iFi dsd micro

Πέτρο Νικολαίδη μήπως το δικό σου το φοράει ήδη?
Γιατί το soundstaging, η εστίαση και ο αέρας ήταν ούτως ή άλλως τα δυνατά σημεία του dac.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι. Αυτό βγήκε στις 18. Εσύ έκανες update στις 9. Άντε να δουμε :)

Eίναι αλήθεια οτι με τα προηγούμετα firmware updates είχε ήδη γίνει εξαιρετικό. Με το νέο update έγινξε απλά ακόμη καλύτερο.

Εγώ παρατήρησα πιο καλή λεπτομέρεια κ "αέρα" σε σύνδεση με Mac... Με το PC δεν το έχω ακούσει ακόμα.
Έχει κ ενα θεματάκι όμως, που αναφέρεται και στο αντίστοιχο νήμα στο head-fi. Κάνει κάποιο θόρυβο από track σε track κατά την αναπαραγωγή dsd στο JRiver. Σε εμένα πότε το έκανε πότε δεν το έκανε. Δεν το δοκίμασα σε native αρχεία αλλά σε upsampling σε dsd μου το έκανε... Πάντα σε Mac.

Εγώ παρατήρησα πιο καλή λεπτομέρεια κ "αέρα" σε σύνδεση με Mac... Με το PC δεν το έχω ακούσει ακόμα.
Έχει κ ενα θεματάκι όμως, που αναφέρεται και στο αντίστοιχο νήμα στο head-fi. Κάνει κάποιο θόρυβο από track σε track κατά την αναπαραγωγή dsd στο JRiver. Σε εμένα πότε το έκανε πότε δεν το έκανε. Δεν το δοκίμασα σε native αρχεία αλλά σε upsampling σε dsd μου το έκανε... Πάντα σε Mac.

Μιλώντας πάντα για Mac και παίζοντας με τις διάφορες ρυθμίσεις του JRiver, θέτοντας κάποια buffer στο μέγιστο το πρόβλημα με τους θορύβους δείχνει να σταματά σε 2xDSD! Στο 4x στο δικό μου μηχάνημα με 8gb RAM/SSD παίζει με διακοπές, αλλά αυτό γινόταν πάντα!

παιδια βαζωντας το τελευταιο fw πολλες φορες οταν το ανοιγω κανει ενα φορυβο και δεν ακουω τπτ.αναγκαζομαι να βαζω την προηγουμενη εκδοση και μετα παλι την καινουργια...ξερετε τι παιζει;

Απάντηση: Re: iFi dsd micro

παιδια βαζωντας το τελευταιο fw πολλες φορες οταν το ανοιγω κανει ενα φορυβο και δεν ακουω τπτ.αναγκαζομαι να βαζω την προηγουμενη εκδοση και μετα παλι την καινουργια...ξερετε τι παιζει;

Έγραψες το πρόβλημα στην εταιρία; ανταποκρίνονται σχεδόν σε 24 ώρες Μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η άμεση ανταπόκριση τους .

Βέβαια ο Panoramix πού το είχε <τρωγόταν> να βάλει τη τελευταία έκδοση ,αλλά του είπα να περιμένει ...
Λογικά αυριο βράδυ θα το ακούει παρέα με το ayazi

θα στειλω εφοσον ειναι ετσι οπως το αναφερεις...ωστοσο εαν καποιος μετα καιρο χρησης διαπιστωσει κατι τετοιο εας ενημερωσει.

Δοκίμασε το ,θα εκπλαγείς ευχάριστα
Κάποια στιγμή θα κάνω πιό εκτεταμένη αναφορά για την επαφή μου με την εταιρία

Σε θερμοευχαριστω. θα περιμενω ιδιαζοντως για την αναφορα σου

Re: Απάντηση: Re: iFi dsd micro

Έγραψες το πρόβλημα στην εταιρία; ανταποκρίνονται σχεδόν σε 24 ώρες Μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση η άμεση ανταπόκριση τους .

Βέβαια ο Panoramix πού το είχε <τρωγόταν> να βάλει τη τελευταία έκδοση ,αλλά του είπα να περιμένει ...
Λογικά αυριο βράδυ θα το ακούει παρέα με το ayazi
Πάντως Πέτρο σύγκριση δεν υπάρχει. Το ayazi ειναι αντικειμενικά καλυτερο σαν dac. Αλλά ουτε ημιφορητο battery powered ειναι, ουτε ενισχυτή έχει.

Θανάση σεβαστή η άποψη σου ,ως γνωστό το ayazi δε το άκουσα ,οπότε δεν έχω άποψη
Για μένα πάντως το ifi αποτελεί θετική έκπληξη .
Και θα περιμένω αύριο βράδυ να μας πείς τις εντυπώσεις από την Α-Β ακρόαση

Καλησπέρα σας,

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο παρέα με το idsd micro και τα sennheiser hd 598 αποφάσισα να αναβαθμίσω τα ακουστικά σε κάτι ποιο κοντά στην κλάση του micro. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των 598 και μου έχουν χαρίσει άπειρες ώρες μουσικής. Θα ήθελα να παίξω στην τιμή των 300-350 . Μου αρέσει πολύ ο ζεστός ήχος των sennheiser αλλά θα ήθελα κάτι που να είναι λίγο ποιο μουσικό και ενθουσιώδες...να χρωματίζει λίγο τον ήχο. Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι που θα ταίριαζε με το συγκεκριμένο dac?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :ernaehrung004:

Καλησπέρα.
Αφού σου αρέσει ο ζεστός ήχος των sennheiser και αφού το μπάτζετ σου είναι μέχρι 350 ευρώ νομίζω πας καρφί για hd650/600.
Εξαρτάται βέβαια και το τι εννοείς ενθουσιώδες. Ο καθένας ενθουσιάζεται με διαφορετικά πράγματα.
Ελα μια βόλτα στην κατηγορία των ακουστικών, ρίξε μια ματιά σε αυτό, άνοιξε ένα νήμα και θα σε κατατοπίσουμε πλήρως.

τα 600/650 τα έχεις ακούσει;

Όταν λες να χρωματίζει τι εννοείς;
Πιο πολύ μπάσο ή υψηλά ή μεσαία; Πιο ανοιχτή εικόνα;
Αν δεν έχεις θέμα με το είδος ακουστικού και θες να πας σε κάποιο κλειστού τύπου και φορητό ταυτόχρονα θα σου πρότεινα τα HD25 Aluminum (μέχρι πριν λίγες μέρες υπήρχαν)!
Τα έχω και τα θεωρώ εξαιρετικά! Αυτή την στιγμή είναι τα μόνα μου ακουστικά! Με το micro κάνουν ένα πολύ καλό ζευγάρι που είναι και φορητό ταυτόχρονα!
Ένας από τους χαρακτηρισμούς που θα μου ερχόταν στο μυαλό για τα εν λόγω ακουστικά είναι το "ενθουσιώδες" χωρίς όμως να ξεφεύγει (πολύ) από τα όρια της ουδετερότητας...
Κατά την γνώμη μου είναι ένα ακουστικό που όσο κυκλοφορεί ακόμα αν κάποιον τον ενδιαφέρει η εν λόγω κατηγορία απλά πρέπει να το έχει.... Δεν πρόκειται να το πουλήσω ποτέ!
Προσωπικά μπορώ να το φορέσω πολύ ώρα αν και είναι αρκετά σφηχτά στο κεφάλι. Με τον καιρό βέβαια στρώνει κάπως το πράγμα!

Φίλε maxpain,
Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα τα Philips Fidelio X1 ή Χ2. Εγώ προσωπικά έχω τα Χ1. Εχω ακούσει και τα Senn 650 αλλά τα Fidelio είναι πιο μουσικά-ρυθμικά-ενθουσιώδη από τα 650 και πιο οικονομικά επίσης. Αλλά είσαι λίγο άτυχος γιατί μια φορά που τα άκουσα με το idsd micro δεν ταιριάζει καλά ο συνδυασμός. Το αναφέρει πιο αναλυτικά ο συμφορουμίτης panoramix στο thread των Fidelio X2.
Τα Senn 598 τα έχει ο αδερφός μου και τα έχω ακούσει αρκετές φορές. Μπορώ να σου πω ότι ταιριάζουν καλά με λαμπάτο ενισχυτή (δοκιμασμένο!).
Αυτά έχω να πω από τη μεριά μου.

Καλή επιτυχία στη αγορά σου!

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Όταν λέω ότι προτιμώ τον ζεστό και ενθουσιώδες ήχο εννοώ ότι θα ήθελα τα ακουστικά να είναι λιγότερο flat και να έχουν ένα ποιο μουσικό και γεμάτο ήχο. Τα 598 αν και πολύ καλά για την τιμή τους μου αφήνουν μια αίσθηση ότι ''σιδερώνουν'' τα πάντα...θα ήθελα κάποια ακουστικά που να δίνουν περισσότερο ''ζωή'' στη μουσική. Από αυτά που προτείνετε καταλαβαίνω ότι και τα philips αλλά και τα senn 600 είναι σε αυτή την κατηγορία που ψάχνω...μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο ποιο από τα 2 ακουστικά θα είναι ποιο κοντά σε αυτό που περιγράφω?

Πριν λίγο άκουγα με τα Senn 598 στο σύστημα μου και ήταν και μουσικό και γεμάτο. Μήπως φταίει κάτι άλλο στο setup σου και όχι τα ακουστικά;

Θελω ενα dsd Dac για να δοκιμάσω το dsd upsampling του Audirvana και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει
κατι καλύτερο απο το micro σε αυτη τη κατηγορία τιμής.
Υπάρχουν τα Evo 2 της m2tech σε αυτα τα χρήματα περίπου και αναρωτιέμαι πόσο κοντά ειναι .

Δυστυχώς δεν εχω την δυνατότητα ακροάσεων στο αντιπρόσωπο γιατι δεν μένω Αθήνα.
Δεν με ενδιαφέρει πως τα πάει το micro σαν ενισχυτης ακουστικών(εχω ενα lehmann) , αλλα αποκλειστικά ως dsd Dac.

Last edited:
Το iDSD λειτουργεί εντελώς απροβλημάτιστα σε όλες του τις λειτουργίες ειδικά με το τελευταίο beta firmware...
Ηχητικά δεν μπορώ να πω σε σχέση με το m2tech μιας και δεν το έχω ακούσει. Δηλώνω πάντως φαν της εταιρίας και ως πρώην κάτοχος της προηγούμενης σειράς των evo επίσης πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Το γεγονός ότι δεν σε ενδιαφέρει ο εν/της ακουστικών και το ότι το evo στο μέλλον έχει την δυνατότητα σοβαρών αναβαθμίσεων είτε με το ρολόι είτε με το τροφοδοτικό της εταιρίας μάλλον του δίνει πιο πολλούς πόντους έτσι όπως το σκέφτομαι σε σχέση με αυτό που λες πως θέλεις.
Έχω σκοπό να πάω να τα ακούσω τα νέα evo αλλά δεν ξέρω ακριβώς πότε...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk