Ιδέες Για Αναβάθμιση

Το αν αξίζει είναι μεγάλη κουβέντα, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δανειστείς έναν και να τον βάλεις πάνω να παίξει να ακούσεις εσύ ο ίδιος τις διαφορές, κανείς άλλος δεν μπορεί με σιγουριά να σου απαντήσει σ αυτό το ερώτημα.

Όντως έχεις δίκιο σε αυτό μακάρι να γινόταν! Θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω πριν αγοράσω αλλά λίγο το ότι μένω θεσσαλονίκη λίγο το ότι δεν έχω φίλους που να ασχολούνται με το άθλημα δεν ευκαίρησα να ακούσω πλυθὠρα συστημάτων. Θα ψάξω αγγελίες λίγο θα ρίξω και μια ματιά γενικά από ενισχυτές και ότι νεότερο θα ρωτήσω στο ίδιο νήμα. Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν.

Καλή χρονιά παιδιά

Last edited:
να δείτε που στο τέλος θα με ψήσετε για δικαναλο :music-smiley-005: Ο συγκεκριμένος marantz είναι αντίστοιχης κατηγορίας του denon που αναφέρθηκε παραπάνω σωστά;

Χρήστο στο γράψανε πολλοί ένας καλός στέρεο εν/της με ρεύματα θα παίξει 99% καλύτερα τα ηχεία σου σε σχέση με ένα av ,αλλά και ο av marantz έχει 100 βατ στα 8 ωμ 140 στα 6 και περιπου 150 στα 4 αυτό σε δικάναλο πρόγραμμα, σε 5.1 τα βατ μειώνονται ......δυστυχώς ,υπόψη τον συγκεκριμένο δεν τον έχω ακούσει γράφω μόνο τα χαρακτηριστικά του.

Πιστεύω ολοκληρωμένος δικάναλος δεν θα τον βολέψει γιατί έτσι καταλήγει για αμιγώς δικάναλη ακρόαση οπότε αφήνει τον κινηματογράφο εκτός, δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει κάποια λειτουργία pass through ώστε να περάσει το σήμα απ τον av αλλά και πάλι θα αλλάξει η ηχητική ταυτότητα στον κινηματογράφο, με επιφύλαξη ό,τι λέω γιατί δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει καλά τι θέλετε να κάνετε με τον Xtz. Επίσης ο marantz απ το ebay που βάλατε δεν έχει εξόδους προενίσχυσης και δεν θα δώσει αισθητά μεγαλύτερη ισχύ απ τον υπάρχον Yamaha. Γνώμη μου ξανά λέω εν πρώτης να αναβαθμίσει τον av με έναν Marantz - Denon που να έχουν εξόδους προενίσχυσης και στο μέλλον να χρησιμοποιήσει τις δύο απ αυτές και να κουμπώσει ένα δικάναλο τελικό για να οδηγήσει σωστά τα μπροστά ηχεία. Τουλάχιστον έτσι θα μπορέσει να καταλάβει αν τον ικανοποιούν και τα ηχεία ή θα προβεί στο μέλλον και σε αυτόν τον τομέα αναβάθμιση. Ενας δικάναλος τελικός είναι απ τις λίγες αγορές που αξίζουν ως επένδυση αφού δεν έχει κάτι για το οποίο θα χρειαστεί αναβάθμιση, είναι κάτι που θα σου μείνει εσαεί και σου δίνει τη δυνατότητα να "παίξεις" με μεγαλύτερο εύρος ηχείων.

Δικάναλος προφανώς δε συνδέεται στον υπάρχοντα AVR οπότε αν αγοραστεί πάει πακέτο με νέο ή μτχ avr. O marantz Κώστα έχει preouts. Το "πακέτο" του Θεόφιλου είναι πολύ καλό και πλήρες αλλά είναι overkill για τα ηχεία του φίλου. Είναι βάση για να στηθεί ένα απολαυστικότατο 5.1-7.1 αλλά σε άλλο budget. Νομίζω η σειρά των κινήσεων είναι:
Α) AVR (περίπου 700-1000 ευρώ)
Β) αν το σηκώνει ο φίλος μπροστά τριάδα νέων ηχείων (περίπου 700-1000 ευρώ)
Γ) Τελικός δικάναλος - τρικάναλος ή και πεντακάναλος ή εναλλακτικά δικάναλος με htpassthrough με κόστος όσο ο AVR και παραπάνω.
Για όλα τα άλλα υπάρχει η mastercard :P
Κινούμενος σε μτχ με υπομονή προφανώς το κόστος πέφτει κατά 30-40-50%
Θεωρώ ότι σε όποιο από τα στάδια και να προχωρήσει θα δει καλή βελτίωση. Και φυσικά η ολοκλήρωση (όταν πλέον θα μπορεί να πηγαίνει σινεμά και να βρίζει για την κακή ποιότητα ήχου στις περισσότερες Ελληνικές αίθουσες) έρχεται από το σύνολο των ΑΒΓ.

Ωχ ναι λάθος μου τώρα είδα τη φωτό με τα pre out στον Marantz, όσο για τις κινήσεις κι εγώ το ίδιο πάνω κάτω προτείνω απλά τα ηχεία να τα κρατήσει για το τέλος κι αφού πρώτα διαπιστώσει αν με την αλλαγή av και την προσθήκη τελικού μπορεί να ανεβάσει εντάσεις με τα energy χωρίς να κουράζουν οπότε να αποφύγει ένα μεγάλο έξοδο.

Νομίζω πως όντως θα ακολουθήσω την αγορά του avr πρώτα και μετά θα α σκεφτώ αν θα αλλάξω ηχεία ή αν θα πάω για δικαναλο μέχρι τότε ωστόσο έχουμε γιατί θα γίνουν σε κάποιο διάστημα χρόνου αυτά. Πρώτα θα προχωρήσω στην αγορά του avr όπου θα ψαχτώ λίγο ακόμη και η αγορά θα έρθει αργότερα μέσα στο χρόνο όπου θα επανέλθω για να ρωτήσω πιο συγκεκριμένα. Ότι απορία έχω θα επανέλθω εδώ ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις να είστε καλά.

καλα ολα αυτα αλλα τελικα ποιες ειναι οι πηγες σου και για τι ποιοτητα μουσικης μιλάμε που σε κουραζει; Μη παw και δωσεις αw πουμε 2 χιλιαρικα για αναβαθμίσεις και στο τέλος μας πεις οτι ακους mp3 48kbps apo 1 mp3 player turbox των 30 ευρω!

Καλησπερα

κατα κυριο λογο ακουω απο τον ιmac μου συνδεδεμενο με τον ενισχυτη απο το jack του mac στην οπτικη ινα του ενισχυτη. Απο εκει και περα ακουω ναι mp3 σε ποιοτητα κατα κυριο λογο των 320kbps.