Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

θα συμφωνήσω για τον βενζινοκινητήρα και το σέρβις του.
Είναι τόσο πολύπλοκος που δεν ξέρω ποσο θα αντέξει στο χρόνο, ιδίως με τέτοιες συμπιέσεις και τεχνικές απανεργοποίησης κυλίνδρων.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η πολιτική της ΕΕ ήδη έχει απορρίψει τους cng.

Tα VAG φυσικού αερίου έχουν γράψει άπειρα χιλιόμετρα σε ταξί από το 2014, κάτι θα είχε ακουστεί αν βγάζανε προβλημα, μεγαλύτερη φθορά από το όλη μέρα μέσα στη πόλη δεν υπάρχει πιστεύω.

Επίσης το 1.5 μοτέρ ειναι πολύ καλό, γραμμικό μέχρι τον κόφτη, δουλεύει σε κύκλο miller για οικονομία και έχει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετριας, όπως και cylinder deactivation όπως γράφτηκε πιο πάνω.

Δε το λες και πουσαρισμενο καθώς εχει οικονομικό χαρακτήρα, άλλοι βγάζουν 200 άλογα από αυτά τα κυβικά.

Κρίμα που δεν το βάζουν και στα μικρότερα μοντελα, το 1.0 CNG είναι πιο συμβατικό με μόλις 90 άλογα.

Το μόνο κακό είναι τα πρατήρια, εδώ Θεσσαλονίκη με μόλις 2 (+1 ώρες γραφείου στη Σίνδο) καμιά φορά οι ουρές είναι μεγάλες. Σε περίπτωση βλάβης της αντλίας (που είναι συχνό φαινόμενο) κλαφτα. Το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι μόνο 9lt, ώστε να περνάει ως single fuel. Τα παλιότερα 1.4 είχαν 35lt αν δε κάνω λάθος, αλλά 1 φιάλη λιγότερο. Η αυτονομία με το αέριο ειναι περίπου 420km σε ταξίδι.

Εγώ προγραμμάτιζα να πάρω ηλεκτρικό σε 3 χρόνια. Επειδή οι καθημερινές μου μετακινήσεις είναι πολύ μικρές (μέσα στον Βόλο, άντε και για κανένα μπάνιο το καλοκαίρι) και μπορώ να έχω φορτιστή στην πυλωτή, ήλπιζα ότι θα είχαν πέσει οι τιμές (ειδικά σκεφτόμουν ότι θα βρίσκονταν αρκετά φθηνά μεταχειρισμένα) για να αντικαταστήσω το γηραιό Clio. Έτσι κι αλλιώς είχα το CR-V για τα ταξίδια. Επειδή όμως μου έκλεψαν το CR-V και αναγκάστηκα να αγοράσω μεγάλο αμάξι, το ηλεκτρικό μικρό αναβάλλεται επ' αόριστον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Επειδη εχω 1000αρι τουρμπο, μπορω να σου πω οτι ακομα και με απαλο ποδι, δεν βλεπω κατω απο 7.5l/100km σε συνθηκες αθηνας με σταματα ξεκινα. Μαλιστα αναφερομαι σε supermini, ενω εχω την εντυπωση οτι το υβριδικο corolla, ειναι μεγαλυτερο αυτοκινητο και θα προσφερει το 5l/100km σε συνθηκες φουλ κινησης. Βεβαιως, ενα test drive θα πεισει ή αποθαρρυνει τον οποιονδηποτε υποψηφιο αγοραστη.
Πες σε παρακαλώ ποιο αυτοκίνητο έχεις και πόσους ίππους σου βγάζει το χιλιαρι;

Εγώ προγραμμάτιζα να πάρω ηλεκτρικό σε 3 χρόνια. Επειδή οι καθημερινές μου μετακινήσεις είναι πολύ μικρές (μέσα στον Βόλο, άντε και για κανένα μπάνιο το καλοκαίρι) και μπορώ να έχω φορτιστή στην πυλωτή, ήλπιζα ότι θα είχαν πέσει οι τιμές (ειδικά σκεφτόμουν ότι θα βρίσκονταν αρκετά φθηνά μεταχειρισμένα) για να αντικαταστήσω το γηραιό Clio. Έτσι κι αλλιώς είχα το CR-V για τα ταξίδια. Επειδή όμως μου έκλεψαν το CR-V και αναγκάστηκα να αγοράσω μεγάλο αμάξι, το ηλεκτρικό μικρό αναβάλλεται επ' αόριστον.
Λυπάμαι για το CR-V.. Αν επιτρέπεται αποζημιώθηκες;

Ναι. Δεν έχω σκοπό να ξανά αλλάξω ταχύτητα στη ζωή μου
Για μες την πόλη αυτόματο χωρίς συζήτηση.
Για αυτοκινητόδρομο, κάθε πότε χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες;
Για ορεινούς δρόμους, αυτόματο μόνο αν είναι καλό με πυκνή κλιμάκωση!

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

8000 μόνο. Ήλπιζα να πάρω ένα 10ρικό αφού εκεί ήταν οι αγγελίες για ηλικία και χιλιόμετρα με το δικό μου, αλλά η ασφαλιστική ήταν ανένδοτη.
Δεν ειχες ασφαλιστηριο με προσυμφωνημενη αποζημιωση ;

offtopic
Εμενα μια χρονια η anytime μου μου εριξε την τιμη ασφαλισης απο 6.000 στα 5.000. Μπηκα στο site τους και δεν με αφηνε για ανανεωση ξανα στα 6.000. Μπηκα με αλλο λογαριασμο και μου εβγαζε 6.000 ασφαλιση. Τους πηρα τηλεφωνο και μου λενε εχετε δικιο απλα θα επιβαρυνθείτε λιγο στο ασφαλιστρο σας. Ποσο λεω; 10 . Τον μηνα; Οχι, στο συνολικο ποσο. Καλα πατε καλα λεω; Για 10 μου κοβεται την αξια 1000 ;
Μου το ανανεωσαν για 6.000 για αξια κλοπης, ολικης καταστροφης κλπ.

Και στον αυτοκινητόδρομο είναι χρήσιμο όταν συνδυάζεται με adaptive cruise control!

Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Δεν ειχες ασφαλιστηριο με προσυμφωνημενη αποζημιωση ;

offtopic
Εμενα μια χρονια η anytime μου μου εριξε την τιμη ασφαλισης απο 6.000 στα 5.000. Μπηκα στο site τους και δεν με αφηνε για ανανεωση ξανα στα 6.000. Μπηκα με αλλο λογαριασμο και μου εβγαζε 6.000 ασφαλιση. Τους πηρα τηλεφωνο και μου λενε εχετε δικιο απλα θα επιβαρυνθείτε λιγο στο ασφαλιστρο σας. Ποσο λεω; 10 . Τον μηνα; Οχι, στο συνολικο ποσο. Καλα πατε καλα λεω; Για 10 μου κοβεται την αξια 1000 ;
Μου το ανανεωσαν για 6.000 για αξια κλοπης, ολικης καταστροφης κλπ.

κακώς μάλλον.
Για τι αμάξι μιλάς και ηλικία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

κακώς μάλλον.
Για τι αμάξι μιλάς και ηλικία?
Mitsubishi Colt μοντελο 2010. Η τιμη του μεταχειρισμενο αυτη τη στιγμη στις αγγελιες ειναι στα 6.500 με τα μισα χιλιομετρα απο εμενα.