Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Στις 22 Ιαν. θα πάω αυθημερόν στο Βελίκο Τύρνοβο της Βουλγαρίας με το αυτοκίνητο και στις 31/1 στο Βελιγράδι επίσης αυθημερόν. Ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση υπάρχουν σταθμοί που θα μου επιτρέψουν την ολοκλήρωση του ταξιδιού εντός της ημέρας. Άρα θα πρέπει να διανυκτερεύσω κάπου που ούτε αυτό επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά. Άρα προσωπικά δεν μπορώ να αγοράσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να το χρησιμοποιήσω για τη δική μου εργασία.

το θέμα είναι ότι η ΕΕπληκτη και εξαρτώμενη χώρα μας θα υιοθετήσει άμεσα τα αντίμετρα για τους κινητήρες ΕΚ και θα αρχίσεις να πληρώνεις 2 ευρώ το λίτρο, και θα σε κοροϊδεύουν κανονικά με το "παρε ηλεκτρικό και βάλτο ...εκεί που ξέρεις"

το θέμα είναι ότι η ΕΕπληκτη και εξαρτώμενη χώρα μας θα υιοθετήσει άμεσα τα αντίμετρα για τους κινητήρες ΕΚ και θα αρχίσεις να πληρώνεις 2 ευρώ το λίτρο, και θα σε κοροϊδεύουν κανονικά με το "παρε ηλεκτρικό και βάλτο ...εκεί που ξέρεις"

Άρα ή τα πληρώνουμε σε ακριβό κάυσιμο και φόρους ή τα πληρωνουμε σε ακριβά ηλεκτρικά...τελικά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα?...δεν νομίζω .... σίγουρα δεν ειναι για ολους τα ηλεκτρικά...το θέμα ειναι για τα 300+ χλμ αυτονομια εαν αξίζει να παμε σε ηλεκτρικο. Προφανώς και δεν μπορει κάποιος να παρει ηλεκτρικο οταν κάνει μεγάλες αποστάσεις άνω των 300χλμ. Εδω συζηταμε για τις καθημερινες αποστάσεις που θα τα βγάλει τα λεφτά του όταν το ακριβο πετρέλαιο των 2ευρω θα κυριαρχήσει.

Για το μια στο τοσο να κάνεις μεγάλες αποστάσεις....ε θα υπάρχει το 2ο αυτοκίνητο της οικογενειας.

Με 16kwh/100km καταναλωση. Αν πουμε οτι θα το φορτιζει καποιος απο το σπιτι του και θα επιβαρυνει συνολικα την καταναλωση ωστε να ξεπερναει το νοικοκυριο τις 2.000 κιλοβατωρες μπορουμε να πουμε οτι θα κοστιζει 3.5 /100Km.

Ο καθε ενας μπορει να κανει τους υπολογισμους του. Εγω θα εξοικονομουσα 1000 το χρονο σε καυσιμα συν τα service και τα τελη...
Βεβαια δεν με συμφερει ακομη επειδη το κοστος κτήσης ενος οικογενειακου ηλεκτρικου οπως το leaf ειναι στα 35.000 . Μαζι με το κοστος ρευματος ξεπερναω τα 40.000 σε 10ετια χρησης , οσο δηλαδη μου κοστισε σε 10 χρονια το colt... ΑΝ πεσουν οι τιμες στα 20.000 τοτε δεν το συζηταμε..

Νομίζω ένα υβριδικό corolla είναι στην παρούσα φάση, η πιο ισορροπημένη επιλογή. Αν θέλει κανείς περισσότερους χώρους μπορεί να πάει και στην έκδοση wagon.

Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Με 16kwh/100km καταναλωση. Αν πουμε οτι θα το φορτιζει καποιος απο το σπιτι του και θα επιβαρυνει συνολικα την καταναλωση ωστε να ξεπερναει το νοικοκυριο τις 2.000 κιλοβατωρες μπορουμε να πουμε οτι θα κοστιζει 3.5 /100Km.

Ο καθε ενας μπορει να κανει τους υπολογισμους του. Εγω θα εξοικονομουσα 1000 το χρονο σε καυσιμα συν τα service και τα τελη...
Βεβαια δεν με συμφερει ακομη επειδη το κοστος κτήσης ενος οικογενειακου ηλεκτρικου οπως το leaf ειναι στα 35.000 . Μαζι με το κοστος ρευματος ξεπερναω τα 40.000 σε 10ετια χρησης , οσο δηλαδη μου κοστισε σε 10 χρονια το colt... ΑΝ πεσουν οι τιμες στα 20.000 τοτε δεν το συζηταμε..

Ετσι ακριβώς, στην περίπτωση μου κάνω 100χλμ κάθε ημέρα θέλω περίπου 7,5ευρω * 240 ημέρες είναι 1800 ευρω το χρόνο μονο για το κάυσιμο

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Νομίζω ένα υβριδικό corolla είναι στην παρούσα φάση, η πιο ισορροπημένη επιλογή. Αν θέλει κανείς περισσότερους χώρους μπορεί να πάει και στην έκδοση wagon.

Αν το συγκρινεις με τους αντιστοιχους 1000αριδες turbo, Ναι. ΑΛλιως με 5.2lt/100km , δηλαδη κοστος 8 /100km βλεπεις οτι υπαρχει χαοτικη διαφορα με ενα ηλεκτρικο, αλλα κοστιζει και 10.000 λιγοτερο...

Αν το συγκρινεις με τους αντιστοιχους 1000αριδες turbo, Ναι. ΑΛλιως με 5.2lt/100km , δηλαδη κοστος 8 /100km βλεπεις οτι υπαρχει χαοτικη διαφορα με ενα ηλεκτρικο, αλλα κοστιζει και 10.000 λιγοτερο...

Στην ουσία η όποια διαφορα μεταξύ συμβατικου με ηλεκτρικου, (πχ τα 10.000 που αναφέρεις) ειναι το κόστος που γλυτώνεις απο το καύσιμο στην 8 ετια, χωρίς τους φόρους ή τα τέλη. Πιστευω οτι το ζητημα ειναι πρακτικο πιο πολύ παρα οικονομικο. Οικονομικα ο καθένας μπορεί να κάνει την άσκηση το τι πληρωνεί σε καύσιμο, φόρους κλπ και να το βρει.

Μέχρι στίγμης ολες οι απόψεις ειναι πολυ καλές και σεβαστές! Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος κάτοχος εδω μέσα για να μας πει την εμπειρία του...

φυσικά ειδικά για την Αθήνα είναι πολύ καλή λύση.

Δεν νομίζω οτι υπάρχουν πολλα πρατήρια Φυσικου Αέριου στην Αθήνα (νομίζω γύρω στα 7 εαν δεν κάνω λάθος). Ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει αυτό.

Επειδη εχω 1000αρι τουρμπο, μπορω να σου πω οτι ακομα και με απαλο ποδι, δεν βλεπω κατω απο 7.5l/100km σε συνθηκες αθηνας με σταματα ξεκινα. Μαλιστα αναφερομαι σε supermini, ενω εχω την εντυπωση οτι το υβριδικο corolla, ειναι μεγαλυτερο αυτοκινητο και θα προσφερει το 5l/100km σε συνθηκες φουλ κινησης. Βεβαιως, ενα test drive θα πεισει ή αποθαρρυνει τον οποιονδηποτε υποψηφιο αγοραστη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Επειδη εχω 1000αρι τουρμπο, μπορω να σου πω οτι ακομα και με απαλο ποδι, δεν βλεπω κατω απο 7.5l/100km σε συνθηκες αθηνας με σταματα ξεκινα. Μαλιστα αναφερομαι σε supermini, ενω εχω την εντυπωση οτι το υβριδικο corolla, ειναι μεγαλυτερο αυτοκινητο και θα προσφερει το 5l/100km σε συνθηκες φουλ κινησης. Βεβαιως, ενα test drive θα πεισει ή αποθαρρυνει τον οποιονδηποτε υποψηφιο αγοραστη.
Στα χαρτια η toyota λεει 3.2lt/100 . Με μετρησεις απο autotriti, drive κλπ το βλεπω στα 5+. Μιλαμε για τον 1.8 με τα 122 αλογα.

Καλα εισαι. Εδω βαζουν αυτους τους χιλιαρηδες σε suv του 1.5 τονου και χτυπανε κατι 10lt για πλακα..

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

παίζει και το φυσικό αέριο.
Μην το ξεχνάτε
Κοιτουσε ο γαμπρος μου. Οι προτασεις προς το παρον ειναι vag group και fiat. Ηταν ετοιμος να παρει το Fiat Panda μεχρι που ειδε αυτο... https://www.euroncap.com/en/results/fiat/panda/34191 0 εις το πηλικον...

Μετα οι αλλες προτασεις ξεφευγουν σε τιμη αλλα οχι κατι τραγικο. Με 20.000 νομιζω παιρνεις το Leon.

Ακούγεται ότι το VAG group θα βγάλει και έκδοση με 160hp πάλι με το ίδιο μοτέρ 1.5, κανα 2χιλιαρο πάνω σε golf,octavia kai leon, μάλλον όταν φανεί και το estate golf.

To leon ST της δουλειάς έχει κάνει 130.000km από το μάιο με κόστος 2.9kg/100km. To κιλό έχει 83 cents. Eκτός πόλης.

έχει ενδιαφέρον.

https://www.newsauto.gr/test-drive/...pcig93bZB7etjmd41r6xTW9zyBoBwD7V41mB7xhgJp1WU

το βενζινοκίνητο πάντως το έχει ο κουνιάδος μου με leasing και με εντυπωσίασε.

το ξέρουμε το συγκεκριμένο τεστ. Με βάση αυτό ο κινητήρας του CNG είναι η μόνη λύση και με διαφορά. Το TDI έχει τον πιο παλιό κινητήρα γι αυτό και δεν μπορεί να ξεχωρίσει. Η υπόθεση συντήρηση υπέρ του βενζινοκίνητου θα πρέπει να αποδειχθεί διότι στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο.

Προσωπικά η επιλογή θα ήταν μεταξύ πετρελαίου και φυσικού αερίου και η επιλογή ηλεκτρικού -για μένα -δεν υφίσταται .
Συμφωνώ με τον Βλάση όσον αφορά τα περί συντήρησης ,γιατί η προσωπική μου άποψη είναι αντίθετη όσον αφορά την υπεροχή των βενζινοκινήτων .