Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Το e-208, με ισχύ 136 ίππων , 260 Nm ροπή και 0-100 σε 8,1 δευτερόλεπτα θεωρείται ψοφίμι;
Ποιο αυτοκίνητο πόλης αυτής της κατηγορίας σε βενζίνη ή πετρέλαιο δινει τέτοιες επιδόσεις;
Παρομοίως το Nissan δίνει 150 ίππους , ροπή 320 Nm, ενώ επιταχύνει 0-100 χλμ. σε 7,9 δευτ.
Μακαρι να ειχαμε τετοια ψοφίμια.

Αρνητικά; Παραπάνω έδωσα υπαρκτά στοιχεία.
Για ποια στοιχεια μιλας;
Εγω εκανα μια ερώτηση για να καταλάβω τι θεωρεις ψοφίμι.
Ολα τα μοντελα στην συγκεκριμένη κατηγορια που αναφέρεσαι εχουν επίδοση 0-100 στα 10 δευτερόλεπτα.
Δηλαδη ολα αυτα δεν ειναι ψοφίμια και είναι στις ηλεκτρικές τους εκδοσεις με τα 8 δευτερόλεπτα;
Τι στην ευχή , με type –r κίνησε στην καθημερινότητα σου και σου φαίνονται ψόφια;
Ποια είναι λοιπον τα αντίστοιχα οχήματα με βενζινη η πετρέλαιο που εχουν καλύτερες επιδόσεις;
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εχω λεω ότι η ηλεκτροκίνηση είναι πανάκια.
Εχει ακομα δρομο οσπου να λύσει τα θεματα της .
Άλλο όμως αυτό και άλλο να λεμε ότι εχουν χειρότερες επιδόσεις από τα συμβατικά.
Ουτε για αστείο δεν παίζει κατι τέτοιο.

Έχω αλλα κριτήρια. Πολύ ανώτερα από type-r. Δεν έχει νόημα . Βγαίνουμε εκτός θεματος. Απλά διαφωνώ με την έκφραση απολαυστικη ισχυς/ροπή με 136 και 150 αλογα. Και θεωρώ ότι είναι αντικειμενική άποψη.

Τέλος παντων. Για ρίξτε εδώ μια ματιά. Προσέξτε ότι όταν αρχίζει και τελειώνει η μπαταρία αρχίζουν και κλείνουν τα κυκλώματα! Bluetooth, auto pilot κλπ.
Τραγελαφικά πράγματα. Και μην κοιτάτε που περνάνε ωραία στο βιντεάκι που είναι μια παρέα.

https://youtu.be/ZH7V2tU3iFc

Εγώ δεν έχω αντιρρήσεις στο προχώρημα της ηλεκτροκίνησης αν και προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν με αφορά : είμαι πάνω απ' τα ηλικιακά όρια που έθεσα προηγουμένως στον Ανδρέα!
Το κεντρικό πρόβλημα, που μπαίνει κατά την άποψή μου είναι εκτός από την περιορισμένη αυτονομία (να σημειωθεί εδώ ότι εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω καταλάβει πόσο μειώνεται η αυτονομία, γιατί σίγουρα μειώνεται, γιά κάποιους που κινούν το όχημα κάθε Κυριακή πχ, γιά να μη πώ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα) είναι και το σε ποιούς απευθύνονται τέτοια αυτοκίνητα ; Είναι σίγουρο ότι πολλοί (ίσως και πάνω από 1~2 εκατομμύρια) δεν έχουν ιδιόκτητο κλειστό χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα να αφήνουν το όχημα "όπου να' ναι" και σίγουρα όχι μπρός απ' το σπίτι τους και το ίδιο συμβαίνει και με τους χώρους εργασίας τους αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις να δουλέυουν σε κάποια οργανωμένη εταιρεία με ιδιόκτητο χώρο πάρκιγκ και το πρόβλημα γι' αυτούς είναι, βέβαια, που φορτίζουν τα οχήματα; Μήπως περιμένουμε να κάνουν όλοι οι δήμοι κάποιο ευρύ δίκτυο κονόχρηστων φορτιστών; (εδώ γελάνε! ). Συνεπώς, νομίζω, ότι η ηλεκτροκίνηση αφορά, κατ' αρχήν, μόνο ιδόκτητους χώρους στάθμευσης και γιά περιορισμένες υπεραστικές μετακινήσεις....στην αρχική φάση, τουλάχιστον...
Να μην αγνοήσω ότι γιά μικρά οικονομικά οχήματα με ΜΕΚ πρέπει να περάσεις τη δεκαετία, με σημερινές τιμές, γιά να μπορείς να μιλάς γιά κάποιου είδους απόσβεση αν μεταβείς σε ηλεκτροκίνητο.

Έχω αλλα κριτήρια. Πολύ ανώτερα από type-r. Δεν έχει νόημα . Βγαίνουμε εκτός θεματος. Απλά διαφωνώ με την έκφραση απολαυστικη ισχυς/ροπή με 136 και 150 αλογα. Και θεωρώ ότι είναι αντικειμενική άποψη.

Όταν το συνηθες είναι 100 άλογα με μικρότερη ροπή και όλα αυτα στο περιορισμένο φάσμα που επιτρέπουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσεις με τα κιβώτια τους, τότε προφανώς τα 150 άλογα και 320 nm ροπής είναι καλοδεχουμενα.
Και μιλώ φυσικά για αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί στην συντριπτική πλειοψηφία ο μέσος χρήστης.
Αν μιλάμε για αυτοκινητα υψηλών επιδόσεων όπως το Tesla που τρεις και λίγο το βάζουν να κοντράρεται με super cars, οκ υπάρχουν και αυτά αλλά παντελώς αδιάφορα για τον κόσμο που θα κινηθεί εντός πόλης, θα πάει στην δουλειά του ή το καλοκαίρι για μπάνιο στην Χαλκιδική.

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Εγώ δεν έχω αντιρρήσεις στο προχώρημα της ηλεκτροκίνησης αν και προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν με αφορά : είμαι πάνω απ' τα ηλικιακά όρια που έθεσα προηγουμένως στον Ανδρέα!
Το κεντρικό πρόβλημα, που μπαίνει κατά την άποψή μου είναι εκτός από την περιορισμένη αυτονομία (να σημειωθεί εδώ ότι εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω καταλάβει πόσο μειώνεται η αυτονομία, γιατί σίγουρα μειώνεται, γιά κάποιους που κινούν το όχημα κάθε Κυριακή πχ, γιά να μη πώ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα) είναι και το σε ποιούς απευθύνονται τέτοια αυτοκίνητα ; Είναι σίγουρο ότι πολλοί (ίσως και πάνω από 1~2 εκατομμύρια) δεν έχουν ιδιόκτητο κλειστό χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα να αφήνουν το όχημα "όπου να' ναι" και σίγουρα όχι μπρός απ' το σπίτι τους και το ίδιο συμβαίνει και με τους χώρους εργασίας τους αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις να δουλέυουν σε κάποια οργανωμένη εταιρεία με ιδιόκτητο χώρο πάρκιγκ και το πρόβλημα γι' αυτούς είναι, βέβαια, που φορτίζουν τα οχήματα; Μήπως περιμένουμε να κάνουν όλοι οι δήμοι κάποιο ευρύ δίκτυο κονόχρηστων φορτιστών; (εδώ γελάνε! ). Συνεπώς, νομίζω, ότι η ηλεκτροκίνηση αφορά, κατ' αρχήν, μόνο ιδόκτητους χώρους στάθμευσης και γιά περιορισμένες υπεραστικές μετακινήσεις....στην αρχική φάση, τουλάχιστον...
Να μην αγνοήσω ότι γιά μικρά οικονομικά οχήματα με ΜΕΚ πρέπει να περάσεις τη δεκαετία, με σημερινές τιμές, γιά να μπορείς να μιλάς γιά κάποιου είδους απόσβεση αν μεταβείς σε ηλεκτροκίνητο.
Όντως.
Σήμερα για να ευχαριστηθείς τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκινησης πρέπει να έχεις ιδιωτικό χώρο ή κάποιο πάρκινγκ ( έστω με μίσθωση)
Προφανως ακόμα δεν είναι για όλους.
Για αυτό θα χρειαστούν αρκετά χρόνια και μεγάλες επενδύσεις.

Όντως.
Σήμερα για να ευχαριστηθείς τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκινησης πρέπει να έχεις ιδιωτικό χώρο ή κάποιο πάρκινγκ ( έστω με μίσθωση)
Προφανως ακόμα δεν είναι για όλους.
Για αυτό θα χρειαστούν αρκετά χρόνια και μεγάλες επενδύσεις.

Συμφωνώ απόλυτα. Και πολλααααααα χρόνια μάλιστα αν μιλάμε για να γίνει κατάσταση όπως είναι σήμερα χωρίς να προβληματιζεσαι για τίποτα.

Φίλοι μου, μην αγχώνεστε. Όποιος θέλει, πάει και παίρνει. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, δεν αγοράζει. Αντικειμενικά, θεωρώ ότι είναι καλό ότι μια ελληνική κυβέρνηση, έδωσε κίνητρα, βγάζοντας στη ατζέντα το θέμα αυτό.

Εν τω μεταξύ στην Γερμανία...

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε πως θα υποχρεώσει όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας να εγκαταστήσουν στους χώρους που διαθέτουν φορτιστές για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων του είδους με ηλεκτρική ενέργεια

Με σχετική νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιβάλει σε όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων να εγκαταστήσουν στους ανά τη χώρα σταθμούς τους φορτιστές για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

https://www.4troxoi.gr/epikairotita...tiria-ygron-kaysimon-tha-diathetoyn-fortistes

Νομίζω ότι το μέτρο αφορά τα εταιρικά αυτοκίνητα, για τα οποία δίνεται και η μεγαλύτερη έκπτωση, ενώ για τους ιδιώτες υπάρχει ένα μικρότερο κίνητρο που αφορά αυτούς που μπορούν να αποκτήσουν ένα EV.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που έχουν στην κατοχή τους 2-15 ΙΧ για τους πωλητές και τα στελέχη τους πολλά απο τα οποία κάνουν 100 και 150 χλμ την ημέρα!! Είναι αναγκασμένες να αγοράζουν γιατί οι περιορισμοί χιλιομέτρων που υπάρχουν στο leasing το καθιστουν ασύμφορο. Αυτές οι εταιρίες έχουν πλέον σοβαρότατο κίνητρο να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Δεν πρόκειται να γεμίσουν οι δρόμοι και σίγουρα δεν θα το αγοράσει ο Τάκης απ το Παγκράτι..

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Νομίζω ότι το μέτρο αφορά τα εταιρικά αυτοκίνητα, για τα οποία δίνεται και η μεγαλύτερη έκπτωση, ενώ για τους ιδιώτες υπάρχει ένα μικρότερο κίνητρο που αφορά αυτούς που μπορούν να αποκτήσουν ένα EV.

..

Οχι...
Αντιγράφω
Για τα ΙΧ, έκπτωση ίση με το 15% της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 5.500 ευρώ συν 500 ευρώ για όσους προχωρήσουν και στην εγκατάσταση οικιακού φορτιστή, το κόστος του οποίου κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

Κάπου είχα δει και μια λίστα με τις νέες τιμές αλλά ήταν ελλιπής λόγο του ότι κάποια μοντέλα που είναι να ρθουν στην χώρα μας ως το τέλος του χρόνου δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στις ελληνικές αντιπροσωπείες.

Να και η λιστα με τις νεες τιμες
https://www.newsauto.gr/specials/me...inoun-ola-ta-ilektrika-aftokinita-tis-agoras/

Περιμενω να δω το Kona

Που σημαίνει ότι για να κερδίσει κάποιος τα 5500 πρέπει το αμάξι να κάνει 37000 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΤΙΜΗ.

έχετε υπόψιν σας ότι για να κάνει ένα αμάξι 37 χιλιάρικα εργοστασιακή πόσο είναι η τελική μετά φόρων; Μια 60αρα έτσι για πλάκα. Και πολύ λίγα λέω.

Ενημερωτικά σας λέω είχα ρωτήσει πριν 3 χρόνια για το mustang το 2.3 εννοείται. Τελική 57000
Ξέρετε πόσο έκανε εργοστασιακη; Το ρώτησα επιτηδες. 10500 !!!!!!!!!!

Θέλω να πω ότι μ' αυτά και μ' αυτά άντε να γλυτώσει κάνα 1000ρικο ο μέσος αγοραστής.

Πάντως στα μικρά μέχρι και το golf 35000 οι αυτονομίες είναι αστείες. Οπωσδήποτε κάθε βράδυ στον φορτιστή για να είσαι σίγουρος ότι έχεις αμάξι.

Ταξίδια; Τι είναι αυτό; Να δω ποιος θα δωσει 30 χιλιάρικα και να μην μπορεί να πάει διακοπές με την οικογένεια του.

Τα μικρά είναι αυστηρά για κίνηση μεσα στην πολη .
Αν υποθέσουμε πως καποιος κανει περίπου 30-35 χιλιόμετρα την ημέρα , τοτε θα χρειαστεί μια φόρτιση την βδομάδα
Η αυτονομία τους δυστυχώς προς το παρον είναι μικρη για κατι μεγαλύτερο.
Με εξαίρεση το Kona που εχει την μεγαλύτερη αυτονομία φτάνοντας τα 450 χιλιόμετρα .

Εγώ νομίζω πως το όλο concept των ηλεκτρικών θα έπρεπε να έχει στηθεί διαφορετικά, με εναλλάξιμες μπαταρίες. Δηλαδή πας στο "βενζινάδικο", αφήνεις την άδεια, σου φορτώνουν γεμάτη και φεύγεις. Βέβαια αν οι μπαταρίες ακόμα ζυγίζουν μισό τόνο είναι θέμα..

Ανδρέα δεν μπορείς να το πας έτσι. Ποτέ δεν πρέπει να είσαι οριακός οταν μιλάμε για φόρτιση.
Εδώ στο κινητό, ξεκινάς την μέρα σου με 30% μπαταρία ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα σε βγάλει; Με τίποτα.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αμάξι.

Γουστάρω με τρέλα ηλεκτρικό και ψάχνω δικαιολογία για αγορά. Δεν με πείθουν όμως ρε γαμωτο. Μου προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια και άγχος.
Θα ξεμείνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση.
Ξαναλέω για καθημερινό αμάξι δουλειάς . Όχι για χαβαλέ μια βόλτα την Κυριακή.

Τα μικρά είναι αυστηρά για κίνηση μεσα στην πολη .
Αν υποθέσουμε πως καποιος κανει περίπου 30-35 χιλιόμετρα την ημέρα , τοτε θα χρειαστεί μια φόρτιση την βδομάδα
Η αυτονομία τους δυστυχώς προς το παρον είναι μικρη για κατι μεγαλύτερο.
Με εξαίρεση το Kona που εχει την μεγαλύτερη αυτονομία φτάνοντας τα 450 χιλιόμετρα .

Mε τέτοιες τιμές στο Αμέρικα εδώ θα βγει 50-60 χιλιάρικα για πλάκα.
Ε όχι. Και για huandai, ΟΧΙ. Aς είναι και με πλουτώνιο.

https://www.caranddriver.com/hyundai/kona-electric

Mε τέτοιες τιμές στο Αμέρικα εδώ θα βγει 50-60 χιλιάρικα για πλάκα.

https://www.caranddriver.com/hyundai/kona-electric

Πω πω μαυρίλα .
Που τα βρηκες τα 60 χιλιαρικα ;
Οι τιμες των δυο εκδόσεων που θα ρθουν θα βγαινουν μαζι με την έκπτωση από 30000 - 36000 .
Παιζει και χαμηλότερη γιατι σίγουρα θα γινουν και επιπλεον προσφορές και αν κρινω γενικοτερα από τις ευρωπαϊκές τιμες τοτε σίγουρα πιο κατω.

Ε όχι. Και για huandai, ΟΧΙ. Aς είναι και με πλουτώνιο.
Κάποιοι αλλοι ψάχνουν για φουσκωμένα ford ( τι να πεις για αυτό)
Τα Hyundai είναι για αυτούς που ξέρουν..

Attachments

• grgrg.jpg
    grgrg.jpg
    65.4 KB · Views: 88
Δεν είναι μαυρίλα . Είναι η ελληνική πραγματικότητα που τα μισά λεφτά είναι φόροι.

Τα 30-36 είναι τιμες Γερμανίας;
χαχαχαχαχαχαχαχα ΟΚ.