Για να δούμε λοιπόν...
το μόνο σίγουρο είναι ότι το ξύλο δεν το γλυτώνουμε...
Κι εκτός από το αρχείου ήχου θέλουμε και εικόνα σε περίπτωση της γερ.. εχμ.. νεανικής μπάντας.
Όχι μαζί,αλλά να υπάρχει.![]()
Η ακριβή λύση των 7500 ευρώ περίπου περιέχει ένα ζευγάρι μικρόφωνα της Neumann, εκτός από το κεφάλι κι' αυτό είναι που την κάνει τόσο ακριβή.Βέβαια από τα λίγα που συζητήσαμε και μιλήσαμε στο τηλεφωνο (και σιγά σιγά θυμηθήκαμε) καταλήξαμε ότι τα μικρόφωνά του ήταν αρκετά αναίσθητα και όχι τόσο καλά σε απόκριση. Ίσως εκεί ήταν η αιτία που προτιμούσαμε φτηνά πυκνωτικά.
Θα το δούμε στην πορεία....
Φυσικά υπάρχει και η ακριβή σύγχρονη λύση, αλλά αυτήν μόνο με το κυάλι μπορούμε να τη δούμε !
![]()
https://www.thomann.de/gb/neumann_ku100.htm
Το ιδανικό κεφάλι πρέπει να είναι μεγάλο, με μεγάλα αυτιά και μεγάλη μύτη.Καλά 7k+ και μια μύτη της προκοπής δεν έχει το κεφάλι?
![]()
Κριβώς! :a0210:πάντως πλάκα έχει που εν μέσω κρίσης βρήκαμε κάτι να πιαστούμε και να ξεφύγουμε από τα πλάνα επιστημονικής φαντασίας ....
Προκύπτει εμπειρικά. Όλα τα IEM's και ψείρες ακόμα και φτηνά, έχουν κατά κανόνα καλή στερεοφωνική στερεοφωνική εικόνα και ικανότητα απόδοσης των χώρων, πολλές φορές πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα ακουστικά πλήρους μεγέθους.Προσομοιάζουν περισσότερο τις συνθήκες σύλληψης ήχου στο χώρο ηχογράφησης (μικρόφωνα μέσα στα αφτιά της ψευδοκεφαλής).
Μάλλον εδώ πρέπει να μας διαφωτίσει ο Sonus...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Φαντάζομαι επειδή η απόσταση μεταξύ των ακουστικών (αναπαραγωγής) είναι τυπικά ίση με την απόσταση μεταξύ των μικροφώνων...
Ξέχασα να σας πω, ότι από καιρό έχω όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για Hi-End ηχογραφήσεις, Binaural και συμβατικές. Έχω και τον Clark αντί για τον Harry, ο οποίος είναι με τη βάση του, με ρόδες και ρυθμιζόμενου ύψους, ιδιαίτερα σημαντικό για ηχογράφηση.Ο σοφός γέροντας πρέπει να κάνει κάνα-δυό ηχογραφήσεις binaural και να τις ανεβάσει εδώ να τις αξιολογήσουμε (μιας και όλοι διαθέτουμε το ίδιο ακουστικό αναφοράς)...
Σταύρο τα Shure SE215 των 100 ευρώ που έχω είναι καλύτερα από τα Sony MH1. Όχι πολύ-πολύ καλύτερα, όμως σαφώς ηχητικά καλύτερα. Συμφωνώ ότι τα MH1 έχουν από τα καλύτερα vfm που υπάρχουν, όμως μετά τις δικές μου ατυχίες μαζί τους δεν θέλω να ξανακούσω γι' αυτά.Και τι δε θά' δινα να ακούσω αυτά πάνω στο hugo με σωστές binaural ηχογραφήσεις!
Πολύ ακριβά όμως, > 2k!
http://www.vision-ears.de/english/products/stage-serie/ve6-xcontrol
Στάσου να συνεννοηθούμε πρώτα!Πολύ ενδιαφέρον ακούγονται όλα αυτά!!
Αναμένω με ανυπομονησία τις ηχογραφήσεις σας...
Λοιπόν, η πρόταση μου προς το Σοφό μας Γέροντα είναι η εξής:
Να μαζέψει την παλιά (γερο)μπάντα, να κάνουν κάμποσες πρόβες και είτε θα κατέβουν για εκδρομή εδώ στην Αθήνα, είτε θ' ανέβω με όλα τα συμπράγκαλα στη Θεσσαλονίκη!
Υ.Γ. @supersonic
Chief, την ιδέα για overdub σε Binaural παραγωγή μιά χαρά τη βλέπω.
Ενδεχομένως να χρειαστεί αρνητική χρονοκαθυστέρηση κατά την αναπαραγωγή overdubbing, υπολογιζόμενη ως προς την αρχική θέση "0", προκειμένου να πετύχουμε τον απαραίτητο συχχρονισμό.
Να ένα ωραίο πρόβλημα για λύση! :lehrer:
Σταύρο τα Shure SE215 των 100 ευρώ που έχω είναι καλύτερα από τα Sony MH1. Όχι πολύ-πολύ καλύτερα, όμως σαφώς ηχητικά καλύτερα. Συμφωνώ ότι τα MH1 έχουν από τα καλύτερα vfm που υπάρχουν, όμως μετά τις δικές μου ατυχίες μαζί τους δεν θέλω να ξανακούσω γι' αυτά.
Συνυπολόγισε ότι τα Shure SE215 δε χρειάζονται κανένα "σφάξιμο", έχουν δε εξαιρετική αξιοπιστία και αντοχή.
Μόνο μειονέκτημα η κάποια δυσκολία στην τοποθέτηση. Νομίζω ότι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα IEM's λογικής τιμής. Οι ηχητικές διαφορές τους από τα αντίστοιχα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα των 2, 3 και 4 δρόμων που έχω επίσης ακούσει επίσης μικρές. Οπότε στα υπ' όψιν όποιος ενδιαφέρεται.
Στάσου να συνεννοηθούμε πρώτα!
Αυτό είναι project για το χειμώνα.
Εκτός αν ο Chief με την Elder-Band κατέβουν προς την Κρήτη, όπου θα βρίσκομαι τον επόμενο μήνα.
Τότε, άμ' έπος άμ' έργον!
Σημειωτέον εκεί έχω αφήσει τον Clark!![]()
Πολύ ωραίο!Αυτό θα αρέσει σίγουρα στο Δημήτρη, για .... 2 λόγους (αγνοήστε τη βλακεία που κάνει ο τύπος στο 2:20 με τα μικρόφωνα)!
(εμένα δε μου πολυαρέσει το αποτέλεσμα).
https://www.youtube.com/watch?v=YFnVDgNErLA&index=82&list=PL6Nv3ETRe5o4FRZia0h-oZvsVHVTasuP4
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.