστε είναι γνωστό πως για να απολαύσεις πχ το βελτιωμένο contrast των ακριβότερων μοντέλων θες προσεγμένο χώρο. Σε ένα κατάλευκο σαλόνι, όλοι οι προβολείς το ίδιο χάλια θα παίζουν. Αν θες πάντως να βγάλεις συμπέρασμα για το ποσο καλά μπορούν να παίξουν οι προβολείς, το μονο σίγουρο είναι πως αυτό δεν βγαίνει στο περιβάλλον μιας έκθεσης.

Ασφαλώς δεν διαφωνώ και μάλιστα έχοντας την προσωπική εμπειρία δύο αγαπητών μελών, του Βας και του Wolf, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι οι προβολείς τους μπορούν να αποδώσουν τόσο καλύτερα σ' ένα διαφορετικό χώρο.:smile:

Η τελευταία φορά που θυμάμαι (σαν Avclub) να έχουμε δεί διαφορετικούς προβολείς δίπλα-δίπλα, ήταν πρίν 1,5 χρόνο περίπου στην Avart.
Όσοι ήταν παρόντες και θυμούνται τη διαφορά εικόνας του JVC (Χ35) από Optoma και BenQ μπορούν και να τις αξιολογήσουν ανάλογα.
Για μένα, αυτό που είδα, ήταν μέρα με νύχτα.

Πότε είδαμε τους μικρούς δίπλα στους μεγάλους καλέ? Τους στήσατε στα μουλωχτά όταν ήμασταν έξω??:flipout:

Εγώ θυμάμαι την διαφορά του 35άρη από τον Έπσον, τουλάχιστον σε θέμα αντίθεσης.

Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Ασφαλώς δεν διαφωνώ και μάλιστα έχοντας την προσωπική εμπειρία δύο αγαπητών μελών, του Βας και του Wolf, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι οι προβολείς τους μπορούν να αποδώσουν τόσο καλύτερα σ' ένα διαφορετικό χώρο.:smile:

ο δικός σου dedicated χώρος john δεν συναντιέται εύκολα σε σπίτια και οφείλω να ομολογήσω ότι μηχανάκι και να βάλεις θα το απογειώσει.

αν θυμάμαι καλά είδαμε 9100 με 1070 και 9100 και 35άρη. Αλλά τι να λέμε τώρα ο 1300 έχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα από τον 1070 με μόλις 300 ευρώ. Όποιος δίνει 5000 πετάει λεφτά γιατί οι διαφορές από προβολέα του χιλιάρικου είναι μηδαμινές. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

ο δικός σου dedicated χώρος john δεν συναντιέται εύκολα σε σπίτια και οφείλω να ομολογήσω ότι μηχανάκι και να βάλεις θα το απογειώσει.

Που να δεις τώρα με τις κουρτίνες!!:flipout:

Το γνωρίζω ότι είμαι τυχερός και προσπαθώ όσο μπορώ να πάρω τα μέγιστα από αυτόν (τον χώρο εννοώ). Κάποια στιγμή στο μέλλον θα το καταφέρω.

Πότε είδαμε τους μικρούς δίπλα στους μεγάλους καλέ? Τους στήσατε στα μουλωχτά όταν ήμασταν έξω??:flipout:

Εγώ θυμάμαι την διαφορά του 35άρη από τον Έπσον, τουλάχιστον σε θέμα αντίθεσης.

Optoma και Epson ήτανε; :bang: Ούτε που θυμάμαι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Που να δεις τώρα με τις κουρτίνες!!:flipout:

Το γνωρίζω ότι είμαι τυχερός και προσπαθώ όσο μπορώ να πάρω τα μέγιστα από αυτόν (τον χώρο εννοώ). Κάποια στιγμή στο μέλλον θα το καταφέρω.

ετοιμάζω και εγώ κάτι με κουρτίνες πίσω και πλάγια αν και πιο πολύ για παιχνίδι μου κάνει παρά για ουσία. Μεγάλη δουλειά το masking στο 2.35 για μηχανάκια με γκρί. Βλέπω να απογειώνεται ο ιζόλα για το πεζοδρόμιο αν προλάβω τα ηχεία και τον ενισχυτή καλά θάναι.:flipout:

Τακη κι εγω της ιδιας αποψης ειμαι, αλλα τωρα τελευταια εχω ψιλομπερδευτει με τον 700αρη. Το εχουμε συζητησει και με το Μπαμπη αυτο.
Με τον 700αρη, ενω περιμενα στο χωρο μου να δω αρκετη διαφορα σε σχεση με αυτον του Μπαμπη, η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τη διαφορα που περιμενα.
Μη με ρωτησεις γιατι, δεν το ξερω.
Ας μας πει κι ο Μπαμπης περι αυτου..

Εγώ χάρηκα που πήγα στην έκθεση και είδα όλους τους προβολείς που έπαιζαν, γιατί είμαι σε περίοδο αναζήτησης νέου μηχανήματος. Θεωρώ πως η έκθεση με βοήθησε να επιλέξω και εξηγούμαι:
Πριν την έκθεση είχα δει τους BenQ W1070+, W1300 και W1400 (γύρω στα 1000 ), τον Epson EH-TW6600 (1500 ) και τον Epson EH-TW9200 (2000 ).
Αναρωτιώμουν τελευταία αν άξιζε τον κόπο να ανέβω μέχρι το 2χίλιαρο (Epson EH-TW9200, BenQ W7500, Sony VPL-HW40ES) Στην έκθεση όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά ένα μηχάνημα που μέχρι τώρα είχα μόνο διαβάσει για αυτό: JVC DLA-X500R...
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι το εξής: Μεταξύ των μηχανημάτων των 1000 και των 2000 υπάρχουν μεν διαφορές αλλά όχι τέτοιες που να δικαιολογούν την διπλάσια τιμή (για τα δικά μου δεδομένα). Μόνο αν δώσω τα 4 χιλιάρικα που ζητάει ο συγκεκριμένος JVC πρόκειται να αποκτήσω πραγματικά άλλης κλάσης μηχάνημα. Επειδή όμως δεν θέλω να διαθέσω το ποσό αυτό, επέλεξα να προχωρήσω τελικά στην αγορά μηχανήματος του χιλιάρικου τις επόμενες ημέρες.

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Εγώ χάρηκα που πήγα στην έκθεση και είδα όλους τους προβολείς που έπαιζαν, γιατί είμαι σε περίοδο αναζήτησης νέου μηχανήματος. Θεωρώ πως η έκθεση με βοήθησε να επιλέξω και εξηγούμαι:
Πριν την έκθεση είχα δει τους BenQ W1070+, W1300 και W1400 (γύρω στα 1000 ), τον Epson EH-TW6600 (1500 ) και τον Epson EH-TW9200 (2000 ).
Αναρωτιώμουν τελευταία αν άξιζε τον κόπο να ανέβω μέχρι το 2χίλιαρο (Epson EH-TW9200, BenQ W7500, Sony VPL-HW40ES) Στην έκθεση όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά ένα μηχάνημα που μέχρι τώρα είχα μόνο διαβάσει για αυτό: JVC DLA-X500R...
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι το εξής: Μεταξύ των μηχανημάτων των 1000 και των 2000 υπάρχουν μεν διαφορές αλλά όχι τέτοιες που να δικαιολογούν την διπλάσια τιμή (για τα δικά μου δεδομένα). Μόνο αν δώσω τα 4 χιλιάρικα που ζητάει ο συγκεκριμένος JVC πρόκειται να αποκτήσω πραγματικά άλλης κλάσης μηχάνημα. Επειδή όμως δεν θέλω να διαθέσω το ποσό αυτό, επέλεξα να προχωρήσω τελικά στην αγορά μηχανήματος του χιλιάρικου τις επόμενες ημέρες.

Άντε, με το καλό η αγορά. :ernaehrung004:
Σου εύχομαι να τον απολαύσεις, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος γι´αυτό, αφού απ´ότι καταλαβαίνω, ξέρεις και τι βλέπεις και τι ζητάς.
Και πάλι καλοθέατος.