Ήχος YouTube (Μόνο με Ακουστικά)

πάντως πλάκα έχει που εν μέσω κρίσης βρήκαμε κάτι να πιαστούμε και να ξεφύγουμε από τα πλάνα επιστημονικής φαντασίας ....

...Τα παραπάνω ακούω τώρα με τα modified (by Chris 1967!) superlux hd681 στη focusrite 6i6
Το εκκλησιαστικό όργανο ....έγραψε. ...

Έχουν άπαιχτο χαμηλό αλλά όχι ελεγχόμενο... σου χρωστάω και τα μαμά μαξιλαράκια... -bye-

Πάντως έχω όλες τις Binaural Chesky σε flac 16/44,1 και 24/96 και δεν μπορώ να πω ότι με πείθουν... κανονικά θα έπρεπε να ακούγονται με IEM αλλά και πάλι έχω την εντύπωση του ελαττωμένου χώρου/στενής εικόνας/μη σωστά περιγεγραμμένης, βέβαια δεν έχω ακριβά IEM...

Με τα Sennheiser HD800 αποκτάνε άλλη διάσταση αλλά δεν μπορώ να πω ότι τις προτιμώ από άλλες καλές ηχογραφήσεις με συμβατικές μεθόδους.

πάντως πλάκα έχει που εν μέσω κρίσης βρήκαμε κάτι να πιαστούμε και να ξεφύγουμε από τα πλάνα επιστημονικής φαντασίας ....

το κάνουμε, γιατί μόνον η μουσική μπορεί να προσφέρει μαγικές στιγμές και πρόσκαιρη φυγή από κάθε είδους έξωθεν 'κακοφωνία' ...

Καμία σχέση η ακρόαση με κανονικά ακουστικά και με ΙΕΜ.

Μόνο με τα τελευταία καταλαβαίνεις σωστά την αίσθηση του χώρου.

Με τα πρώτα ο ήχος ακούγεται κάπως "απόμακρος".

Χρήστο, τα (τροποποιημένα) ΜΗ1 οδηγούμενα από το Hugo ξεσκίζουν σε καλές εγγραφές binaural!

Μιλάω πάντα για το ιδιαίτερο κλίμα αυτών των ηχογραφήσεων...

H Chesky δίνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στην ακρίβεια ΙΜΟ παρά στην σαφή αίσθηση "being there" άλλων ερασιτεχνικών ηχογραφήσεων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πραγματικά, λυπήθηκα τόσο που χάλασαν τα δικά μου ΜΗ1, που το πρώτο πράγμα που θα κάνω απόψε είναι να προσπαθήσω να φτιάξω άλλο ζευγάρι. :(

Έπαιζαν φανταστικά τέτοιες ηχογραφήσεις, με ψευδαίσθηση του χώρου απαράμιλλη!

γιατί όμως σώνει και καλά ΙΕΜ?
Αφού δεν υπάρχει θέμα crosstalk...

Προσομοιάζουν περισσότερο τις συνθήκες σύλληψης ήχου στο χώρο ηχογράφησης (μικρόφωνα μέσα στα αφτιά της ψευδοκεφαλής).

Μάλλον εδώ πρέπει να μας διαφωτίσει ο Sonus...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαντάζομαι επειδή η απόσταση μεταξύ των ακουστικών (αναπαραγωγής) είναι τυπικά ίση με την απόσταση μεταξύ των μικροφώνων...

Attachments

• P5221723-1024x768.jpg
    P5221723-1024x768.jpg
    238 KB · Views: 121
...Ενδιαφέρον έχει το Live Take no prisoners...

https://www.youtube.com/watch?v=mAnJbF-mDbY

Όντως πολύ ενδιαφέρον μουσικά (αν και πολύ πριμάτο αποτέλεσμα)!

BTW, έφτιαξα το νέο ζευγάρι ΜΗ1.

Κάθονται πολύ καλύτερα στο αφτί και έχω βρει την υγειά μου με τα binaural...

Attachments

• IMG_20150728_235812.jpg
    IMG_20150728_235812.jpg
    180.2 KB · Views: 201
δεν με ελκύουν το παραμικρό.
Ασε που μπορείς να τα χάσεις στο φτερό.

δεν είναι θέμα χρώματος.
Τελικά νομίζω ότι στο κεφάλαιο ακουστικά (μετά από πολλά χρόνια) το καλύτερο vfm αλλά και ευχρησίας είναι τα ΜΗ1.
Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 2Κ για κάτι τοσο ευτελές, λεπτεπίλεπτο και εύθραυστο.
Ούτε καν υποπολλαπλάσιο του Κ.

δεν είναι θέμα χρώματος.
Τελικά νομίζω ότι στο κεφάλαιο ακουστικά (μετά από πολλά χρόνια) το καλύτερο vfm αλλά και ευχρησίας είναι τα ΜΗ1.
Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 2Κ για κάτι τοσο ευτελές, λεπτεπίλεπτο και εύθραυστο.
Ούτε καν υποπολλαπλάσιο του Κ.

Σοφέ γέροντα, πάντα εκφράζεις το σωστό και εφικτό ! Τα σέβη μου ... συμφωνώ απολύτως ...

Ο σοφός γέροντας πρέπει να κάνει κάνα-δυό ηχογραφήσεις binaural και να τις ανεβάσει εδώ να τις αξιολογήσουμε (μιας και όλοι διαθέτουμε το ίδιο ακουστικό αναφοράς)...

Σοφέ γέροντα, πάντα εκφράζεις το σωστό και εφικτό ! Τα σέβη μου ... συμφωνώ απολύτως ...

σοφό (και γέροντα) σου επιτρέπω να με αποκαλείς οπόταν (προσεξε τη χρήση του συνδέσμου) βγώ στη σύνταξη.....................................(πρόσεξε επίσης τη χρήση των αποσιωπητικών)

Ο σοφός γέροντας πρέπει να κάνει κάνα-δυό ηχογραφήσεις binaural και να τις ανεβάσει εδώ να τις αξιολογήσουμε (μιας και όλοι διαθέτουμε το ίδιο ακουστικό αναφοράς)...

για να γίνει αυτό ο σοφός γέροντας πρέπει να σκαρφιστεί κάτι γιατί μέχρι τώρα γράφει ένα όργανο τη φορά.
Θα πρέπει μάλλον να μαζέψω την γεροντική κομπανία....

τώρα που το σκέφτομαι δεν θα μπορούσε να γίνει binaural overdub?
Με απλή αλλαγή θέσης !