iFi dsd micro

Έχει κάνει άλλος κάτοχος εκτός απο εμένα την τελευταία αναβάθμιση του firmware στο ντάκ; Eντυπώσεις;.. Προσωπικά μετά απο μερικές εβδομάδες ακροάσεων μόνο του αλλα και σύνδεση με το κυρίως σύστημα και Α-Β σύγκριση με το MYTEK 192 ψάχνοντας το Jriver διαπίστωσα αισθητότατη αναβάθμιση σε όλους τους τομείς στο μικρό "τερατάκι" το οποίο πάντα με ικανοποιούσε αλλα πρώτη φορά με εντυπωσίασε ..

Tί να σου πώ εδώ ήταν αλλα δεν την βλέπω πιά.. http://ifi-audio.com/micro-idsd-ifi-xmos-firmware/ Απο ότι θυμάμαι την είχαν ανακοινώσει στο facebook, πάντως άμα ήταν demo τότε σύντομα θα κυκλοφορήει και η κανονική και σίγουρα καλύτερη..

Θα ψάξω να δώ αύριο αν το έχω στο μακμίνι (στον υπολογιστη που γράφω το έχω πετάξει)

Το ανεβάζεις ?

Στείλε μου το email σου με pm να στο στείλω. Πάντως 4.0.6. γράφει και απο ότι θυμάμαι τον ίδιο κωδικό είχε απλά με κάποιες βελτιώσεις. Μήπως να είναι αυτό που έχουν τώρα ανεβασμένο στην ιστοσελίδα τους;..

Αυτές είναι οι βελτιώσεις:

Beta v0.16 is the same as v4.06, but:

1) Upgrade core code to version 6.6

2) Apply previous Clock and Code optimisation to 6.6 core

3) Fix completely clicks when switching between PCM and DoP DSD

4) Fix for some units where small timing bug on v4.06 caused vinyl static like clicks at 192kHz sample rates

Μόλις αντικαταστάθηκε η Asus Xonar Essence STX που είχα με το μικρό.
Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω μουσική...

Καλησπέρα, έχει συνδυάσει κανένας το micro με λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών? Σκέφτομαι να βάλω στην αλυσίδα έναν αξιοπρεπή λαμπάτο μέχρι 400-500 ευρώ. Μήπως η λάμπα θα πάρει λίγο από την ανάλυση και την λεπτομέρεια του ντακ? Έχω στο μυαλό μου κάτι από την σειρά little dot αλλά επειδή δεν ξέρω πολλά από λαμπάτους οποιαδήποτε πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη φυσικά. Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει το micro δίπλα με λαμπάτο ενισχυτή στην πράξη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. :music-smiley-005:

Εγώ είχα little dot (τον 4 σπέσιαλ εντίσιον, καινούργιος γύρω στο 450ρικο) ...

Έχω ακούσει και εκτεταμένα το μίκρο (του φίλου totsipaki) ... δεν τα συνδύασα καθώς μιλάμε για διαφορετικές χρονικές περιόδους ...

All in all, μην το κάνεις ... ο ενισχυτής του μίκρο είναι, αν όχι καλύτερος, τουλάχιστον ισάξιος ενός τέτοιου ενισχυτή ... θα χάσεις χρήματα και αμφιβάλλω αν κερδίσεις απόδοση ...

Δεν έχω κανένα παράπονο από θέμα απόδοσης του ενισχυτή του micro. Απλά πάντα ήθελα να δοκιμάσω τον ήχο της λάμπας. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά αυτό που λες είναι ότι σε αυτά τα χρήματα οι λαμπάτοι δεν θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε θέμα απόδοσης. Έχεις υπόψη σου κάποιον ακριβότερο λαμπάτο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά? Επίσης μια λύση είναι και το ican της ίδιας εταιρίας το οποίο από ότι διαβάζω είναι class A και ο ήχος του είναι παραπλήσιος με αυτόν της λάμπας,σε καμία περίπτωση λαμπάτος βέβαια...

Φίλε, πολλοί όροι, όπως ο ήχος της λάμπας, είναι υπερφορτισμένοι στο μυαλό των χομπιστών, που τους αποδίδουν απόκοσμες ιδιότητες ... το θέμα είναι να πάρεις σωστό ήχο ... ο οικείος του μίκρο ενισχυτής δίνει σωστό ήχο ...
Οι πραγματικά ακριβές και σωστά σχεδιασμένες/υλοποιημένες ενισχυτικές υλοποιήσεις, είτε λάμπα, είτε τρανζίστορ, είτε φετ, είτε ότι άλλο ηχητικά συγκλίνουν στο ''σωστό'', ξεπερνώντας γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις ...

το ican δεν το γνωρίζω ... λαμπάτους ακριβότερους γνωρίζω, από ebay, πλην με τα cc κλπ. έχει γίνει απαγορευτική η κατάσταση ...

στην Ελλάδα, μια σωστή και τίμια εταιρεία είναι η lab 12 που κάνει λαμπάτα ενισχυτικά και ντακ σε λογικές τιμές ... ήταν και στην έκθεση και εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια, όπως μπορείς να διαβάσεις στο σχετικό νήμα ... νομίζω ότι μπορείς να τους ζητήσεις ακρόαση και να βγάλεις συμπεράσματα ...

Κατάλαβα την λογική σου και έχεις δίκιο στο θέμα του σωστού ήχου. Το θέμα είναι να πάρεις καλό αποτέλεσμα και όχι να έχεις εξαρτήματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Τώρα με τα cc είναι αδύνατο να αγοράσεις από ebay,amazon κτλπ αν μιλάμε για τόσο μεγάλα ποσά όπως 500 ευρώ (εκτός αν έχω μείνει πίσω στην ενημέρωση). Το micro είναι απίστευτο μηχανάκι και η αναζήτηση μου τώρα είναι καθαρά για να βρω το κάτι παραπάνω. Ίσως αν είχε λίγο ποιο ''γεμάτο'' ήχο θα ήταν στα αυτιά μου το τέλειο αποτέλεσμα.

All in all αν δεν καταφέρω να βρω έναν σωστό λαμπάτο σε αυτά τα χρήματα θα πάω στο ican της ίδιας εταιρίας..το οποίο από ότι λένε είναι ένα βήμα μπροστά από το ενισχυτικό κομμάτι του micro.

Προτείνω να καθήσεις στα αυγά σου ... το μίκρο είναι ήδη σε μεγαλύτερη κλάση από τα 598 .... αν πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή κάποιας ποιότητος, μετά θα θέλεις ακουστικά, κ.ο.κ. ... απόλαυσε το υπάρχον σετ-απ σου και κάποια στιγμή κάνεις κάποια συνολική αναβάθμιση ...
Αν επιμένεις άμεσα να επενδύσεις λίγα χρήματα, κράτησε το μίκρο, δώσε τα 598 για κανένα 90άρι ευρώ και πάρε τα philips χ2 (περίπου 250 ευρώ) τα οποία θα σου δώσουν τον γεμάτο και απολαυστικό ήχο που ψάχνεις ...

Τα philips αυτά τα είχα στο μυαλό μου και πριν αγοράσω τα senn's αλλά δεν είχα καταφέρει να τα βρω στην Ελλάδα κάπου ετοιμοπαράδοτα. Έχεις υπόψιν σου κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που μπορεί κανείς να τα βρει? Λες δηλαδή ότι είναι θέμα ακουστικού και όχι ενισχυτή? Να επενδύσω σε σετ ντακ/ενισχυτή το σκέφτομαι διότι στο μέλλον θα ήθελα να δώσω ένα σεβαστό ποσό από 600 και πάνω για να πάρω ένα ακουστικό που θα με ανεβάσει κατηγορία...και ενώ το ican είναι καλύτερο όπως λένε από το micro (ενισχυτικά) κοστίζει 300 ευρώ περίπου (αρκετά προσιτό).

δυστυχώς Ελλάδα γιοκ ... τα έχω συστήσει σε πολλά παιδιά (και εδώ μέσα) και είναι όλοι ευχαριστημένοι ... η καλύτερη τιμή είναι στο Ιταλικό Άμαζον, αν και τσίμπησε ένα 30ρακι και ανέβηκε περίπου στα 260 ευρώ και ίσως υπάρχει σε αυτή την τιμή στο γαλλικό/γερμανικό, κλπ... ... νομίζω ότι πλέον στα άμαζον δεν υπάρχουν περιορισμοί cc ... σε μια εβδομάδα θα είναι σπίτι σου ...

Καλή τιμή είναι, αν δεν υπάρχει πρόβλημα από άποψη κάπιταλ κοντρολ με το άμαζον θα το σκεφτώ σοβαρά. Ίσως η λύση να βρίσκετε στα ακουστικά. Βέβαια τα senn's είναι σχεδόν καινούρια δεν έχουν κλείσει ούτε 2μηνο.

Εννοείται οτι αν είναι πειράξεις κάτι στο set up σου αυτό είναι τα ακουστικά σου και όχι ο ενισχυτής σου.